Tola Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 6 minut temu, Tyśka) napisał: Pan da mi odpowiedź jutro, teraz jest w trasie. W drodze powrotnej miał zabrać jakiegoś innego zwierzaka, więc musi tam zadzwonić i zapytać czy może przełożyć transport o 3 dni. Mam nadzieję, że tak. A czy jak już ma zaplanowane psy do przewozu, to czy będzie miejsce dla kolejnych ze schroniska? Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 1 minutę temu, Tola napisał: A czy jak już ma zaplanowane psy do przewozu, to czy będzie miejsce dla kolejnych ze schroniska? Ma zajęte miejsce od Wrocławia do Szczecina (droga powrotna). W tę stronę, z Lubelskiego do Wrocławia miałby jechać tylko Amik + aktualnie przyszły podopieczny Livki. Quote
Tola Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 Przed chwilą, Tyśka) napisał: Ma zajęte miejsce od Wrocławia do Szczecina (droga powrotna). W tę stronę, z Lubelskiego do Wrocławia miałby jechać tylko Amik + aktualnie przyszły podopieczny Livki. To p. Maciek znowu robi trasę gigant... Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Przed chwilą, Tola napisał: To p. Maciek znowu robi trasę gigant... Oby pogoda dopisała. Stresuję się podróżą. Pan Maciej to cudowny, bardzo empatyczny człowiek - dziękuję za namiary na niego. Quote
Tola Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 11 minut temu, Tyśka) napisał: Oby pogoda dopisała. Stresuję się podróżą. Pan Maciej to cudowny, bardzo empatyczny człowiek - dziękuję za namiary na niego. Tak, pan Maciek jest wyjątkowy:) 1 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Udało się! :) Pan Maciej ma dar przekonywania i udało mu się namówić państwa, aby jednak zgodzili się na tę trasę w 22.01. Podobno było trudno, ale się udało :) Pan poprosił o dokładne adresy, aby mógł wyliczyć koszta. Jak wysoki jest kudłatek? Czy jest szansa na oszacowanie wagi? 1 Quote
mari23 Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Dnia 7.01.2021 o 19:21, Livka napisał: Tak, Rudego :) Livko, na Twoje szczęście jesteś daleko ode mnie, bo bym się ucałowała i nieźle zmoczyła łzami... Anioł z Ciebie !!!! Quote
Tola Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Dnia 8.01.2021 o 17:06, Tyśka) napisał: Udało się! :) Pan Maciej ma dar przekonywania i udało mu się namówić państwa, aby jednak zgodzili się na tę trasę w 22.01. Podobno było trudno, ale się udało :) Pan poprosił o dokładne adresy, aby mógł wyliczyć koszta. Jak wysoki jest kudłatek? Czy jest szansa na oszacowanie wagi? To średniej wielkości pies, trudno mi określić wagę; 17 - 20kg, nie więcej. Prawdopodobnie w poniedziałek pojadę do schroniska zarezerwować psy, to jeszcze się przyjrzę. Quote
Tola Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Mam niespodziankę - chciałam tutaj pokazać Wenę, sunię w typie OH, zabraną w 2016 r z zamojskiego schroniska. Wena była w DT u Marleny w Warszawie, dom stały znalazła u polskiej rodziny w Anglii. Tak szczęśliwie się złożyło, ze niedaleko tej miejscowości mieszka jogi, dawna aktywna dogomaniaczka, na pewno ją pamiętacie, więc nie było problemu z wizytą. Dawno nie miałam z rodzina kontaktu, az tu przyszły zdjęcia:) Nie mogę znaleźć wątku, chyba nie ja go zakładałam, nie pamiętam kto... 2 Quote
Tola Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 A tutaj Wena w 2016 roku w schronisku z moim TZem. Quote
Tyśka) Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Kojarzę Verę z Dogomanii, miała swój wątek chyba? Podziwiałam ją już na FB, tak mnie ucieszyły te zdjęcia... jakoś ;) Mimo że nie znam suni. Quote
Tyśka) Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 32 minuty temu, Tola napisał: To średniej wielkości pies, trudno mi określić wagę; 17 - 20kg, nie więcej. Prawdopodobnie w poniedziałek pojadę do schroniska zarezerwować psy, to jeszcze się przyjrzę. Dziękuję Ci mocno :) Zaciskam kciuki, aby udało się zarezerwować psiaki. Wysyłałam wczoraj panu Maciejowi smsem dokładny adres do dexterki, wspomniałam o planach... ;) Quote
Tola Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 3 minuty temu, Tyśka) napisał: Kojarzę Verę z Dogomanii, miała swój wątek chyba? Podziwiałam ją już na FB, tak mnie ucieszyły te zdjęcia... jakoś ;) Mimo że nie znam suni. Tak, miała, tylko nie pamiętam, kto zakładał i nie mogę znalezc. 1 minutę temu, Tyśka) napisał: Dziękuję Ci mocno :) Zaciskam kciuki, aby udało się zarezerwować psiaki. Wysyłałam wczoraj panu Maciejowi smsem dokładny adres do dexterki, wspomniałam o planach... ;) Ok, dzięki;) Quote
Nadziejka Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Vera przecudna wzruszajace wszystko sciskam mocno mocno za kolejne uratowane istoty Quote
mari23 Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Dnia 2.01.2021 o 15:44, Tola napisał: O tą sunię pytało tutaj parę osób - poprosiłam dzisiaj o zczytanie - w książeczce 2016 rok urodzenia. Mam ją na starych zdjęciach, więc w schronisku jest już trochę:(. Pracownik określił ją jako spokojną, trochę wycofaną Dnia 3.01.2021 o 10:53, Tola napisał: Wczoraj umknęły mi zdjęcia tej starszej szorstkiej suni, o której od długiego czasu tutaj wspominamy; rozmawiałam o niej wczoraj z p. Wiesławem - jest bardzo wycofana, bez oznak agresji, ale też nikt tam specjalnie nie próbował tego sprawdzać... Dnia 3.01.2021 o 19:10, Onaa napisał: jeszcze te trzy biedule sen z oczu spędzają :( :( :( jak im pomóc ???? ech...żeby to tylko te trzy :( :( :( Quote
malagos Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Zdjecia z Anglii - rewelacja!! Ależ suczysko miało szczęście! jaka ona śliczna! no nie mogę się nadziwić......:) Quote
Livka Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Kochani zapraszam do Rudego, ma już coś własnego - swój wątek na Dogomanii :) Rudy zaprasza do siebie KLIK 2 Quote
Tola Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Szukałam, szukałam i znalazłam wątek Weny, założyła go Havanka !:). Potem wrzucę tez tam te zdjęcia. Quote
Tola Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Dzisiaj byłam w schronisku, zarezerwowałam Rudego. Razem z nim schronisko opuści na pewno jeszcze jeden psiak albo suczka, a może nawet dwa. W sobote bede znowu w schronisku i wszystko ma być już wiadomo. No i biały chudzielec , jeśli będzie jechał w tamtym kierunku... Quote
mari23 Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 8 minut temu, Tola napisał: Szukałam, szukałam i znalazłam wątek Weny, założyła go Havanka !:). Potem wrzucę tez tam te zdjęcia. Ze też ja od razu nie skojarzyłam, dopiero teraz...ona tak wypiękniała, że naprawdę jakby nie ta sama :) Quote
Tola Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Psy dzisiaj, niewiele ich było na wybiegach, u nas coraz zimniej niestety:( Quote
Recommended Posts