Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

ale śliczna ta czarna sunia....czy coś się dla niej zmieniło? znalazła dom j? coś więcej o nie wiadomo? jest chyba trochę jamnikowata

właśnie też nie mogę przestać o niej myśleć...i o tej, która tak długo siedzi w schronisku, bo podobno dzika jest :( Jak pomyślę, że Rabarbarek siedział 8 lat w schronisku to po prostu ryczę... 8 lat życia! :( :( a niektórym grozi "dożywocie"... za co ???? to podłych ludzi powinno się za kraty wsadzać !

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 19.12.2020 o 07:57, kiyoshi napisał:

ale śliczna ta czarna sunia....czy coś się dla niej zmieniło? znalazła dom j? coś więcej o nie wiadomo? jest chyba trochę jamnikowata

a ta biała, obok, co tylko jej kawałałek widać?...coż to za istotka?

Posted
59 minut temu, malagos napisał:

Musisz chyba Tole zacytować. Ja o czarnej niczego się nie dowiedziałam. 

Posted
Dnia 19.12.2020 o 07:57, kiyoshi napisał:

20201129_120016.jpg.0385310c5417ea0b0856d5b1dadcf6e3.jpg.f711c8bf80806dcc8a84cb677c92d194.jpg

Pisałam już, że tej suni nie kojarzę, dowiem się więcej, jak podjadę po świętach do schroniska tzn. mogę zapytać o wiek i zobaczyć, jak reaguje na ludzi.

Dnia 19.12.2020 o 10:06, mari23 napisał:

właśnie też nie mogę przestać o niej myśleć...i o tej, która tak długo siedzi w schronisku, bo podobno dzika jest :( Jak pomyślę, że Rabarbarek siedział 8 lat w schronisku to po prostu ryczę... 8 lat życia! :( :( a niektórym grozi "dożywocie"... za co ???? to podłych ludzi powinno się za kraty wsadzać !

IMGP1685.JPG

Tej suczki już  prawdopodobnie juz nie ma; chciała ją zabrać do Murki Jo37 i Grażka123, ale Alaskan nie znalazła jej  w schrnisku, jak była.  Na wolne miejsce pojechała oneczka Andzia.

2 godziny temu, malagos napisał:

To średniej wielkości suczka, też mogę popytać, jak podjadę do schroniska.

Przed świętami, ze względu na stan zdrowia i operację swojej staruszki,  niestety nie dałam rady.

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Musisz chyba Tole zacytować. Ja o czarnej niczego się nie dowiedziałam. 

Kiyoshi - jak zauważyłaś,  żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o psie, ktoś musi tam podjechać, nie ma innej możliwości

My z TZ, przez chorobę,  byliśmy wyłączeni z wyjazdów, powoli wracamy do swoich zajęć.

Posted

Stefanką, która pojechała do DT razem z Ptysiem, niestety na razie nie ma zainteresowania:( .

Kocia ma ok. 4,5 miesiąca, bardzo miziasta, spokojna; testy ujemny, załatwia się do kuwety - potrzebny dom bez małych dzieci, bo Stefanka jet niezwykle delikatna, lubi ciszę.

received_730212721240756.jpg

IMG-20201207-WA0004.jpg

IMG-20201208-WA0015.jpg

received_730212721240756.jpg

received_735286750421018.jpg

IMG-20201208-WA0054.jpg

Posted
21 minut temu, Tola napisał:

Kiyoshi - jak zauważyłaś,  żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o psie, ktoś musi tam podjechać, nie ma innej możliwości

My z TZ, przez chorobę,  byliśmy wyłączeni z wyjazdów, powoli wracamy do swoich zajęć.

Rozumiem Tolu

Przepraszam

Dużo zdrowia Wam zycze

• Like 1
Posted
23 minuty temu, kiyoshi napisał:

Rozumiem Tolu

Przepraszam

Dużo zdrowia Wam zycze

Nie przepraszaj, nie wiedziałaś;).

Życzę wszystkim zdrowia!

Posted

Dziękujemy za życzenia i pamięć;   wszystkim tu zaglądającym życzymy zdrowia, radości, rodzinnego ciepła na Święta Bożego Narodzenia i nadziei na powrót do normalności w nadchodzącym Roku!

kartka-na-boze-narodzenie-ruchomy-obraze

• Like 1
Posted

Taki post pojawił się na Adopcje Zamość na facebooku

Cytat

Grzecznosciowo
Dzień dobry! Piszę z prośbą. Tej nocy zmarła moja babcia. Miała psa, kundelka, Julka. Nie możemy go sami przygarnąć, grozi mu oddanie do schroniska. Pies jest już seniorem, ma około 13 lat, jest nieduży, czarny z białymi elementami, wobec obcych jest nastawiony bojowo, szczeka i zdarza mu się ugryźć obcego człowieka. Ale kiedy uzna człowieka za swojego, staje się maszynką do merdania, a jego entuzjazm osiąga kosmiczne rejestry. Babcia mieszkała w Zamościu, na Kamiennej i tam też jest obecnie Julek. Najlepiej jeśli jego nowy dom znajdzie się możliwie niedaleko, bo nawet nie mamy jak go przewieźć. Mamy mało czasu na znalezienie mu domu, w którym ten mały, uroczy głupek mógłby spędzić resztę swojego psiego życia. Nie ma nas na miejscu żeby nawet tymczasowo zająć się zwierzakiem, jest tam ktoś z rodziny i póki co ma oko na psa, ale nie może się nim zająć na stałe. Mamy jakieś dwie doby na działanie, przez tyle czasu osoby z rodziny mogą zająć się Julkiem. Potrzebuję pomocy, zasięgów, to zwiększy szanse psiego seniora. Czy mogłabym prosić o pomoc? Nawet o wskazówki co dalej robić, gdzie pytać, jak szukać? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji. Będę wdzięczna.
Tel do kontaktu 733923377

Posted
Dnia 23.12.2020 o 11:51, Tola napisał:

20201129_120016.jpg.0385310c5417ea0b0856d5b1dadcf6e3.jpg.f711c8bf80806dcc8a84cb677c92d194.jpg

Pisałam już, że tej suni nie kojarzę, dowiem się więcej, jak podjadę po świętach do schroniska tzn. mogę zapytać o wiek i zobaczyć, jak reaguje na ludzi.

IMGP1685.JPG

To średniej wielkości suczka, też mogę popytać, jak podjadę do schroniska.

Tak tylko pytam, bo już mnie nosi - kojec wolny, moje podopieczne w domach, a ja mam czas.... ale znając życie, po Sylwestrze coś się przybłąka albo zostanie zgłoszone do gminy, i będę musiała się zająć :( 

• Like 1
Posted

A ja tylko tak przypomnę nieśmiało, że za 3tygodnie planuję transport dla Amika, z Krasnystawu (35km od Zamościa) pod Wrocław, może akurat jakiś Zamojszczak załapałby się na podwózkę do hoteliku albo gdzieś...?

• Like 1
Posted

Dostałam życzenia od ex-zamojszczanki. Przypomnę, że Kropcia zmarnowała życie w schronisku, na starość adoptowali ją państwo, którzy ją kochali, ale żyli skromnie, więc i sunia mieszkała w budzie: ocieplonej, zadbanej, ale jednak budzie... Jak zmarli (3lata od adopcji suczki), maleńka trafiła na łańcuch... Udało się jej znaleźć Dom, i - jak widać: ma braciszka i miejsce w domku :) Poszczęściło jej się mocno i od 2 lat jest oczkiem w głowie swojej Rodziny :)

133884609_1187674771627493_6640037503275192270_n.thumb.jpg.0cad543841da09888bdf88e2a2a640d9.jpg

• Like 6