Jump to content
Dogomania

Suczki już we własnych domach:)Tam gdzie były nie miały żadnych szans na godne życie. Dzisiaj zostały zabrane z obietnicą, że nie powtórzą życia swojej mamy. Trzy 7 - miesięczne szczeniaki z podzamojskiej wsi proszą o pomoc.

Recommended Posts

Posted

Rozliczenie Jaśminki za sierpień:

-600 zł hotelowanie 2-31.08

-240 zł transport z Krasnego

-40 zł przejazdy do lecznicy na szczepienie, sterylizację oraz konsultację okulistyczną

Razem: -880 zł

A tu na szybko fotki jak wygląda teraz Jaśminka ze swoimi cudownymi ucholami :)

jasmin.jpg

jasmin1.jpg

jasmin2.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 3.09.2024 o 22:50, Tola napisał:

to jeszcze raz, jak na poprzedniej stronie:
      Prosze o informację jak rozliczyc baz na trzy dziewczynki?
         czy całość z baz. na fund ZEA?
Posted
Dnia 2.09.2024 o 22:11, Poker napisał:

Nadziejko, rozliczyłam już  Złotkę.

Niech Tola zdecyduje jak rozdzielić  kasę przeznaczoną  dla niej. Przydałoby się wsparcie dla Luny i Kiki

Dnia 3.09.2024 o 22:58, Nadziejka napisał:

to jeszcze raz, jak na poprzedniej stronie:
      Prosze o informację jak rozliczyc baz na trzy dziewczynki?
         czy całość z baz. na fund ZEA?

Nie bardzo rozumiem, o czym mam decydować...

Ta część Złotki będzie chyba dla Lunki i Kiki?

Jeszcze na koncie Zea jest dla Złotki 290 zł.

Posted
Dnia 2.09.2024 o 22:11, Poker napisał:

Nadziejko, rozliczyłam już  Złotkę.

Niech Tola zdecyduje jak rozdzielić  kasę przeznaczoną  dla niej. Przydałoby się wsparcie dla Luny i Kiki

KRówkOWo CeGiEłkoWO KsiĄŻka Kikuni i Lunie 6.09 

Kramik jeszcze trwa dla Kiki i Luny 

Dziękuję za odpowiedż  zaraz wpiszę na baz zakończonym

Pieniążki dla Złotki będą dla Kiki Lunkę

Spotka Zlotka mają domki 🍀

Posted

Rozliczenie Spotki:

186 zł transport od Murki do Jarząbkowic 

pobyt 29x 20 zł= 580 zł

12 zł chip

20 zł paliwo do weta ( 2 kursy) - 3 powyższe pozycje to 612 zł

Posted
Dnia 3.09.2024 o 23:11, Tola napisał:

Nie bardzo rozumiem, o czym mam decydować...

Ta część Złotki będzie chyba dla Lunki i Kiki?

Jeszcze na koncie Zea jest dla Złotki 290 zł.

..pieniądze z tego baz. poślę do ZEA dla Jaśminki , Kiki i Luny 
Posted
Dnia 4.09.2024 o 10:06, Nadziejka napisał:
                   ..pieniądze z tego baz. poślę do ZEA dla Jaśminki , Kiki i Luny 

Ok Nadziejko. Poker wykorzysta je na Lunę i Kikę.

Posted

Dzisiaj przyszło takie zdjęcie Spotki i Lary - dziewczyny pomagają pani Małgosi w pracy😉 Jestem bardzo zadowolona z domu Spotki, jest jakby jej przeznaczony; myślę,  że lepiej trafić nie mogła🙂 Pani dzwoni, przysyła wiadomości, cieszy się każdym sukcesem suni.  Ja cieszę się, że Spotka tak szybko i bezboleśnie zaakceptowała nową rodzinę i nowe miejsce, a zapowiadało się, że będzie trudniej😉  

IMG_20240906_194310.jpg

• Upvote 1
Posted

Uszko Jaśminki postanowiło jednak oklapnąć :) przez parę dni było niezdecydowane i raz stawało, a raz klapło, ale teraz od dwóch dni już jest non stop klapnięte w piękny zgrabny trójkącik. Kto wie, może to jeszcze nie koniec xD

• Like 1
Posted
Dnia 8.09.2024 o 23:31, Murka napisał:

Uszko Jaśminki postanowiło jednak oklapnąć 🙂 przez parę dni było niezdecydowane i raz stawało, a raz klapło, ale teraz od dwóch dni już jest non stop klapnięte w piękny zgrabny trójkącik. Kto wie, może to jeszcze nie koniec xD

U młodego psa to norma, ze nagle moga pojawić się niedobory i stojące ucho klapnie. jesli składniki z jedzenia idą np na budulec rosnących kości czy nowe zęby. Warto wtedy dodać do jedzenia preparat na kości i chrząstki. stojące uszka są zdecydowanie lepsze jesli chodzi o wentylację, wiec i lata zdrowych kanałów słuchowych. jesli stojace ucho oklapnie w tym wieku, to lepiej nawet je na 1-2 dni podkleic plasterkiem papierowym i suplementowac posiłki. To nie tylko wymysły hodowców. Tak robiłam i Kajowi i Aurze.  W sytuacji intensywnego zapotrzebowania podaje preparat Osteogenon. to ludzki srodek stosownay np. przy gojeniu złamań. Oczywiście mozna gotować świńskie łapki czy robić galaretkę na mięsie, ale to przy jednym psie łatwiej, nie jak sie ma ileś zwierząt pod opieką.

Posted
Dnia 3.09.2024 o 23:11, Tola napisał:

Dnia 4.09.2024 o 10:09, Tola napisał:

Ok Nadziejko. Poker wykorzysta je na Lunę i Kikę.

b proszę o potwierdzenie tutaj i na bazarku zakończonym
Posted
Dnia 9.09.2024 o 19:52, Nadziejka napisał:
b proszę o potwierdzenie tutaj i na bazarku zakończonym

Potwierdzę w niedzielę, jak dostanę wydruk z konta. 

Posted

Z ogromną radością przekazuję  wiadomość - Jaśminka ma dom :).

Zamieszka w domu z ogrodem w Katowicach, tak jak jej siostra Złotka, w dwupokoleniowej rodzinie.

Państwo w ubiegłym roku stracili psa staruszka i dopiero teraz są gotowi na przyjecie następnego czworonoga. 

Bardzo dziękuję anecik za wizytę kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069.gif

Państwo wyjeżdżają teraz na tygodniowy urlop, więc do swojego domu sunia pojedzie dopiero w następnym tygodniu.

Ankietę z Wrocławia przekazuję Poker, może uzna, że warto sprawdzić ten dom dla Kiki...

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Cieszę  się z domku dla Jaśminki.

Bardzo dziękuję za pamięć o moich podopiecznych.

Ankietę dostałam od Toli i przeczytałam. Brzmi obiecująco.  Jutro zadzwonię do chętnej.