Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.07.2024 o 17:22, Poker napisał:

Może podwiozę fanty za  bazarku?

Będziemy w Neuro Team na ul. Bierutowskiej 57-59. Konsultację mamy na 12.00. Jeśli to gdzieś bliziutko, to fajnie, a jak dalej, to normalnie pocztą. 

Posted

Anomalue pogodowe coraz większe,  a niektórzy twierdzą, że nie ma zmian klimatycznych.

Bierutowska jest blisko. A poduszki przydadzą  się? 

Posted
Dnia 16.07.2024 o 19:19, Poker napisał:

Anomalue pogodowe coraz większe,  a niektórzy twierdzą, że nie ma zmian klimatycznych.

Poduszki to zawsze sie przydają. Zoja niszczy szybciej, niż ja naprawiam. Grey też stara się wyrabiać normę w niszczeniu, choć on bardziej specjalizuje się w obuwiu 😉 

• Like 1
Posted
Dnia 17.07.2024 o 11:36, Tola napisał:

Kolejna fotorelacja z letniego życia Lucynki i Tuptusia🙂

IMG-20240714-WA0006.jpg

IMG-20240714-WA0008.jpg

IMG-20240714-WA0005.jpg

IMG-20240714-WA0009.jpg

IMG-20240714-WA0011.jpg

IMG-20240714-WA0012.jpg

💓 💓 💓 💓     

Posted
Dnia 16.07.2024 o 18:21, Tola napisał:

Zdjęcia kociej rodzinki przepiękne, bardzo dziękuję, spróbuję ogłosić dziewczynki, jakby ktoś chciał pomóc, będę bardzo  wdzięczna. Dzisiaj przed 20.00 Murka zabiera od  nas kolejnego malucha, znalezionego na przystanku, a w kolejce na pomoc czekają dwa kociaki i kotka😥. To Daktylek, który dzisiaj jedzie, ma ok. 3 mies.; ma nietypowe umaszczenie - jest rudy, ma białe łapki, a na boku ma czarną plamę. Testy FIV/ FeLV ujemne, może szybko uda się znaleźć mu dom.

IMG-20240715-WA0008.jpg

IMG-20240715-WA0004.jpg

IMG-20240715-WA0011.jpg

Daktylek jest świetny, mruczący, miziasty, ciekawski i ruchliwy :)

Ma niezwykłe umaszczenie, domy pewnie się będą bić o niego :)

daktyl.jpg

daktyl3.jpg

daktyl4.jpg

daktyl5.jpg

daktyl6.jpg

daktyl7.jpg

• Like 2
Posted

Dziękuję pięknie za drapak dla kotków. Już go zmontowałam i jutro zrobię przemeblowanie, żeby wstawić go do kociego pokoju. Póki co testuje go moja kotka trzyłapka ;)

20240717_192904.jpg

• Like 1
Posted

Daktylek cudo nad cudami. Mój mąż stwierdził, że natychmiast by go wziął. No ale nie weźmie... Nie możemy, nasza Kulka by nie zaakceptowała kota w domu, ona jest psiarą:) No i nasz wiek...

• Like 1
Posted

[* ] Lusia💔😥

Wątek

Jeszcze tutaj pożegnam sunię - odeszła wczoraj o 22.00 w Zamościu, po 10 latach spędzonych u Ewy.

Trafiła do nas w 2014 roku z dwoma jednodniowymi szczeniakami, miała wtedy o. 7 lat.

Była wyjątkowa.😥

P1160778.jpg

• Like 2
Posted

🙏Czy ktoś może mi  pomóc przy ogłaszaniu kociaków? W kolejce do zabrania już  czekają następne dwa,  zgłoszeń przybywa, a do hoteliku jednorazowo nie damy rady zabrać nawet połowy😥 Wczoraj zrobiłam każdemu z kociaków po jednym olx, zaraz wrzucę linki. Jeśli ktoś chciałby pomóc to poproszę o Kraków i Katowice dla Szafirki, Daktylka i Anielki, a na Warszawę i Katowice dla Mafinki.  Mafince i Szafirce można też zrobić wspólnie z zaznaczeniem, że mogą być adoptowane oddzielnie. 

Moje ogłoszenia na OLX

Szafirka na Warszawę

https://www.olx.pl/d/oferta/czarne-jet-piekne-malutka-szafirka-do-adopcji-CID103-ID114rYm.html?bs=olx_pro_listing

Daktylek na Warszawę

https://www.olx.pl/d/oferta/maly-cudowny-daktylek-do-adopcji-CID103-ID114sYy.html?bs=olx_pro_listing

Mafinka na Kraków

https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-mafinka-o-oryginalnym-umaszczeniu-do-adopcji-CID103-ID114r5Y.html?bs=olx_pro_listing

Anielka na Warszawę

https://www.olx.pl/d/oferta/anielka-o-pieknych-miodowych-oczach-do-adopcji-CID103-ID114sOY.html?bs=olx_pro_listing

Posted
Dnia 17.07.2024 o 21:31, Poker napisał:

Daktylek cudo nad cudami. Mój mąż stwierdził, że natychmiast by go wziął. No ale nie weźmie... Nie możemy, nasza Kulka by nie zaakceptowała kota w domu, ona jest psiarą:) No i nasz wiek...

A czy możesz zrobić Daktylkowi Olx na Wrocław? Może ktoś tak bardzo się zakocha, że odległość nie będzie problemem. W ubiegłym roku znalazł się transport dla Pudełka...

Posted

Ja wiem, że to psie forum, ale wybaczcie, nie dam rady być i na Miau😔. Bardzo więc proszę o wspieranie naszych kotów, ciepłe myśli też pomagają🙂.

Posted
Dnia 19.07.2024 o 12:36, Tola napisał:

A czy możesz zrobić Daktylkowi Olx na Wrocław? Może ktoś tak bardzo się zakocha, że odległość nie będzie problemem. W ubiegłym roku znalazł się transport dla Pudełka...

OK. zrobię.

Posted
Dnia 16.07.2024 o 19:19, Poker napisał:

Jednak nie jedziemy jutro do  lekarza. Ataki padaczki przeszły,czekamy na wrześniowy termin u prof.Wrzoska.Tak wiec poprosze o wysyłkę ciuszków z bazarku.

Posted
Dnia 21.07.2024 o 12:55, Jaaga napisał:

Jednak nie jedziemy jutro do  lekarza. Ataki padaczki przeszły,czekamy na wrześniowy termin u prof.Wrzoska.Tak wiec poprosze o wysyłkę ciuszków z bazarku.

To dobrze, że ataki się  nie  pojawiają. 

A ja już zarezerwowałam na jutro czas, poduchy naszykowałam.

Posted
Dnia 21.07.2024 o 17:48, Poker napisał:

To dobrze, że ataki się  nie  pojawiają. 

A ja już zarezerwowałam na jutro czas, poduchy naszykowałam.

Przykro mi, że zrobiłam kłopot, czekalam z decyzja do ostatniej chwili. Mała już jest wymęczona jeżdżeniem po lekarzach. Dietetyk zalecił tylko kontrolne badanie krwi na koniec miesiąca. Już po wczorajszym kursie klimatyzowaną taksówką do przychodni zaczęła charczeć, chyba była za duża różnica temperatur. Dieta lecznicza i  klimatyzator w domu rozwiazaly  problem ataków.  Dopiero neurolog nas uswiadomila, że pacjenci z wodoglowiem tak źle radzą sobie z wysoką temperaturą. Oby już bez problemów dotrzymała do wrześniowego wyjazdu do Wrocławia.