Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tolu, Jaago - mam do Was prośbę. Od jakiegoś czasu wpłacam na ZEA dla "niewidomego psa u Jaagi". Możecie mi podpowiedzieć na kogo ja płacę? Bo zupełnie się pogubiłam. Przy zbieraniu deklaracji psiak nie miał jeszcze imienia a teraz ja nie potrafię go namierzyć :(.

Posted
Dnia 5.05.2024 o 19:35, Tola napisał:

Niedawno pokazywałam dziewczyny z tego ostatniego naszego miotu szczeniaków. Na majówkę dostałam zdjęcia braciszka Tikiego, który zamieszkał w Zamościu. Też pięknie chłopak wyrósł.

received_384986491186267.jpeg

received_344345851555794.jpeg

received_1870955493333151.jpeg

received_451357203925817.jpeg

received_317698717809906.jpeg

received_1185100679170797.jpeg

💓  💓  💓  

Posted
Dnia 6.05.2024 o 01:05, AlfaLS napisał:

Tolu, Jaago - mam do Was prośbę. Od jakiegoś czasu wpłacam na ZEA dla "niewidomego psa u Jaagi". Możecie mi podpowiedzieć na kogo ja płacę? Bo zupełnie się pogubiłam. Przy zbieraniu deklaracji psiak nie miał jeszcze imienia a teraz ja nie potrafię go namierzyć :(.

Tak, to Grey 🙂 Dziękuję za pomoc dla niego. 

Posted

rozliczenie kotki Anielki za marzec i kwiecień:

-432 zł hotelowanie 26.03-30.04

-100 zł transport z Frampola

-10 zł przejazd do lecznicy na szczepienie

Razem: -542 zł

Posted
Dnia 6.05.2024 o 20:25, Murka napisał:

Dziękuję Kasiu.

Posted
Dnia 8.05.2024 o 09:45, Tianku napisał:

proszę w imieniu Kody u Jaaga może ktoś dałby radę zrobić jej ogłoszenia?   

Zrobię ogłoszenie, ale potrzebny jest opis Kody -  jej zachowanie, waga, wiek, jakiego człowieka i domu szukamy - nie mam teraz czasu szukać ich na wątku; rozmawiałam już o tym z Jo37 i Jagná

• Like 1
Posted
Dnia 6.05.2024 o 20:25, Murka napisał:

Anielka - opłacona faktura  - 542 zł

Posted

W sobotę do swojego nowego domu do Warszawy pojechała malusia Fela, którą zabraliśmy ze schroniska. Fela okazała się bardzo zrównoważoną sunią bez większych lęków, przyjazną innym zwierzakom,  dzieciom, młodziutką - właściwie bez wad. Moje serce od razu zabrała, ale zgodnie z wcześniejszym postanowieniem spróbowałam szukać domu - jeśli trafi się ten wymarzony, to zrobimy miejsce dla kolejnej biedy. No i dzień po wstawieniu ogłoszenia zadzwoniła p. Karolina🙂 Od 1,5 roku szukali malutkiej suni, Fela ich urzekła. Są fajną,  młodą, empatyczną  rodziną, mają  doświadczenie z psami,  dwa koty z odzysku, dwoje dzieci (8 i 10 lat), duże mieszkanie, dom w górach i dużo chęci, aby dać dom i miłość malutkiej suni. Bardzo dużo rozmawiałyśmy, ja cały czas przez łzy; ustaliłyśmy, że jeśli tylko  Fela będzie miała najmniejsze problemy z aklimatyzacją, wraca do nas. A ona od pierwszej chwili zaakceptowała nowy dom i ludzi, drugiego dnia już biegała z zabawkami i z ogonem wysoko w górze. Bardzo przeżyłam to rozstanie, jak każde z psim  tymczasem, a może bardziej, ale myślę, że to była dobra decyzja - sunia pojechała do bardzo dobrego domu. Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę 🌹Dziękuję też Jej i  Jaaga za wspierające  rozmowy💞  Imię Fela zostaje🙂

• Like 8
Posted

Mijają właśnie trzy lata, jak zamojski Malutek jest u mnie. Znowu jest gorzej jak źle, nie wiem, jak i czy zacznie się czwarty rok. Trzymajcie za niego. 

• Like 3
Posted
Dnia 12.05.2024 o 12:58, Sowa napisał:

Malutek za Tęczowym Mostem.

Ojej, bardzo smutna wiadomość. Co było konkretnie przyczyną?

Pocieszające jest, że ostatnie 3 lata dałaś mu miłość i opiekę. Czuł się potrzebny i kochany.

Trzymaj się.

Posted

Był u mnie trzy lata, ok. 60 wizyt u weta, cztery poważne operacje, zabiegów mniej poważnych już nie liczyłam. Guz w odbycie, nowotwory usiane na śledzionie i pływające w ropie zęby to w pierwszym roku, w drugim krwotoczne zapalenie jelit i drobne zabiegi pod narkozą. W tym roku krótkie ataki padaczkowe, głuchota, ślepota, mikrowylewy,  zanik pamięci węchowej. W tym roku zanik jednej  nerki,  problemy z moczem, ostatnio  pod odbytem zrobił się rozrastający się guz,bolesny, nieoperowalny, utrudniał chodzenie i siadanie. Przeciwbólowce działały kilka dni. Nie miałam na co czekać dłużej.