Tola Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Dnia 3.12.2024 o 19:47, Sowa napisał: Co to za przepiękne ptaszydełko na krześle??? To chyba sójka... Martyna ma koty, nasze zamojskie psy Lucynkę i Tuptusia, ale jej ogromną miłością są ptaki. Te ranne, kalekie znajdują u niej bezpieczna przystań i są członkami rodziny. Niedawno oboje z Jackiem zabrali z lecznicy Jaaga kawkę? wronę? z amputowanym skrzydłem. Tutaj jeszcze ta sójeczka i nowa woliera. 1 Quote
Tola Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Teraz dopiero zobaczylam wpis Jagny na ten sam temat 😉 Quote
Tola Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Dnia 2.12.2024 o 19:56, Murka napisał: Rozliczenie kotków za listopad: -360 zł hotelowanie Anielki 1-30.11 -360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.11 -312 zł hotelowanie Jemiołki 1-26.11 -348 zł hotelowanie Hipolita 1-29.11 -30 zł Advocate dla Anielki, Aksamitki, Hipolita i Jemiołki -30 zł przejazdy do lecznicy z Hipolitem i Jemiołką (szczepienia, leczenie Hipolita, testy) -40 zł hotelowanie Letycji 27-30.11 (zniżka ze względu na karmę) -140 zł transport Letycji ze Zwierzyńca Razem: -1620 zł Opłacona faktura za koty : 1620 zł Quote
Tola Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Opłacona faktura - 520 zł Jemiołka - szczepienie II + test Hipolit - leczenie nawrotu kociego kataru + szczepienie II + test Filemon - 200 zł na kastrację/entropium Arnika Migotka Jemiołka Hipolit Filemon.pdf Quote
Jaaga Posted December 4, 2024 Posted December 4, 2024 Dnia 4.12.2024 o 19:03, Tola napisał: Teraz dopiero zobaczylam wpis Jagny na ten sam temat 😉 Dziś zadzwoniła Martyna, że Jacek znalazł martwego Kawka w wolierze. To ten ostatni młodzik od nas. Zero śladów, był przy misce z wodą. Wydaje mi się, że może doznał urazu, bo jednak bez skrzydła trudniej utrzymać równowagę, a był młody i serduszko też przetrenowane na narkozie. Został osamotniony przyjaciel wronek. Gdybyście słyszeli o jakimś krukowatym po urazie, to chętnie go przyjmą. Po dołączeniu Kawka zakupili i urządzili specjalnie dodatkową ogromną wolierze. Quote
Tola Posted December 8, 2024 Author Posted December 8, 2024 Dzisiaj do nowego domu do Bielska B. pojechali bracia Bolek i Lolek 🙂. Cała rodzina: rodzice, syn, synowa bardzo zaangażowani w przyjazd kociaków. W międzyczasie pani Basia znalazła na ulicy porzuconą malutką koteczkę i teraz dziewczynka też oczekuje braci🙂 5 Quote
Murka Posted December 8, 2024 Posted December 8, 2024 Kochani, z racji tego, że wszystko drożeje, karma, prąd i inne media a od nowego roku wzrasta nie tylko ZUS, ale też podatek od nieruchomości dla działalności gospodarczej - jestem zmuszona trochę zmodyfikować koszty hotelowania. Od razu uspokoję, że dla zwierzaków, które u mnie są nic się nie zmieni. I ogólnie koszt hotelowania nie zmieni się, a jedynie pierwszy miesiąc (4 tygodnie) będzie droższy, bo wtedy jest najwięcej pracy (przygotowanie miejsca, adaptacja, ogarnianie wet., często leczenie, sesje foto). Także dla nowych podopiecznych przez pierwsze 4 tygodnie koszt będzie wynosił dla kota 15zł/doba, dla psa 25zł/doba, po miesiącu tak jak jest teraz czyli 12zł/doba i 20zł/doba. Quote
Tola Posted December 9, 2024 Author Posted December 9, 2024 Bolek i Lolek już na miejscu w Bielsku Białej 8 Quote
Murka Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 Letycja jest już zdrowa, okropnie rozkoszna, mrucząca, łasząca się, uwielbiająca się bawić. W czwartek jadę ją zaszczepić. 2 Quote
Tola Posted December 13, 2024 Author Posted December 13, 2024 Cudna kocia, bardzo dziękuję za zdjęcia💝 Wstrzymam się jeszcze chwilkę ze zrobieniem ogłoszenia, bo kocią jest bardzo zainteresowana rodzina z Warszawy, dzwonili w sprawie Hipolita, a maluch juz dawno u siebie. 1 Quote
Tola Posted December 13, 2024 Author Posted December 13, 2024 Bolek i Lolek w domu w Bielsku Białej. Bolek już śmiało sobie poczyna, nawet je w towarzystwie małej koci. Lolek, jako ten bardziej nieśmialy, jeszcze trochę przemyka po domu 😉 3 2 Quote
Jo37 Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Zapraszam na bazarek dla zamojskich psiaków pod moją opieką https://www.dogomania.com/forum/topic/362547-my-się-zimy-nie-boimy-zima-20242025-do-21122024-do-2100/ 2 Quote
Tola Posted December 16, 2024 Author Posted December 16, 2024 Jutro do Murki jedzie Śnieżka - suczka, która panicznie bała się ludzi; wraz z bratem trafiła do zamojskiego schroniska na początku 2024 r., pokazywałam ich tutaj wtedy w zimie. Brat szybko trafił do boksu wolontariackiego i zaraz znalazł dom, Śnieżka niestety nie miała szansy na adopcję. Obiecałam, że jeśli uda się pokonać jej strach przed człowiekiem, to zabiorę ją do hoteliku i będę szukać domu. Dzięki pracy Lidki, a potem innych wolontariuszek, Śnieżka dzisiaj to zupełnie inna sunia. Pięknie się otworzyła i mam nadzieję, że teraz i ona ma szansę na znalezienie własnego domu. Praca wolontariuszy w schronisku uchyla albo otwiera te czasami bardzo szczelnie zamknięte drzwi i daje szanse na inną pomoc i na nowe życie. Śnieżka jeszcze z bratem w boksie ogólnym Śnieżka w boksie wolontariackim Śnieżka z Lidką 3 Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 Śnieżka zaprasza do siebie na wątek, bądźcie z nami WĄTEK Quote
Jaaga Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Gdyby ktoś potrzebował krew do transfuzji, to mogę odstąpić, bo wykorzystamy kilka ml i szkoda wyrzucić cały worek. Quote
Mazowszanka14 Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Cześć, to ja Mazowszanka13. Od dziś mam nowy nick. Musiałam zmienić go z powodu zablokowania konta. Poproszę osoby bardziej rozgarnięte ode mnie o poradę jak umieszcza się zdjecie profilowe. Quote
Tola Posted December 21, 2024 Author Posted December 21, 2024 Pięknie dziękuję za wpłaty na konto Zea 200 zł - Figunia (09.12.) wpłatę przeznaczam dla Śnieżki Wątek 40 zł - Jo37 (09.12.) koty u Murki 300 zł - DS Stefci (16.12.) wpłatę przeznaczam dla Albinki Wątek Quote
Tola Posted December 22, 2024 Author Posted December 22, 2024 Malutka Letycja ma już rodzinę, która bardzo na nią czeka❄️💙 Jo37 była dzisiaj na wizycie w Warszawie i jak najbardziej daje zielone światło, bardzo dziękuję za to spotkanie zwłaszcza, że teraz trudny dla wszystkich, przedświąteczny czas. 🌹💖 Szukamy transportu, mam nadzieję że uda się znaleźć kogoś, kto zechce pomoc dotrzeć malusiej koci do własnego domu. Ze względu na ten trudny czas rodzina nie da rady wybrać się teraz do hoteliku. Letycja zamieszka w domu, gdzie jest starsza koteczka; niedawno straciła przyjaciółkę, która odeszła z powodu ciężkiej choroby. 2 1 Quote
Recommended Posts