Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tym zdjęciu w poczekalni Mania zdaje się nieśmiało uśmiechać. Tak jakby chciała wyrazić - patrzcie, ja też jestem dla kogoś ważna, wreszcie mam kogoś, kto o mnie dba ... Trzymam kciuki za obie Sunie.

• Like 1
Posted

Przepraszamy za ciszę. U Nuki mniej więcej jest jak było, czyli wymyślam każdego dnia, coby zaserwować robaczkowi do jedzenia, żeby zechciała zjeść...., w ciągu dnia w dalszym ciągu podjada suszone chrupki - chwała im za to, że jej się nie nudzą, czasem zje kilka więcej, czasem kilka mniej, ale ratują sytuację, kiedy mimo wszelkich starań, nie tknie nawet  kolacji. Natomiast z tych złych informacji- pojawiła się nowa zmiana, tego może nie widać jakoś specjalnie na zdjęciu, ale  ta wywinięta warga - tam się już wytworzyło coś niedobrego 😞 
I wielka prośba ode mnie, od Nuczki i  pozostałych drepczących demencji - jeśli ktoś jest w posiadaniu wszelkich starych koców, poszew, ręczników, koszulek, bluzek - dosłownie wszystkiego co można pościelić i czym można sprzątać... Nuka wcześniej wychodziła jeszcze częściej na zewnątrz zrobić siku, teraz praktycznie wyłącznie robi w domku, robi gdzie stoi, gdzie leży, tam gdzie wejdzie w danym momencie, a bardzo lubi w tym celu wchodzić na łóżka, nie chodzi tylko o to co trzeba pozbierać po nocy - to co Nuczka czyni w swoim pokoiku, ale co wytworzy w ciągu dnia- w ciągu dnia chodzi gdzie chce i robi też co chce i gdzie chce..... więc nie nadążam z praniem. Przyszedł gorszy czas, a zbliża się  ten najcięższy  - to już nie te pogody, kiedy wszystko schło szybko na dworzu, teraz góry prania się kiszą, nie nadążają wysychać . W domku produkuje je Nuka, w domu Szyszka , Misia  i Mania - trzy sklerotyczne babcie, czasem ktoś poprawi, bo chyba uważa, że jak tamte  robią na podłogi, to im też wolno....  Pamiętajcie o Nas, jeśli ktoś będzie miał do wyrzucenia cokolwiek, co Nam się przyda do pościelenia na legowiska, przerobienia na szmaty, pościelenia na podłogach w domku 

9d43acb60da67.jpg

Kawałek fafla zjedzony przez nowotwór 

c4dc71def3405.jpg

ee37adf37881f.jpg

wisząca warga- druga strona pyska Nuczki - nowa zmiana

934d314df9d7a.jpg

i przykładowa próbka Nuczkowych porządków - dlaczego proszę o wagony szmat

1dddbadedc8be.jpg

Posted
Dnia 1.10.2024 o 01:57, elik napisał:

Wraz z limonka80 zapraszamy na bazarek, z którego 1/3 dochodu otrzymają sunie z tego wątku Nukunia i Mania.

< L I N K >

Elu, ogromnie dziękuje ❤️❤️

Nuczka ma słabe futerko, korzysta więc z kubraczka kiedy już ją "zmuszam" do postania na dworzu, a kubraczek poznajesz ? - to ten dla  Neruni z zeszłego roku 🙂 Jest idealny dla Nuczki , a Neri póki co niepotrzebny, bo futro ma jak niedźwiedź, a druga sprawa - trzeba być magikiem, żeby ubrać Neri cokolwiek....😀🫣

86ba0e0c1eb96.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 8.10.2024 o 12:01, katakka napisał:

Elu, ogromnie dziękuje ❤️❤️

Nuczka ma słabe futerko, korzysta więc z kubraczka kiedy już ją "zmuszam" do postania na dworzu, a kubraczek poznajesz ? - to ten dla  Neruni z zeszłego roku 🙂 Jest idealny dla Nuczki , a Neri póki co niepotrzebny, bo futro ma jak niedźwiedź, a druga sprawa - trzeba być magikiem, żeby ubrać Neri cokolwiek....😀🫣

86ba0e0c1eb96.jpg

Cieszę się, że się przydał Nukuni.  Bidulinka  😞  Niech jej służy jak najlepiej, niech ją grzeje i osłania przed deszczem, czy śniegiem  🙂   Nukunia ładnie w nim wygląda  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 8.10.2024 o 11:52, katakka napisał:

Pamiętajcie o Nas, jeśli ktoś będzie miał do wyrzucenia cokolwiek, co Nam się przyda do pościelenia na legowiska, przerobienia na szmaty, pościelenia na podłogach w domku 

Na pewno coś znowu znajdę. Zastanawiam się, czy w tej sytuacji przysyłać drugą część tego materaca przeciwodleżynowego.

• Like 1
Posted
Dnia 8.10.2024 o 23:29, elik napisał:

Na pewno coś znowu znajdę. Zastanawiam się, czy w tej sytuacji przysyłać drugą część tego materaca przeciwodleżynowego.

Myślę, że się przyda ta połówka materacyka 🙂

Posted
Dnia 10.10.2024 o 10:03, iwna5702 napisał:

Myślę, że się przyda ta połówka materacyka 🙂

To nie taki znowu materacyk.  Jedna połowa jest jak  normalny materac  🙂 
W takim razie doślę  🙂 

• Like 1
Posted

Dziękujemy z całego ❤️ cioci  Limonce za przesyłkę, dziękujemy za karton proszku do prania, za osłodzenie życia, za wsparcie w każdej formie - pieniądze przeznaczę na ulubioną, "ratunkową" karmę suszoną dla Nuczki, która  z powodzeniem spełnia rolę przekąsek/smaczków, dla wszystkich robaczków 🐶🐶🐶....

Serdeczne podziękowania dla cioci agat ❤️, zwłaszcza od Misi 🐶 i Mani 🐶, do których doszła dziś paczka z czterema opakowaniami podkładów. Prócz sikania gdzie popadnie, babcie mają swoje "ulubione" miejsca - tam stale na podłodze rozkładam ręczniki, teraz ich rolę będą mogły przejąć podkłady 🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 15.10.2024 o 12:28, AlfaLS napisał:

Przepraszam bardzo, w ubiegłym miesiącu przeoczyłam i nie zrobiłam wpłaty dla Nuki. Poszło teraz za dwa miesiące.

Juz wpłynęło, dzięki 

Posted

Aldrumka przekazała dla Nuki 420 zl z bazarku.

Bardzo dziękujemy 🙂

Wydatki na starsze psiaki są zawsze zwiększone, leki , specjalna karma.

Każdy dodatkowy pieniądz jest wielką pomocą.

Posted
Dnia 17.10.2024 o 10:57, iwna5702 napisał:

A dziś kolejny wpływ kaski, tym razem od Nesiowatej -255 zl .

Wielkie dzięki  🙂

re ekstra wpłaty odnotowałam w posciecrizliczeniowym, dziękuję bardzo :).

Proszę o potwierdzenie na wątku Elio (to jego pieniądze).

Posted
Dnia 16.10.2024 o 09:47, iwna5702 napisał:

Aldrumka przekazała dla Nuki 420 zl z bazarku.

Bardzo dziękujemy 🙂

Wydatki na starsze psiaki są zawsze zwiększone, leki , specjalna karma.

Każdy dodatkowy pieniądz jest wielką pomocą.

Też proszę o potwierdzenie na wątku bazarkówym

https://www.dogomania.com/forum/topic/362219-zakoñczony-torebki-zapachy-butki-gry-i-ciuszki-dla-chorej-staruszki-dla-nuki-w-hoteliku-u-kasi-do-28-września-do-godziny-2100/

Posted

Pamięci Ogórka 😢 ( Ogóś był podopiecznym rozi )

....czas tak szybko mija, pędzi dzień za dniem, miesiąc za miesiącem, ledwo jest wiosna, a za chwilę zima i znowu znika kolejny rok....Gubią się po drodze daty, znikają lata 😞  - kolejnych kilka, odkąd odwieźliśmy Ogórka do cudownego domu stałego, znalezionego przez rozi, minęły jak krótka chwila...Tyle się przez ten czas u nas wydarzyło, odchodziły kolejne ukochane psy... Dziś z domku Ogórka dostałam wiadomość, że i on podreptał tam, skąd już nigdy żaden nie wróci. 
Dla Wszystkich wspierających Ogórka, nasz dom był hotelikiem, dla niego, nasz dom był przez chwilę po prostu  jego domem, dla mnie nasz dom zawsze jest prawdziwym domem dla wszystkich, niezależnie od tego czy przyjeżdżają na chwilę, czy na zawsze, czy są na tak zwanym hoteliku, tymczasie - zawsze, wszystkie są moje, zawsze dom jest dla każdego takim samym domem, a miłość rozdawana jest po równo.

Pani Aniu, to była wielka przyjemność móc odwieźć Ogórka do TAKIEGO domu.
A Ty nasz robaczku, zostaniesz z nami na zawsze w pamięci i w sercu, zawsze blisko...

eb884beb6ef30.jpg