Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.03.2019 o 17:53, Anula napisał:

Tola,zabieramy pekinka do szafirki.Hania powiadomiona tylko teraz koniecznie trzeba intensywnie szukać transportu.Szkoda,że nie da się go gdzieś przetrzymać w domu bo trzeba go obciąć i wykąpać.W tej masie kołtunów są także jaja pcheł.Nie wiem czy by po obcięciu i wykąpaniu wystarczyło mu grube zimowe ubranko jak jest w kojcu?Być może się przeziębić.

Bardzo dziękuję Anulka Tobie i Bogusik, mam nadzieję, ze maluch znajdzie równie wspaniały dom jak jego  koleżanka- pekineczka Nutka dziekuje-ruchomy-obrazek-0054

Jeśli pekinek będzie kąpany, to na pewno  nie wróci po kąpieli do kojca.

Dnia 18.03.2019 o 17:54, seramarias napisał:

Strasznie zaniedbany psiaczek, ale odrobina pielęgnacji i będzie piękny. Oby tylko nie skrywał poważnych problemów zdrowotnych to długo nie będzie czekał na dom.

Tez tak myślę, w tej chwili nosi na sobie paroletnie zaniedbanie.

23 godziny temu, Havanka napisał:

Dopiero teraz, na tych zdjeciach widać, jak bardzo jest zaniedbany. 6-7 lat, to jeszcze całkiem przyzwoity wiek do szybkiej adopcji.

Bardzo chciałabym, aby ten biedny psiak znalazł miejsce w  sercu i domu wrażliwej osoby już na zawsze, mógł wylegiwać się wreszcie w cieple na kanapie, bo tam jest miejsce dla tak malutkiego pekinka.

• Upvote 2
Posted

Jutro pekinek ma badanie krwi, chcemy zobaczyć, czy wszystko jest ok.

Maluch najprawdopodobniej  żył w złych warunkach, oby wszystko było dobrze.

Jutro też będziemy wiedzieć, czy pekinek będzie mógł jechać z rodzicami DT Karmelka.

Tez mam nadzieję, ze tak.

• Upvote 1
Posted
44 minuty temu, Tola napisał:

Jutro pekinek ma badanie krwi, chcemy zobaczyć, czy wszystko jest ok.

Maluch najprawdopodobniej  żył w złych warunkach, oby wszystko było dobrze.

Jutro też będziemy wiedzieć, czy pekinek będzie mógł jechać z rodzicami DT Karmelka.

Tez mam nadzieję, ze tak.

Oby teraz miał więcej szczęścia niż dotychczas. Trzymam kciuki za dobre wyniki !

• Like 1
Posted
23 godziny temu, Havanka napisał:

Oby teraz miał więcej szczęścia niż dotychczas. Trzymam kciuki za dobre wyniki !

22 godziny temu, Bogusik napisał:

Ja również mocno zaciskam kciuki za wyniki z badania i aby udało się z transportem.

20 godzin temu, b-b napisał:

I moje kciuki zaciśnięte dla chłopaka :)

2 godziny temu, terra napisał:

Też zaciskam kciuki za wyniki kudłaczka.

Wyniki nie są rewelacyjne;  wiem, że podwyższony jest mocznik, jest jakiś stan zapalny: ( zęby? wnętrowstwo?), złe są parametry wątroby (pekinek dostał już leki). 

Wetka mówi, że prawdopodobnie na ten jego obecny stan miały wływ bardzo złe  warunki, w jakich dotychczas żył , na pewno fatalna dieta, a przecież to bardzo wrażliwe psy:(

Więcej będę może wiedziała jutro. Wyniki wyślę Bogusik i Anuli.

W sprawie transportu mam lepsze wiadomości - rodzice DT Karmelki mogą zabrać pekineczka, jak bądą jechać, najprawdopodobniej w pierwszych dniach kwietnia.

Posted

Dzisiaj zrobiłam też zdjęcia kociemu rodzeństwu Kredce i Koksikowi, kociaki wciąż czekają na nowy, wspólny dom.

Koksik jest już po kastracji.

Nie pamiętam, kto jeszcze robił ogłoszenia kociaków, bardzo prosiłabym o pomoc, bo bardzo przydałby się dom....

DT Karmelka podrzuci nam więcej informacji, może teraz się uda. 

Kredka i Koksik dzisiaj

IMGP8135.JPG

IMGP8137.JPG

IMGP8140.JPG

IMGP8143.JPG

IMGP8145.JPG

Posted

Toficzku pekińczyku trzymam kciuki za ciebie. Teraz już będziesz miał opiekę  i nie poddawaj się chorobom biedaku!

Tolu co do kotków  jak będzie już jakiś teks ,z którym będzie można zrobić ogłoszenie to szturchnijcie mnie ostro - tak żebym poczuła - to zrobię im na OLX :)

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

To może Tofikowi założyć wątek już bo mogą zgubić się wiadomości?

Załóż mu Anulko wątek, bo faktycznie później będzie ciężko się przekopywać i szukać  info.Poza tym lada moment będę robić  bazarek na transport i utrzymanie w hoteliku,więc wątek potrzebny.

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Załóż mu Anulko wątek, bo faktycznie później będzie ciężko się przekopywać i szukać  info.Poza tym lada moment będę robić  bazarek na transport i utrzymanie w hoteliku,więc wątek potrzebny.

Założę w takim razie wątek mordeczce dzisiaj.

Posted
23 godziny temu, b-b napisał:

Toficzku pekińczyku trzymam kciuki za ciebie. Teraz już będziesz miał opiekę  i nie poddawaj się chorobom biedaku!

Tolu co do kotków  jak będzie już jakiś teks ,z którym będzie można zrobić ogłoszenie to szturchnijcie mnie ostro - tak żebym poczuła - to zrobię im na OLX :)

22 godziny temu, Havanka napisał:

Szczerze mówiac, nie zdziwiły mnie złe wyniki u Tofika pekineczka. Jego zły stan fizyczny przełożył się na takie a nie inne wyniki. Jednak wierzę, ze pod dobrą opieką, leczenie przyniesie poprawę.

Kredkę i Koksika ogłaszam jako Krecika i Fruzię. Ogłoszenie przeniosłam na Kraków, bo stało jak zaczarowane:https://www.olx.pl/oferta/podwojne-hebanowe-szczescie-do-wziecia-CID103-IDye9kj.html

11 godzin temu, terra napisał:

U mnie Kredka i Koksik są Astro i Aira,

ogłoszenie wyróżnione na W-wę:

https://www.olx.pl/oferta/astro-i-aira-kocie-rodzenstwo-czeka-na-dom-CID103-IDza8fy.html

Kochane, pięknie Wam dziękuję za pomoc  w ogłaszaniu, może tym razem znajdzie się dom, który zechce przyjąć pod swój dach od razu dwa kociaki, one wciąż czekają!

B- b - tekst obiecała Dt Karmelka, więc poczekajmy chwilkę, będzie można na pewno z niego skorzystać.

Jeszcze raz bardzo dziękujęgify-bukiet-tulipanw1.gif

Posted

Ja oprócz swojego 1% załatwiłam jeszcze przy okazji od dwóch osób - za rozliczenie PIT-u. Niewielkie kwoty, ale zawsze chociaż coś. Z reszty rozliczanych niestety nic nie wyszło, bo mieli za duże zwroty.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.03.2019 o 04:19, Nesiowata napisał:

Ja oprócz swojego 1% załatwiłam jeszcze przy okazji od dwóch osób - za rozliczenie PIT-u. Niewielkie kwoty, ale zawsze chociaż coś. Z reszty rozliczanych niestety nic nie wyszło, bo mieli za duże zwroty.

Nie miałam netu i nie mogłam wcześniej podziękować, a  dla nas te wpłaty z 1 % sa bardzo ważne, bo o dzięki nim mozemy potem przez cały rok pomagać zwierzakom.

Nesiowata - pięknie dziękuję gify-bukiet-tulipanw1.gif