Jump to content
Dogomania

Mała, delikatna Migotka zamieszkała w Konstancinie Jeziornej:) Długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić, przeganiana, straszona, niechciana. Od dzisiaj już nikt jej nie skrzywdzi.

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś z Migotką w lecznicy, bo pojawiła się biegunką ze śluzem i krwią. Wczoraj wieczorem koopa się rozluźniła, ale podałam jej pastę na biegunkę i noc była spokojna. Na porannym spacerze była tylko jedna mała koopka z niewielką ilością śluzu. Niestety na spacerze w południe już było gorzej, sporo śluzu, krwi i problem z wydaleniem tego (Migotka często przykucała, kapała po trochu), więc nie było na co czekać. Niestety moje wetki w sobotę są tylko do 12.00 więc musiałam jechać do innej przychodni, która niestety z tego względu, że jest otwarta w weekend sporo sobie liczy. 

Zrobiliśmy test na parwo na wszelki wypadek, który wyszedł ujemny. To tylko zapalenie jelita grubego. Skąd się to Migotce przytrafiło - nie mam pojęcia, bo wetka twierdzi, że to najczęściej bakteryjna sprawa a nie wirusowa. W każdym razie Migotka dostała leki i powinno być już dobrze.

W lecznicy wszyscy sunią zachwyceni (zresztą tak samo jak moje wetki) - jest tak grzeczna, spokojna i cierpliwa, że to aż zadziwiające. W poczekalni nie wierci się, nie ciągnie do innych psów, nie denerwuje się, tylko grzecznie siedzi przy mnie i czeka. A takiego czekania zawsze trochę jest, dziś np. spędziłyśmy w lecznicy w sumie ok. 1,5 h.

img20241207_17072894.jpg

img20241207_17120953.jpg

img20241207_17135832.jpg

Posted

Mam wreszcie wspaniałą wiadomość na którą wszyscy czekaliśmy - Migotka ma własny dom. 😁😅. Dzisiaj Jo37 była na wizycie w Konstancinie Jeziornej i to jest TA RODZINA🙂. Migotka zamieszka w domu z ogrodem u młodych ludzi z 2 dzieci. Podałam już p. Beacie kontakt do Murki, będą umawiać odbiór suni, przyjadą osobiście do hoteliku. Warto było przebierać, wybierać 😉 Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę image.gif.75a79c94a73e95960e27a48ceaaed033.gif

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 8.12.2024 o 15:08, Jo37 napisał:

Ja tylko sprostuję - rodzeństwo to dziewczyna i chłopak.

Dziękuję, już poprawiam🙂 Za dużo tych rozmów, łatwo o pomyłkę😉

Posted
Dnia 8.12.2024 o 15:00, Tola napisał:

Mam wreszcie wspaniałą wiadomość na którą wszyscy czekaliśmy - Migotka ma własny dom. 😁😅. Dzisiaj Jo37 była na wizycie w Konstancinie Jeziornej i to jest TA RODZINA🙂. Migotka zamieszka w domu z ogrodem u młodych ludzi z 2 dzieci. Podałam już p. Beacie kontakt do Murki, będą umawiać odbiór suni, przyjadą osobiście do hoteliku. Warto było przebierać, wybierać 😉 Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę image.gif.75a79c94a73e95960e27a48ceaaed033.gif

Rewelacyjna wiadomość. 

• Like 1
Posted

Dzisiejsze wieści na dzień dobry: Noc była bardzo spokojna. Rano wyszliśmy na spacerek - była kupka i siusiu. Psinka oswaja się z domkiem. Wygląda na zadowoloną 😍😍😍

IMG-20241215-WA0000.jpg

IMG-20241215-WA0003.jpg

IMG-20241215-WA0002.jpg

• Like 7
Posted

Pani Beata dodała taki komentarz: Milusia jest cudownym psim aniołkiem. 😇 chodząca miłość, radość i czułość.  Ja tak sobie myślę,  że ona naprawdę spadła z nieba.

• Like 1
  • Tola changed the title to Mała, delikatna Migotka zamieszkała w Konstancinie Jeziornej:) Długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić, przeganiana, straszona, niechciana. Od dzisiaj już nikt jej nie skrzywdzi.