Jo37 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 8 godzin temu, Gabi79 napisał: Wiem, że to duży koszt, ale może Arek mąż Anecik mogłby jechać? Ale to już są zupełnie inne pieniądze niż u p. Maćka. Zaczekajmy jeszcze dzisiaj bo może p. Maćkowi uda się przesunąć te inne psy. Quote
Anula Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 14 godzin temu, Tola napisał: Zarezerwuję, tylko sprawy bardzo się skomplikowały. Dzisiaj okazało się, że pan Maciek nie ma miejsca w tym transporcie, bo o tym, że z Zamościa ma jechać więcej niż jeden pies dowiedział się właśnie dzisiaj:( Dlatego pisałam wcześniej aby dograć transport.Może uda się z p.Maćkiem uzgodnić dwa transporty jednak.To jest duża szansa dla psiaków.Nie koniecznie musi być 22.01.21 bo piesek Tysi może chyba już jechać do DS. Na drugi transport znajdą się pieniądze,muszą. 1 Quote
Anula Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 14 godzin temu, Tola napisał: Oczywiście, że jest możliwość i p. Maciek od razu to zaproponował. Tylko że wtedy będzie kolejne 600 zł do zapłacenia. Cały czas była tu mowa o transporcie, który zamówiła Tyska, bo wtedy ten koszt naprawdę byłby minimalny. Te 600zł rozłoży się na psiaki a więc nie będzie źle.I tak ten transport jest wyjątkowo tani w porównaniu do zrobionych km. Quote
Gabi79 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 40 minut temu, Anula napisał: Te 600zł rozłoży się na psiaki a więc nie będzie źle.I tak ten transport jest wyjątkowo tani w porównaniu do zrobionych km. Też tak sądzę, poza tym może ktoś będzie tak miły i zrobi bazarek transportowy. Już nie raz i nie dwa udawalo się zebrać spore kwoty na transport. 1 1 Quote
b-b Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 2 godziny temu, Gabi79 napisał: Też tak sądzę, poza tym może ktoś będzie tak miły i zrobi bazarek transportowy. Już nie raz i nie dwa udawalo się zebrać spore kwoty na transport. Jest już bazarek chyba ,że masz na myśli jeszcze jeden :) Quote
Gabi79 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 13 minut temu, b-b napisał: Jest już bazarek chyba ,że masz na myśli jeszcze jeden :) Trzeba by nowy zrobić dla kolejnych psiaków. Tak czy siak trzeba jakoś zadziałać, bo te biedaki tam zamarzną. Ciekawe, czy ktoś już rozmawiał z p. Maćkiem? Quote
Anula Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Trzeba by nowy zrobić dla kolejnych psiaków. Tak czy siak trzeba jakoś zadziałać, bo te biedaki tam zamarzną. Ciekawe, czy ktoś już rozmawiał z p. Maćkiem? Trzeba poczekać na Tolę może rozmawiała z p.Maćkiem.Bardzo zmartwiła mnie wiadomość,że z transportem się posypało ale może da się to jakoś poukładać. Quote
Tola Posted January 16, 2021 Author Posted January 16, 2021 9 godzin temu, Jo37 napisał: Ale to już są zupełnie inne pieniądze niż u p. Maćka. Zaczekajmy jeszcze dzisiaj bo może p. Maćkowi uda się przesunąć te inne psy. Gdyby można było przewidzieć, że tak poplącze się z tym transportem, to na pewno najlepszym rozwiązaniem byłby transport TZ anecik dla Białego i Biszkopcika, bo wtedy oba psy nie musiałyby tyle czekać, a potem 22.01. byłby spokojnie ten transport p. Maćka dla reszty psów. 6 godzin temu, Anula napisał: Dlatego pisałam wcześniej aby dograć transport.Może uda się z p.Maćkiem uzgodnić dwa transporty jednak.To jest duża szansa dla psiaków.Nie koniecznie musi być 22.01.21 bo piesek Tysi może chyba już jechać do DS. Na drugi transport znajdą się pieniądze,muszą. 3 godziny temu, Gabi79 napisał: Trzeba by nowy zrobić dla kolejnych psiaków. Tak czy siak trzeba jakoś zadziałać, bo te biedaki tam zamarzną. Ciekawe, czy ktoś już rozmawiał z p. Maćkiem? 3 godziny temu, Anula napisał: Trzeba poczekać na Tolę może rozmawiała z p.Maćkiem.Bardzo zmartwiła mnie wiadomość,że z transportem się posypało ale może da się to jakoś poukładać. 2 godziny temu, b-b napisał: Oby udało się wszystko naprostować... 2 godziny temu, Livka napisał: Czekamy na decyzję P. Maćka. Pzepraszam, że tyle czekacie na informacje, ale p. Maciek zadzwonił przed chwilą - udało się przełożyć ten wyjazd psów z Lublina do Szczecina i 22.01. może zabrać Amika i 4 psy ze schroniska i to byłoby najlepsze rozwiązanie, ale kwota niestety będzie wyższa, bo przystanków jest o wiele więcej. Podałam miejscowości, w których wysiadać będą poszczególne psy i czekam do jutra na całościowy koszt. 1 Quote
Nesiowata Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 7 minut temu, Tola napisał: Pzepraszam, że tyle czekacie na informacje, ale p. Maciek zadzwonił przed chwilą - udało się przełożyć ten wyjazd psów z Lublina do Szczecina i 22.01. może zabrać Amika i 4 psy ze schroniska i to byłoby najlepsze rozwiązanie, ale kwota niestety będzie wyższa, bo przystanków jest o wiele więcej. Podałam miejscowości, w których wysiadać będą poszczególne psy i czekam do jutra na całościowy koszt. Damy radę! 1 1 Quote
Tola Posted January 16, 2021 Author Posted January 16, 2021 Dzisiaj w schronisku zarezerwowałam Biszkopcika i psiaka do szafirki, więcej informacji na poszczególnych wątkach. Biały i Rudy już oddzieleni w osobnych boksach. Porobiłam trochę zdjęć, chociaż widok zmarzniętych psów przy tych obecnych temperaturach jest straszny, nie da się powstrzymać łez. U nas zapowiadają jeszcze niższe temperatury, nie wiem jak one to przetrwają:(. Dzisiaj tylko boksy męskie, do suczek psychicznie nie dałam rady podejść, tam nawet słońce ich nie grzeje:(. I jak nie płakać:( Quote
agat21 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Przepraszam, może nie znam dobrze sytuacji albo czegos nie doczytałam wcześniej, ale czy nie da się poprawić warunków w tym schronisku? Zakupić choćby słomę, żeby psiaki mogły się trochę umościć i ogrzać? Lub założyć zbiórkę na budy? Bo rozumiem, że samo schronisko nie ma na to kasy. Trzymaniem kciuków i rozmyślaniem jak im strasznie zimno nie pomożemy.. 1 Quote
Tola Posted January 16, 2021 Author Posted January 16, 2021 Tej suni nie ma już w schronisku Chyba Tianku pytała o tego psa - wg pracownika jest bardzo przyjazny Quote
Jaaga Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 13 minut temu, Tola napisał: Dzisiaj w schronisku zarezerwowałam Biszkopcika i psiaka do szafirki, więcej informacji na poszczególnych wątkach. Biały i Rudy już oddzieleni w osobnych boksach. Porobiłam trochę zdjęć, chociaż widok zmarzniętych psów przy tych obecnych temperaturach jest straszny, nie da się powstrzymać łez. U nas zapowiadają jeszcze niższe temperatury, nie wiem jak one to przetrwają:(. Dzisiaj tylko boksy męskie, do suczek psychicznie nie dałam rady podejść, tam nawet słońce ich nie grzeje:(. I jak nie płakać:( Co za bieda ten bury. W wolnej chwili Tolu daj mi prosze znac, czy go kojarzysz i coś Ci wiadomo? Teraz nie pomogę, ale może następnym razem... Quote
Tola Posted January 16, 2021 Author Posted January 16, 2021 Przed chwilą, Jaaga napisał: Co za bieda ten bury. W wolnej chwili Tolu daj mi prosze znac, czy go kojarzysz i coś Ci wiadomo? Teraz nie pomogę, ale może następnym razem... Bury jest niewidomy... Quote
Jaaga Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 22 minuty temu, Tola napisał: Bury jest niewidomy... Ten duzy, kudlaty też niewidomy? Czy piszesz o tym mniejszym, krótkowłosym? Quote
Jaaga Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 38 minut temu, Tola napisał: Chodzi o tego chudego staruszka w środku. Wygląda naprawdę kiepsko. Quote
Tola Posted January 16, 2021 Author Posted January 16, 2021 12 minut temu, Jaaga napisał: Ten duzy, kudlaty też niewidomy? Czy piszesz o tym mniejszym, krótkowłosym? Piszę o tym po prawej stronie Quote
Anula Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 42 minuty temu, agat21 napisał: Przepraszam, może nie znam dobrze sytuacji albo czegos nie doczytałam wcześniej, ale czy nie da się poprawić warunków w tym schronisku? Zakupić choćby słomę, żeby psiaki mogły się trochę umościć i ogrzać? Lub założyć zbiórkę na budy? Bo rozumiem, że samo schronisko nie ma na to kasy. Trzymaniem kciuków i rozmyślaniem jak im strasznie zimno nie pomożemy.. Budy są w środku hangaru ale nie wiadomo w jakim stanie są,ile ich jest i czy jest tam słoma.Tam nie ma wstępu.Tak jak na zdjęciach wygląda psy wychodzą z hangaru na pas ogrodzony i to wszystko.Zdjęcia są robione przed siatką przy tym pasie,w środku nie. Quote
mdk8 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 59 minut temu, agat21 napisał: Przepraszam, może nie znam dobrze sytuacji albo czegos nie doczytałam wcześniej, ale czy nie da się poprawić warunków w tym schronisku? Zakupić choćby słomę, żeby psiaki mogły się trochę umościć i ogrzać? Lub założyć zbiórkę na budy? Bo rozumiem, że samo schronisko nie ma na to kasy. Trzymaniem kciuków i rozmyślaniem jak im strasznie zimno nie pomożemy.. o tym samym pomyślałam - tak robi OTOZ Suwałki i pomaga schroniskom na Podlasiu. Może dałoby radę dogadać się ze schroniskiem aby przyjmowali takie dary . Wpuścili już wolontariat więc może i na to by się zgodzili. Quote
agat21 Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Dlaczego nie ma dostępu do hangaru? Przecież to nie jest prywatne schronisko. Przecież to nie radysy. Quote
Anula Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 6 minut temu, agat21 napisał: Dlaczego nie ma dostępu do hangaru? Przecież to nie jest prywatne schronisko. Przecież to nie radysy. Ludzie mają tylko prawo oglądać psy przed siatką. Quote
Recommended Posts