Nadziejka Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Radosci wielka radosci i modlitwa za biedunie z lancucha wyrwana cudem z koszmaru Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 I teraz ta smutniejsza:( Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:( Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona. 1 Quote
Nesiowata Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 17 minut temu, Tola napisał: A to bliźniaki? Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 22 godziny temu, Havanka napisał: Trzymam kciuki z całych sił, żeby wszystko poszło zgodnie z planem... Zrobilam ogłoszenie Supełkowi: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-supelka-CID103-IDGWZyU.html i Kłębuszkowi: https://www.olx.pl/oferta/gdy-urosne-bede-prawdziwym-tygrysem-CID103-IDGWYtB.html Tolu, poproś o nowe zdjęcia kotków. Kłębuszek ma tylko dwa i to "mizerne". Pięknie dziękuję Eluś, rozmawiałam z p. Justyną, obiecała zrobić. Dzisiaj dzwonił pan z Krakowa, w sprawie Supełka, wyraził zgodę na wizytę, ale jak p. Justyna zadzwoniła godzinę temu, to już miał innego kota. Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 1 minutę temu, Nesiowata napisał: A to bliźniaki? Rezydentka;) Quote
Nadziejka Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 33 minuty temu, Tola napisał: I teraz ta smutniejsza:( Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:( Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona. Cudowna malunia calineczka I przecudowni Wiekim Sercem i Miloscia Pani Ewa Z Rodzina modle z calych sil o bialeczke iskiereczke 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Dobrze, że biedna sunia ma na razie schronienie. Może by wspomóc panią karmą? Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 13 minut temu, Poker napisał: Dobrze, że biedna sunia ma na razie schronienie. Może by wspomóc panią karmą? Tak, TZ od razu to zaproponował, ale pani stanowczo odmówiła, ona bardzo prosi o znalezienie suni bezpiecznego miejsca. UG obiecał pomoc w pokryciu kosztów sterylizacji. Quote
Sowa Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Jeśli dotrwam do połowy listopada, bez żadnych covidowych niespodziewanek, mogę dać jej BDT. Nie stały dom, bo ona raczej jest za młoda dla mnie. 6 5 Quote
Anula Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Zapraszamy na wątek Axy;Ayli i Ferri (dredzika). https://www.dogomania.com/forum/topic/352600-dwie-suczki-axaayla-oraz-piesek-dredzik-ferri-dostały-szansę-na-normalne-życiejadą-do-hoteliku-u-murki/ 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Jak znajdzie się miejsce dla niej w hoteliku, ale nie w PDT, to wpłacę 150 zł. 1 1 Quote
Bogusik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Wstawiam jeszcze filmik z Budyniem,który przesłała mi Tola 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Mogłabym wziąć sunię pod swoje skrzydła , jeżeli Toczka pójdzie do DS. Zależy to od tego czy się dogadają z psem rezydentem. 2 Quote
Tola Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 Dnia 16.10.2020 o 19:07, Sowa napisał: Jeśli dotrwam do połowy listopada, bez żadnych covidowych niespodziewanek, mogę dać jej BDT. Nie stały dom, bo ona raczej jest za młoda dla mnie. Dnia 16.10.2020 o 19:32, Poker napisał: Jak znajdzie się miejsce dla niej w hoteliku, ale nie w PDT, to wpłacę 150 zł. Dnia 16.10.2020 o 20:05, Poker napisał: Mogłabym wziąć sunię pod swoje skrzydła , jeżeli Toczka pójdzie do DS. Zależy to od tego czy się dogadają z psem rezydentem. Pięknie dziękuję za te oferty pomocy, nic piękniejszego nie mogło suni teraz spotkać:) Nazwałam ją tak tymczasowo Amika, żeby nie była bezimienna. Porozmawiam z panią, może udałoby się jeszcze zrobić sterylkę, bo ok. połowy listopada trzeba byłoby już myśleć konkretnie, co dalej. Quote
Tola Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 Jutro o 11.00 Zulcia jedzie na zabieg, powtórnie proszę o kciuki. Bardzo się boję, chociaż po Waszych poprzednich wpisach wierzę, że i Zulka da radę. Quote
Tola Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 Jutro o 11.00 Zulcia jedzie na zabieg, powtórnie proszę o kciuki. Bardzo się boję, chociaż po Waszych poprzednich wpisach wierzę, że i moja starowinka da radę. Quote
Poker Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Trzymam kciuki za Zulkę . Niestety, Toczka nadal szuka domu. 1 Quote
Havanka Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Moje również zaciśnięte z całych sił ! 1 Quote
Nadziejka Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 Sciskamy tulamy za wszystkie lapucinki brzusie 1 Quote
Anula Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 I ja też jestem myślami z Wami,oby zabieg przeszedł pomyślnie. 1 Quote
Tola Posted October 19, 2020 Author Posted October 19, 2020 13 godzin temu, Poker napisał: Trzymam kciuki za Zulkę . Niestety, Toczka nadal szuka domu. 12 godzin temu, Bogusik napisał: Trzymam kciuki za Zulcię! 11 godzin temu, Jo37 napisał: Ja też. 10 godzin temu, Havanka napisał: Moje również zaciśnięte z całych sił ! 7 godzin temu, Nesiowata napisał: Trzymajcie się wszyscy! 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Sciskamy tulamy za wszystkie lapucinki brzusie 2 godziny temu, Anula napisał: I ja też jestem myślami z Wami,oby zabieg przeszedł pomyślnie. 13 minut temu, agat21 napisał: Kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze :) Bardzo Wam kochane dziękuję, ale zabieg znowu odłożony na 02.11. - tym razem kardiolog z Lublina nie dojechał z powodu choroby:(. Quote
Recommended Posts