Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.02.2024 o 18:32, Poker napisał:

Jaka fajna sunia.

Ludzie to jednak najgorsze bestie na świecie.

Na początek dam 100  zł dla niej.

Dnia 22.02.2024 o 18:55, limonka80 napisał:

Ja też dołożę 100 zł do transportu.

Dnia 22.02.2024 o 20:47, CZETKA napisał:

Ja tez dam 100 zl na transport.

Dnia 22.02.2024 o 22:12, elik napisał:

Też dołożę 100 zł.

Dnia 23.02.2024 o 00:04, Jo37 napisał:

Ja też wpłacę 100 zł

Dnia 22.02.2024 o 19:35, Poker napisał:

A może ta albo inna kobieta by ją przetrzymała  za opłatą? 

Dnia 23.02.2024 o 00:45, Poker napisał:

Sunia ma już 500 zł.

Może uda się namówić kogoś za karmę i np. 200 zł  do czasu znalezienia tańszego transportu ?

Bardzo dziękuję wszystkim za chęć pomocy, bardzo.❤️ Transport płatny nie będzie jednak prawdopodobnie potrzebny;  na FB zgłosiła się młoda para, która jutro jedzie z Biłgoraja do Katowic i może zabrać sunię!!!🙂 Odezwała się też Marta, która działa na tamtym terenie i intensywnie szuka miejsca na zabezpieczenie suni do jutra. My też tam jedziemy dostarczyć kontenerek i poznać psinkę. Jak tylko będę coś wiedziała, dam tutaj znać, prosimy o kciuki.

• Like 2
Posted

A sunia bardzo dziękuję wszystkim, którym jej los nie pozostał obojętny - ten łańcuszek Pięknych Serc sprawi, że uda się uratować kolejne psie życie. ❤️

FB_IMG_1708677766547.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 24.02.2024 o 11:08, Poker napisał:

Skąd odebrać ? Ma transport?

Napisałam w poście nad zdjęciem;  ale jeszcze jest sporo do poukładania. Na razie wiem tylko to, że młodzi wyjeżdżają jutro 18.00 - 19.00. z Biłgoraja do Katowic, tam sunię odbierze córka Jagny. Do ustalenia jest: tymczasowe miejsce na dzisiejszą noc, jutrzejszy transport do Biłgoraja i przekazanie suni. Wieczorem odezwę się, mam nadzieję,  że z dobrymi informacjami. 

• Like 6
  • Upvote 1
Posted

Z wielką radością informuję, że mała Hejka jest właśnie w drodze do Katowic, udało się 😊. Dzięki pomocy Marty z Fb sunia spędziła pierwszą od dawna bezpieczną noc w domu p. Danki, 3 km od Biłgoraja.  Byliśmy tam dzisiaj poznać sunię i podrzucić 2 kołdry dla psów u Jaaga, których bardzo potrzebują, resztę przekażemy przy innej okazji, nie było już miejsca w aucie do Katowic. A tak nas dzisiaj  Hejka witała 😊

IMG-20240225-WA0010.jpg

IMG-20240225-WA0011.jpg

IMG-20240225-WA0012.jpg

IMG-20240225-WA0013.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Ale fantastyczna niespodzianka.

Możliwość przetrzymania psa czasem tylko przez jedną noc otwiera wrota lepszej przyszłości.

Podziękowania dla p. Danki i innych osób zaangażowanych w pomoc Hejce.

• Like 2
Posted
Dnia 25.02.2024 o 21:18, Poker napisał:

Ale fantastyczna niespodzianka.

Możliwość przetrzymania psa czasem tylko przez jedną noc otwiera wrota lepszej przyszłości.

Podziękowania dla p. Danki i innych osób zaangażowanych w pomoc Hejce.

Tak, masz rację - DT czasami tylko na chwilę pozwala zorganizować całą resztę, a tak trudno o takie miejsca. Bambosz też został  uratowany, bo zgłosił się dom  chętny dać mu schronienie do czasu badań i zaszczepienia. Malutka sunia że schroniska też przyjedzie do nas dzięki pomocy wolontariuszki, inaczej nie mogłabym wziąć suni do domu.  A Hejka przypomina mi zamojską hienkę- Dunię,która była pod opieką elik. 

Posted
Dnia 25.02.2024 o 21:23, Jaaga napisał:

Pani przewożąca sunię jest z Minią w kontakcie i daje jej znać.

Diana i Paweł  - niedługo się pobierają, przyjechali do Biłgoraja zapraszać na ślub 🙂

Posted

Nie napisałam jeszcze, że dzisiejszej nocy na posesję, gdzie nocowała Hejka ktoś podrzucił szczeniaka😥,  rano p. Danka znalazła go przy wejściu do domu. W domu są już 2 psy, koty, ale na razie mały tam zostanie.

Posted
Dnia 25.02.2024 o 21:29, Tola napisał:

Diana i Paweł  - niedługo się pobierają, przyjechali do Biłgoraja zapraszać na ślub 🙂

Szczęśliwy dla Hejki zbieg okoliczności  🙂 

Posted
Dnia 25.02.2024 o 21:34, Tola napisał:

Nie napisałam jeszcze, że dzisiejszej nocy na posesję, gdzie nocowała Hejka ktoś podrzucił szczeniaka😥,  rano p. Danka znalazła go przy wejściu do domu. W domu są już 2 psy, koty, ale na razie mały tam zostanie.

Podłość ludzka nie ma granic 🤬   Biedny szczeniaczek  

Posted
Dnia 25.02.2024 o 22:16, elik napisał:

Podłość ludzka nie ma granic 🤬   Biedny szczeniaczek  

I tak lepiej, niż danie łopatą w głowę. Ma szanse na życie.

Posted
Dnia 25.02.2024 o 22:18, Poker napisał:

I tak lepiej, niż danie łopatą w głowę. Ma szanse na życie.

Ale to nie usprawiedliwia padalca.

• Like 1
Posted

Suńka urocza, powinna szybko znaleźć dom.

A zamojski Tito-Malutek, o którym dawno nic nie wspominałam, będzie chodził przed blokiem w kagańcu. Ktoś rozrzuca trutkę na osiedlowych trawnikach (było zgłoszenie na policję - mnie ostrzegła sąsiadka). 

Posted
Dnia 26.02.2024 o 08:32, Sowa napisał:

Suńka urocza, powinna szybko znaleźć dom.

A zamojski Tito-Malutek, o którym dawno nic nie wspominałam, będzie chodził przed blokiem w kagańcu. Ktoś rozrzuca trutkę na osiedlowych trawnikach (było zgłoszenie na policję - mnie ostrzegła sąsiadka). 

U nas w Zamościu co jakiś czas zwyrodnialcy też rozrzucają trutki, zdarzali się i tacy, co nabijali w kiełbasę gwoździe, tak omal nie traciła życia suczka mojej sąsiadki.

Posted
Dnia 26.02.2024 o 09:38, Tola napisał:

U nas w Zamościu co jakiś czas zwyrodnialcy też rozrzucają trutki, zdarzali się i tacy, co nabijali w kiełbasę gwoździe, tak omal nie traciła życia suczka mojej sąsiadki.

Z tego powodu zdecydowaliśmy się opuścić Katowice i szukać domu na wsi. Miałam sąsiada, byłego policjanta, który strzelał do dzikich ptaków,bo wyjadaly ziarno jego zasyfiałym kurom, wykładał trutkę na szczury, bo hodowali w mieście co roku świnię na zeżacie, a jakimś cudem trutka znalajdowała się w naszym ogrodzie. Straciłam sunię przez to. Ratowali mi ją we Wrocławiu, ale zmarła w drodze powrotnej do domu. Inne dwie udało się uratować. Policja była bezsilna. Miałam mieć dowod w postaci filmu obciążającego go. Parszywiec zdechł na szczęście. 

Posted

Może ktoś pomoże ? Ta suczka pilnie szuka domu -ma 2 lata, atopowe zapalenie skóry, nie jest wysterylizowana. Była prezentem dla starszej pani, teraz nie ma się kto nią zająć😥 Szkoda, aby trafiła gdzieś do pseudo i rodziła dwa razy do roku.

IMG-20240228-WA0010.jpg

Posted
Dnia 28.02.2024 o 20:42, Tola napisał:

Może ktoś pomoże ? Ta suczka pilnie szuka domu -ma 2 lata, atopowe zapalenie skóry, nie jest wysterylizowana. Była prezentem dla starszej pani, teraz nie ma się kto nią zająć😥 Szkoda, aby trafiła gdzieś do pseudo i rodziła dwa razy do roku.

IMG-20240228-WA0010.jpg

Mówiłam Jarkowi, żeby mi wysłał dziś zdjęcia i info. Myślałam, że nie dostał, a byłam w związku i mogłam pokazać. 

Jutro wyślę zdjęcie koleżance, której siostra pytała mnie o jakąś nieduża suczke do adopcji. Tylko jej staruszka to też akurat buldożka, więc nie wiem czy będzie chciała druga. Pytała o kundelkę. 

Ta ze zdjęcia ma paskudną skórę. Prosi się o zeskrobiny, badanie mykologiczne i testy alergiczne. Potem leki, porządna dieta. Niestety czasem walka trwa całe życie psa i ludziom brakuje cierpliwości. Miałam sunię z AZS. Nowy opiekun musi mieć świadomość i liczyć się z kosztami.