Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutkie póki co wystrachane, ale rokują bardzo dobrze. Na smyczach ta z dłuższym włosem jeszcze jakoś się porusza, gładkowłosa ni du du :) Długowłosa jest nieco śmielsza, już nawet ogonkiem nieśmiało machała. Nie wiem jak ja im podam tabletki na robale, bo dzisiaj podawałam Nexgard Combo (które są teorytycznie smaczne) i kłuło w ząbki bardzo. U gładkowłosej jeszcze poszlo w kociej saszetce, ale długowłosa pracowicie wypluwała wszystko w czym nie podałam.. Dopiero masełko wciśnięte na siłę do pyszczka jako tako podziałało, ale łatwo nie było.

Gładkowłosa waży 5,80 kg, długowłosa jest podobnej wielkości.

sunki.jpg

sunki1.jpg

sunki2.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 21.01.2025 o 20:56, Murka napisał:

Malutkie póki co wystrachane, ale rokują bardzo dobrze. Na smyczach ta z dłuższym włosem jeszcze jakoś się porusza, gładkowłosa ni du du 🙂 Długowłosa jest nieco śmielsza, już nawet ogonkiem nieśmiało machała. Nie wiem jak ja im podam tabletki na robale, bo dzisiaj podawałam Nexgard Combo (które są teorytycznie smaczne) i kłuło w ząbki bardzo. U gładkowłosej jeszcze poszlo w kociej saszetce, ale długowłosa pracowicie wypluwała wszystko w czym nie podałam.. Dopiero masełko wciśnięte na siłę do pyszczka jako tako podziałało, ale łatwo nie było.

Gładkowłosa waży 5,80 kg, długowłosa jest podobnej wielkości.

sunki.jpg

sunki1.jpg

sunki2.jpg

Nie wiedzą, że teraz będzie już tylko lepiej.

• Like 1
Posted
Dnia 19.01.2025 o 19:35, Alaskan malamutte napisał:

Wyróżnione  z pieniędzy z bazarku Mazowszanki 13 koszt 64,82 zł.

Z pieniędzy z bazarku zostało 22,57 - wyróżnię jeszcze jakieś kocie ogłoszenie. 

20 sty 2025 220377347

19.02.2025

Koteczka Alusia czeka na fajny dom!

-32,41 zł  
  20 sty 2025 220376486 Pakiet promowań Maxi do

19.02.2025

Koteczka Ida do adopcji!!

-32,41 zł
Posted
Dnia 22.01.2025 o 12:54, Alaskan malamutte napisał:

i od razu pobrania tel są...Oby tylko ktoś sensowny zadzwonił...

Oby. Na razie cisza.

Posted

💔😢Przedwczoraj przyszła smutna wiadomość z Anglii o śmierci Abi  vel Norci.  Norcia na nowy dom czekała z rodzeñstwem u Murki,  została zaadoptowana w maju 2013 roku jako 7 miesięczne szczenię. Zamieszkała w Krakowie, potem rodzina przeniosła się do Anglii. Sunia była wielkim przyjacielem i ogromną miłością p. Sylwii i reszty rodziny. Dziękujemy za wspaniałe  życie Norci, jest nam niezmiernie przykro, smutno.  Biegaj suniu bez bólu  za TM.   🖤💔😢

image.jpeg.72a24b37fe7efe8ffc91ae087aa5d823.jpeg

Posted

Mam bardzo smutną wiadomość, która złamała mi serce - w środę, po krótkiej ale bardzo ciężkiej walce w Warszawie i całodobowej klinice  odszedł malutki Hipolit💔😢 Nie pisałam wcześniej, nie mogłam😢 Do końca mieliśmy wszyscy nadzieję, że maluszek da radę. Rodzina była w kontakcie ze mną i Alaskan, mieli wsparcie, finansowe też. Nie udało się 😢  Hipolitek już bez bólu😢

IMG_20250120_192701.jpg

759099276.jpg

Posted

Hipolit trzymał wsparcie na leczenie, za które bardzo dziękujemy, niestety malutki nie dał rady 😞

kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

200 zł  - Alaskan malamutte (22.01.)

130 zł - Paweł, syn Alaskan (22.01.)