Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogę podrzucić psa/kota i co tam kto chce, ale w związku z tym, że to długa trasa wolałabym umawiać się po drodze, żeby nie pakować się w centrum, bo to bardzo czasochłonna masakra. Kraków jest koszmarny. Wyjazd 19.08.24, poniedziałek.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.08.2024 o 20:29, Aska7 napisał:

Kraków jest koszmarny.

Potwierdzam. Dlatego, gdy tylko mogę, uciekam z niego. Kraków jest fajny, ale tylko dla turystów.

Posted
Dnia 14.08.2024 o 17:02, Sara2011 napisał:

Tolu, niestety nie pomogę a bardzo chciałam. Wczoraj pojechała do DS sunia wyciągnięta z Napierek, dom wydawał się super fajny, nawet nie przewidywałam żadnych złych scenariuszy a dzisiaj informacja, że wraca z adopcji bo skacze  na ludzi i drapie i jest za energiczna. Totalna załamka no i przez to plan z pomocą dla tej suni legł :(. Przepraszam :(.

Rozumiem, tak czasami bywa, to nie Twoja wina.

Może Poker będzie miała dobre informacje.

Posted

Mogę podrzucić psa/kota i co tam kto chce, ale w związku z tym, że to długa trasa wolałabym umawiać się po drodze, żeby nie pakować się w centrum, bo to bardzo czasochłonna masakra. Kraków jest koszmarny. Wyjazd 19.08.24, poniedziałek.

Jasne, mam nadzieję, że uda się to wszystko zgrać.

Czekamy co powie Robbi i będę rozmawiała z p. Anią...

Posted

Bardzo dziękuję Murce za piękne zdjęcia, może uda mi się jutro i pojutrze zrobić OLx Aksamitce, Jaskierkowi i Lidce, chociaż po jednym.

Posted

Nie pytałam Anecik, bo czekałam na info do Sara2011.

I też jest bardzo ważna odpowiedź na pytanie jak sunia do ludzi i psów. Anecik małe sunie bierze tylko do domu.

No i kolejna ważna sprawa, co z odpchleniem i odrobaczeniem, nie mówiąc o szczepieniu.

Posted
Dnia 14.08.2024 o 22:15, Poker napisał:

Nie pytałam Anecik, bo czekałam na info do Sara2011.

I też jest bardzo ważna odpowiedź na pytanie jak sunia do ludzi i psów. Anecik małe sunie bierze tylko do domu.

No i kolejna ważna sprawa, co z odpchleniem i odrobaczeniem, nie mówiąc o szczepieniu.

Do wyjazdu zostało parę dni, więc odrobaczyć p. Ania da radę, ale zaszczepić raczej nie.

Posted
Dnia 14.08.2024 o 22:20, Tola napisał:

Do wyjazdu zostało parę dni, więc odrobaczyć p. Ania da radę, ale zaszczepić raczej nie.

To chociaż odrobaczyć i odpchlić. no i jakieś info o zachowaniu.

Posted

😊Asiu masz złote serduszko 🧡

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.08.2024 o 22:24, Poker napisał:

Super. W takim razie czekam.

Pani Ania napisała, że matka jest trochę nieufna wobec obcych,  ale jak się z nią dłużej jest, to daje się głaskać.

Posted
Dnia 14.08.2024 o 23:04, Tola napisał:

Pani Ania napisała, że matka jest trochę nieufna wobec obcych,  ale jak się z nią dłużej jest, to daje się głaskać.

Dzięki Mam nadzieję, że do psów jest ok., bo przebywa z nimi.  Jutro spytam Anecik

Posted

Oczywiście chętnie skorzystam z podwózki tej suni do Krakowa, mogę umówić się w dowolnym miejscu na trasie . Czy ja mam kontaktować się z Panią Anią ? Aśka 7 czy mogłabym  prosić  Cię o Twój nr telefonu -będzie łatwiej się umówić. Jako nowa mogę pisać tylko 3 posty na dobę.

image.jpeg.6498e33abb58e97212f99beee0a47306.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.08.2024 o 23:07, Poker napisał:

Dzięki Mam nadzieję, że do psów jest ok., bo przebywa z nimi.  Jutro spytam Anecik

Dnia 14.08.2024 o 23:28, Robbi napisał:

Oczywiście chętnie skorzystam z podwózki tej suni do Krakowa, mogę umówić się w dowolnym miejscu na trasie . Czy ja mam kontaktować się z Panią Anią ? Aśka 7 czy mogłabym  prosić  Cię o Twój nr telefonu -będzie łatwiej się umówić. Jako nowa mogę pisać tylko 3 posty na dobę.

image.jpeg.6498e33abb58e97212f99beee0a47306.jpeg

Pani Ania była u suczek, matka dała się głaskać, jest łagodna, sama podchodziła po głaski. 

W niedzielę może zabrać obie do siebie i przekazać razem z 2 malutkimi szczeniakami.

Posted

Wspaniale, że jest na miejscu pomocna p.Ania. Czy to pracownica MOPSu?

Jutro mam rozmawiać z Anecik. Dziś zadałam pytanie.

Fajnie by było, żeby p.Ania dowiedziała się jakie imię ma suńka.

Posted
Dnia 15.08.2024 o 20:30, Poker napisał:

Wspaniale, że jest na miejscu pomocna p.Ania. Czy to pracownica MOPSu?

Jutro mam rozmawiać z Anecik. Dziś zadałam pytanie.

Fajnie by było, żeby p.Ania dowiedziała się jakie imię ma suńka.

Nie sądzę, żeby ktoś kto karygodnie zaniedbuje psa wolał go po imieniu .

Posted

🙏🙏🙏Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków u Murki,  na miejsce czekają kolejne maleństwa😔

Zdjęcia są na str. 1397 i 1398, wszystkie koty korzystają z kuwety, mają książeczki zdrowia, wykonane testy FIV/FeLV, są kotami niewychodzącymi.

To są moje ogłoszenia:

Jaskierek Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/cudny-jaskierek-do-adopcji-CID103-ID11tyzc.html?bs=olx_pro_listing

Lidka Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-delikatna-lidka-do-adopcji-CID103-ID11tyRs.html?bs=olx_pro_listing

Aksamitka Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/aksamitka-kocia-pieknosc-do-adopcji-CID103-ID11tzEE.html?bs=olx_pro_listing

Anielka Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/anielka-o-pieknych-miodowych-oczach-do-adopcji-CID103-ID114sOY.html?bs=olx_pro_listing

Bardzo proszę o ogłoszenia na inne miasta:

Jaskierek -  Kraków i Katowice

Lidka - Warszawa i Katowice

Aksamitka -  Kraków

Anielka -  kraków

Posted

Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechał Daktylek:)

daktyl.jpg.97166ac0986f664246dbc9f7dae5a887.jpg

Jo37 była na wizytach u 2 rodzin w Warszawie i oba domy okazały się bardzo dobre, więc do tej drugiej rodziny pojechał rudy kotek z innej zamojskiej organizacji.

Bardzo dziękuję Jo37 za ten trud kwiat-ruchomy-obrazek-0008.gif

Daktylek już bawi się w nowym domu, mam filmiki, więc nie jest żle.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 15.08.2024 o 22:27, Tola napisał:

Bardzo proszę o ogłoszenia na inne miasta:

Jaskierek -  Kraków i Katowice

Lidka - Warszawa i Katowice

Aksamitka -  Kraków

Anielka -  kraków

ogłoszę na Kraków, Lidkę na Katowice

• Like 2