Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam żadnej odp.od Astaroth -zaraz napisze ponownie ,ale zarówno ten mix-jamnika Focus i te mix-tererka Fabian powinny byc wyrwane ze schronu - jeden jamnikowaty /choć taki korpulentny/ -ale drugi drobny ,delikatny , terierkowaty Fabian -jego predzej czy pozniej te psy zagryzą . A może tego Fabiana już zagryzly -bo go nie ma a powiedzą,że adoptowany /jak czesto mowią i piszą potem w schronach/...? :(
Myslę jednak ,że Astaroth przyjmuje raczej psy do kojcow -nie do mieszkania -ale zapytać można zawsze ?
A takich jamnikow w potrzebie jest na wątku jamnikow duzo wiecej i one są calkowicie jamnikami ..:shake:

Posted

[quote name='olga7']Nie mam żadnej odp.od Astaroth -zaraz napisze ponownie ,ale zarówno ten mix-jamnika Focus i te mix-tererka Fabian powinny byc wyrwane ze schronu - jeden jamnikowaty /choć taki korpulentny/ -ale drugi drobny ,delikatny , terierkowaty Fabian -jego predzej czy pozniej te psy zagryzą . A może tego Fabiana już zagryzly -bo go nie ma a powiedzą,że adoptowany /jak czesto mowią i piszą potem w schronach/...? :(
Myslę jednak ,że Astaroth przyjmuje raczej psy do kojcow -nie do mieszkania -ale zapytać można zawsze ?
A takich jamnikow w potrzebie jest na wątku jamnikow duzo wiecej i one są calkowicie jamnikami ..:shake:[/QUOTE]
Wiem, ze trzeba je zabrac, tylko gdzie:shake:
Jakby malutka biala pojechala do madalleny, to moze jakos udaloby sie zabrac Fokusa, ale musialby mieszkac z Sepi:roll:
Ale to tez kojec, tyle, ze nikt go nie zagryzie no i zawsze chyba cieplej, niz w nieogrzewanym budynku i moze na betonie:roll:
Funia dzisiaj jedzie, moze poprosze, zeby sprawdzila i Fabiana

Posted

A zeby tak cudem -za jedną kase ktoś wział do jednego kojca -ocieplanej budy -te oab psy : mox-jamnika FOCUSA ----
i mix-terierka czarnego FABIANA ? ? Moze to by się dalo do Megii1 - ale jest szum wokol tego hoteliku -nie wiem -czy to jest prawda i czy faktycznie tak bylo na 100% z tymi glodzonymi psami ?? Moze prawda lezy pośrodku jednak ?
No i radzilam już na watku Kręciola -żeby psy WAZYC i zapisywac wagę psow przy przymownaiu i wydawaniu psa z DT -proste -prawda ? Zeby potem niue bylo afer i niedomowien. No i niektroe psy -chore lub starsze moga nie przybierac na wadze -a nawet tracić wagę. To co -pytac Megii o te dwa psy -ale za 300 zl -oba i do cieplej budy -gdyby nie do mieszkania ???

Posted

[quote name='olga7']A zeby tak cudem -za jedną kase ktoś wział do jednego kojca -ocieplanej budy -te oab psy : mox-jamnika FOCUSA ----
i mix-terierka czarnego FABIANA ? ? Moze to by się dalo do Megii1 - ale jest szum wokol tego hoteliku -nie wiem -czy to jest prawda i czy faktycznie tak bylo na 100% z tymi glodzonymi psami ?? Moze prawda lezy pośrodku jednak ?
No i radzilam już na watku Kręciola -żeby psy WAZYC i zapisywac wagę psow przy przymownaiu i wydawaniu psa z DT -proste -prawda ? Zeby potem niue bylo afer i niedomowien. No i niektroe psy -chore lub starsze moga nie przybierac na wadze -a nawet tracić wagę. To co -pytac Megii o te dwa psy -ale za 300 zl -oba i do cieplej budy -gdyby nie do mieszkania ???[/QUOTE]
Olga7 - nie ma tyle kasy. Bianka0 bedzie sponsorowala Fokusa, ale myslę, ze powinien jechac do pewnego miejsca.
Nie znam tych tymzcasow i nie wypowiadam się, jak prawda lezy posrodku, to tez zadna gwarancja. Zresztaw sprawie Fokusa powinna decydowac Bianka0 - gdzie jedzie.

Posted

[SIZE=3][COLOR=indigo][B]Nie zgadzam sie zeby JAKIKOLWIEK pies trafil do megii1 ! Tam byla Mela, moja podopieczna bernardynka. Jak ja odbieralam wazyla 36 kg !!!! Miala przyczepiona etykiete od hotelu psa agresora w stos do wszystkich zwierzat, co rowniez nie jest prawda a sprawdzilam to wczoraj osobiscie.[/B][/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=3][COLOR=darkred]W hotelu u megii1 psy sa pozostawione same sobie. Oni pracuja, maja male dziecko. Psy nie maja odpowiedniej opieki, krzyki, kopniaki. Na to chcecie skazac psiaka??? z reszta pozbieram zdjecia do kupy i pokaze Wam Mele jak przyjechala do hotelu i w jakim stanie go opuscila. I prawda wcale nie lezy po srodku. Prawda lezy po stronie osob, ktore w zlym stanie opuscily hotel. Mela, Kreciol i psy dziewczyny o nicku Leyla. Napiszcie do niej, ona wie WSZYSTKO na temat hotelu bo byla tam codziennie![/COLOR][/SIZE][/B]

Astaroth bierze psy do domu. Jest jeszcze hotel w Mielcu - tam jest moj podopieczny szydlowiecki Kaj. Psiaki maja swoje pokoiki, nie kojce. W kazdym z nich jest lozko, cieplo. Maja spacery, dobra opieke. koszt 9 zl doba z karma. Piszcie tam! (na watku Kaja sa wszystkie info, zobaczcie i poczytajcie, tylko ja nie moge go znalezc...)

Przepraszam, ze tak sie panosze, ale mialam podopieczna u megii1. Widzialam co widzialam i wybaczcie ale nie chce miec kolejnego psa na sumieniu!

Posted

To tę Melę zawozily do Megii Coronaaaj i Zuzlikowa -i ile pamietam ? Nie znam dobrze tej sprawy Meli i szczegółow -pisalam tak raczej ogolnie -żeby ważyć psy przy przyjmowaniu ich na dt czy do hoteliku /już wczesniej na wątku Kręciola o tym pisalam -radzilam / .
Jesli jest miejsce w tym hoteliku kolo Mielca i stać by bylo na posylanie tam psa -to tym lepiej -bo to blisko Zamoscia -nie trzeba psa wozić przez pol Polski . Mozesz podac link tego hoteliku ?
Jesli to twoi znajomi Madallena -to zapytaj ich -jelsi ciotki się zgadzaja na ten hotelik...

Posted

Tak, zuzlikowa i cooronaj wiozly Mele, ktora na pcozatku byla Brunem :) Ja odbieralam ja od megii1 a na drugi dzien pokazalam ja cooronaj, ktora byla najlepsza nasza wyrocznia. Jak zobaczyla w jakim stanie jest pies, ktorego ona transportowala, zalamala sie... Mela zostala przebadana pod katem nowotworow, chorob, ktore ewentualnie moglyby byc przyczyna jej wychudzenia. Prawda i opinie lekarskie (ogladalo ja 4rech lekarzy w Klinice + wizyta domowa) byly takie, ze Mela byla zaglodzona... Juz wiecie, czemu jestem przeciwna hotelu u meggi1?

Pozniej odszukam watek Kaja i namiary do wlascicielki. W Mielcu byloby najlepiej...

Posted

o wlasnie ten :) dokladnie ten. Kaj byl bardzo zadowolony z pobytu tam,. Z reszta prawdopodobnie dzisiaj albo na dniach jedzie do nowego domku, wiec hotel przynosi troche szczescia ;)

Czy ma ktos kontakt z funia? strasznie sie denerwuje o Tiffany...

Posted

Rozumiem-wtedy pomagalam szukać też Meli /Bruno hoteliku -pamiętam ,czy temu drugiemu benkowi -bo okazalo się ,że sie razem nie zgadzaja psy -nawet po sasiedzku tez. Nie znam sia na tyle na psach -ale wiem,że chorujące psy -podobnie jak ludzie -mog.a mieć wyniszczony organizm i też wtedy chudną -moga nie mieć apetytu ,itd.
Nie wnikam juz w to wszystko .Nie chcę tu też dyskutowac o tym -za malo mam w tym temacie wiedzy -wa sami wiecie jak tam bylo .Tak tylko z boku napisalam nieco. Może Mela byla na suche karmie tylko i to bylo za malo -nie wiem.Nie chcę prowokowac tu dalszej dyskusji o Meli i Megii.To wątek psow z Zamościa -zaraz nas pogonią.:razz:
Liczymy na ten hotelik kolo Mielca -czekamy na link.Tylko ,zeby kasa byla ..
O tym samy wlasnie hotelu myślę tez - : [url]http://hotelterier.pl/[/url]

Posted

Mela po odebranu z hotelu przebywala w mieszkaniu u moich sasiadow na dole. Jadla wylacznie suche, z reszta w obecnym hotelu tez je wylacznie suche. Po trzech tygodniach przytyla 10 kg! teraz wazy jeszcze wiecej, nie wazylam jej ale nie widze juz zeber na wierzchu. Do lektury o hoteliku u megii zapraszam na watek Meli :)

Tola, ile placicie za Mone? Kaj mial stawke 9 zl/doba z karma darling (niestety), ale lepsze to niz nic, jak w schronie...

Posted

[quote name='Tola']Olga7 - nie ma tyle kasy. Bianka0 bedzie sponsorowala Fokusa, ale myslę, ze powinien jechac do pewnego miejsca.
Nie znam tych tymzcasow i nie wypowiadam się, jak prawda lezy posrodku, to tez zadna gwarancja. Zresztaw sprawie Fokusa powinna decydowac Bianka0 - gdzie jedzie.[/QUOTE]

Tola myślę że Fokus już tyle przeszedł w schronie, że jest dostatecznie zahartowany na zimno i przebywanie na dworze. W jakimkolwiek kojcu z ciepłą budą będzie miał lepiej niż w schronie, gdzie w mrozy 9 psów będzie walczyło o 3 budy .Swoją agresję wyładują na tych zdominowanych.
Mam jamniki gładkie ,szorstkowłosego i jamnikowatego kundelka.Zdecydowanie najlepiej mrozy i zimno znosi jamnikowaty kundelek ,pomimo że ma gładką sierść.To jest genetyka wielorasowców.
Naprawdę nie jestem za tym żeby szukać hotelików z kaloryferami i i karmą niebotycznie drogą, on musi być bezpieczny, mieć ciepłą budę nawet dzieloną z drugim psiakiem zdominowanym , czyli może z Fabianem oraz dostawać jeść . Może coś takiego szukać dla obu ?

Posted

[quote name='bianka0']Tola myślę że Fokus już tyle przeszedł w schronie, że jest dostatecznie zahartowany na zimno i przebywanie na dworze. W jakimkolwiek kojcu z ciepłą budą będzie miał lepiej niż w schronie, gdzie w mrozy 9 psów będzie walczyło o 3 budy .Swoją agresję wyładują na tych zdominowanych.
Mam jamniki gładkie ,szorstkowłosego i jamnikowatego kundelka.Zdecydowanie najlepiej mrozy i zimno znosi jamnikowaty kundelek ,pomimo że ma gładką sierść.To jest genetyka wielorasowców.
Naprawdę nie jestem za tym żeby szukać hotelików z kaloryferami i i karmą niebotycznie drogą, on musi być bezpieczny, mieć ciepłą budę nawet dzieloną z drugim psiakiem zdominowanym , czyli może z Fabianem oraz dostawać jeść . Może coś takiego szukać dla obu ?[/QUOTE]

Jestem za - dziewczyny pomózcie szukac
Funia wlasnie dzxwonila - nie ma Tiffany:-(
A Bursztyn jest jeszcze chudszy:placz:
W schronie przy - 15 stopniach i wietrze wyglodzony pies nie ma szans
On nie dozyje do Nowego Roku:placz:
Zakladam wątek, pomozcie szukac jakiegos miejsca i ludzi, ktiorzy wplaca chociaz po 5

Posted

Tiffany wyparowala. Jak wszystkie sunie, ktore pokochalam :( Niech to szlag! Musze przyjechac do Zamoscia, moze wtedy wyjdzie...

W takim badz razie neich Mala biala pakuje manatki! Tola, masz jej nowe zdjecia? Ile ona wazy? Czy mzoecie mi ja zaczepic i jakos zbadac przed przyjazdem? Kiedy przyjedzie?

Posted

[quote name='Madallena']Tiffany wyparowala. Jak wszystkie sunie, ktore pokochalam :( Niech to szlag! Musze przyjechac do Zamoscia, moze wtedy wyjdzie...

W takim badz razie neich Mala biala pakuje manatki! Tola, masz jej nowe zdjecia? Ile ona wazy? Czy mzoecie mi ja zaczepic i jakos zbadac przed przyjazdem? Kiedy przyjedzie?[/QUOTE]
Przykro mi z Tiffany kolejny pies, który miał szansę:-(
Mała zostanie zaszczepiona, jest juz odrobaczona.
Wieczorem napisze ile wazy.
Mamy transport w okolicach 28 grudnia

Posted

Wątek Bursztyna
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175937-BURSZTYN-bliski-A-mierAE-i-Liczy-siAE-czas-i-kaA-da-zA-otA-wka?p=13722847#post13722847[/url]

Posted

[quote name='bianka0']Tola myślę że Fokus już tyle przeszedł w schronie, że jest dostatecznie zahartowany na zimno i przebywanie na dworze. W jakimkolwiek kojcu z ciepłą budą będzie miał lepiej niż w schronie, gdzie w mrozy 9 psów będzie walczyło o 3 budy .Swoją agresję wyładują na tych zdominowanych.
Naprawdę nie jestem za tym żeby szukać hotelików z kaloryferami i i karmą niebotycznie drogą, on musi być bezpieczny, mieć ciepłą budę nawet dzieloną z drugim psiakiem zdominowanym , czyli może z Fabianem oraz dostawać jeść . Może coś takiego szukać dla obu ?[/QUOTE]

Bianko, w tym Jaktorowie Fokus i Fabian mogą być razem w pokoiku w chałupie, przynajmniej ciepło. Za małego psiaka opłata 250 zł/miesiąc, Fabian jest większy więc więcej. Ja nie znam tego hoteliku, jak pytałam dogomaniaczki to raczej nikt go nie chwalił. Ale może to lepsze niż schron? ewentualnie Fokus + Bursztyn?
Tu link:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie[/url]

Posted

[quote name='Madallena']
Tola, ile placicie za Mone? Kaj mial stawke 9 zl/doba z karma darling (niestety), ale lepsze to niz nic, jak w schronie...[/QUOTE]
Za Monę płaci agusiazet:loveu:
Funia nie widziala dzisiaj Fabiana. Ale duzo psó bylo wewnatrz, u nas bardzo zimno

Posted

Leni -przecież ten Focus i Fabian -to male psy -jeden jamnikowaty -niski -a drugi chudy ,wyższy od jamnika -ale wazy chyba z 6-8 kg -tyle ze wysoki .Za takiego psa 250 zl dt -to zadna łaska .I nie liczcie na to ,z etam jest 5-pokoi i w kazdym jest po 2 psy -tam są chyba 2 pokoje i kuchnia i ponoc tam nocuje 1 kobieta /jesli to prawda /-a między pokojami w tej chalupie nie ma zabezpieczeń i psy lataja wszędzie chyba -male ,duże itd. -a jesli jakis tamten pies bedzie agersywny wobec tych maluchow -wychudzonych -jak Fabian ? To moze być z nimi zle. Wasz sprawa -ale ja na pw Leni napisalam .Zapytajcie Goni66 czy Soemy -one wiedzą wiecej. I nie wierzcie w tę Eukanubę-radze wam .Tam obiecuej kobieta zrobić z każdego psa-przytulankę!
A czy ten Fabian jeszcze zyje ? Bo na moje oko -to ten jamnikowaty lepiej sobie radzi chyba fiz. niz ten czarny ,chudy Fabian -gryziony i dominowany ,,:shake:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie/page4[/URL]
Zanim pies trafi do nieznaych takich hoteli -za niemalą kasę-trzeba koniecznie sprawdzić osobiscie ,ktoś z okolicy nawet z dogo/-jesli samemu za daleko.