Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ada  ma bliznę po sterylce. Oceniona na 2-3 lata, ząbki bieluśkie. Charakter cuuuudny, dała wszystko zrobić przy sobie. Waży....7 kg!!! powinna co najmniej 1 kg mniej a i 1,5 by nie zaszkodziło. Te wyłysienia to robota pchełek....także za jakiś czas zarośnie. Murka mówi, że już wygląda to lepiej.

Adusia została zaszczepiona i zaczipowana.  

• Like 2
Posted
Dnia 13.03.2025 o 15:11, Alaskan malamutte napisał:

Ada  ma bliznę po sterylce. Oceniona na 2-3 lata, ząbki bieluśkie. Charakter cuuuudny, dała wszystko zrobić przy sobie. Waży....7 kg!!! powinna co najmniej 1 kg mniej a i 1,5 by nie zaszkodziło. Te wyłysienia to robota pchełek....także za jakiś czas zarośnie. Murka mówi, że już wygląda to lepiej.

Dobrze, że chociaż ona nie musi mieć sterylki i to w dodatku na cito.

Posted
Dnia 13.03.2025 o 15:11, Alaskan malamutte napisał:

Jeśli chodzi o sterylkę to nie ma 100% pewności, ale na brzuchu jest coś co wygląda na bliznę i u suni nie widać ciąży, co wskazuje, że faktycznie może być już po zabiegu.

Ada oceniona na ok. 2 latka.

• Like 1
Posted
Dnia 14.03.2025 o 12:02, Onaa napisał:

Nie wiem dlaczego wydawało mi się że sunia jest starsza.

ja też myślałam, że ma kilka lat. Prawdopodobnie Inka jest starsza od Ady.

Posted

Ada się w końcu zaczęła załatwiać na spacerach (i czystość w domu już dzięki temu zachowana), ale to jest dosłownie jedno siku i jedna koo na dobę :) 

• Like 1
Posted

Ada miała problemy z zachowaniem czystości, bo jak ją puściło, to załatwiała się głównie w domu, ale już teraz trzyma do spacerów. Jeszcze raz na jakiś czas zdarzy się wpadka z siku, ale jest to tendencja spadkowa, np. trzecia doba już bez niespodzianek.

Ada przykleja się do człowieka porównywalnie do Kinderka :) Nawet szelki mi jej ciężko założyć, bo się dosłownie wpija we mnie :) Ogromna z niej pieszczocha. Uwielbia spacery i bycie na ogrodzie. Widać w niej duszę pilnowacza terenu. I trochę wszędołaza, bo z lubością i tęsknotą wsadza pyszczek do każdej szczeliny w ogrodzeniu :) Jak wracamy do domu to popiskuje (wraca grzecznie, ale chyba trochę jej szkoda, że to już).

Dziś lub jutro planuję jej porobić fotki pod ogłoszenia, myślę, że można ją powoli zacząć ogłaszać.

Łysy placek na grzbiecie już porasta sierścią.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 22.03.2025 o 12:18, Murka napisał:

Dziś lub jutro planuję jej porobić fotki pod ogłoszenia, myślę, że można ją powoli zacząć ogłaszać

Bardzo dziękuję! Czekam zatem na zdjęcia 🙂

Wieści coraz lepsze. Myślę, że spokojnie będziemy się rozglądać za domkiem.