Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.10.2024 o 23:14, Tola napisał:

Pokazuję tutaj jedną z nich - podobno miła, łagodna. Może jakimś cudem, przy pomocy dogomanii i ją uda się wyrwać z tego koszmaru...

received_2229908220742938.jpeg

received_505199715666885.jpeg

Zapraszam na bazarek mydełkowo/breloczkowy na potrzeby tej starszej suni, o której pisała Tola i którą zarezerwowałam w schronisku.

https://www.dogomania.com/forum/topic/362306-mydełka-glicerynowe-z-dodatkami-breloczki-zawieszki-hand-made-na-potrzeby-suni-którą-biorę-ze-schroniska-zapraszam/

• Like 1
Posted

W drodze do Murki jest  suczka, znaleziona w Ruszowie. Malutka  błąkała się tam długo, przeganiana z posesji, gdzie próbowała się schronić i zdobyć jedzenie;  teraz na nową rodzinę  będzie czekała w hoteliku. Wieczorem założę jej wątek.  

IMG_20241025_092101.jpg

IMG_20241025_092103.jpg

FB_IMG_1729869141732.jpg

FB_IMG_1729869144808.jpg

• Like 5
Posted

Wczoraj do Murki pojechała Migotka, a dzisiaj ta sama gmina prosi o pomoc dla kolejnych porzuconych 😢😢

"Pilnie poszukiwany dom stały lub tymczasowy dla dwóch cudnych sunieczek, które ewidentnie jakiś potwór wyrzucił przy lesie 😢😢Nie mamy słów na to bestialstwo 🤬😡
Czy ktoś je rozpoznaje lub zna właściciela?
Nie można kryć "takich ludzi" inaczej to nigdy się nie skończy.
Kilka dni leżały na polu i czekały, aż ktoś po nie wróci...
To 8 miesięczne dwie suczki, bardzo przyjazne, łagodne i zżyte ze sobą. Nie podlega wątpliwości, że są rodzeństwem. Gmina pokryje koszty profilatyki i sterylizacji suczek. "

FB_IMG_1730203680817.jpg

FB_IMG_1730203683958.jpg

FB_IMG_1730203686665.jpg

FB_IMG_1730203689385.jpg

FB_IMG_1730203692108.jpg

Posted

Jakie sympatyczne. Wyglądają jak Rzepiki na długich łapkach. Bracia pewnie wiszą na łańcuchach na wsi, a że suczek nikt nie chce, to zostały wywalone. 8 mies, więc w każdej chwili mogą mieć cieczki.

Gmina ma swój kojec, bo widac że zabezpieczone? Porządna gmina, że szuka pomocy i sama pomaga. Oby więcej brało przykład.

Posted

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu naszych kolejnych podopiecznych - Kajko i Kokosz zostali porzuceni w lesie, trafili do nas 10 dni temu, przebywają w DT w Zamościu.

Kocurki są b. spokojne, cichutkie, mruczące przy każdym dotyku, kuwetkują.

Mają po 4 mies., właśnie zmieniają ząbki.

Są odrobaczone, dzisiaj zostały zaszczepione, testy Fiv/FeLV ujemne.

Maluchy są bardzo do siebie podobne i bardzo ze sobą zżyte, marzeniem jest wspólny przyszły dom...

Jutro zrobię OLX na Warszawę, bardzo proszę o pomoc w zrobieniu ogłoszeń na Kraków i Katowice.

Mamy dużo zgłoszeń z prośbą o pomoc, robi się coraz zimniej, kolejne kociaki czekają:(

FB_IMG_1730231677369.jpg

Tutaj dzisiejsza wizyta w lecznicy

IMGP7226.JPG.b81617ae1248378f831e70c65c0ee226.JPG

IMGP7228.JPG

IMGP7229.JPG

IMGP7231.JPG

IMGP7235.JPG

Posted
Dnia 29.10.2024 o 22:03, Poker napisał:

Tolu ponumeruj zdjęcia kotków. Robić im ogłoszenia razem czy osobno ?

Dom wychodzący czy nie ? Pewnie pytanie retoryczne.

Bardzo chciałabym, aby trafiły do jednego domu, ale to chyba marzenie trudne do spełnienia ...  Dom obowiązkowo  niewychodzący. A zdjécia jutro ponumeruję, muszę to z laptopa zrobić.

Posted
Dnia 29.10.2024 o 23:23, Poker napisał:

Może na  jakieś miasto zrobić im razem? A nuż się uda.

Też myślę, że to świetny pomysł. Już cześć osób adoptuje od razu po dwa. W katowickim schronisku kocięta wydają tylko po dwa. Jedynie dorosłego można zaadoptować pojedynczo.

Tolu, mogę ci dać hasło do olx, jeśli nikt się nie zgłosi i coś da, że zrobisz sama z innego konta. Ja mam 5 min.na kawę i potem kierat. Nie mam kiedy z tym pomóc.

Jeszcze zapytam tu, czy ktoś nie chce Iwermektyny? Potrzebowałam 0,5 ml dla kur, a musiałam kupić całe opakowanie. Szkoda wyrzucić. 

Posted
Dnia 30.10.2024 o 08:12, Jaaga napisał:

.Jeszcze zapytam tu, czy ktoś nie chce Iwermektyny? Potrzebowałam 0,5 ml dla kur, a musiałam kupić całe opakowanie. Szkoda wyrzucić. 

Czy to lek przeciwpasożytniczy dla kur?

Posted
Dnia 30.10.2024 o 08:47, Nesiowata napisał:

Czy to lek przeciwpasożytniczy dla kur?

To środek na pasożyty, stosuje się go w postaci zastrzyków m.in. u psów  np na nużeńca czy świerzb. Stosuję zawsze u ptaków na pasożyty zewnętrzne. Kupiłam dwie kurki, a zazwyczaj maja caly komplet pasożytów,więc  dostały pełen zestaw na kwarantannie- za zewnętrzne iwermektynę na skórę, scancox na kokcydie i fenbendazol na nicienie. Iwermektyna podobno zabiją też wewnętrzne pasożyty, ale wolę nie ryzykować, że z czymś puszcze do stada, więc daję fenbendazol.