Tola Posted January 22 Author Posted January 22 Dnia 22.01.2025 o 09:09, terra napisał: Kurcze, a może zajęłaby się wołowym gnatem a nie meblami i innymi rzeczami. Prawdopodobnie jak w nowym domu będzie miała człowieka koło siebie, to problem powoli zniknie, tylko jak znalezc dom, który świadomie wybierze suczkę, która gryzie meble:( Wczoraj dzwoniła dziewczyna z Krakowa, chyba z Twojego OLX; rozmawiamy, ale już wiem, że to 3 pietro, wysokie schody, a Albinka ma łapki jakie ma. No i ludzie też pracują:( Quote
Alaskan malamutte Posted January 25 Posted January 25 Albinka, u mnie Balbinka na Warszawę Balbinka, roczna sunia do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl 1 Quote
Tola Posted January 25 Author Posted January 25 Dnia 25.01.2025 o 20:18, Alaskan malamutte napisał: Albinka, u mnie Balbinka na Warszawę Balbinka, roczna sunia do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Pięknie dziękuję 🌹 Quote
Tola Posted January 25 Author Posted January 25 Dnia 21.01.2025 o 19:50, Tola napisał: Jutro jest wizyta PA w Katowicach dla Albinki, która raczej ma potwierdzić, że wątpliwości co do tej adopcji są słuszne, Zobaczymy, chociaż bardzo bym chciała, aby miała już swój dom. Spotkanie odbyła się w czwartek, bardzo dziękuję anecik za wizytę, za rozmowy z rodziną i ze mną 😘. Albinka nie pojedzie do tej rodziny. Ludzie sympatyczni, ciepli, ale wątpliwości nie zostały rozwiane i tym przypadku wszystkie zaważyły na takiej decyzji. 1 Quote
Poker Posted January 25 Posted January 25 Dnia 25.01.2025 o 20:57, Tola napisał: Spotkanie odbyła się w czwartek, bardzo dziękuję anecik za wizytę, za rozmowy😘. Albinka nie pojedzie do tej rodziny. Ludzie sympatyczni, ciepli, ale wątpliwości nie zostały rozwiane i tym przypadku wszystkie obawy zaważyły na decyzji. Jednak. Szkoda. Quote
Tola Posted January 25 Author Posted January 25 Mam nadzieję, że ten właściwy domek dla Albinki gdzieś jest i wkrótce się ujawni. Quote
Poker Posted January 25 Posted January 25 Dnia 25.01.2025 o 21:13, Tola napisał: Mam nadzieję, że ten właściwy domek dla Albinki gdzieś jest i wkrótce się ujawni. Trzymam kciuki Quote
Tola Posted January 29 Author Posted January 29 W ciągu paru ostatnich dni cisza, nikt nie pyta o Albinkę. Jak będą nowe zdjęcia to zrobię jeszcze OLX na Łódź i Bielsko B. Quote
Tola Posted February 2 Author Posted February 2 Są pozdrowienia od Cudki, nowe zdjęcia i krótki sms: Heca (Cudka) nadal się aklimatyzuje, jest wesoła i ciekawska, szybko się uczy, ale ma swój charakterek. 1 Quote
Tola Posted February 2 Author Posted February 2 W piątek był obiecujący tel. w sprawie Albinki z Józefowa k/Warszawy (z ogłoszenia Alaskan). Wczoraj wieczorem pani Diana przysłała bardzo rzetelnie wypełnioną ankietę. Jo37, której bardzo dziękuję, już rozmawiała z rodziną; obiecała tam podjechać i będziemy decydować, co dalej. 3 Quote
Poker Posted February 2 Posted February 2 Trzymam kciuki za Albinkę. Po Cudce od razu było widać, że zołzunia. Quote
Jaaga Posted February 3 Posted February 3 Oby się udało, bo może sama będzie znacznie łatwiejsza w obsłudze. Tu na zewnątrz jest najlepsza kumpelą Malinki i chyba przed nią się popisuje. Ogród wygląda jak jeden wielki śmietnik. Najgirsze sa wyjścia oo zmroku. Wszystko, co da się wyjąć skądś, wywlec, zniszczyć, to jest zrobione. Pranie ze sznurów pościągane i wycierane w ziemi. Gałęzie z małych drzewek owocowych są wszystkie od- lub nad- gryzione. Wchodzi przez lukę w panelu do świni i ją oszczekuje, czasem nawet chwyci za nogę. W domu jest znacznie lepiej, bo oddzielamy ją od Zoji, więc wzajemnie nie nakręcają się już. Została zaszczepiona wirusowkami i dostała wcierke na pchly, bo niestety i je przyniosły. Albinka na zdjeciach raczej nie do ogłoszeń 🫣 Rozliczenie Albinki za grudzień i styczeń po 600 zł. Cudka 380 zł. Oczywiście na fakturę zea. 1 Quote
Tola Posted February 3 Author Posted February 3 Jutro przed południem wizyta dla Albinki w Józefowie. Może tm razem to będzie TO. 1 Quote
Poker Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2025 o 21:34, Tola napisał: Jutro przed południem wizyta dla Albinki w Józefowie. Może tm razem to będzie TO. Oby. Malinka I Albinka wyglądają jak negatyw i pozytyw. Bardzo pasują do siebie. Quote
Jaaga Posted February 4 Posted February 4 Dnia 3.02.2025 o 21:37, Poker napisał: Oby. Malinka I Albinka wyglądają jak negatyw i pozytyw. Bardzo pasują do siebie. Też z całego serca liczę na to. Tak, bardzo pasują. Odnalazły się jak w korcu maku 😂 Quote
Tola Posted February 5 Author Posted February 5 Dnia 3.02.2025 o 21:34, Tola napisał: Jutro przed południem wizyta dla Albinki w Józefowie. Może tm razem to będzie TO.w Właściwie to nie wiem co napisać o całej tej sytuacji, bo w takiej kolejności zdarzyła mi się po raz pierwszy. Wizyta odbyła się w zaplanowanym terminie, wypadła pomyślnie. Wcześniej pani przysłała wzorcowo wypełnioną ankietę. Wysłała też smsy ze zdjęciami ich suni i zapewnienia, że nie mogą doczekać się adopcji. Po wizycie pani otrzymała nr do Jagny, aby porozmawiać jeszcze o zachowaniu Albinki no i ewentualnie umawiać się na transport ( mieli podjechać do Katowic). Pani jednak nie zadzwoniła, kontakt urwał się całkowicie. 😐 Quote
Tola Posted February 5 Author Posted February 5 Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę, tym bardziej, że nie była w Warszawie🌹 Zaczynamy chyba wszystko od nowa😐 Wyróżnilam dzisiaj na kolejny miesiąc wszystkie ogłoszenia Albinki. Życzcie suni szczęścia🙏 Quote
Poker Posted February 5 Posted February 5 Pani nie odbiera telefonu czy nie dzwoni jak się umawiałam? To pech,. Quote
Tola Posted February 5 Author Posted February 5 Dnia 5.02.2025 o 21:35, Poker napisał: Pani nie odbiera telefonu czy nie dzwoni jak się umawiałam? To pech,. Nie zadzwoniła do Jagny, nie odbiera tel. Quote
Jaaga Posted February 6 Posted February 6 Dnia 5.02.2025 o 21:35, Poker napisał: Pani nie odbiera telefonu czy nie dzwoni jak się umawiałam? To pech,. Wszystko razem. Udaje, że przestała istnieć. SMSami kontaktowała się ze mną córka państwa, ale też przestała. Wysłałam jej zdjęcia i była zaskoczona, że Albinka jest tak zgrana z psami, bo jakoś nie wiemy dlaczego państwo obawiali się agresji Albinki. Myślę, że do ogłoszenia warto jednak dodać też zdjęcia nie pozowane, takie zwyczajne, gdzie widać jej relacje z psami. Mogą zachęcić ludzi, którzy już mają psa. Quote
Jaaga Posted February 6 Posted February 6 Czy Albinka ma więcej ogłoszeń? Mogę dorobić zdjęcia, jeśli uda się komuś zrobić kolejne ogłoszenia. Tylko jeśli już, to za kilka dni, bo akurat od córki złapałam jakiegoś wirusa I dziś już ledwo żyję. Albinke trzeba wykąpać do zdjęć, bo z sadzy osiadłej w ogrodzie jest szaro- kremowa, zamiast biała, co widać na ostatnich zdjęciach. Kupiliśmy nowy węgiel, z którego jest tyle sadzy, że pokrywa ogród jak śnieg prawie. Zmyć to cholerstwo z psów jest bardzo trudno. Quote
Jaaga Posted February 7 Posted February 7 Wczoraj napisała do mnie córka państwa, że zrezygnowali z adopcji Albinki. Dziś zrobię jej ogloszenie na FB, bardzo prosze wszystkich o udostepnianie. Może warto udostepnić na zamojskim z prośbą o szersze udostepnianie i wstawianie na grupy? Quote
Jo37 Posted February 7 Posted February 7 Dnia 6.02.2025 o 09:47, Jaaga napisał: Czy Albinka ma więcej ogłoszeń? Mogę dorobić zdjęcia, jeśli uda się komuś zrobić kolejne ogłoszenia. Tylko jeśli już, to za kilka dni, bo akurat od córki złapałam jakiegoś wirusa I dziś już ledwo żyję. Albinke trzeba wykąpać do zdjęć, bo z sadzy osiadłej w ogrodzie jest szaro- kremowa, zamiast biała, co widać na ostatnich zdjęciach. Kupiliśmy nowy węgiel, z którego jest tyle sadzy, że pokrywa ogród jak śnieg prawie. Zmyć to cholerstwo z psów jest bardzo trudno. nowe zdjęcia by się bardzo przydały. Quote
Jaaga Posted February 7 Posted February 7 Zrobiłam post na swoim FB i poudostępniałam na grupach, proszę wiec o pokazywanie suni dalej. Cześć udostenień na grupach wymaga akceptacji admina, więc na razie poszlo na 12 grup. Quote
Recommended Posts