mari23 Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 17 godzin temu, elik napisał: Oby tylko nie dali jej do tego samego boksu, bo może być gorzej :( Myslę, że będzie w jakimś "szpitaliku" schroniskowym, a już przynajmniej w jakimś oddzielnym kojcu. Tak sobie teraz pomyślałam, że być może ona nie jest nieufna do człowieka, tylko bała się podchodzić, żeby jej inne z zazdrości nie zaatakowały. Chodziła jakby "chyłkiem" tak, może bała się tego, co nastąpiło niestety :( 45 minut temu, Isiak napisał: Noooo... :(((( Bidulka :( Gdyby hoteliki i portfele były z gumy... Jak jej pomóc? to spojrzenie mam cały czas przed oczami :( nie wygląda na staruszkę, nie jest duża, może znalazłaby domek szybko Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 23 godziny temu, mari23 napisał: jak ta czarna przy siatce patrzy :( :( :( Boże, gdzie jesteś ????????? 6 godzin temu, Isiak napisał: Noooo... :(((( Bidulka :( Gdyby hoteliki i portfele były z gumy... Jak jej pomóc? Niestety możemy pomóc pojedynczym psom, nie jesteśmy w stanie zmienić życia wszystkim potrzebującym i to jest ta psia tragedia, a nasz ból serca:(. Tak jak napisała Isiak - brak pieniędzy, brak BDT i brak miejsc w hotelikach sprawiają, ze dlatego czujemy się bezradne i wciąż nas prześladują te psie oczy pełne smutku, bólu i braku nadziei:( Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 W międzyczasie pokażę dwa zamojskie kociaki, które wczoraj pojechały do BDT do p. Justyny do Mysłowic: Ptyś, ok. 4 mies. znaleziony w okolicach Płoskiego Stefanka, ok. 4 mies. znaleziona w Lipsku Kociaki wyjechały wczoraj raniutko, a po 2 godz. zadzwoniła pani, ze jest kolejny rudy kocurek, tym razem na ulicy Polnej:(. Na razie nie ma mamy miejsca:( Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 I jeszcze Szpuleczka z mamusia Esterką - wciąż bez domów; tak myślę, że może jeszcze spróbować ogłosić je razem, są bardzo zżyte, obie nieśmiałe... Quote
Jo37 Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 Niektórzy mają szczęście inni niestety nie. Na tę czarną suczkę przy siatce też zwróciłam uwagę. Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 A ja diiaj znalazłam wsród zdjęć z początku 2019 roku tą suczkę biało czarną, tez jest chyba na ostatnich zdjęciach:( To chyba ta... Quote
Isiak Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 Tą biało-czarną sunią zachwycała się moja mama, jak jej pokazałam zdjęcia na wątku... :( 1 Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 20 minut temu, Isiak napisał: Tą biało-czarną sunią zachwycała się moja mama, jak jej pokazałam zdjęcia na wątku... :( Mnie tez wpadła w serce:( Quote
mari23 Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 1 godzinę temu, Tola napisał: Niestety możemy pomóc pojedynczym psom, nie jesteśmy w stanie zmienić życia wszystkim potrzebującym i to jest ta psia tragedia, a nasz ból serca:(. Tak jak napisała Isiak - brak pieniędzy, brak BDT i brak miejsc w hotelikach sprawiają, ze dlatego czujemy się bezradne i wciąż nas prześladują te psie oczy pełne smutku, bólu i braku nadziei:( Podziwiam Was od dawna, mnie same zdjęcia załamują, Wy patrzycie, słyszycie, czujecie ich ból.... 54 minuty temu, Isiak napisał: Tą biało-czarną sunią zachwycała się moja mama, jak jej pokazałam zdjęcia na wątku... :( Mnie też trafiła do serca, śliczna. I smutna :( Quote
Tola Posted December 6, 2020 Author Posted December 6, 2020 1 minutę temu, mari23 napisał: Podziwiam Was od dawna, mnie same zdjęcia załamują, Wy patrzycie, słyszycie, czujecie ich ból.... Mnie też trafiła do serca, śliczna. I smutna :( No właśnie ten smutny pysio mam przed oczami:( Quote
Tola Posted December 7, 2020 Author Posted December 7, 2020 Dziewczyny, ja nie na temat, ale b. proszę pomoc - potrzebne mi namiary na dobrego pulmonologa - Lublin, albo dalej. Quote
mari23 Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Dnia 5.12.2020 o 12:06, Alaskan malamutte napisał: czy ktoś wie ile lat może mieć ta czarna sunia i jak długo jest w schronisku ? Quote
Tyśka) Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Muminek z Zamościa, zabrany ze schroniska kilka miesięcy temu nadal szuka domu: Post na fb: https://www.facebook.com/lidka.wikiera/posts/3583134015109813 Quote
elik Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Post na fb: https://www.facebook.com/lidka.wikiera/posts/3583134015109813 Udostępniony. Quote
Tola Posted December 8, 2020 Author Posted December 8, 2020 20 godzin temu, mari23 napisał: czy ktoś wie ile lat może mieć ta czarna sunia i jak długo jest w schronisku ? Ja jej nie zczytywalam, chociaż poznaję chyba po oneczce, który to boks. 15 godzin temu, Tyśka) napisał: Muminek z Zamościa, zabrany ze schroniska kilka miesięcy temu nadal szuka domu: Post na fb: https://www.facebook.com/lidka.wikiera/posts/3583134015109813 Piękny pies,ktoś mi już podrzucał link na telefon. Teraz coraz częściej będą w schroniskach belgi, tak jak przewidywała Sowa. Ludzie kupują, bo nastała taka moda, nie czytają o rasie, wymaganiach, potem sobie nie radzą, a cierpi oczywiście pies. Jakiś czas temu zadzwonił do TZa facet z takim właśnie problemem - kupił szczeniaka; pies rośnie, biega po podwórku bez zajęcia, w domu małe dziecko i stara babcia. No i jak zaczęły się problemy, właściciel szuka pomocy, chce psa oddać. Tylko jak teraz pomóc? Quote
Jaaga Posted December 8, 2020 Posted December 8, 2020 Dnia 7.12.2020 o 12:42, Tola napisał: Dziewczyny, ja nie na temat, ale b. proszę pomoc - potrzebne mi namiary na dobrego pulmonologa - Lublin, albo dalej. Szukaj może pomocy u kardiologa, oni często zajmują się psiakami z chorymi płucami, bo problemy czy wady serca i płuc sa połączone. Może pamiętasz moją sunie, króra miała bronchoskopię robioną tego dnia, co Baryton operację? Dwa lata jeździłam po lekarzach, robiłam badania i rozkładali ręce, az pogorszył się stan serca i wylądowalismy u kolejnej p. kardiolog. Dopiero ona stwierdziła nieuleczalną chorobę płuc i powiedziała, ze u niej leczy się wiele psiaków z problemami z płucami. Wdrożyła leczenie powodujące zwolnienie postepu choroby i ja już widze efekty. Quote
elik Posted December 8, 2020 Posted December 8, 2020 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Szukaj może pomocy u kardiologa, oni często zajmują się psiakami z chorymi płucami, bo problemy czy wady serca i płuc sa połączone. Może pamiętasz moją sunie, króra miała bronchoskopię robioną tego dnia, co Baryton operację? Dwa lata jeździłam po lekarzach, robiłam badania i rozkładali ręce, az pogorszył się stan serca i wylądowalismy u kolejnej p. kardiolog. Dopiero ona stwierdziła nieuleczalną chorobę płuc i powiedziała, ze u niej leczy się wiele psiaków z problemami z płucami. Wdrożyła leczenie powodujące zwolnienie postepu choroby i ja już widze efekty. A czy przypadkiem nie chodzi o lekarza ludzkiego? :) Ale może się mylę. Quote
Jo37 Posted December 8, 2020 Posted December 8, 2020 Elu - nie mylisz się. Zapraszam na bazarek na leki i diagnostykę Andrei My się zimy nie boimy. Dla suni ON Andrei na diagnostykę i leczenie do 14.12. do 22:00 - Bazarek - Dogomania Quote
Tola Posted December 8, 2020 Author Posted December 8, 2020 8 godzin temu, elik napisał: A czy przypadkiem nie chodzi o lekarza ludzkiego? :) Ale może się mylę. Tak, chodzi o ludzkiego, nie napisałam, tak jakoś szybko pisałam. 1 Quote
Tola Posted December 8, 2020 Author Posted December 8, 2020 Ptyś i Stefanka już w DT u p. Justyny; oba kociaki bardzo miziaste:) Chyba powolutku trzeba szukać domów, bo może nowa rodzina zechce poczekać... Havaneczka obiecała pomoc - będę wdzięczna, bo i inne koty w potrzebie czekają. Dzisiaj Ptyś - kocurek ma o. 6 mies. jest odrobaczony, będzie zaszczepiony i wykastrowany, test FIV/FeLV ujemny. PTYŚ korzysta z kuwety, przyjazny do innych kotów, juz pierwszego dnia bawił się z rezydentem. 1 Quote
Havanka Posted December 9, 2020 Posted December 9, 2020 Ptyś jest już widoczny w Krakowie: https://www.olx.pl/oferta/mam-rude-futro-w-prazki-i-6-miesiecy-CID103-IDHIrdv.html i w Katowicach: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-rudego-kota-CID103-IDHIt8A.html 1 Quote
Havanka Posted December 9, 2020 Posted December 9, 2020 Tola ma chwilowe problemy z internetem. Quote
Tola Posted December 10, 2020 Author Posted December 10, 2020 Dnia 9.12.2020 o 17:25, Havanka napisał: Ptyś jest już widoczny w Krakowie: https://www.olx.pl/oferta/mam-rude-futro-w-prazki-i-6-miesiecy-CID103-IDHIrdv.html i w Katowicach: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-rudego-kota-CID103-IDHIt8A.html Bardzo Eluś dziękuję, to wielka pomoc no i skuteczna, bo dzisiaj było 3 zapytania o kocurka. . Na razie nie wiem, czy będzie z tego dom, ale najważniejsze, że Ptyś się podoba. Ja już nie będę na razie nic dorabiała, bo Warszawa to trochę za daleko od Mysłowic. Dzisiaj zadzwoniła pani Justyna, że kocurek ma w książeczce wpisane ma 4 mies., jest więc młodszy, niż wcześniej podawałam. Dzisiaj miałam też parę zapytań o Szpuleczkę, ale kocia specyficzna, bojażliwa to i domek specjalny potrzebny. Quote
Tyśka) Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 Trzymam kciuki za Ptysia - swoją drogą, przeurocze imię :) Zedytowałam ogłoszenie Szpuleczki: https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-szpulka-urocza-orientalnej-urody-adopcja-CID103-IDFAscl.html Teraz wisi na Bytom. Quote
Recommended Posts