Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dobra wiadomość - szansę na wyjście z boksu ogólnego ma Śnieżka, ta biała, bardzo wycofana  sunia, którą pokazywałam parę miesięcy temu. Jej brat został zabrany wcześniej do boksu wolontariackiego i już na dom. Śnieżka nie ma szans na adopcję z boksu ogólnego; jak nie zostanie zabrana, to zostanie tam na zawsze a do hoteliku na razie nie nadaje się. Umówiłam się z Rude Zło, że do hoteliku do Murki zabiorę pieska z boksu wolontariackiego (biedak przeżył parwowirozę), a na jego miejsce wolontariuszki wezmą Śnieżkę i będą z nią pracować, może i ją uda się potem zabrać ze schroniska (jak będzie gdzie). Śnieżka jeszcze z bratem 

Messenger_creation_774477354880265.jpegSniezka parę dni temu, jak byłam w schronisku 

IMG-20240721-WA0105.jpg

Posted
Dnia 25.07.2024 o 18:11, Tola napisał:

Na razie zapytania są tylko o Daktylka, o kocie dziewczynki nikt nie pyta.

Skąd?  Jakieś sensowne?

Posted
Dnia 25.07.2024 o 19:50, Poker napisał:

Skąd?  Jakieś sensowne?

Z okolic Wrocławia i z okolic Warszawy; obecnie najbardziej podoba mi się oferta rodziny z Legionowa. Z Oleśnicy dzwoniła sympatyczna pani -  jej 12 letni kot  zaginął i chce kolejnego, a ja chciałabym, aby Daktylek był kotem niewychodzącym, albo wychodzącym pod kontrolą. Pani sympatyczna, ale wiem, że jej kolejny kot też będzie wychodzil. Dzwoni sporo obcokrajowców, wczoraj np. Wietnamczyk, najwięcej oczywiście Ukraińców. 

Posted

04.08 przyjeżdża do nas znajomy z Krasnegostawu dużym, dostawczym autem. Wracać bedzie po tygodniu. Gdyby ktoś potrzebował transport na tej trasie w jedną lub druga stronę, to za doplata do paliwa na pewno zgodzi się, bo już wcześniej woził. Tylko przyjeżdża do nas na wieś, nie do Katowic.

Posted
Dnia 4.06.2024 o 11:21, Jaaga napisał:

Jest jeszcze kwestia podwyżki prądu.  Miała być o 70%od 01.06. To kosmos po prostu. Nie wiem, jak wygląda sytuacja, bo nie zdobyłam żadnych sprawdzonych informacji, jak przy poprzednim zamrożeniu cen prądu. Ponoć ma jednak być, ale nie taka, tylko nieznaczna. Trzeba dowiedzieć się w Tauronie, ale u nas to wyprawa, bo infolinie  jak funkcjonują, każdy wie. Gdyby podwyżki jednak była, to będą wyższe ceny hotelowania od 06.24. Mam nadzieję, że jednak nie, bo inaczej będziemy pracować w większości na prąd i resztę na ZUS i pozostałe opłaty. 

To tyle ogólnych informacji, rozliczenia za maj wstawię na wątkach. 

Przypomnę tu swój post. Podwyżka była o 55%,zapłaciłam pierwszą wyższą fakturę za 06-07.24.Zmiany w opłatach wpiszę w poszczególnych wątkach psów.

Posted

🙏Czy ktoś może pomóc? Te smutne oczy psich dzieci nie dają mi spać.  Info o tej sytuacji mamy od pracownicy socjalnej  i od stowarzyszenia działającego w Zamościu, ale oni nie mają już miejsca. 

W piątek do Murki jedzie jedna z tych suczek 8 miesięcznych, zostają dwie, które za moment będą miały cieczkę. 😥 Nie mam gdzie ich zabrac

😥 Gdyby ktoś zdecydował się, to Kasia może w piątek zabrać je na moment do siebie.   https://www.facebook.com/share/p/TGAhL4gLgaFPAHT6/                      To są te 8 miesięczne

FB_IMG_1722248392665.jpg

FB_IMG_1722240031847.jpg

FB_IMG_1722239959224.jpgWidget spanWidget span

• Tola changed the title to SZCZENIAKI, kto może pomóc !Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted

Oszaleć można.

Piszesz , że Murka może zabrać na chwilę, a co potem?

Mama to sunia na pierwszym zdjęciu?  Co z nią? Ile ma lat ?

Posted
Dnia 30.07.2024 o 10:41, Poker napisał:

Oszaleć można.

Piszesz , że Murka może zabrać na chwilę, a co potem?

Mama to sunia na pierwszym zdjęciu?  Co z nią? Ile ma lat ?

Suni mamci nie ma na zdjęciu, nie jest do adopcji, to sunia tych ludzi, we wrześniu będzie miała kastrację na koszt gminy. Ta pierwsza sunia to szczeniak, siostra pozostałych, ma 8 miesięcy. Piszę o Murce w tym sensie, że gdyby znalazło się gdzieś miejsce w Polsce dla kolejnej suczki, to Murka może ją zabrać do siebie, byłoby potem bliżej do miejsca docelowego. Pomogę w opiece wet.

Posted
Dnia 30.07.2024 o 11:13, Poker napisał:

Spytam się Ancik czy by nie wzięła tej pierwszej suni.

Jaaga ma transport za koszt paliwa z Krasnegostawu do Katowic.

Nie do Katowic, do Jarzabkowic, więc Anecik musiałaby przyjechać do nas odebrać suczkę.

Co prawda jedzie Rzepik do domu, ale my i tak nie możemy wziąć nie zaszczepionych szczeniąt czy podrostków. 

Posted

Suczki zazwyczaj dostają pierwsze cieczki w wieku 8 mies., więc szybko trzebaby wszystkie zabrać i wysterylizować. Jak się nie zdąży z zabiegiem to 3 tyg cieczki i potem 2 mies. do zabiegu. A jeśli któraś zostanie, to też będzie w ciąży jak jej matka i tak co pół roku.

Posted
Dnia 30.07.2024 o 10:05, Tola napisał:

Info o tej sytuacji mamy od pracownicy socjalnej  i od stowarzyszenia działającego w Zamościu, ale oni nie mają już miejsca. 

W ostateczności, jeśliby nie udało się znaleźć miejsca dla wszystkich suczek, to czy stowarzyszenie nie podjęłoby się sterylizacji tej suczki, która miałaby zostać? Po zabiegu mogłaby wrócić do tych ludzi i szukalibyśmy jej DS.