Jump to content
Dogomania

Mała, delikatna Migotka zamieszkała w Konstancinie Jeziornej:) Długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić, przeganiana, straszona, niechciana. Od dzisiaj już nikt jej nie skrzywdzi.

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj do Murki pojechała Migotka:)

Ta mała, delikatna, łagodna, suczka podobno długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić,  przeganiana, straszona, niechciana.

Wreszcie ktoś zadzwonił do gminy i tak dowiedziałam się o kolejnej potrzebującej pomocy psince.

Wyjazd do Murki uchronił Migotkę przed schroniskiem i mam nadzieję, że to nie jedyny szczęśliwy traf w tym jej nowym życiu.

Jestem bardzo ciekawa suni,  niewiele o niej wiem;  mam nadzieję, że tutaj na tym forum ona również znajdzie przyjazne i życzliwe dusze, a za jakiś czas ktoś bardzo ją pokocha, tym razem już na zawsze.

FB_IMG_1729869144808.thumb.jpg.d5d0f9a6ce893cde25b5347218480e99.jpg

FB_IMG_1729869141732.thumb.jpg.2c6f65dcbf417bf90cdd4713a2d96690.jpg

• Like 1
Posted

Jeśli ktoś chciałby  wesprzeć sunię, to poproszę wpłaty na konto ZEA

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

Z DOPISKIEM "Migotka"                          

Migotka otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

200 zł - mari23 (27.09.)

200 zł - Figunia (03.10.)

20 zł - Nesiowata (29.10.)

30 zł - Onaa (29.10.)

50 zł - MikAga (31.10.)

50 zł - agat21 (15.11.)

50 zł - MikAga (02.12.)

Razem: 600 zł

Wydatki:

870 zł - hotelowanie (faktura str.3 )

170 zł - czip + wirusówki

300 zł - hotelowanie (fktura str.5 )

Rzem: 1340 zł

1340 zł - 600 zł = 740 zł (dopłata ZEA)

14.12.2024 Migotka zamieszkała w Konstancinie Jeziornej

image.jpeg.8844dfd196faee284a5948924aacb96e.jpeg

• Tola changed the title to Mała, delikatna Migotka długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić, przeganiana, straszona, niechciana. Od dzisiaj juz nikt jej nie skrzywdzi.
  • Tola changed the title to Mała, delikatna Migotka długo błąkała się po wsi w poszukiwaniu jedzenia i miejsca, gdzie mogłaby się schronić, przeganiana, straszona, niechciana. Od dzisiaj już nikt jej nie skrzywdzi.
Posted
Dnia 28.10.2024 o 21:49, Tola napisał:

Gmina opłaciła szczepienie p/wściekliźnie, dołoży też 250 zł do kastracji.

Dobre i to. A mała śliczna. I nareszcie uśmiechnęło się do niej szczęście.

• Like 1
Posted

W końcu gmina ruszyła bryłę z posad...

Bardzo fajna sunia . właściwie to powinna nazywać się Panda .

Nie mam jak jej wspomóc finansowo , bo mam wielkie długi za Lunkę i Kikunię.

• Like 1
Posted

Sunia jest bardzo fajna. Z psiakami się już zaprzyjaźniła, ogarnęła schody i wchodzenie do domu (wczoraj jeszcze był powrót na rączkach), czystość na razie zachowuje. Jest bardzo łagodna i przyjaźnie nastawiona.

Śmieszna jest z wyglądu, bo jest długa i ma dużą głowę, krótkie, krzywe łapki i długi ogon. 

• Like 3
Posted

Parę szybkich fotek Migotki. Póki co bez pomocy drugiej osoby trudno jest jej zrobić zdjęcie w całej krasie, bo wciąż podłazi pod aparat :) śmieszna jest i pocieszna :)

Z psami dogadała się super, nie ma żadnych scysji, czystość zachowuje perfekt, do tej pory ani jednej wpadki nie było. 

Na kanapie nie czuje się na razie komfortowo, pewniej czuje się w dolnych partiach.

migotka.jpg

migotka1.jpg

migotka2.jpg

migotka3.jpg

migotka4.jpg

migotka5.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Trochę fotek plenerowych Migotki. Jutro będzie zaszczepiona na wirusówki, za dwa tygodnie sterylizyzacja. Jak nie będzie odzewu to jeszcze przed sterylizacją dorobię jakieś fotki domowe. W każdym razie Migotka jest przyjaźnie nastawiona wobec kotów :) nie niszczy, zachowuje czystość. Jedyne co to lubi rozciągać koce (zdejmuje z kanapy, wyciąga z legowiska). Ogólnie ma dużo energii i jest bardzo ekspresyjna, uwielbia ludzi i jest otwarta i radosna także do obcych. Głos ma donośny, ale nie jest szczekliwa. Najbardziej dała mi się we znaki kiedy ją wiozłam ze Szczebrzeszyna, wtedy szczekała przez część drogi i bałam się że taka jej natura szczekacza, ale na szczęście nie.

migotka6.jpg

migotka7.jpg

migotka8.jpg

migotka9.jpg

migotka10.jpg

• Like 3