PłatekŚniegu Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 15:04, Isiak napisał: Witam przyszłą opiekunkę szczeniorki 😄 Czekam z niecierpliwością 🙂 1 Quote
Poker Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Płatek Śniegu? Pewnie maluszka będzie się nazywała królewna Śnieżka:) 1 Quote
Poker Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 13:18, Figunia napisał: To biorę malucha, tego który zostanie. Czy jutro mam jechać do Katowic? Brawooooo. Grunt to się nie poddawać. Quote
Isiak Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 15:21, Poker napisał: Płatek Śniegu? Pewnie maluszka będzie się nazywała królewna Śnieżka:) No raczej nie, bo ciemna jest 😁 1 Quote
Poker Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 15:23, Isiak napisał: No raczej nie, bo ciemna jest 😁 Aaaa, myślałam, że biała. Chyba, że na zasadzie kontrastu. Quote
Isiak Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 15:26, Poker napisał: Aaaa, myślałam, że biała. Chyba, że na zasadzie kontrastu. Też myślałyśmy, że sunie to te jasne, ale okazało się, że jedna biała, a druga ciemna, piesek biszkoptowy. Biała podobno już komuś obiecana we wsi, więc ciemna została. Quote
Isiak Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 16:17, Poker napisał: Oby nie trafiła na wieś. Oby... Zobaczymy, jak się sprawy potoczą. Działają osoby tam na miejscu, my tylko możemy czekać na informacje i trzymać kciuki. Quote
Poker Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 A może Piątek Śniegu mógłby dać DT drugiemu szczeniaczkowi? 1 czy 2, co za różnica? Tak mi się zamarzyło 😀 Quote
seramarias Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Nie chcę niczego obiecywać, ale być może będę miała dom dla pieska z tego miotu szczeniaków. Tylko nie wiem czy realny byłby dowóz do Warszawy... 3 Quote
Tola Posted August 6, 2024 Author Posted August 6, 2024 Przepraszam, że dopiero teraz; bardzo się cieszę, że znowu jest szansa na wyjazd maluszków. Plan jest taki: jutro pojadą do weta i będzie wiadomo, w jakim są wieku i czy mogą być odrobaczone. Jeśli wet wyrazi zgodę to prawdopodobnie w sobotę Aska7 zawiozłaby je do Katowic - takie są wstępne ustalenia. Jeszcze nie wiem czy mały Figuni mógłby poczekać u Jagny mamy - czekam na potwierdzenie, bo Jaaga ma remont i nie ma kiedy zaglądać. Nadal nie mam wieści o białej suni, wiem że p. Ania rozmawia z właścicielką. 1 Quote
Tola Posted August 6, 2024 Author Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 17:28, seramarias napisał: Nie chcę niczego obiecywać, ale być może będę miała dom dla pieska z tego miotu szczeniaków. Tylko nie wiem czy realny byłby dowóz do Warszawy... A kiedy będzie wiadomo? Quote
seramarias Posted August 6, 2024 Posted August 6, 2024 Dnia 6.08.2024 o 21:12, Tola napisał: A kiedy będzie wiadomo? Jutro w pracy ją zapytam. Czy brane są pod uwagę jakieś procedury adopcyjne, wizyta przedadopcyjna? Quote
Tola Posted August 7, 2024 Author Posted August 7, 2024 Dnia 6.08.2024 o 21:59, seramarias napisał: Jutro w pracy ją zapytam. Czy brane są pod uwagę jakieś procedury adopcyjne, wizyta przedadopcyjna? Jeśli znasz kobietę i wiesz, że będzie dobrym domem, to nie, sama to dobrze przypilnujesz🙂 Quote
Tola Posted August 7, 2024 Author Posted August 7, 2024 Jest zmiana - psy przyjadą do Katowic w niedzielę. Bardzo proszę Płatek Śniegu o kontakt z Aska7 🙂 Quote
Tola Posted August 7, 2024 Author Posted August 7, 2024 W niedzielę zabieramy wszystkie szczeniaki- dwa jadą z Aska7 do Katowic, jeden zostaje w bardzo awaryjnym DT w Zamościu, bo nie mam co z nim zrobić. 1 Quote
Poker Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Dnia 7.08.2024 o 13:08, Tola napisał: W niedzielę zabieramy wszystkie szczeniaki- dwa jadą z Aska7 do Katowic, jeden zostaje w bardzo awaryjnym DT w Zamościu, bo nie mam co z nim zrobić. Rewelacja. Coś już wiadomo w jakim są wieku ? Quote
Isiak Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Czyli wszystkie trzy będą zabrane? Ta biała sunia też? Quote
Poker Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Dnia 7.08.2024 o 13:36, Isiak napisał: Czyli wszystkie trzy będą zabrane? Ta biała sunia też? Wygląda na to, że też. Quote
seramarias Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Rozmawiałam z koleżanką, "jest na tak". Maluch bardzo ją ujął za serce, chciałaby dać dom biszkoptowemu chłopcu, ale poprosiła o czas do jutra bo chce jeszcze, żeby mąż też brał udział w podejmowaniu decyzji. Myślę, że na 90 % piesek ma już dom. Pracujemy razem już prawie 20 lat, dobrze ją znam i wiem, że da maluchowi dobry domek. Pozostaje tylko kwestia transportu, czy jest szansa na podwózkę do Warszawy lub w okolice? 1 Quote
Tola Posted August 7, 2024 Author Posted August 7, 2024 Dzisiaj maluchy były u weta i zostały odrobaczone. Zdaniem wetki mają dopiero teraz 6 tyg. Czy nie byłoby lepiej przełożyć o tydzień wyjazd? Czy nie są za małe? Quote
seramarias Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Wedlug mnie lepiej żeby jeszcze zostaly z mamą 1 Quote
Figunia Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Jestem po rozmowie z Tolą. Rozumie moje obawy. Co innego gdy się zabiera pieska zaraz po wyjściu z pociągu. Można przewidzieć godzinę powrotu i wcześniej kupić bilety. Gorzej gdy trzeba (w obcym mieście ) dotrzec do miejsca, gdzie piesek przebywa. Trudno określić, ile zajmie to czasu a to jest wazne, bo są wakacje i biletu w ostatniej chwili, można nie kupić. Doświadczyliśmy tego z Corka, wracając z Białegostoku do Wroclawia. Miejsce siedzące było tylko jedno a w drugim pociągu tylko stojące i tylko dlatego, że był w nim wagon z przedziałami. Ciężko jest nieść kontenerek z pieskiem. Do tej pory, jeśli odbierałam pieska z innego miasta, to albo z Basią (ewu) byłyśmy umówione na dworcu, albo był to piesek chodzący na smyczy (nie miałam kontenerka) Nie mam 20, czy nawet 60 lat i piszę to wszystko, by ktoś nie myślał, że zbytnio się ze sobą cackam. Ale już mniejsza z tym, co kto pomyśli. Sytuacja się zmienia i teraz wygląda to już dużo lepiej. Quote
Tola Posted August 8, 2024 Author Posted August 8, 2024 Dnia 8.08.2024 o 17:29, Figunia napisał: Jestem po rozmowie z Tolą. Rozumie moje obawy. Co innego gdy się zabiera pieska zaraz po wyjściu z pociągu. Można przewidzieć godzinę powrotu i wcześniej kupić bilety. Gorzej gdy trzeba (w obcym mieście ) dotrzec do miejsca, gdzie piesek przebywa. Trudno określić, ile zajmie to czasu a to jest wazne, bo są wakacje i biletu w ostatniej chwili, można nie kupić. Doświadczyliśmy tego z Corka, wracając z Białegostoku do Wroclawia. Miejsce siedzące było tylko jedno a w drugim pociągu tylko stojące i tylko dlatego, że był w nim wagon z przedziałami. Ciężko jest nieść kontenerek z pieskiem. Do tej pory, jeśli odbierałam pieska z innego miasta, to albo z Basią (ewu) byłyśmy umówione na dworcu, albo był to piesek chodzący na smyczy (nie miałam kontenerka) Nie mam 20, czy nawet 60 lat i piszę to wszystko, by ktoś nie myślał, że zbytnio się ze sobą cackam. Ale już mniejsza z tym, co kto pomyśli. Sytuacja się zmienia i teraz wygląda to już dużo lepiej. Tak i mam nadzieję, że jest to już ostateczna zmiana planu. Przede wszystkim przekładamy wyjazd maluchów, aby pobyły dłużej ze swoją mamą, bo to ma duży wpływ na ich ogólny rozwój. W poniedziałek 19.08. lub wtorek 20.08. Aska 7 zabierze dwa szczeniaki; jednego zostawi u mamy Jagny w Katowicach (szczeniak dla Płatek Śniegu), a drugiego zawiezie do Figuni do Wrocławia! Asia - Ogromnie DZIĘKUJĘ Trzeciego szczeniaka zabieramy w sobotę 17.08. , wieziemy do DT w Zamościu, w międzyczasie ewentualnie szukamy transportu do Warszawy. 1 1 Quote
PłatekŚniegu Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Dnia 8.08.2024 o 20:21, Tola napisał: Tak i mam nadzieję, że jest to już ostateczna zmiana planu. Przede wszystkim przekładamy wyjazd maluchów, aby pobyły dłużej ze swoją mamą, bo to ma duży wpływ na ich ogólny rozwój. W poniedziałek 19.08. lub wtorek 20.08. Aska 7 zabierze dwa szczeniaki; jednego zostawi u mamy Jagny w Katowicach (szczeniak dla Płatek Śniegu), a drugiego zawiezie do Figuni do Wrocławia! Asia - Ogromnie DZIĘKUJĘ Trzeciego szczeniaka zabieramy w sobotę 17.08. , wieziemy do DT w Zamościu, w międzyczasie ewentualnie szukamy transportu do Warszawy. Ja czekam w gotowości ❤️ najważniejsze żeby maluszki były zdrowe 🙂cieszę się że jest tu tyle cudownych osób o złotych sercach. 1 1 Quote
Recommended Posts