Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia, moze dziewczyny Ci pomoga? tam na miejscu? lepsze to niz schron :(

Tiffany! gdzie jestes!!!

Planowalysmy wypad do Zamoscia w niedziele, niestety nie damy rady. Pomozcie mi szukac transportu a ja pomoge uratowac kolejna zamojska bide...

Czy sterylke bede mogla zrobic na miejscu a fakture do rozliczenia wziac na Fundacje? Czy taka opcja wchodzi w rachube?

Posted

Na cito do zabrania jest Bursztyn ,jak widzicie pies jest w tragicznym stanie .To chodzący szkielet ...
Ostatecznie ustaliłam przed chwilą płatny tymczas .200zł plus jakas karma .
To cena zycia dla niego .Na dobry początek moge dac 10zł deklaracji na miesiąc ,jesli pójdzie do domu Jurand przerzuce z niego 10zł na Burzsztyna ale puki co tylko 10zł ....
No to jak ,chyba ze macie inne propozycje .
Aha i jesli ktoś z Zamoscia pomoze w ewentualnych dowozach do weta jesli trzeba bedzie .Mam dwa psy pod opieka do których chodze więc nie dam rady wziac tego na siebie:roll:

Posted

Transport do Warszawy dla Tiffany (zdjecie w pierwszym poscie). Taka malenka wystraszona sunieczka. na kiedy? jak najszybciej! chcialabym zeby w Wigilkie juz mi sie poskarzyla co przezyla ;)

Posted

funia, to świetne rozwiazanie! tylko znów pieniadze, cholerka...Ja niechcący mam 3 tymczasowiczki, zamiast jednej, i mam stałe deklaracje na Kręcioła 30 zl .... nie dam rady... Gdyby Kręcioł znalazl dom, to na bursztynka przerzucę.

Aha i jesli ktoś z Zamoscia pomoze w ewentualnych dowozach do weta jesli trzeba bedzie .Mam dwa psy pod opieka do których chodze więc nie dam rady wziac tego na siebie:roll:[/QUOTE]

Posted

Tylko ze na razie nie moge znalezc Tiffany:roll:
Bylam w niedzielę w schronie, pracownik przeszukiwal budy i nic.
Pisalam do Madalleny na pv.
Mam nadzieję, ze po prostu gdzies sie zaszyla...
Adopcja chyba nie, bo to nieufna sunia, od razu uciekala do budy :roll:

Posted

[quote name='Madallena']funia, moze dziewczyny Ci pomoga? tam na miejscu? lepsze to niz schron :(

Tiffany! gdzie jestes!!!

Planowalysmy wypad do Zamoscia w niedziele, niestety nie damy rady. Pomozcie mi szukac transportu a ja pomoge uratowac kolejna zamojska bide...

Czy sterylke bede mogla zrobic na miejscu a fakture do rozliczenia wziac na Fundacje? Czy taka opcja wchodzi w rachube?[/QUOTE]
Madallena - oczywiscie ze tak mozna zrobic, tylko ze u nas koszt sterylki to 150 zl i tyle mamy na jednego psa...
Zeby Tiffany odnalazla się... Bo jesli nie to czy bierzesz pod uwagę inną sunię?
Jesli chodzi o Bursztyna, to funia ma rację, faktycznie schudl tak bardzo w ciągu ostatnich miesięcy.
Pracownik w niedzielę powiedzial mi, ze on od niedawna:mad:
Moze sprobuję zalozyc Bursztynowi wątek, moze to cos da, moze zbierze sie wiecej deklaracji....
Co Wy na to?

Posted

Ciotki ja ciągle odnawiam cafeanimala dla Śniezki z nadzieja na Metro.
Byl nawet let. w jej sprawie ale taka wyszla z ttego gadka szmatka....kobieta starsza z dwoma psami ....niby chce pomoc Śnieżce ale ma juz dwa psy tak nie wie sama.

ale napewno zadzwoni ktos o nią ;)jesli udaloby sie jej tylko trafic do metra....
Tola moge podawac twoj numer?Zawsze podaje dwa ;)

Posted

Marta założenie mu wątku to dobry pomysł ,ale on juz nie ma czasu .....Tu trzeba coś decydowac
A Tifany jest na pewno tak jak Fokus zaszyła się w budzie i pewnie spi .Tak myślę

Posted

[quote name='funia']Marta założenie mu wątku to dobry pomysł ,ale on juz nie ma czasu .....Tu trzeba coś decydowac
A Tifany jest na pewno tak jak Fokus zaszyła się w budzie i pewnie spi .Tak myślę[/QUOTE]
Decyzja powinna byc jedna - zabranie ze schronu, tylko gdzie?
U nas ciągle cos nowego; na zwolniony boks i to nie wiadomo kiedy czeka juz 2 psy z okolicznej wsi, spią na kartonach, a na zewnatrz - 12:shake:
Wybor zawsze jest trudny.
Na płatny tymczas 200 z lmiesięcznie plus karma trzeba pieniedzy, na razie nie ma deklaracji. Tutaj Bursztyn ginie wsród innych psów, nie wszyscy czytają te posty o nim...
Zdaję sobie sprawę, ze oddzielny wątek tez niewiele zmieni, wiekszosc dogomaniakow ma juz jakies stale deklaracje na inne biedy.
A moze kazda z nas wchodzacych na ten watek wrzuci zdjęcie wynędzniałego Bursztyna na odwiedzane przez siebie strony lub wysle prosbę o pmoc na pv
Moze uda sie go uratowac:modla:

Posted

Tiffany to numer jeden na mojej liscie razem z Dolarowa. Tylko obydwie wsiakly :(

28 grudzien - BIORE!

Jezeli Tiffany sie nie odnajdzie (mam nadzieje, ze jednak) moge wziac najmniejsza sunie ze schronu. Wielkosci Tafinki, mojej ukochanej :)

Posted

[quote name='Madallena']Tiffany to numer jeden na mojej liscie razem z Dolarowa. Tylko obydwie wsiakly :(

28 grudzien - BIORE!

Jezeli Tiffany sie nie odnajdzie (mam nadzieje, ze jednak) moge wziac najmniejsza sunie ze schronu. Wielkosci Tafinki, mojej ukochanej :)[/QUOTE]
Tiffany wcale nie jest taka malutka, prawie taka jak Migotka:cool3:
Jadę wlasnie do schronu, moze cos sie dowiem:roll:

Posted

[quote name='zadra']Dziewczyny co sie dzieje ??? Wszedzie tylko platny tymczas.Gdzie sie podziala bezinteresownośc?[/QUOTE]

Życie..... Ja do tej pory brałam na darmowy tymczas, ale koszty czasami podchodzą pod kilkaset złoty, mnie niestety przestaje być stać

Posted

No ja mam jeszcze bezplatny :)
Jezeli pies jest zdrowy, karmie, rozpieszczam i opiekuje sie bez kosztow. W razie czegos powaznego prosze o pomoc... no i ogloszenia oczywiscie. W tym temacie jestem zielona~!

Posted

bezinsteresowność...hmm mnie juz na nią nie stać...teraz mam szczeniaka, przyjechał zdrowy owszem...po kilku dniach rozłożył się z parwo...u weta byłam z nim dokładnie 16razy- nie stac mnie nawet na głupie paliwo a co za tym idzie na darmowy tymczas...niestety...
pożyczyłam kase na weta, pożyczyłam na paliwo i podporządkowałam wszystko pod opieke nad nim...udało się ale teraz dług pozostał i bazarkami jeszcze długo będziemy tą kase zbierać...życie weryfikuje naszą chęć pomocy

Posted

ja od jakiegos czasu wychodze z zalozenia, ze warto dac DT platny. Patrze na ludzi, ktorzy prowadza hotele. Pieniadze sie znajduja, watki sa pielegnowane a psy mieszkaja w kojcach na podworzu. Skoro na podworko pieniadze sie znajduja, czemu nie maja znalezc sie na domowy DT, gdzie psiakowi jest lepiej!

Poza tym jak pies znajduje sie w platnym DT zainteresowanie jest wieksze, watek zyje. przy darmowym DT watki umieraja, a zainteresowania brak, bo ile mozna czytac o tym, ze psiak wyszedl na podworko i zrobil siku?