Tola Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Śnieżka - suczka, która panicznie bała się ludzi; wraz z bratem trafiła do zamojskiego schroniska na początku 2024 r., pokazywałam ich na zamojskim wątku wtedy w zimie. Co musiał zrobić jej człowiek, że tak bardzo unikała wzroku, dotyku, a nawet broniła się przed kontaktem.😢 W takim stanie suczka nie miała szansy na adopcję; obiecałam, że jeśli uda się pokonać jej strach przed człowiekiem, to zabiorę ją do hoteliku i będę szukać domu. Dzięki pracy Lidki, a potem innych wolontariuszek w schronisku, Śnieżka dzisiaj to zupełnie inna sunia, czas więc na kolejne nowe doświadczenia. Dzisiaj Śnieżka jedzie do hoteliku do Murki.🙂 Mam nadzieję, że niedługo i ona poruszy jakieś serce, że znajdzie się człowiek, który zechce się nią zaopiekować, otoczyć miłością, ciepłem i mówić o niej "moja suczka". Tymczasem teraz bardzo potrzebuje wsparcia, ludzkiej obecności, dodawania odwagi, by poczuć się jeszcze pewniej - zapraszamy do bycia tutaj z nami.💖 3 Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 Jeśli ktoś chciałby wesprzeć sunię, to poproszę wpłaty na konto ZEA Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 Z DOPISKIEM "Śnieżka" Śnieżka otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy 200 zł - Figunia (09.12.) Wydatki: 595 zł - hotelowanie, profilaktyka (faktura str.2) 275 zł - hotelowanie (faktura str. 3) 870 zł -200 zł = 670 zł (dopłata ZEA) 11.12. 24 Śnieżka zamieszkała w Zawierciu Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 Śnieżkę w schronisku odwiedził Św. Mikołaj i dostała min. szeleczki, w które dzisiaj zostanie wystrojona:) https://www.facebook.com/share/r/17sRfAcbRz/ Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 W ramach socjalizacji na początku grudnia Śnieżka była w odwiedzinach u nowego prezydenta Zamościa, razem z kolegą zaniosła list do Św. Mikołaja:) 3 Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 Śnieżka w boksie wolontariackim 1 Quote
Poker Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Panie wolontariuszki wykonują niesamowicie wspaniałą pracę. Wielki szacunek dla nich. Chyba macie fajnego prezydenta. Nawet kucnął. 3 Quote
Tola Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 Śnieżka na spacerze z wolontariuszami Quote
magenka1 Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Ostatnio wysyp ślicznych psiaków. Śnieżka też do nich nalezy Quote
Murka Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Suńka jest bardzo urokliwa i choć jest trochę płochliwa, to bardzo garnie się do ludzi. Jest dość szczupła, ale nie wiem czy nie jest taka jej uroda, bo ma trochę charcią budowę. W każdym razie apetyt ma jak smok. Póki co na spacerku jest zbyt dużo wrażeń, żeby załatwiać potrzeby i dziś Śnieżka załatwiła wszystko co trzeba.. po powrocie ze spaceru.. ale popracujemy nad tym :) Jestem pewna, że długo na dom nie będzie czekać :) 2 Quote
agat21 Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Piękna, wyjątkowa, na pewno ktoś się zakocha. No i otrzaskana w świecie. Wizyta u prezydenta to nie w kij dmuchał 😁 Quote
Murka Posted December 18, 2024 Posted December 18, 2024 Śnieżka miała dziś spotkanie z sarenkami i co mnie miło zaskoczyło w ogóle nie zbudził się w niej instynkt myśliwski. W ogóle ją te sarenki nie obeszły. Za to uwielbia jeść. Inne psy póki co trzyma na dystans: co się któryś zbliży, żeby ja powąchać lub co gorsza powąchać to co ona wącha to zostaje okłapany paszczęką. Poza tym jest pogodna i często macha ogonkiem. Dziś już nie musiałam ją wnosić do domu - weszła przez drzwi pierwsza :) 2 Quote
DORA1020 Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Bardzo chuda Snieżka,widziałam,jest śliczna,kochana,szybko załapie,ze nie wszyscy ludzie są zli. Należa się wielkie podziekowania za pomoc tym biedakom ze schroniska💜 1 Quote
Onaa Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Pocieszna jest. Tylko taka chudziutka. 1 Quote
Tola Posted December 19, 2024 Author Posted December 19, 2024 Dziękuję Murka za pierwsze zdjęcia z hoteliku i pierwsze dobre wiadomości. 🙂 🙂😉 Quote
Murka Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Śnieżka załatwia się już na spacerach, ale w domu się jeszcze zdarzają niespodzianki. Dobra wiadomość taka, że nic nie niszczy. Jedynie z karmieniem muszę kombinować, bo pochłania swoją porcję z prędkością światła i pędzi do miski Brego, który ledwo co zdążył zjeść parę chrupek. Widać, że to trochę rządzicielka i to ona ustanawia zasady. Od samego początku kłapała na Brego przy byle okazji mimo, że on nie miał żadnych złych zamiarów. Kanapę zajęła dla siebie i nie chce się nią z nim dzielić. Koty na razie poznaje na korytarzu podczas wychodzenia na spacery - boi się ich i pierwsze dwa spotkania to było warczenie i szczekanie. Ewidentnie nie chciała im zrobić krzywdy a tylko zastraszyć i pokazać kto tu rządzi. No, ale moje koty niezbyt się tym przejęły i teraz je omija lub nie chce przejść póki kot nie zejdzie z drogi :) Wobec ludzi jest super - trochę chaotyczna, ale cieszy się, przytula, szczerzy te swoje ząbki w uśmiechu, wygina pokazując brzuszek itd. Jest bardzo skupiona na człowieku. 1 Quote
Poker Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 W sumie dobre wiadomości. Chyba trzeba będzie szukać jej domku na wyłączność. Quote
Recommended Posts