Madallena Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 funia, moze dziewczyny Ci pomoga? tam na miejscu? lepsze to niz schron :( Tiffany! gdzie jestes!!! Planowalysmy wypad do Zamoscia w niedziele, niestety nie damy rady. Pomozcie mi szukac transportu a ja pomoge uratowac kolejna zamojska bide... Czy sterylke bede mogla zrobic na miejscu a fakture do rozliczenia wziac na Fundacje? Czy taka opcja wchodzi w rachube? Quote
funia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Na cito do zabrania jest Bursztyn ,jak widzicie pies jest w tragicznym stanie .To chodzący szkielet ... Ostatecznie ustaliłam przed chwilą płatny tymczas .200zł plus jakas karma . To cena zycia dla niego .Na dobry początek moge dac 10zł deklaracji na miesiąc ,jesli pójdzie do domu Jurand przerzuce z niego 10zł na Burzsztyna ale puki co tylko 10zł .... No to jak ,chyba ze macie inne propozycje . Aha i jesli ktoś z Zamoscia pomoze w ewentualnych dowozach do weta jesli trzeba bedzie .Mam dwa psy pod opieka do których chodze więc nie dam rady wziac tego na siebie:roll: Quote
funia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Madalenna ,dokad ten transport miałby być i kiedy .Jaki pies miałby jechać .Napisz dokładnie ,zobaczymy co da sie zrobic .... Quote
Madallena Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Transport do Warszawy dla Tiffany (zdjecie w pierwszym poscie). Taka malenka wystraszona sunieczka. na kiedy? jak najszybciej! chcialabym zeby w Wigilkie juz mi sie poskarzyla co przezyla ;) Quote
funia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Rozpytam dzisiaj ,puki co lecę zaraz do pracy.. Quote
malagos Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 funia, to świetne rozwiazanie! tylko znów pieniadze, cholerka...Ja niechcący mam 3 tymczasowiczki, zamiast jednej, i mam stałe deklaracje na Kręcioła 30 zl .... nie dam rady... Gdyby Kręcioł znalazl dom, to na bursztynka przerzucę. Aha i jesli ktoś z Zamoscia pomoze w ewentualnych dowozach do weta jesli trzeba bedzie .Mam dwa psy pod opieka do których chodze więc nie dam rady wziac tego na siebie:roll:[/QUOTE] Quote
funia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Patrzyłąm na zdjecia Bursztyna w pierwszym poście on wtedy jeszce był w niezłej formie ,teraz tak poleciał . Quote
funia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ustaliłam wstepnie z andziąF ,ze moze zabrac Tiffany 28 grudnia do warszawy .Bedzie wtedy wracać od rodziców z Hrubieszowa. Quote
Tola Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Tylko ze na razie nie moge znalezc Tiffany:roll: Bylam w niedzielę w schronie, pracownik przeszukiwal budy i nic. Pisalam do Madalleny na pv. Mam nadzieję, ze po prostu gdzies sie zaszyla... Adopcja chyba nie, bo to nieufna sunia, od razu uciekala do budy :roll: Quote
Tola Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [quote name='Madallena']funia, moze dziewczyny Ci pomoga? tam na miejscu? lepsze to niz schron :( Tiffany! gdzie jestes!!! Planowalysmy wypad do Zamoscia w niedziele, niestety nie damy rady. Pomozcie mi szukac transportu a ja pomoge uratowac kolejna zamojska bide... Czy sterylke bede mogla zrobic na miejscu a fakture do rozliczenia wziac na Fundacje? Czy taka opcja wchodzi w rachube?[/QUOTE] Madallena - oczywiscie ze tak mozna zrobic, tylko ze u nas koszt sterylki to 150 zl i tyle mamy na jednego psa... Zeby Tiffany odnalazla się... Bo jesli nie to czy bierzesz pod uwagę inną sunię? Jesli chodzi o Bursztyna, to funia ma rację, faktycznie schudl tak bardzo w ciągu ostatnich miesięcy. Pracownik w niedzielę powiedzial mi, ze on od niedawna:mad: Moze sprobuję zalozyc Bursztynowi wątek, moze to cos da, moze zbierze sie wiecej deklaracji.... Co Wy na to? Quote
Ola la Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ciotki ja ciągle odnawiam cafeanimala dla Śniezki z nadzieja na Metro. Byl nawet let. w jej sprawie ale taka wyszla z ttego gadka szmatka....kobieta starsza z dwoma psami ....niby chce pomoc Śnieżce ale ma juz dwa psy tak nie wie sama. ale napewno zadzwoni ktos o nią ;)jesli udaloby sie jej tylko trafic do metra.... Tola moge podawac twoj numer?Zawsze podaje dwa ;) Quote
funia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Marta założenie mu wątku to dobry pomysł ,ale on juz nie ma czasu .....Tu trzeba coś decydowac A Tifany jest na pewno tak jak Fokus zaszyła się w budzie i pewnie spi .Tak myślę Quote
Tola Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [quote name='funia']Marta założenie mu wątku to dobry pomysł ,ale on juz nie ma czasu .....Tu trzeba coś decydowac A Tifany jest na pewno tak jak Fokus zaszyła się w budzie i pewnie spi .Tak myślę[/QUOTE] Decyzja powinna byc jedna - zabranie ze schronu, tylko gdzie? U nas ciągle cos nowego; na zwolniony boks i to nie wiadomo kiedy czeka juz 2 psy z okolicznej wsi, spią na kartonach, a na zewnatrz - 12:shake: Wybor zawsze jest trudny. Na płatny tymczas 200 z lmiesięcznie plus karma trzeba pieniedzy, na razie nie ma deklaracji. Tutaj Bursztyn ginie wsród innych psów, nie wszyscy czytają te posty o nim... Zdaję sobie sprawę, ze oddzielny wątek tez niewiele zmieni, wiekszosc dogomaniakow ma juz jakies stale deklaracje na inne biedy. A moze kazda z nas wchodzacych na ten watek wrzuci zdjęcie wynędzniałego Bursztyna na odwiedzane przez siebie strony lub wysle prosbę o pmoc na pv Moze uda sie go uratowac:modla: Quote
Madallena Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Tiffany to numer jeden na mojej liscie razem z Dolarowa. Tylko obydwie wsiakly :( 28 grudzien - BIORE! Jezeli Tiffany sie nie odnajdzie (mam nadzieje, ze jednak) moge wziac najmniejsza sunie ze schronu. Wielkosci Tafinki, mojej ukochanej :) Quote
funia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Znajdzie się na pewno ,nikt jej nie wziął .Jestem pewna Quote
zadra Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Dziewczyny co sie dzieje ??? Wszedzie tylko platny tymczas.Gdzie sie podziala bezinteresownośc? Quote
Tola Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='Madallena']Tiffany to numer jeden na mojej liscie razem z Dolarowa. Tylko obydwie wsiakly :( 28 grudzien - BIORE! Jezeli Tiffany sie nie odnajdzie (mam nadzieje, ze jednak) moge wziac najmniejsza sunie ze schronu. Wielkosci Tafinki, mojej ukochanej :)[/QUOTE] Tiffany wcale nie jest taka malutka, prawie taka jak Migotka:cool3: Jadę wlasnie do schronu, moze cos sie dowiem:roll: Quote
malagos Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Jedź ostroznie, pogoda okropna.... Maja chociaż słomę w budach te pieski? Quote
Madallena Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No wiem, ale jakby co wezme najmniejsza sunke. Co do sterylki to uzbieram 50 zl. Moze byc ? Quote
leni356 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='zadra']Dziewczyny co sie dzieje ??? Wszedzie tylko platny tymczas.Gdzie sie podziala bezinteresownośc?[/QUOTE] Życie..... Ja do tej pory brałam na darmowy tymczas, ale koszty czasami podchodzą pod kilkaset złoty, mnie niestety przestaje być stać Quote
Madallena Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 No ja mam jeszcze bezplatny :) Jezeli pies jest zdrowy, karmie, rozpieszczam i opiekuje sie bez kosztow. W razie czegos powaznego prosze o pomoc... no i ogloszenia oczywiscie. W tym temacie jestem zielona~! Quote
sacred PIRANHA Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 bezinsteresowność...hmm mnie juz na nią nie stać...teraz mam szczeniaka, przyjechał zdrowy owszem...po kilku dniach rozłożył się z parwo...u weta byłam z nim dokładnie 16razy- nie stac mnie nawet na głupie paliwo a co za tym idzie na darmowy tymczas...niestety... pożyczyłam kase na weta, pożyczyłam na paliwo i podporządkowałam wszystko pod opieke nad nim...udało się ale teraz dług pozostał i bazarkami jeszcze długo będziemy tą kase zbierać...życie weryfikuje naszą chęć pomocy Quote
Madallena Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 ja od jakiegos czasu wychodze z zalozenia, ze warto dac DT platny. Patrze na ludzi, ktorzy prowadza hotele. Pieniadze sie znajduja, watki sa pielegnowane a psy mieszkaja w kojcach na podworzu. Skoro na podworko pieniadze sie znajduja, czemu nie maja znalezc sie na domowy DT, gdzie psiakowi jest lepiej! Poza tym jak pies znajduje sie w platnym DT zainteresowanie jest wieksze, watek zyje. przy darmowym DT watki umieraja, a zainteresowania brak, bo ile mozna czytac o tym, ze psiak wyszedl na podworko i zrobil siku? Quote
sacred PIRANHA Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 hihi no tak;-) Madallena Ty w Zamościu będziesz? to się może spotkamy:-) ja mam szczyla do wawy do podrzucenia może ci wepchnąć?:-) Quote
Recommended Posts