Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I teraz ta smutniejsza:(

Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:(

Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona.

IMG-20201016-WA0030.jpg

IMG-20201016-WA0031.jpg

IMG-20201016-WA0032.jpg

SAVE_20201016_165557.jpg

SAVE_20201016_165602.jpg

• Like 1
Posted
22 godziny temu, Havanka napisał:

Trzymam kciuki z całych sił, żeby wszystko poszło zgodnie z planem...

Zrobilam ogłoszenie Supełkowi: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-supelka-CID103-IDGWZyU.html

i Kłębuszkowi: https://www.olx.pl/oferta/gdy-urosne-bede-prawdziwym-tygrysem-CID103-IDGWYtB.html

Tolu, poproś o nowe zdjęcia kotków. Kłębuszek ma tylko dwa i to "mizerne".

Pięknie dziękuję Eluś, rozmawiałam z p. Justyną, obiecała zrobić.serce-ruchomy-obrazek-0582.gif Dzisiaj dzwonił pan z Krakowa, w sprawie Supełka, wyraził zgodę na wizytę, ale jak p. Justyna zadzwoniła godzinę temu, to już miał innego kota. 

• Tola changed the title to PORZUCONA MAŁA, BIAŁA SUNIA Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
33 minuty temu, Tola napisał:

I teraz ta smutniejsza:(

Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:(

Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona.

IMG-20201016-WA0030.jpg

IMG-20201016-WA0031.jpg

IMG-20201016-WA0032.jpg

SAVE_20201016_165557.jpg

SAVE_20201016_165602.jpg

Cudowna malunia calineczka 

I przecudowni Wiekim Sercem i Miloscia Pani Ewa Z Rodzina

modle z calych sil o bialeczke iskiereczke 

• Like 1
Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Dobrze, że biedna sunia ma na razie schronienie.  Może by wspomóc panią karmą?

Tak, TZ od razu to zaproponował, ale pani stanowczo odmówiła, ona bardzo prosi o znalezienie suni bezpiecznego miejsca.

UG obiecał pomoc w pokryciu kosztów sterylizacji.

Posted

Jeśli dotrwam do połowy listopada, bez żadnych covidowych niespodziewanek, mogę dać  jej BDT. Nie stały dom, bo ona raczej jest za młoda dla mnie.

• Like 6
  • Upvote 5
Posted
Dnia 16.10.2020 o 19:07, Sowa napisał:

Jeśli dotrwam do połowy listopada, bez żadnych covidowych niespodziewanek, mogę dać  jej BDT. Nie stały dom, bo ona raczej jest za młoda dla mnie.

Dnia 16.10.2020 o 19:32, Poker napisał:

Jak znajdzie się miejsce dla niej w hoteliku, ale nie w PDT, to wpłacę 150 zł.

Dnia 16.10.2020 o 20:05, Poker napisał:

Mogłabym wziąć sunię pod swoje skrzydła , jeżeli Toczka pójdzie do DS. Zależy to od tego czy się dogadają z psem rezydentem.

Pięknie dziękuję za te oferty pomocy, nic piękniejszego nie mogło suni teraz spotkać:)

Nazwałam ją tak tymczasowo Amika, żeby nie była bezimienna. Porozmawiam z panią, może  udałoby się jeszcze zrobić sterylkę, bo ok. połowy listopada trzeba byłoby już myśleć konkretnie, co dalej.

Posted

Jutro o 11.00 Zulcia jedzie na zabieg, powtórnie proszę o kciuki. Bardzo się boję, chociaż po Waszych poprzednich wpisach wierzę, że i Zulka da radę.

Posted

Jutro o 11.00 Zulcia jedzie na zabieg, powtórnie proszę o kciuki. Bardzo się boję, chociaż po Waszych poprzednich wpisach wierzę, że i moja starowinka  da radę.

Posted
13 godzin temu, Poker napisał:

Trzymam kciuki za Zulkę .

Niestety, Toczka nadal szuka domu.

12 godzin temu, Bogusik napisał:

Trzymam kciuki za Zulcię!

11 godzin temu, Jo37 napisał:

Ja też.

10 godzin temu, Havanka napisał:

Moje również zaciśnięte z całych sił !

7 godzin temu, Nesiowata napisał:

Trzymajcie się wszyscy!

3 godziny temu, Nadziejka napisał:

Doudou - Me To YoU

Sciskamy tulamy za wszystkie lapucinki brzusie

2 godziny temu, Anula napisał:

I ja też jestem myślami z Wami,oby zabieg przeszedł pomyślnie.

13 minut temu, agat21 napisał:

Kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze :)

Bardzo Wam kochane dziękuję, ale zabieg znowu odłożony na 02.11.  - tym razem kardiolog z Lublina nie dojechał z powodu choroby:(.