Jump to content
Dogomania

Nerunia ma zapewnione środki na hotel, ale ani grosza na opiekę weterynaryjną. Neri łaciata sunia w fatalnym stanie zdrowia potrzebuje dużo kasy na opiekę weterynaryjną. Bardzo proszę o pomoc dla tej biednej, zrezygnowanej suni.

Recommended Posts

Posted

Kasia napisała, że wyniki badania krwi mają być dzisiaj około 16-tej. Narunia dzisiaj dostała drugą dawkę antybiotyku do uszek, Jeśli z wyników badania wymazu okaże się, że trzeba coś zmienić, to będzie zmienione.

Posted

Jak pewnie część z Was wie, mam wspaniałych znajomych. Mój były już Dyrektor od dawna wspiera nasze psiaki. Tym razem za serce chwycił go Wolf i Neri , które mu pokazałam i postanowił wesprzeć ich oboje. Z radością chciałam poinformować, że za chwilę robię przelew dla tej cudownej  suni do ZEA w wysokości 200 zł 😃 

Rafałowi dziękowałam po stokroć za jego wielkie serce ❤️ 

• Like 5
Posted

Ewuniu, ogromnie, bardzo serdecznie dziękuję Twojemu byłemu Panu Dyrektorowi za pochylenie się nad moją sunią i Tobie Ewuniu za to, że pokazałaś Nerunię. Sunia jest na początku drogi do swojego domu i czekają ją badania i leczenie więc jest to ogromna pomoc. Z lektury wątków Twoich podopiecznych piesków Ewuniu wiem, że Pan Dyrektor bardzo hojnie wspiera utrzymanie Twoich piesków.

Panie Dyrektorze, jest Pan  Człowiekiem przez duże C.
Dobro, które Pan czyni, wróci do Pana.

Dzikizatoejestecie.jpg.d81ac310ca7800fb028f1c2374c8c937.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 5.12.2023 o 14:04, elik napisał:

Ewuniu, ogromnie, bardzo serdecznie dziękuję Twojemu byłemu Panu Dyrektorowi za pochylenie się nad moją sunią i Tobie Ewuniu za to, że pokazałaś Nerunię. Sunia jest na początku drogi do swojego domu i czekają ją badania i leczenie więc jest to ogromna pomoc. Z lektury wątków Twoich podopiecznych piesków Ewuniu wiem, że Pan Dyrektor bardzo hojnie wspiera utrzymanie Twoich piesków.

Panie Dyrektorze, jest Pan  Człowiekiem przez duże C.
Dobro, które Pan czyni, wróci do Pana.

Dzikizatoejestecie.jpg.d81ac310ca7800fb028f1c2374c8c937.jpg

Wiadomość przekazałam 🙂 

Posted
Dnia 5.12.2023 o 14:09, Ewa Marta napisał:

Wiadomość przekazałam 🙂 

Bardzo dziękuję Ewuniu   ❤️    Mam łzy w oczach. Łzy wzruszenia.            

Posted

Są już wyniki badania krwi. Na razie telefonicznie Kasia dowiedziała się, że wyniki nie są tak złe, jak można byłoby się spodziewać. Biochemia w porządku, trochę podwyższony mocznik. Morfologia podobnie jak u Wolfika. Neri ma lekka anemię i znacznie podwyższone parametry mówiące o stanie zapalnym w organizmie.
Stan zapalny powodują choćby uszy i pewnie do tych antybiotyków, które sunia dostaje, wetka doda coś przeciwzapalnego.
Co do anemii to sunia nic specjalnego nie dostaje poza dobrym jedzonkiem i za jakiś czas powinno być dobrze. Kasia podpowiada, żeby kupić w sklepie internetowym jakiś suplement, bo w klinice ceny są dużo wyższe.

Bardzo Was proszę o sugestie, bo ja nie mam doświadczenia w tym temacie.

Posted

W związku z anemią Nerunia będzie dostawała VetExpert HemoVert i na osłonę (bierze antybiotyk) probiotyk VetFood ACID Balance. Zamówiłam z dostawą do paczkomatu Kasi.

Neruniasuplementy.png.818bec75256b498f468d9c4fb3141d47.png

Przelew

Neriprzel8000.png.b5973c2ef9de6a9ad53f485d5a2735d7.png

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2023 o 00:24, elik napisał:

W związku z anemią Nerunia będzie dostawała VetExpert HemoVert i na osłonę (bierze antybiotyk) probiotyk VetFood ACID Balance. Zamówiłam z dostawą do paczkomatu Kasi.

Neruniasuplementy.png.818bec75256b498f468d9c4fb3141d47.png

Moja Luka też to brała przez miesiąc na początku. Bardzo poprawiła jej się krew.

Posted
Dnia 6.12.2023 o 08:17, Ewa Marta napisał:

Moja Luka też to brała przez miesiąc na początku. Bardzo poprawiła jej się krew.

Mam nadzieję, że Neruni też pomoże  🙂 

Posted

Nie wszystkie potrzeby można sfinalizować z konta Fundacji dlatego, w razie potrzeby, część wpłat będzie dokonywana na konto prywatne. W tym celu numer konta, na którym składane były deklaracje dla Fidelka wraz z niewykorzystaną na jego potrzeby kwotą 197,32 zł przekazałam Neruni.

• Like 1
Posted
Dnia 3.12.2023 o 12:36, Aska7 napisał:

Dnia 5.12.2023 o 11:31, elik napisał:

Teraz dla obojgu będzie już tylko lepiej.

Dnia 5.12.2023 o 11:27, agat21 napisał:

Dnia 4.12.2023 o 00:22, Tola napisał:

Dnia 3.12.2023 o 13:59, Onaa napisał:

Biedna sunieczka.

Z serca zapraszam na kramik dla Neri 💓 

• Like 1
Posted
Dnia 7.12.2023 o 10:48, Ellig napisał:

Wreszcie dotarłam do Neri, śliczna jest z niej sunia i ma takie mądre oczy.

Tak, to prawda, a ja czekam jeszcze na uśmiech na pyszczku. Ale to pewnie będzie możliwe dopiero po zaleczeniu bolących uszek  😞
Dziękujemy za ciepłe słowa   ❤️    🌺      

Posted
Dnia 7.12.2023 o 12:08, Aska7 napisał:

Uśmiech jest jak się drapie pod bródką i po piersikach 🙂

Muszę to sprawdzić      😍 

Posted

Neri zwykle czeka na śniadanko zwarta i gotowa

IMG-20231207-WA0005.jpg.c0466d1d7b3c193ad5ec421ca2649a29.jpg

ale dzisiaj widocznie nie dospała, bo w oczekiwaniu na śniadanie zległa  🙂  

IMG-20231206-WA0010.jpg.a987d6e894da67a29dc98e085a8c5bcd.jpg

IMG-20231206-WA0009.jpg.d2e39ec7e982c69f4e3ba19b23df8d45.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 7.12.2023 o 10:48, Ellig napisał:

Wreszcie dotarłam do Neri, śliczna jest z niej sunia i ma takie mądre oczy.

Ja też zawsze zwracam uwagę na tę mądrość jaką mają w oczach niektóre psy, zwłaszcza te których życie nie rozpieszczało ...  

• Like 2