Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.05.2024 o 14:13, Sowa napisał:

Był u mnie trzy lata, ok. 60 wizyt u weta, cztery poważne operacje, zabiegów mniej poważnych już nie liczyłam. Guz w odbycie, nowotwory usiane na śledzionie i pływające w ropie zęby to w pierwszym roku, w drugim krwotoczne zapalenie jelit i drobne zabiegi pod narkozą. W tym roku krótkie ataki padaczkowe, głuchota, ślepota, mikrowylewy,  zanik pamięci węchowej. W tym roku zanik jednej  nerki,  problemy z moczem, ostatnio  pod odbytem zrobił się rozrastający się guz,bolesny, nieoperowalny, utrudniał chodzenie i siadanie. Przeciwbólowce działały kilka dni. Nie miałam na co czekać dłużej.

Dnia 13.05.2024 o 11:07, Sowa napisał:

Nie przeżyłby nawet miesiąca w schronie, miał rozsiany nowotwór na śledzionie - śledziona była na granicy pęknięcia i została jak najszybciej usunięta. Wet bał się, że pęknie w czasie operacji.  Ale i tak żal, i pusto, a żadnego psa już nie wezmę, za stara jestem. Dzięki Wam za dobre słowa.  

image.jpeg.ba789f54fadd471e538b2779462928f2.jpeg                     764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Przytulam do serca przytulam z modlitwą 
Posted
Dnia 12.05.2024 o 12:58, Sowa napisał:

Malutek za Tęczowym Mostem.

Bardzo współczuję, dopiero doczytałam:(

Trzymaj się, wiem jak boli.

Posted
Dnia 16.05.2024 o 18:21, Onaa napisał:

Mój Gucio, z zamojskiego schroniska, który był u mnie najpierw na dt, rozchorował się ostatnio 😞, bardzo proszę Was o kciuki za niego. 

Trzymam bardzo mocno!

• Like 1
Posted

Nasza tymczasowiczka Fela  w domu Warszawie i dzisiejszy sms:  Im bardziej poznajemy Felkę tym bardziej odnosimy wrażenie, że to zrządzenie losu iż się spotkałyśmy:) zawojowała całą naszą rodzinę, nawet koty traktują ją jak przyrodnia siostrę:). Pozdrawiamy 

IMG_20240519_203152.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 19.05.2024 o 20:57, Tola napisał:

Nasza tymczasowiczka Fela  w domu Warszawie i dzisiejszy sms:  Im bardziej poznajemy Felkę tym bardziej odnosimy wrażenie, że to zrządzenie losu iż się spotkałyśmy:) zawojowała całą naszą rodzinę, nawet koty traktują ją jak przyrodnia siostrę:). Pozdrawiamy 

IMG_20240519_203152.jpg

Wspaniała wiadomość  😃       

Posted

Zostały mi leki i suple  po mojej Tigrze może jakiś piesek potrzebuje?

1. Dermipred 20 mg  - 18 tabletek

image.jpeg.849728d9e61a037655aa2090f3dc8451.jpeg

2. Dolvit Preparat wspomagający mięśnie HMB dla psa i kota op. 90 tabletek    całe opakowanie 

3. Vebiot Hepaxan dog, 60 tabletek dla psa na wątrobę    chyba dwa listki (muszę sprawdzić dokładnie)

i karma ROYAL CANIN - Veterinary Diet Gastro Intestinal Low Fat 12 kg   zważę dokładnie ale coś koło 9 - 10 kg

Posted
Dnia 21.05.2024 o 07:30, Tianku napisał:

Zostały mi leki i suple  po mojej Tigrze może jakiś piesek potrzebuje?

1. Dermipred 20 mg  - 18 tabletek

image.jpeg.849728d9e61a037655aa2090f3dc8451.jpeg

2. Dolvit Preparat wspomagający mięśnie HMB dla psa i kota op. 90 tabletek    całe opakowanie 

3. Vebiot Hepaxan dog, 60 tabletek dla psa na wątrobę    chyba dwa listki (muszę sprawdzić dokładnie)

i karma ROYAL CANIN - Veterinary Diet Gastro Intestinal Low Fat 12 kg   zważę dokładnie ale coś koło 9 - 10 kg

Chętnie odkupię od Ciebie karmę. Moje oba psiaki ją jedzą.

Trzymaj się 😞 

Tigruniu  [*]

Posted
Dnia 21.05.2024 o 10:49, elik napisał:

Chętnie odkupię od Ciebie karmę. Moje oba psiaki ją jedzą.

Trzymaj się 😞 

Tigruniu  [*]

dziękuje,

odezwę się w prywatnej wiadomości wieczorem

Dnia 21.05.2024 o 15:57, Jo37 napisał:

Tianku - bardzo mi przykro, że nie udało się uratować Twojej suni.

dziękuję 😞

Posted

Dzisiaj też odeszła Pati z zamojskiego schroniska ,była kiedyś jeszcze przez chwilę w hoteliku u funi,to takie dawne czasy.Patka mieszkała w Warszawie w kochającej rodzinie.Starość jednak się nie udała....muszę odszukać jej wątek.

• Like 1
Posted
Dnia 23.05.2024 o 18:16, sonia71 napisał:

Dzisiaj też odeszła Pati z zamojskiego schroniska ,była kiedyś jeszcze przez chwilę w hoteliku u funi,to takie dawne czasy.Patka mieszkała w Warszawie w kochającej rodzinie.Starość jednak się nie udała....muszę odszukać jej wątek.

Tyle smutnych wieści  😞  Ja dzisiaj dostałam maila, że odszedł piesek, którego adoptowałam wiele lat temu z bardzo złych warunków. Odszedł po rocznej walce z białaczka 😞 

Posted
Dnia 23.05.2024 o 18:16, sonia71 napisał:

Bardzo mi przykro, pamiętam sunieczkę:(.

Z tamtych czasów została już garstka psiaków:(

Posted
Dnia 23.05.2024 o 19:48, elik napisał:

Tyle smutnych wieści  😞  Ja dzisiaj dostałam maila, że odszedł piesek, którego adoptowałam wiele lat temu z bardzo złych warunków. Odszedł po rocznej walce z białaczka 😞 

Bardzo mi przykro:(

Posted
Dnia 19.05.2024 o 21:53, elik napisał:

Jaki smutny pycholek  😞 

spacer.png

serce pęka 😞 😞 

Da się mu jakoś pomóc? Szkoda, że do mnie aż tak daleko 😞 😞

Posted

wie ktoś może kto jest nowym kierownikiem schroniska? czy jest szansa na poprawę losów psów w tych zbiorowych boksach? swego czasu miały być wybiegi budowane> czy wiadomo cos w tym temacie.... 

zastanawiam się czy idzie lepsze.... 

• Like 1
Posted
Dnia 27.05.2024 o 09:01, Tianku napisał:

wie ktoś może kto jest nowym kierownikiem schroniska? czy jest szansa na poprawę losów psów w tych zbiorowych boksach? swego czasu miały być wybiegi budowane> czy wiadomo cos w tym temacie.... 

zastanawiam się czy idzie lepsze.... 

Bardzo dobre pytania!

Posted
Dnia 26.05.2024 o 20:56, agat21 napisał:

Strasznie smutne psiątko. Jeśli ktoś zdecyduje się wyciągnąć ze schronu daję 100 zł deklaracji miesięcznie. 

Planowałam go przygarnąć w miejsce Kawki, ale nic z tego  😞  Chociaż strasznie męczy mnie ten psiak  😞