Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciocie Nuczki, wszystko co było pewne, przestało być pewne wraz z wynikiem biopsji
Nikt nie miał wątpliwości, że zmiana jest nowotworowa, rozpadająca, z zapachem zgnilizny, zjadająca Nukę coraz szybciej, tymczasem rozpoznanie w wyniku z biopsji brzmi : 
Obraz cytologiczny wskazuje na zapalenie ropne, septyczne.
Wetka proponowała mi pobranie wycinka do badań histopatologicznych, zdecydowałam się na samą biopsję. Spotkał się ktoś z przypadkami, żeby wynik z biopsji, wyszedł nieprawdziwy? 
 Nuka była wcześniej przez długi czas na antybiotykach/doksycyklinie, teraz też jest na antybiotykach -  nie ma zmian, chyba że na gorsze.
Będziemy to wycinać, nie mamy wyboru. Jutro jedziemy do wet, bo jeszcze jakaś opuchlizna się przyczepiła 😞 

c618b491fbe25.jpg

10ba479a99707.jpg

ee597044e53a5.jpg

Mania :

f29d829f7c66d.jpg

Posted

Ciocie Nuczki, Nuczka właśnie teraz leży na stole operacyjnym w klinice. Termim zabiegu "wpadł" przypadkiem i dziś o 8 rano byłyśmy w klinice. Teraz pozostało czekać na telefon, czy i ile udało się usunąć. Patrząc na to jak to wyglądało i w jakim tempie Nukę zjada, trzeba byłoby wyciąć jej cały policzek... Odezwę się wieczorem. Tymczasem wklejam Nuczkę sprzed kilku dni 

5434c8b33ba91.jpg

b4bf891ff965c.jpg

Posted

Przepraszam że wczoraj się nie odezwaliśmy, taki miałam plan i wielkie chęci, ale brak czasu wieczorem mnie dopadł, a potem zmęczenie  dobiło i pokonało .

Dziękujemy za kciuki ❤️, bardzo Nam były potrzebne i bardzo Nuczce pomogły 🥰

Nuka dobrze zniosła zabieg i samopoczucie też dopisuje. Wczoraj wróciła z kliniki dopiero po 17ej, zaopatrzona w antybiotyki i przeciwbólówki ( wzięłam wszystko w zastrzykach w razie gdyby był problem z podaniem tabletek, bo Nuka ma talent w mieleniu jedzenia tak, żeby wypluć każdy schowany lek). Po powrocie na apetyt nie narzekała, generalnie jest tak, jakby nic się nie wydarzyło. Pokażę Wam jak to się udało wyciąć - udało się z zapasem, założone są szwy, teraz musi się wygoić i czas pokaże co się wydarzy, czy będzie ok, czy wróci i jak szybko. To co Nuce zabrane, pływało sobie w formalinie jak Nukę odbierałam i pojedzie do badań histopatologicznych.

Za badanie histopatologiczne - 200 zł - zapłaciła ciocia Limonka, od której Nuczka dostała paczkę ze wsparciem❤️ ❤️.

Za sam zabieg z lekami zabranymi do domu, wetka policzyła tylko 430zł , tylko- bo myślę że to naprawdę niewiele, patrząc na koszty najróżniejszych zabiegów.
Ale żeby nie było za dobrze, to jest drugi duży problem - Nuka ma zęby w fatalnym stanie, z ropniami, z przetoką. Miała wypłukane co można było wypłukać, a jeśli wszystko będzie dobrze, zagoi się, nie będzie wracać, wrócimy do tematu

Od wczoraj Nuczka ma dwa oblicza - to bardzo ładne i to odrobinę mniej, ale jak wszyscy widzą, Nuczka niezależnie od tego, ile jej ubyło, jest wyjątkową, dzielną i niezwykle silną staruszką❤️

6eddf613aeeed.jpg

c4a1faa5afe32.jpg

Wczoraj był duży obrzęk, dzisiaj już nie jest opuchnięta. Za jakiś czas sierść odrośnie, Nuka naprawi zęby i będzie cudnie 🙂

d8afbc1bf8639.jpg

c1d3a34876e33.jpg

• Like 5
Posted

Ufff. Jak dobrze, że odbyło się wszystko w sumie tak dobrze i że Nuczka zniosła zabieg tak dzielnie 😃 

Oby zagoiło się szybko, a wynik histo był optymistyczny. Fajnie, że rana nie przeszkadza jej w jedzeniu. Oby się udało też coś z zębami zrobić, bo pewnie cierpi też nieźle z tego powodu. 

Generalnie sunieczka ma tak wielkie szczęście, że jest u Ciebie. 

• Like 2
Posted

Kamień z serca .

Nuczka jest nie tylko dzielna i silna, to wojowniczka, chce żyć i nie podda się łatwo.

Nusiu, tak trzymaj dziewczyno ❤️

Jak tylko dziewczynka wydobrzeje, zasponsorujemy ząbki 😉

• Like 1
Posted
Dnia 12.12.2024 o 22:32, katakka napisał:

Spotkał się ktoś z przypadkami, żeby wynik z biopsji, wyszedł nieprawdziwy? 

Tak.Nie nieprawdziwy,ale niepełny.Skupisko komorek nowotworowych moze być poza nakłuciem,np.Ale nie sugeruję,że Nuka ma nowotwór.Natomiast wiem,że pełną wiedzę daje wyłącznie badanie histopatologiczne.

Posted
Dnia 21.12.2024 o 18:03, bou napisał:

Tak.Nie nieprawdziwy,ale niepełny.Skupisko komorek nowotworowych moze być poza nakłuciem,np.Ale nie sugeruję,że Nuka ma nowotwór.Natomiast wiem,że pełną wiedzę daje wyłącznie badanie histopatologiczne.

Całości, a nie wycinka.