Jump to content
Dogomania

Jak to jest być 14- letnim psem na ostatnich nogach? Źle. Czasu już nie ma. Pomóżcie odmienić ostatnie lata, może miesiące, życia Wolfa. Proszę.

Recommended Posts

Posted

Jak pewnie część z Was wie, mam wspaniałych znajomych. Mój były już Dyrektor od dawna wspiera nasze psiaki. Tym razem pokazałam mu zdjęcia Wolfa i opisałam jego historię. Bardzo go chwycił ze serce i postanowił wesprzeć go dosyć konkretnie. Z radością chciałam poinformować, że za chwilę robię przelew dla tego cudownego psa do ZEA w wysokości 800 zł 😃 Przyznam, że jeszcze żaden nasz psiak nie dostał tyle naraz kasy i jestem ogromnie wdzięczna, że pochylił się nad tym staruszkiem. 

Kwotę mniejszą, ale też zacną dostanie od niego Neri 🙂

• Like 3
Posted
Dnia 5.12.2023 o 14:01, Nesiowata napisał:

Gdzie szukać takich znajomych?

Nie szukałam, sam przyszedł pracować do mojej firmy 😃 Mimo, że od czerwca już tam nie pracuję, Rafal nadal wspiera psiaki. Tym razem jednak przeszedł samego siebie w tej pomocy ❤️

Posted
Dnia 5.12.2023 o 13:35, Ewa Marta napisał:

Jak pewnie część z Was wie, mam wspaniałych znajomych. Mój były już Dyrektor od dawna wspiera nasze psiaki. Tym razem pokazałam mu zdjęcia Wolfa i opisałam jego historię. Bardzo go chwycił ze serce i postanowił wesprzeć go dosyć konkretnie. Z radością chciałam poinformować, że za chwilę robię przelew dla tego cudownego psa do ZEA w wysokości 800 zł 😃 Przyznam, że jeszcze żaden nasz psiak nie dostał tyle naraz kasy i jestem ogromnie wdzięczna, że pochylił się nad tym staruszkiem. 

Kwotę mniejszą, ale też zacną dostanie od niego Neri 🙂

Ewo, brak mi słów żeby skomentować to, co zrobił p. Rafał. Proszę podziękuj Mu serdecznie, bo ten gest to objaw ogromnej wrażliwości i wielkoduszności. To ogromna kwota, dzięki której Wolfik będzie miał zapewnionych kilka tygodni dobrego życia. I świadomość, że ma kolejnego wspaniałego Przyjaciela, którego obchodzi jego los. Ze wzruszenia aż mi trudno dobrać jakieś sensowne słowa. Więc użyję tego banalnego, ale jakże ważnego i pięknego: DZIĘKUJĘ.

Posted
Dnia 5.12.2023 o 15:13, agat21 napisał:

Ewo, brak mi słów żeby skomentować to, co zrobił p. Rafał. Proszę podziękuj Mu serdecznie, bo ten gest to objaw ogromnej wrażliwości i wielkoduszności. To ogromna kwota, dzięki której Wolfik będzie miał zapewnionych kilka tygodni dobrego życia. I świadomość, że ma kolejnego wspaniałego Przyjaciela, którego obchodzi jego los. Ze wzruszenia aż mi trudno dobrać jakieś sensowne słowa. Więc użyję tego banalnego, ale jakże ważnego i pięknego: DZIĘKUJĘ.

Przekazałam 🙂 

Posted

Z bazarku 15-26.11.2023 r. przypadło dla Wolfika 187,00 zł.
5.12. zrobiłam wspólny przelew na konto Fundacji ZEA dla wszystkich beneficjentów:

311,40 zł  -  Fado                   316,00 zł
  265,60 zł  -  Pesteczka          267,00 zł
  186,00 zł  -  Wolfik                  187,00 zł

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
  763,00 zł                                  770,00 zł

Przelew na konto Fundacji ZEA  5.12.2023 r.  -  770,00 zł.

przelzbazarku.png.563c1f96c0812e28c5ff647e72279dc5.png

Posted
Dnia 6.12.2023 o 09:28, elik napisał:

Z bazarku 15-26.11.2023 r. przypadło dla Wolfika 187,00 zł.
5.12. zrobiłam wspólny przelew na konto Fundacji ZEA dla wszystkich beneficjentów:

311,40 zł  -  Fado                   316,00 zł
  265,60 zł  -  Pesteczka          267,00 zł
  186,00 zł  -  Wolfik                  187,00 zł

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
  763,00 zł                                  770,00 zł

Przelew na konto Fundacji ZEA  5.12.2023 r.  -  770,00 zł.

przelzbazarku.png.563c1f96c0812e28c5ff647e72279dc5.png

Piękny wynik Elu! Gratuluję:) 

Posted
Dnia 5.12.2023 o 14:01, Nesiowata napisał:

Gdzie szukać takich znajomych?

Gdzie szukać takich szefów? Gdybym ja miała takiego szefa chyba nie myślałabym o zmianie pracy. Ale rozumiem, że każdy ma swoje powody, które szanuję, Ewuniu. Skoro jednak P. Rafał ma tyle serca dla zwierzaków, na pewno jest dobrym człowiekiem. Miło i przyjemnie otaczać się takimi ludźmi. I oby takich ludzi było więcej....

• Like 3
Posted
Dnia 6.12.2023 o 10:30, Ewa Marta napisał:

Piękny wynik Elu! Gratuluję:) 

Dziękuję Ewuniu  🙂  Ogromnie cieszę się, że psiaczki dostały zastrzyk gotówki i bardzo jestem wdzięczna wszystkim, którzy mieli w tym swój udział.

Posted

Coraz lepiej się czuje, coraz silniejszy, apetyt wciąż dopisuje i chyba trochu przytył 😃 bo Kasia czuje "w rękach", jak go wynosi na dwór 🙂 Grzeczny i spokojny do wszystkich psów. Niuniuś taki. Po prostu. 😊

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2023 o 10:57, Kate1 napisał:

Gdzie szukać takich szefów? Gdybym ja miała takiego szefa chyba nie myślałabym o zmianie pracy. Ale rozumiem, że każdy ma swoje powody, które szanuję, Ewuniu. Skoro jednak P. Rafał ma tyle serca dla zwierzaków, na pewno jest dobrym człowiekiem. Miło i przyjemnie otaczać się takimi ludźmi. I oby takich ludzi było więcej....

Rafał był jednym z Dyrektorów. Mój bezpośredni też jest fantastyczny. Nigdy, przenigdy nie zaznałam mobbingu i zawsze świetnie pracowało mi się ze wszystkimi. Ale to była duża korporacja i tak się życie potoczyło, że z całym działem poszliśmy na swoje. Mimo, że jestem już w wieku ochronnym, poszłam solidarnie z tymi, z którymi pracuję na co dzień.  Mój zespół szczęśliwie poszedł za mną cały. Założyliśmy nową firmę, ale nadal współpracujemy ze starą:) Kontakt więc nadal jest, tylko inny. Rafał zawsze życzliwie trzyma kciuki za nas.

A tak a'propos dobrych Ludzi 🙂 Przypomniało mi się, jak lata temu zostałam poproszona przez Zarząd Główny firmy z Wlk. Brytanii, żeby ocenić mojego ówczesnego Dyrektora. Ponieważ bardzo się lubiliśmy i szanowaliśmy postanowiłam przed wysłaniem tej oceny przeczytać mu ją. Kiedy doszłam do zdania "a poza wszystkim jest po prostu bardzo dobrym człowiekiem" przeraził się i mówi "błagam Ewa tylko nie to. Napisz, że stanowczy, ostry, ale nigdy, że dobry, bo mnie wywalą 🙂"

Dnia 7.12.2023 o 00:18, agat21 napisał:

Dzisiaj dostałam tak piękne zdjęcia Wolfika zwanego Niuniusiem, że rozpływam się po prostu.. 

IMG-20231207-WA0003.jpg

Ale to mnie wzrusza 🙂 Widok śpiącego głęboko psa, który lata nie miał szansy na taki bezpieczny i spokojny sen ❤️

• Like 5
Posted
Dnia 7.12.2023 o 00:18, agat21 napisał:

Dzisiaj dostałam tak piękne zdjęcia Wolfika zwanego Niuniusiem, że rozpływam się po prostu.. 

IMG-20231207-WA0000.jpg

IMG-20231207-WA0001.jpg

IMG-20231207-WA0003.jpg

IMG-20231207-WA0004.jpg

Kochany Słodziak. Wreszcie może sobie pozwolić na spokojne spanie. Zazdroszczę Kasi, która może sobie do woli go wygłaskać i poprzytulać.

• Like 2
Posted
Dnia 5.12.2023 o 15:13, agat21 napisał:

A mogłabyś nowocześnie. Nagrać na komórkę film jak śpiewasz i tańczysz z przytupem piosenkę dla Pana Dyrektora w podziękowaniu, i do Ewy, Ewa do Dyrektora. Sadzę, że zrobiłoby to wrażenie 😄

Posted
Dnia 7.12.2023 o 12:05, Aska7 napisał:

A mogłabyś nowocześnie. Nagrać na komórkę film jak śpiewasz i tańczysz z przytupem piosenkę dla Pana Dyrektora w podziękowaniu, i do Ewy, Ewa do Dyrektora. Sadzę, że zrobiłoby to wrażenie 😄

He he, to byłaby szopka w moim wykonaniu a nie podziękowanie 😆

• Like 1
Posted
Dnia 7.12.2023 o 11:02, Kate1 napisał:

Kochany Słodziak. Wreszcie może sobie pozwolić na spokojne spanie. Zazdroszczę Kasi, która może sobie do woli go wygłaskać i poprzytulać.

Zawsze można się umówić na odwiedziny i sesję przytulania. Tylko trzeba z Wolfikiem ustalić wcześniej czy twrmin mu pasuje 😁

Posted
Dnia 7.12.2023 o 12:31, agat21 napisał:

Zawsze można się umówić na odwiedziny i sesję przytulania. Tylko trzeba z Wolfikiem ustalić wcześniej czy twrmin mu pasuje 😁

Nie kuś. Za daleka odległość - Wolfik, z tego co zrozumiałam, daleko na północy, a ja na południu Polski.