Jump to content
Dogomania

Śnieżka zamieszkała w Zawierciu. Panicznie bała się ludzi. Dzisiaj u Murki zaczyna nowy etap w życiu, ale wciąż potrzebuje wsparcia, ludzkiej obecności, dodawania odwagi, by poczuć się jeszcze pewniej

Recommended Posts

Posted

Śnieżka - suczka, która panicznie bała się ludzi; wraz z bratem trafiła do zamojskiego schroniska na początku 2024 r., pokazywałam ich na zamojskim wątku wtedy w zimie.

Co musiał zrobić jej człowiek, że tak bardzo unikała wzroku, dotyku, a nawet broniła się przed kontaktem.😢

W takim stanie suczka nie miała szansy na adopcję;  obiecałam, że jeśli uda się pokonać jej strach przed człowiekiem, to zabiorę ją do hoteliku i będę szukać domu.

Dzięki pracy Lidki,  a potem innych wolontariuszek w schronisku, Śnieżka  dzisiaj to zupełnie inna sunia, czas więc  na kolejne nowe doświadczenia.

Dzisiaj Śnieżka  jedzie do hoteliku do Murki.🙂

Mam nadzieję, że niedługo i ona poruszy jakieś serce, że znajdzie się człowiek, który zechce się nią zaopiekować, otoczyć miłością, ciepłem i mówić o niej "moja suczka".

Tymczasem teraz bardzo potrzebuje wsparcia, ludzkiej obecności, dodawania odwagi, by poczuć się jeszcze pewniej - zapraszamy do bycia tutaj z nami.💖

Messenger_creation_782030360629140.jpg

Messenger_creation_774477354880265.jpg

Messenger_creation_941C2C25-240C-40CF-99AF-18FB04AF7941.jpg

Messenger_creation_A799E974-BC32-4113-A0CD-BEC554B1E218.jpg

• Like 3
Posted

Jeśli ktoś chciałby  wesprzeć sunię, to poproszę wpłaty na konto ZEA

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

Z DOPISKIEM "Śnieżka"                          

Śnieżka otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

200 zł - Figunia (09.12.)

Wydatki:

595 zł - hotelowanie, profilaktyka (faktura str.2)

275 zł - hotelowanie (faktura str. 3)

870 zł -200 zł = 670 zł (dopłata ZEA)

11.12. 24 Śnieżka zamieszkała w Zawierciu

IMG_20250203_091150.jpg

Posted

W ramach socjalizacji na początku grudnia Śnieżka była w odwiedzinach u nowego prezydenta Zamościa, razem z kolegą zaniosła list do Św. Mikołaja:)

Messenger_creation_E9F315C1-6A85-4D3D-9B89-160CEF4F9CF8.jpg

Messenger_creation_26D9A1F0-2BBA-4A8F-86C2-179AD9263260.jpg

Messenger_creation_4D5CBDDB-0E67-49D8-90F1-0E49BE651770.jpg

• Like 3
Posted

Suńka jest bardzo urokliwa i choć jest trochę płochliwa, to bardzo garnie się do ludzi. Jest dość szczupła, ale nie wiem czy nie jest taka jej uroda, bo ma trochę charcią budowę. W każdym razie apetyt ma jak smok. 

Póki co na spacerku jest zbyt dużo wrażeń, żeby załatwiać potrzeby i dziś Śnieżka załatwiła wszystko co trzeba.. po powrocie ze spaceru.. ale popracujemy nad tym :)

Jestem pewna, że długo na dom nie będzie czekać :)

• Like 2
Posted

Śnieżka miała dziś spotkanie z sarenkami i co mnie miło zaskoczyło w ogóle nie zbudził się w niej instynkt myśliwski. W ogóle ją te sarenki nie obeszły. Za to uwielbia jeść. Inne psy póki co trzyma na dystans: co się któryś zbliży, żeby ja powąchać lub co gorsza powąchać to co ona wącha to zostaje okłapany paszczęką. 

Poza tym jest pogodna i często macha ogonkiem. Dziś już nie musiałam ją wnosić do domu - weszła przez drzwi pierwsza :)

sniezka3.jpg

sniezka4.jpg

sniezka5.jpg

sniezka6.jpg

• Like 2
Posted

Śnieżka załatwia się już na spacerach, ale w domu się jeszcze zdarzają niespodzianki.

Dobra wiadomość taka, że nic nie niszczy. Jedynie z karmieniem muszę kombinować, bo pochłania swoją porcję z prędkością światła i pędzi do miski Brego, który ledwo co zdążył zjeść parę chrupek. 

Widać, że to trochę rządzicielka i to ona ustanawia zasady. Od samego początku kłapała na Brego przy byle okazji mimo, że on nie miał żadnych złych zamiarów. Kanapę zajęła dla siebie i nie chce się nią z nim dzielić.

Koty na razie poznaje na korytarzu podczas wychodzenia na spacery - boi się ich i pierwsze dwa spotkania to było warczenie i szczekanie. Ewidentnie nie chciała im zrobić krzywdy a tylko zastraszyć i pokazać kto tu rządzi. No, ale moje koty niezbyt się tym przejęły i teraz je omija lub nie chce przejść póki kot nie zejdzie z drogi :)

Wobec ludzi jest super - trochę chaotyczna, ale cieszy się, przytula, szczerzy te swoje ząbki w uśmiechu, wygina pokazując brzuszek itd. Jest bardzo skupiona na człowieku.

• Like 1