Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinderek już się w dużym stopniu ogarnął. Były problemy ze spacerami na początku. Bał się wychodzić z domu i wchodzić z powrotem, spacery polegały głównie na przewracaniu się kołami do góry i czekaniu na głaski :)  Mam wrażenie, że on nie bardzo kumał po co tracić czas na jakieś chodzenie skoro można go poczochrać po brzuszku.

Ale już jest ok, spacerki ogarnięte, załatwianie się na nich też. Zdarza się jeszcze czasem coś w domu, ale sporadycznie.

Kinderek to bardzo spokojny piesek, nic nie niszczy, ogromny z niego pieszczoch, który patrzy tylko okazji, żeby się poprzytulać do człowieka. Taki domowy piecuch, misio do głasiania i przytulania. Spacerki to sprawa drugorzędna.

Jest bardzo łagodny i bardzo uległy wobec ludzi, bardzo też wrażliwy na podniesiony głos itd.

Na koty nie reaguje póki co.

Z psami jest ok, nawet raz się Tosi udało go już zaprosić do wspólnego brykania :)

• Like 4
Posted
Dnia 13.01.2025 o 18:39, Murka napisał:

Kinderek już się w dużym stopniu ogarnął. Były problemy ze spacerami na początku. Bał się wychodzić z domu i wchodzić z powrotem, spacery polegały głównie na przewracaniu się kołami do góry i czekaniu na głaski 🙂  Mam wrażenie, że on nie bardzo kumał po co tracić czas na jakieś chodzenie skoro można go poczochrać po brzuszku.

Ale już jest ok, spacerki ogarnięte, załatwianie się na nich też. Zdarza się jeszcze czasem coś w domu, ale sporadycznie.

Kinderek to bardzo spokojny piesek, nic nie niszczy, ogromny z niego pieszczoch, który patrzy tylko okazji, żeby się poprzytulać do człowieka. Taki domowy piecuch, misio do głasiania i przytulania. Spacerki to sprawa drugorzędna.

Jest bardzo łagodny i bardzo uległy wobec ludzi, bardzo też wrażliwy na podniesiony głos itd.

Na koty nie reaguje póki co.

Z psami jest ok, nawet raz się Tosi udało go już zaprosić do wspólnego brykania 🙂

Wspaniałe wieści! Nie będzie raczej problemu ze znalezieniem domu 🙂 Dziękujemy bardzo Murko

Posted

Przy okazji fotek Tosi zrobiłam też fotki Kinderka, a co :)

Chłopak okazał się bardzo fotogeniczny :)

Tylko fotek z kotem Kinderek nie ma, bo coś bardzo go kotek zainteresował, obserwował w napięciu i nie wiem czy w celu zabawy czy pogonienia. Na wszelki wypadek tego nie sprawdzałam.

kinder.jpg

kinder1.jpg

kinder2.jpg

kinder3.jpg

kinder4.jpg

kinder5.jpg

kinder6.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Spieszę donieść, że wczoraj po zapierającej dech walce na bazarze imiennym piesuś otrzymał imię MILO 😁

Ogromnie wszystkim dziękuję, a zwłaszcza Nesiowatej i Limonce - dzięki Wam emocje towarzyszyły nam do końca. Jesteście Wielkie ❤️💚

• Upvote 1
Posted
Dnia 16.01.2025 o 09:44, agat21 napisał:

Spieszę donieść, że wczoraj po zapierającej dech walce na bazarze imiennym piesuś otrzymał imię MILO 😁

Ogromnie wszystkim dziękuję, a zwłaszcza Nesiowatej i Limonce - dzięki Wam emocje towarzyszyły nam do końca. Jesteście Wielkie ❤️💚

To prawda, emocje były do końca, a Nesiowata po mistrzowsku pokonała Romusia 😃 

Bardzo dziękujemy wszystkim biorącym udział 😍