elik Posted February 2 Author Posted February 2 Dnia 31.01.2025 o 10:23, elik napisał: Bardzo proszę o pomoc w zakupie tych suplementów dla Neruni. Bardzo proszę o link do tych suplementów, bo mi nie udało się ich namierzyć. Quote
Ellig Posted February 3 Posted February 3 Dnia 2.02.2025 o 20:46, elik napisał: Bardzo proszę o link do tych suplementów, bo mi nie udało się ich namierzyć. Poproszę adres do wysyłki, kupię te suplementy dla Neruni. Quote
elik Posted February 3 Author Posted February 3 Dnia 3.02.2025 o 09:40, Ellig napisał: Poproszę adres do wysyłki, kupię te suplementy dla Neruni. Eluniu, bardzo serdecznie dziękuję i ogromnie jestem Ci wdzięczna, ale wystarczy link do tych suplementów, bo nie znalazłam ich ani na Allegro, gdzie poprzednio kupiłam, ani nawet na Ceneo. Nie chcę wykorzystywać Twoich dobrych chęci. Wiem przecież, że macie duże wydatki na "swoje" psiaczki. Nerunia na szczęście, dzięki Dobrym Duszkom, ma kasiorkę, tylko o te linki bardzo bym Cię prosiła. Quote
Ellig Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2025 o 11:59, elik napisał: Eluniu, bardzo serdecznie dziękuję i ogromnie jestem Ci wdzięczna, ale wystarczy link do tych suplementów, bo nie znalazłam ich ani na Allegro, gdzie poprzednio kupiłam, ani nawet na Ceneo. Nie chcę wykorzystywać Twoich dobrych chęci. Wiem przecież, że macie duże wydatki na "swoje" psiaczki. Nerunia na szczęście, dzięki Dobrym Duszkom, ma kasiorkę, tylko o te linki bardzo bym Cię prosiła. Elu, w takim razie bardzo proszę linki do suplementów, wszystkie w jednym sklepie na Allegro, jeżeli bęsziesz miała jakiś problem z zakupem to daj mi proszę znać / poszukałam dobrych cenowo ofert/. https://allegro.pl/oferta/game-dog-omega-3-60-kaps-wsparcie-organizmu-psy-13523388813?fbclid=IwY2xjawINi8ZleHRuA2FlbQIxMAABHeKnOdB6-iBC9Kq4PcBMFjctTg_KOjNAnKxzybb9blHOsbjxfrt4MxwljQ_aem_youeqp9ePradD4OSq44xpA https://allegro.pl/oferta/game-dog-omega-forte-120-tab-witaminy-13523252847?fbclid=IwY2xjawINi-pleHRuA2FlbQIxMAABHec23QNpa1H4u6dxNJLuqD8UyePGCH8YBOcCyilO_vW8TaZvC9Ww8ew_sQ_aem_vEUW6i76zIeI7t6GGo3Mbw https://allegro.pl/oferta/game-dog-aniflexi-v2-fit-100-tab-zdrowe-stawy-12056710783?fbclid=IwY2xjawINjAhleHRuA2FlbQIxMAABHZ4MpC0f9uA1pxV2VtSiNWXekfUmB-uW4YDClK-RjNPjX2XN76FbPONKog_aem_YP1DAZ0sKCEEMxSLgoXQOw 1 Quote
elik Posted February 3 Author Posted February 3 Bardzo, bardzo dziękuję Eluniu Stwierdzam, że ostatnio straszna ciapa się ze mnie zrobiła. Szukałam dokładnie takich, jakie kupiłam Neruni w ubiegłym roku (te na dole), a przecież te są podobne i teraz widzę, że tamte kupiłam w sklepie Fera, a nie na Allegro. Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc Oczywiście skorzystałam z Twoich linków ❤️ Quote
elik Posted February 3 Author Posted February 3 Omega 3 i suplementy na stawy są w drodze. Przelew Quote
elik Posted February 3 Author Posted February 3 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 10,00 zł od Nesiowata II - 3.02. 30,00 zł od Kaas1 - 3.02. 100,00 zł od Agnieszki znajomej elik II - 3.02. Bardzo serdecznie dziękuję oraz 50,00 zł od elik II - 3.02. Quote
Ellig Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2025 o 14:19, elik napisał: Omega 3 i suplementy na stawy są w drodze. Przelew Super, ze sie udało🙂 1 Quote
elik Posted February 3 Author Posted February 3 Dzięki ogromne Eluniu 🤩 🌺 Od godziny męczę się nad wklejeniem do postu rozliczeniowego linku do postu z potwierdzeniem zakupu i przelewem. Przed ostatnimi perturbacjami na dogo było to bardzo proste. Teraz w żaden sposób nie mogę wpaść na sposób, jak to zrobić. Czy masz może w tym temacie jakieś przemyślenia? Quote
Tola Posted February 9 Posted February 9 Wpłata dla Neri na konto Zea 100 zł - Katarzyna B. (03.02.) 1 Quote
elik Posted February 9 Author Posted February 9 Dnia 9.02.2025 o 14:31, Tola napisał: Wpłata dla Neri na konto Zea 100 zł - Katarzyna B. (03.02.) Bardzo dziękuję ❤️ 🌺 Quote
elik Posted February 9 Author Posted February 9 Wpłata dla Neri na konto ZEA 100 zł - Katarzyna B. II - 3.02. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted February 19 Author Posted February 19 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 30,00 zł od siostry elficzkowa II - 10.02. 287,20 zł środki pozostałe po adopcji Duni - 14.02. 585,00 zł z bazarku elik - 15.02. 50,00 zł od Livka II - 17.02. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
Tola Posted February 21 Posted February 21 Wpłaty dla Neri na konto Zea 20 zł- Irena z Katowic (11.02.) 50 zł - Iwona z Sosnowca (21.02.) 1 Quote
elik Posted February 21 Author Posted February 21 Dnia 21.02.2025 o 17:43, Tola napisał: Wpłaty dla Neri na konto Zea 20 zł- Irena z Katowic (11.02.) 50 zł - Iwona z Sosnowca (21.02.) Serdecznie dziękuję Quote
elik Posted February 21 Author Posted February 21 Wpłaty dla Neri na konto ZEA 20 zł- Irena z Katowic II - 11.02. 50 zł - Pani Iwona z Sosnowca II - 21.02. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted March 5 Author Posted March 5 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 20,00 zł od seramarias II - 3.03. 30,00 zł od Kaas1 - 3.03. 90,00 zł od Agnieszki znajomej elik III - 3.03. 30,00 zł od helli - 5.03. Bardzo serdecznie dziękuję oraz 50,00 zł od elik III - 3.03. Quote
elik Posted March 5 Author Posted March 5 Mam dla Was sporo zaległych wiadomości, zdjęć i filmików. Bardzo przepraszam za przeterminowane wiadomości. Jest mi przykro z tego powodu, ale nie mogę tego zmienić, gdyż jest to spowodowane moją chorobą i sytuacja może potrwać nawet kilka miesięcy. Proszę więc Was o zrozumienie i wybaczenie. Dnia 29.01.2025 o 12:10, katakka napisał: Kontrolnie umówiłam ją na piątek wieczór do weta, bo tak czy inaczej czas, żeby obejrzeć ją porządniej, przy okazji chcę żeby wetka zerknęła na jajeczko co się Nerci na zadku pokazało - według mnie to zwykły tłuszczaczek, co to często się robią starszakom, na pewno nie boli, nie przeszkadza, ja to oglądam , naciskam i jakby nic nie było, ale niech sobie wetka popatrzy. Z powodu choroby Kasi 31.01. wizyta została odwołana. 11.02. przy wcześniejszym podaniu tabletek - gababentyna i trazadon - udało się Nerunię zapakować do samochodu. Nie obyło się jednak bez gonitw po ogrodzie. Cytuję Kasię: "Strach w poczekalni był wielki. Nerka próbowała się schować za wszelką cenę, jak nie pod krzesła, to chowała głowę pod moją torebkę. Ona była zmulona tabletkami (chociaż to za dużo powiedziane), dlatego w ogóle udało mi się zaplątać jej smycz na szyję i wsadzić do samochodu, szelki, czy nawet obroża na "zamulaczach" nie miały szans się ubrać. Zabieg umówiona na 7 marca, bo nasz tłuszczak rośnie - przybrał na szybkości i zrobiło się małe kurze jajko więc trzeba wyciąć. Były obcinane pazury i zaszczepiłam wścieklicę, bo była dawno po terminie. Uszy przyznam, że z grubsza sprawdzone, bo bez wysłania Neri w głęboki sen, nie dało się więcej. Tam i tak odbyła się bitwa na śmierć i życie, zębów nie szczędziła nikomu. Nie widać, żeby tam coś się złego działo w uszach. Natomiast dokładnie będzie zrobiona, cała, przy tym zabiegu. Pytałam wetkę o koszt zabiegu - 400 z haczykiem, ale dojdzie jeszcze koszt zapuszczenia do uszu tego leku, co poprzednio, to byłoby pewnie 600-700 , no i leki przy zabiegu. Ta ostatnia wizyta - pazury, szczepienie - 900 zł, wcześniej chyba tylko cimalgex brałam, nie pamiętam, ale jak dobrze mi się wydaje, to łączna faktura nie powinna przekroczyć tysiąca" Zdjęcia z wizyty 11.02. Już w samochodzie Strach w poczekalni Torebka to też dobry schowek 1 Quote
elik Posted March 5 Author Posted March 5 Znowu bezpieczna w domku 🙂 Tabletki zakupione w gabinecie I zakupione przez mnie suplementy na stawy. 1 Quote
elik Posted March 6 Author Posted March 6 I choć bezpieczna, to jednak wojowniczo nastawiona 🤢 Humory miewa Nercia różne, różnicte... 1 Quote
katakka Posted March 7 Posted March 7 Nera w gabinecie wet, chowa się za krzesłem Ten ładny uśmiech na Nerkowym pysku, to niestety nie dobry humor, Nerka ukrywa za nim ogromny stres i strach Dziś, o godzinie 10 Nerka zameldowała się w klinice wet. na umówiony zabieg - wycięcie guza z grzbietu, a korzystając z okazji (Neri na znieczulaczu), postanowiliśmy sprawdzić wszystko co było ważne.... Neri zniosła zabieg dobrze, nic nieprzewidzianego sie nie wydarzyło. Guz został wysłany do badań histopatologicznych, nie wyglądał na zwykłego tłuszczaka, więc pozostało czekać na wyniki, żeby dowiedzieć się co to za jeden. Neri miała pobraną krew, zrobione USG jamy brzusznej - jest czysto, żadnych widocznych zmian, guzów itp. RTG zbliżone do poprzednich - z zeszłego roku, może trochę bardziej posunięta spondyloza, ale nie wyszły żadne drastyczne pogorszenia. Nie widać żadnych niepokojących zmian w rtg stawów (prześwietlone łapy przód i tył ). Rtg płuc - widoczne zacienienia porównywalne z obrazem z zeszłego roku, bez widocznych szczególnych zmian . Generalnie, stan kości i płuc, zbliżony do zeszłorocznego. Uszy tym razem okazały się w lepszej formie niż zakładaliśmy - zostały wyczyszczone, ale były w tak dobrym stanie, że nie wymagały nawet aplikowania neptry - to było bardzo pozytywne zaskoczenie. Do domu Nerka dostała antybiotyk i jeśli nic się niedobrego nie będzie działo, za dwa tygodnie czeka nas zdjęcie szwów . Szwy/szycie nie wygląda szczególnie urodziwe, ale skóra była dosyć mocno napięta, więc zrobiony jest podwójny szew, żeby było mocno i nic się nie rozeszło - to jest najważniejsze. Dzisiejsza operacja, badanie histopatologiczne, badania krwi, zdjęcia rtg, usg, uszy, antybiotyki - 1260 zł jeśli dobrze pamiętam. Ten dzień jest dla Neri ciężki, widać że nie czuje się najlepiej, czekamy na jutrzejszy, mam nadzieję, że będzie lepszy 🙂 1 Quote
elik Posted March 9 Author Posted March 9 Dnia 7.03.2025 o 21:11, katakka napisał: Nera w gabinecie wet, chowa się za krzesłem Ten ładny uśmiech na Nerkowym pysku, to niestety nie dobry humor, Nerka ukrywa za nim ogromny stres i strach Dziś, o godzinie 10 Nerka zameldowała się w klinice wet. na umówiony zabieg - wycięcie guza z grzbietu, a korzystając z okazji (Neri na znieczulaczu), postanowiliśmy sprawdzić wszystko co było ważne.... Neri zniosła zabieg dobrze, nic nieprzewidzianego sie nie wydarzyło. Guz został wysłany do badań histopatologicznych, nie wyglądał na zwykłego tłuszczaka, więc pozostało czekać na wyniki, żeby dowiedzieć się co to za jeden. Neri miała pobraną krew, zrobione USG jamy brzusznej - jest czysto, żadnych widocznych zmian, guzów itp. RTG zbliżone do poprzednich - z zeszłego roku, może trochę bardziej posunięta spondyloza, ale nie wyszły żadne drastyczne pogorszenia. Nie widać żadnych niepokojących zmian w rtg stawów (prześwietlone łapy przód i tył ). Rtg płuc - widoczne zacienienia porównywalne z obrazem z zeszłego roku, bez widocznych szczególnych zmian . Generalnie, stan kości i płuc, zbliżony do zeszłorocznego. Uszy tym razem okazały się w lepszej formie niż zakładaliśmy - zostały wyczyszczone, ale były w tak dobrym stanie, że nie wymagały nawet aplikowania neptry - to było bardzo pozytywne zaskoczenie. Do domu Nerka dostała antybiotyk i jeśli nic się niedobrego nie będzie działo, za dwa tygodnie czeka nas zdjęcie szwów . Szwy/szycie nie wygląda szczególnie urodziwe, ale skóra była dosyć mocno napięta, więc zrobiony jest podwójny szew, żeby było mocno i nic się nie rozeszło - to jest najważniejsze. Dzisiejsza operacja, badanie histopatologiczne, badania krwi, zdjęcia rtg, usg, uszy, antybiotyki - 1260 zł jeśli dobrze pamiętam. Ten dzień jest dla Neri ciężki, widać że nie czuje się najlepiej, czekamy na jutrzejszy, mam nadzieję, że będzie lepszy 🙂 Bardzo, bardzo dziękuję Kasiu za troskę o zdrowie Neruni. Mam nadzieję, że guz to tylko niegroźna narośl. Cieszy stan uszu i całej reszty 🙂 Okazuje się, że Nerka, jak na swój wiek, trzyma się nieźle 🙂 Niechby jeszcze opuściły ją strachy i humorki, a z Nerki byłaby całkiem fajna sunia 🙂 1 Quote
Recommended Posts