Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.05.2024 o 15:24, Sowa napisał:

13, a nawet 14, to nie kres dla psów małych ras, ale on był schorowany.

Przedłużyłaś mu życie o te trzy lata. Gdybyś go wtedy nie adoptowania, nie pożyłby długo w schronisku. Trzymaj się  😞 

Posted

Mam do oddania leki: furosemid, cardisure 2,5 mg,encortolon 5 mg,dexametazon 4 mg, Metocard 50 mg, metoklopramid, clavaseptin 750 mg, hemodol i listek Ypozane na prostatę u psów.  Gdyby ktoś coś potrzebował, to proszę o kontakt.

Posted
Dnia 12.05.2024 o 20:27, Jaaga napisał:

Mam do oddania leki: furosemid, cardisure 2,5 mg,encortolon 5 mg,dexametazon 4 mg, Metocard 50 mg, metoklopramid, clavaseptin 750 mg, hemodol i listek Ypozane na prostatę u psów.  Gdyby ktoś coś potrzebował, to proszę o kontakt.

Jak nie będzie chętnych to chętnie przygarnę furosemid i cardisure. Jeśli jednak będą bardziej potrzebujący to oczywiście rezygnuję.

Posted
Dnia 13.05.2024 o 01:00, AlfaLS napisał:

Jak nie będzie chętnych to chętnie przygarnę furosemid i cardisure. Jeśli jednak będą bardziej potrzebujący to oczywiście rezygnuję.

Nikt się nie zgłosił. Poproszę adres na pw, to wyślę. Furosemid jest w tabletkach, nie w ampułkach.

Posted
Dnia 12.05.2024 o 15:24, Sowa napisał:

13, a nawet 14, to nie kres dla psów małych ras, ale on był schorowany.

Gdyby został w schronie, nie przeżyłby tych trzech lat, które Ty mu dałaś. Współczuję straty.

Posted
Dnia 13.05.2024 o 08:35, Jaaga napisał:

Nikt się nie zgłosił. Poproszę adres na pw, to wyślę. Furosemid jest w tabletkach, nie w ampułkach.

Piszę na PW.

Posted

Nie przeżyłby nawet miesiąca w schronie, miał rozsiany nowotwór na śledzionie - śledziona była na granicy pęknięcia i została jak najszybciej usunięta. Wet bał się, że pęknie w czasie operacji.  Ale i tak żal, i pusto, a żadnego psa już nie wezmę, za stara jestem. Dzięki Wam za dobre słowa.  

• Like 1
Posted

Pamiętacie wychudzoną suczkę z zamojskiego schroniska w typie rottweilera, którą pokazała tutaj Aska7? Ona i jej córka zostały zabrane przez Stowarzyszenie Rott, otrzymała imię Rubi. Sunia nadal czeka na dom, a tak o niej piszą:

Rubi suczka ok 5 lat. Rubi jest pieskiem, który trafił do nas w kiepskim stanie, była zagłodzona i w złej kondycji. Niestety fakt zagłodzenia spowodował znaczny zanik mięśni czaszki. Obecnie stan Rubi już się poprawił, nabrała mięśni i kondycji. Niestety głowa poprawiła się nieznacznie.  Poza tym Rubi jest zdrową suczką, bardzo kocha człowieka, dogada się z dużym przyjaznym samcem. Może zamieszkać w domu ze starszymi dziećmi, małe powodują w niej nadmierną ekscytację. Nie zaakceptuje małych zwierząt. Sunia jest wykastrowana  i gotowa do adopcji, przebywa w okolicach Warszawy.

FB_IMG_1715708115147.jpg

FB_IMG_1715708112248.jpg

FB_IMG_1715707712889.jpg

Posted
Dnia 15.05.2024 o 12:06, Onaa napisał:

Mam pytanie - o dobrego neurologa i możliwość rezonansu w Krakowie ?

Reniu pytasz o lekarza, czy weterynarza?

Posted
Dnia 15.05.2024 o 12:06, Onaa napisał:

Mam pytanie - o dobrego neurologa i możliwość rezonansu w Krakowie ?

Gościnnie konsultuje w Krakowie dr Marcin Wrzosek. Nie wiem, czy MRI ale TK odczytywał Barytonowi w Krakowie. Warto podpytać, bo z kolei operacje robił w pobliżu w Orzeszu.

Posted
Dnia 15.05.2024 o 16:18, Jaaga napisał:

Gościnnie konsultuje w Krakowie dr Marcin Wrzosek. Nie wiem, czy MRI ale TK odczytywał Barytonowi w Krakowie. Warto podpytać, bo z kolei operacje robił w pobliżu w Orzeszu.

Dziękuję.

Posted

Mój Gucio, z zamojskiego schroniska, który był u mnie najpierw na dt, rozchorował się ostatnio 😞, bardzo proszę Was o kciuki za niego. 

Posted
Dnia 16.05.2024 o 18:21, Onaa napisał:

Mój Gucio, z zamojskiego schroniska, który był u mnie najpierw na dt, rozchorował się ostatnio 😞, bardzo proszę Was o kciuki za niego. 

I ja mocno trzymam ❤️ a trzymających proszę by do kciuków dołączyć niewidomego zamojszczaka Milusia, któremu minęło 5 lat u mnie a wg książeczki - 22 lata życia. Trochę słabszy jest ostatnio, ale wet osłuchawszy serduszko stwierdził, że "jak dzwon".

• Like 4