Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy zaglądacie na stronę schroniska Mariny, ostatnio wrzuciła zdjęcia psow z wielką prośbą o pomoc. Nie planowałam kolejnych, oprócz tego na miejsce Jaśminki do Murki,  ale ten ogrom psiej tragedii poraża. Zdecydowałyśmy się z Poker pomóc, prawdopodobnie przyjadą 3 małe sunie. Natomiast na pomoc wciąż czekają te większe, starsze. Pokazuję tutaj jedną z nich - podobno miła, łagodna. Może jakimś cudem, przy pomocy dogomanii i ją uda się wyrwać z tego koszmaru...

received_2229908220742938.jpeg

received_505199715666885.jpeg

Posted
Dnia 13.10.2024 o 19:31, Jo37 napisał:

Ta sunia chyba też nie jest duża?

Nie Asiu, też jest w tym zestawieniu małych psów. Ma 10 kg, jest bardzo kontaktowa, wysterylizowana, pokazałam ją na swoim profilu FB, ale nikogo nie wzruszyła. Marina wysłała nawet filmik, ale nie otwiera się, a nie mam sumienia ja jeszcze nagabywać o kolejny przy 1000 psów w schronisku. Już znam datę transportu.

Posted

Parę dni temu starsza kobieta, która wybrała sie na grzyby, znalazla w lesie młodziutką, przerażona suczkę, chyba jeszcze psie dziecko. Szukała pomocy;  nie może jej zostawić, bo ma już parę psów, a jest sama. Malutka więc dzisiaj pojechała do Murki. Wieczorem założę wątek. 

FB_IMG_1728641071288.jpg

IMG_20241015_115919.jpg

• Like 2
Posted

Byłam w niedzielę w schronisku; myślałam, że zabierzemy jedynego szczeniorka, który tam jest, ale maleństwo jest świetnie zaopiekowane i bezpieczne, sunia z lasu nie ma nic. Wieczorem wstawię parę zdjęć ze schroniska. 

Posted

Bardzo fajna ta sunieczka. Malutka, może z 6 kg waży, ale łapki ma długie, śmieszna jest i pocieszna :)

Widać, że psie dziecko. Póki co dostała Nexgard Combo (bo pytałam i nic nie dostała na odrobaczenie/odpchlenie). Podjadę z nią w czwartek zaszczepić to zważymy i wiek określimy.

• Like 1
Posted

W niedzielę byłam w schronisku, aby zabrać do Murki jakąś małą suczkę, ale jak pisałam wyżej, przyszła informacja o znalezionej suczce z lasu. Zrobiłam parę zdjęć, zaraz je wrzucę.  W schronisku kolejne zmiany, wszystko na lepsze, część z Was na pewno zagląda na FB na profil schroniska i o nich wie. Pochodziłam po schronisku bez nerwów, bez zakazów, wśród uśmiechniętych wolontariuszy i nie sądziłam, że dożyjemy z TZem czasów min. oznakowania boksów,  ogrzewanej  szczeniakarni z wszystkim, co jest potrzebne psim dzieciom. Na pewno wiele jeszcze trzeba zmienić, ale dzieje się dobrze.

• Like 8
  • Upvote 1
Posted

Odwiedziłam też w boksach wolontariackich Śnieżkę, która nadal uczy się chodzenia na smyczy. Sunia tak cieszyła się na widok wolontariuszki, że zrobienie zdjęcia było niemożliwe, skorzystałam ze zdjęć wolontariackich.

Messenger_creation_941C2C25-240C-40CF-99AF-18FB04AF7941.jpeg

Messenger_creation_A799E974-BC32-4113-A0CD-BEC554B1E218.jpeg