Poker Posted January 22 Posted January 22 Witam wszystkie życzliwe osoby na wątku sunieczki, którą nazwaliśmy z mężem Dunia. Tak pisała Tola o jej dotychczasowym miejscu życia Dwa lata temu pomagaliśmy w kastracjach stada kotów w gospodarstwie pod Zamościem (23 km). Parę dni temu dowiedziałam się, że teraz facet rozmnaża psy i że bardzo potrzebna pomoc. Byliśmy tam dzisiaj z TZem; psów jest 12 w tym 5 suczek + 4 młodziutkie ( dwie 8 mies. i jedna 2 letnia). Dwie znalazły miejsce u Murki, więc zdecydowałam się zabrać 3. dziewczynkę, która jest na pierwszym zdjęciu. Wczoraj została przewieziona dzięki pomocy męża Toli, Murki i p.Arka do hoteliku u Anecik. Sunieczka jest bardzo łagodna, ale wystraszona. Nie ma co się dziwić, zmiana miejsca pobytu, oderwanie od sióstr jest stresem. Ale jak poczuje, że jest dobrze, to zaufa. Anecik ją odrobacza , ma zapisaĆ do SPA i ma dopilnować, żeby nie została ostrzyżona. 2 Quote
Poker Posted January 22 Author Posted January 22 ROZLICZENIE - 600 zł transport + 600 zł z bazarku transportowego wyróżnienie 7,48 zł saldo na 30.01. - 7,48 zł opłata za hotel 463 saldo 03.02. - 470 zł + 18,5 z bazarku Nutusi + 79 z bazarku https://www.dogomania.com/forum/topic/362984-dziś-koniec-dodałam-otwarty-dla-każdego-coś-dobrego-do-1202-g22/#comments saldo 20.02. minus 375,5 +200,5 zł z bazarku https://www.dogomania.com/forum/topic/362906-dzisiaj-koniec-ciuszki-damskie-męskie-młodzieżowe-i-inne-rzeczy-dla-dwóch-suniek-do-0902-g-22/ saldo 28.02. minus 175 zł - 600 zał hotelik w lutym + 60 zł z bazarku Nadziejki saldo 06.03. 25. minus 715 zł 600 zł za hotelik w marcu saldo 07.04. minus 1315 zł + 57,50 zł bazarek Nadziejki saldo 14.04. minus 1257,50 zł + 153 zł z mojego bazarku https://www.dogomania.com/forum/topic/366072-dzisiaj-koniec-dodałam-ludzie-ludzie-cuda-w-tej-budzie-nie-psy-do-0804-g-22/#comments saldo 17.04. minus 1104,5 zł Quote
Poker Posted January 22 Author Posted January 22 Dzięki bazarkowi Jo37 i wpłacającym błyskawicznie zebrała się kwota na pokrycie kosztów transportu. Bardzo jesteśmy wraz z Dunią wdzięczne. Inaczej musiałaby zostać w poprzednim miejscu i pewnie rodzić co cieczkę. W drodze 1. Pierwsze chwile pod kanapą 2. 3. Smutek w oczkach 4. 5. wykorzystane 2 Quote
Poker Posted January 22 Author Posted January 22 Dnia 23.01.2025 o 00:24, Tola napisał: Pięknota, długo nie będzie czekać na domek. Mam nadzieję. Jej siostrzyczki też są urocze. Każda na swój sposób. Quote
Ewa Marta Posted January 23 Posted January 23 Już jest bardzo ładna. Po kąpieli i wyczesaniu będzie prześliczna 😀 Quote
Isiak Posted January 23 Posted January 23 Kolejna cudna istotka. I szczęściara, że ją dostrzeżono i wyrwano z tej wsi. Quote
Poker Posted January 23 Author Posted January 23 Dnia 23.01.2025 o 16:32, Isiak napisał: Kolejna cudna istotka. I szczęściara, że ją dostrzeżono i wyrwano z tej wsi. To prawda Quote
Poker Posted January 23 Author Posted January 23 Dnia 23.01.2025 o 17:45, Mazowszanka14 napisał: Magiczny kocyk plus uroda zdziałają cuda 🙂 Taką mam nadzieję Quote
Nadziejka Posted January 23 Posted January 23 SERCEM Duni Pokerowej Na transport,Na życie 13.02.2025 Urocza przecudna iskiereczka szczęścia zdrówka wszelkiego z serca całego 💓 ♡ Quote
Poker Posted January 27 Author Posted January 27 Dzwoniła właśnie Anecik, że jedzie z Dunią do SPA. Udało się ją wcisnąć, bo terminy są dopiero za kilka tygodni. Ustaliłyśmy, że lalunia będzie wykapana i wyczesana, a nie strzyżona, żeby nie zmniejszać jej urody. Sunia ładnie bawi się z psami, je dobrze, z czystością coraz lepiej. Z chodzeniem na smyczy jeszcze słabo. I tak nieźle jak na te kilka dni. 1 Quote
Ewa Marta Posted January 27 Posted January 27 Ona jest zjawiskowa:) A te oczy na przedostatnim zdjęciu jak jest mokra.... roztapiają serce 🙂 Quote
Poker Posted January 27 Author Posted January 27 Wkleiłam zdjęcia nie po kolei, bo z komórki. Dunia była bardzo grzeczna, wszyscy zachwycali się jej urodą. Pani groomerka chce umieścić ogłoszenie o niej na swojej stronie. Niestety, sunia miała tyle martwej sierści, że z moich chęci, by zbyt nie zmieniać jej fryzury, wyszły nici. Na szczęście sierść odrasta. Chyba zacznę ją ogłaszać. Mam tylko dylemat czy ją już kastrować, czy zobowiązać przyszły dom. Nie wiemy czy miała już cieczkę, a ja jestem zwolenniczką kastracji po pierwszej cieczce. 2 Quote
Poker Posted January 28 Author Posted January 28 Okazało się, że obie siostry Duni są zaciążone. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ona też. Jutro Anecik jedzie z nią do weta i zapisze na pilną sterylkę. Quote
Recommended Posts