BoUnTy Posted September 22, 2024 Posted September 22, 2024 EDIT. Czarek właście przed sekundą wrócił od weterynarza, śluz i krew w kupie. Po szybkim sprawdzeniu już wiemy, że walczymy też z nowotworem śledziony. Jutro badania krwi i dokładna diagnostyka. ............................................................ Kochani! Zapraszam Was na kolejny bazarek dla podopiecznych fundacji La Luna! Kim jesteśmy? Jesteśmy pasjonatami, których całe życie kręci się wokół zwierząt. Gdzie możesz nas obserwować? https://www.facebook.com/FundacjaLaLuna Gdzie możesz nas wspierać? Odwiedzając nasz Charity Shop https://www.facebook.com/profile.php?id=61561174137315 I profil Vinted https://www.vinted.pl/member/134669238-fundacjalaluna Jeśli masz FB prosimy o polubienia, szczególnie profilu Charity Shopu - zasięgi pomagają nam w utrzymaniu naszych podopiecznych. A co u nas słychać we wrezesniu? Do naszej ekipy dołączył staruszek Czaruś. Zdjęcie stare, ale na naszym LIVE można zobaczyć jego zacną mordkę. Niestety Czerek pilnie wymaga badań, nie jest w dobrej formie. Tutaj troszkę o nieciekawej historii jegomościa i nieskutecznych poszukiwaniach domu 😞 https://dziennikzachodni.pl/nie-kupuj-adoptuj-poznajcie-czworonogi-z-bytomskiego-schroniska-zdjecia/ga/c11-18401087/zd/74800983?hash_podglad=e478fc512e89d32b81ba0666679ced89 Druga nasza nowa podopieczna to Nela. Tak, tak... Dom Psiego Seniora... ale jak już samo z krzaków wyskoczy to jak odmowić pomocy? No i cóż, nie ukrywamy, że dla kota nie mamy nic. Nela okazała się mieć lamblie i dopiero teraz może szukać domku Odwiedziliśmy też naszą Fortis w hotelu... Zdecydowanie ta zmiana zrobiła jej bardzo dobrze! I choć nadal nie jest dobrze, to na pewno jest lepiej. Ale tutaj to nieco bardziej skomplikowany temat. Ciężki tydzień czeka także Kibkę, która we wtorek zaczyna przygotowania do ekstrakcji zębów. Czeka ją w najbliższy wtorek badanie krwi, badanie serducha, kilka dni kroplówek i na piątek przewidziany jest zabieg. Myślisz "a tam, ekstrakcja to pikuś!". Nie, gdy ma się 19 lat i nie jest już się pierwszego zdrowia, jednak nie ma już innego wyjścia, ból nie pozwala Kibie funkcjonować. Dodatkowo finansowaliśmy leczenie oraz zabieg sanacji i ekstrakcji kotka Pumy. Tak, tak... Dom Psiego Senoiora... No cóż... No i podjęliśmy niełatwą próbę zapanowania nad dzikim osiedlowym stadem kotów, ale póki co bez większych sukcesów. Jest co robić, więc i pomoc się przyda! START 22.09 godzina 20.00 STOP 25.09 godzina 20.00 Rzeczy przebywają w różnych domach tymczasowych, więc dodatkowe pomiary mogą nieco potrwać. Prosimy o wyrozumiałość. Rzeczy wtsrawione są w kilku miejscach, więc może się okazać, że ktoś Cię wyprzedzi. Przepraszamy, logistyka jest najtrudniejsza, ale niestety- jako mała fundacja mamy tylko pojedyńczych darczyńców, więc bazujemy na tym co same zarobimy... 1 Quote
BoUnTy Posted September 22, 2024 Author Posted September 22, 2024 Wszystko w stanie bardzo dobrym, jeśli jest inaczej zaznaczamy to w opisie! 1. Nowe. Sztuczne rzęsy KT 8 zł. 2. Kozaki, rozmiar 39. Czarne kozaki na szpilce Lekkie przetarcia na obcasie KT 30 Zł. 3. Męska koszula w kratę Męska koszula z krótkim rękawem Pod pachami 55 cm Długość 74 cm KT 15 zł. 4. Bluzka Orsay Bluzka damska różowa Orsay Pod pachami 55 cm Długość 62 cm Rozmiar 40. KT 12 zł. 5. Czarne spodenki za kolana z motywem myszki Miki Pas 33, ale rozciąga się do 43 cm Długość 60 cm Rozmiar 36 KT 10 zł. 6. Bluzka tunika damska Damned DeluxRozmiar L / 40 / 12 Bluzka z krótkim rękawem, tunika damska Pod pachami 49 cm Długość 81 cm Z metki 16, ale to raczej 12 KT 10 zł. 7. Granatowa sukienka rękawy 3/4 Pod pachami 50 cm Długość 97 cm Rozmiar 42 KT 15 zł 8. Spódniczka Esprit r. 38 Spódniczka w grochy Esprit zapinana z boku na zamek i guziczek Pas 39 cm Długość 59 cm KT 15 zł 9. Koszula damska BERGE rozmiar 36 KT 13 Damska koszula zapinana na guziczki Pod pachami 52 cm 10. Podkładki na stół Świnka Peppa 2 sztuki KT 6 zł. 11. Nowe nosidełko biodrowe. KT 45 zl 12.Topshop słoneczna sukienka koktajlowa rozmiar 36 Intensywnie żółta, zwiewna sukienka. Urocza i lekka. Przed kolano. Rozmiar z metki 38, ale powiem tak, mój manekin to rozmiar 36 i na niego jest idealna, w biuście ciut zbyt upięta (D), więc uważam, że 38 nie jest trafnym rozmiarem.. KT 11 zł 13. Spodnie 3/4 Casa Blanca #charytatywna #flowers #ornament #trousers Rozmiar XS Stan Bardzo dobry spodnie 3\4 KT 12 zl 14. BNE t-shirt koszula bluzka w paski #charytatywna Rozmiar S / 36 / 8 Stan Bardzo dobry Przecudnie miękka, na suwak dwustronny. Niestety brak informacji o materiale i rozmiarze, ale to zdecydowanie 36 jak nasz manekin. KT 10 zl 15. Bluzka damska z krótkim rękawem. H&M r 38 Czarna damska bluzka w beżowe grochy Pod pachami 52 cm Długość 60 cm 16. Parasol do wózka, KT 25 zl 17. Hamak dla gryzoni. KT 19 zl 18. Zalotka KT 10 zl 19. Masażer do ciała, albo do masażu głowy czy psiaków 🙂 KT 6 zł. Mamy 4 sztuki - - - - 20. Nowy rozdrabniacz do warzyw. KT 12 zl Quote
BoUnTy Posted September 22, 2024 Author Posted September 22, 2024 21. Kurtka dla psa Mint Zooplus DOSTĘPNE ROZMIARY: 35 cm za 65 zł 40 cm za 65 zł 45 cm za 85 zł 50 cm za 85 zł 55 cm za 85 zł 60 cm za 95 zł Zdjęcie 22. Płaszczyk przeciwdeszczowy dla psa Softshell Zooplus DOSTĘPNE ROZMIARY: 40 cm za 40 zł 55 cm za 55 zł 70 cm za 70 zł 23. Książka Marcina Rychlewskiego " Księga głupoty.Autentyki" Przezabawna książka Marcina Rychlewskiego "Księga głupoty. Autentyki." Idealna na prezent! KT 8 zł 24. Powieść fantasy Rafała A.Ziemkiewicza "Ognie na skałach" Stan Bardzo dobry KT 7 zł. 25. Powieść Anny Todd "Płomień pod moją skórą" Współczesna powieść Anny Todd " Płomień pod moją skórą". Pierwsza część z serii AFTER KT 15 zł 26. Chmielewska. Stan dobry. KT 5 zł 27. Było sobie życie. Stan bdb. KT 8 zł 28. SPRZEDANE 29. Ilustrowana encyklopedia Nasza Planeta Stan bardzo dobry, drobne rozluźnienia na dźwięk widoczne na zdjęciu. KT 8 zł 30. Momo, czyli osobliwa historia o złodziejach czasu i o dziecku Michael Ende Momo, czyli osobliwa historia o złodziejach czasu i o dziecku, które zwróciło ludziom skradziony im czas Michael Ende Taka historia mogła zdarzyć się tylko wśród przepięknych włoskich krajobrazów! Momo to mała, delikatna dziewczynka, która zamieszkała w ruinach starożytnego amfiteatru. Szybko zaprzyjaźniła się z ubogimi mieszkańcami tej okolicy, a zwłaszcza z dziećmi, których stała się ulubienicą. Momo została obdarzona niezwykłym darem - emanowała z niej siła, która sprawiała, że ludzie stawali się lepsi. Co najważniejsze, nigdy nie myślała o sobie - jak nikt inny na świecie potrafiła słuchać i właśnie dzięki temu darowi pomagała innym w rozwiązywaniu najtrudniejszych problemów. Dzieci wiedziały, że z Momo nigdy nie można się nudzić - w jej towarzystwie do głowy przychodziły najciekawsze pomysły i każda zabawa stawała się prawdziwą frajdą. Może i Ty dasz się oczarować czarnowłosej ślicznotce o smutnych oczach? Stan: Bardzo dobry-! KT 8 Zł. 31. Długopis Barbie KT 4 zł. 32. Dwie książeczki z serii ABC...uczę się! KT 8 zł. 33. Julian Tuwim dla dzieci KT 8 zł. 34. Powieść "Róże mają kolce" Powieść Luanne Rice " Róże mają kolce" Stan idealny KT 7 zł 35.Sandały na obcasie DeeZee rozmiar 37 Beżowe piękne sandały na obcasie firmy DeeZee Stan idealny , tylko przymierzane KT 40 zł. 36. NOWE CHMAPION XL Szelki spacerowe dla psa Champion Skóra licowa podszyta filcem Obwód klatki piersiowej do 80 cm KT 40 zł. 37.Książka "Sławy polskiego sportu" Złota galeria sławy polskiego sportu 270 stron KT 15 zł 38. Sandały chłopięce Sandały chłopięce Rozmiar 37 KT 30 zł. 39. Woda toaletowa Eclat homme Woda toaletowa ECLAT HOMME od Oriflame 75 ml KT 55 zł. 40. Srebrna torebka kopertówka Ungaro Nowa! KT 14 zł Quote
BoUnTy Posted September 22, 2024 Author Posted September 22, 2024 41. Książka Sarah Simblet " Anatomia dla artystów" Książka do nauki rysowania ciała Sarah Simblet "Anatomia dla artystów" Lekko wygięty róg KT 200 zl \ 42. Drewniany grzebień Drewniany grzebień z grawerem Długość 12,5 cm KT 8 zł 43. Spinki KT 3 zł. 44. Książka "Martynka i jej świat" Opowiadania dla dzieci "Martynka i jej świat" KT 10 zł 45. STAN DOBRY. Książka Leonie Swann "Sprawiedliwość owiec" Powieść kryminalna Leonie Swann "Sprawiedliwość owiec" Pierwsza strona lekko pognieciona KT 10 zl 46. Cherri Deni spodnie proste Spodnie w stanie bardzo dobrym, mogą nosić jakieś drobne ślady użytkowania, których nie zauważyłam, ale to naprawdę muszą być drobne. Nogawki ok, naszywka na tyle uszkodzona, co pokazuje na zdjęciu. Niski stan. KT 10 zł. 47. Legginsy 36 90% polyester 10% spandex Nigdy nie użyte, jednak bez metki. Stan idealny. KT 15 żł. 48. Spodnie 3/4 Casa Blanca XS. Stan bardzo dobry. KT 10 zł. 49. GAP Vintage bluzka bawełniana, bawełna 100%. Nie potrafię uchwycić jej uroku na zdjęciu, a urok niewątpliwie ma ❤️ zrobiłam w tym temacie co mogłam. Rozmiar manekina 36. KT 10 zł. 50. Kopertowa bluzka, kolor ciemnej czekolady, paski lekkie ecru. Rozmiar 8 tj. 36 Materiał poliester KT 12 zł. 51. Cherokee rozmiar 44. KT 5 zł. 52. BNE t-shirt koszula bluzka w paski #charytatywna Przecudnie miękka, na suwak dwustronny. Niestety brak informacji o materiale i rozmiarze, ale to zdecydowanie 36 jak nasz manekin. KT 8 zł. 53. T.J.Hudges t-shirt lato #charytatywna #summervibes T-shirt dużo ładniejszy niż na zdjęciu, manekin rozmiaru 36. Myślę, że to rozmiar optymalny, brak metki sugerującej. Miękki materiał, o odcieniu głębokiej czerni, krój dwuwarstwowy KT 8 zł. 54. Marynarka w stanie dobrym. Ma mięciutki materiał i bardzo ładnie dopasowuje się. W biuście preferowane max. 85 cm., manekin ma 90 i już jest upięta jak widać. Rozmiar M. Wymaga porządnego przeprasowania. KT 10 zł. 55. Charytatywna! Spodnie M 3/4 pink House Spodnie ładne, bawełna przyjemna w dotyku, stan bardzo dobry. Niestety bardzo niewdzięczne do fotografowania. Wykończone z dbałością o detale. Spodnie 3/4 100% bawełny KT 15 zł. 56.Charytatywna! Spódnica Objects krótka jeans #charytatywna #skirt #jeansskirt Kolor szary, przecierany. Stan bardzo dobry. Wymiary na zdjęciu, rozmiar 38 KT 15 zł. 57. Chabrowa bluzka bez rękawów Chabrowa bluzeczka firmy Morgan Pod pachami 39 cm Długość 58 cm KT 8 zł 58. Różowy żakiecik Różowy żakiet, kurtka AB Nahlik Rozmiar z metki 46 Pod pachami 54 cm Długość 64 cm Poduszki na ramionach ma do wymiany lub usunięcia KT 10 zl 59. Torba na ramię Halfar Torba na ramię, na laptopa, do szkoły firmy Halfar KT 30 zl 60. Turkusowe szpilki r. 39 Piękne turkusowe szpilki Obcas 9 cm Długość wkładki 25,5 cm KT 20 zł 61. Sandały na szpilce Chabrowe sandałki na szpilce Rozmiar 38, ale na szczupłą nogę Długość wkładki 24,5 cm Deezee KT 20 zl Quote
BoUnTy Posted September 22, 2024 Author Posted September 22, 2024 START! 🙂 Więcej rzeczy na Vinted i na FB, zapraszam serdecznie. Nie jestem w stanie wszystkiego przekopiować na raz, będą kolejne bazarki, ale cyklami - po zakończeniu jednego i posortowaniu pojawi się kolejny, bo inaczej nie da rady 🙂 Quote
agat21 Posted September 22, 2024 Posted September 22, 2024 Hejka, zajrzę w wolnej chwili na fb, dawno mnie u Was nie było.. Quote
BoUnTy Posted September 22, 2024 Author Posted September 22, 2024 Dnia 22.09.2024 o 18:00, agat21 napisał: Hejka, zajrzę w wolnej chwili na fb, dawno mnie u Was nie było.. Zapraszam serdecznie ❤️ Mnie tutaj znów długo nie było, cały czas w biegu. Trochę mi przykro, że nie zdaje Wam relacji na bieżąco, nie mamy tu wątku, ale robimy co możemy, żeby zapewnić byt naszym podopiecznym. Walczymy też o domy tymczasowe, bo o nie coraz trudniej 😫 Ogólnie siedzę w tym 20 lat i widzę jak teraz jest źle dla działaczy, dla małych fundacji, dla domów tymczasowych i mnie to martwi. Kiedyś było łatwiej... A teraz odbijam się nawet od tak prostych rzeczy jak wypożyczenie klatki kennelowej... Dnia 22.09.2024 o 20:10, Nadziejka napisał: 💚 Dzięki, że jesteś! Twoja koszulka w gwiazdki, z paczki, też nadal szuka nowego domu. Dziękuję ❤️ Dnia 22.09.2024 o 20:17, Polek napisał: Pozdrowienia znad morza! Pozdrawiam serdecznie, dzięki za przybycie ❤️ Zapraszam do zakupów! ❤️ 1 Quote
Nadziejka Posted September 23, 2024 Posted September 23, 2024 pozdrawiam zaraz porozsyłam zaproszenia na ten kramik cudny Quote
Poker Posted September 23, 2024 Posted September 23, 2024 Jakie lata obejmuje książka o mistrzach sportu? Quote
BoUnTy Posted September 23, 2024 Author Posted September 23, 2024 Dnia 23.09.2024 o 12:00, Poker napisał: Jaki lata obejmuje książka o mistrzach sportu? Dam dzisiaj wieczorem znać ❤️ Dzięki za zainteresowanie. Quote
pochamerka Posted September 23, 2024 Posted September 23, 2024 Dzień dobry, jaka jest wysokość obcasa butów nr 35? Quote
BoUnTy Posted September 24, 2024 Author Posted September 24, 2024 Dnia 23.09.2024 o 14:23, Nadziejka napisał: Dnia 23.09.2024 o 20:50, Nadziejka napisał: wędruję z zaproszeniem Dzięki za towarzystwo ❤️ Quote
BoUnTy Posted September 24, 2024 Author Posted September 24, 2024 Dnia 23.09.2024 o 21:14, ona03 napisał: Dobry wieczór 🙂 Poproszę nr 5 🙂 Dziękuję ❤️ Już myślałam, że nic z tego bazarku nie będzie, bo mam obawy, że wrzuciłam za mało rzeczy? Dnia 24.09.2024 o 00:59, pochamerka napisał: Dzień dobry, jaka jest wysokość obcasa butów nr 35? Pytanie zostało przekazane do odpowiedniego działu 🤣🤣 Dam znać niebawem 🙂 A tak zupełnie prywatnie są super, żałuję że to nie mój rozmiar... Quote
BoUnTy Posted September 24, 2024 Author Posted September 24, 2024 Dnia 24.09.2024 o 00:59, pochamerka napisał: Dzień dobry, jaka jest wysokość obcasa butów nr 35? Wysokość obcasa 10 cm, czyli taki średniak 🙂 Quote
BoUnTy Posted September 24, 2024 Author Posted September 24, 2024 Dnia 23.09.2024 o 12:00, Poker napisał: Jakie lata obejmuje książka o mistrzach sportu? Quote
BoUnTy Posted September 24, 2024 Author Posted September 24, 2024 Dnia 24.09.2024 o 19:31, Polek napisał: Pozdrowienia znad morza! Dnia 24.09.2024 o 19:50, Nadziejka napisał: ❤️ Quote
Recommended Posts