Jump to content
Dogomania

Mała, chudziutka Pesteczka z zamojskiego schroniska też chciałaby spędzić zimę w ciepłym miejscu, a być może już we własnym domu, tylko samej zawsze źle, prosi więc o pomoc i opiekę. Ma dom, zamieszkała w Bielsku.B.:)

Recommended Posts

Posted

Pestka na dzisiejszym spacerku. Niestety maniakalnie zjada trawę, więc miewa dziwne miny na zdjęciach :) Strupki z uszek poodpadały, ale jeszcze muszą zarosnąć sierścią blizny.

Jeszcze będzie sesja domowa, ale dziś się nie wyrobiłam z dobrym światłem. Postaram się z kotkami, żeby widać było jej wielkość.

pestka.jpg

pestka1.jpg

pestka2.jpg

pestka3.jpg

pestka4.jpg

pestka5.jpg

pestka6.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 7.11.2023 o 17:10, elik napisał:

Piękna Pesteczka, piękne zdjęcia.  

Dnia 7.11.2023 o 18:01, agat21 napisał:

Pesteczka lubi pozować tylcem 😁

Żartuję, oczywiście zdjęcia portretowe cudne! 🤩

Dnia 7.11.2023 o 18:07, rozi napisał:

Świetny pies. Nie dla byle kogo.

Zdjęcia faktycznie bardzo ładne, a te portretowe to mistrzostwo świata, bardzo Kasiu dziękuję:).

Poczekam jeszcze na te domowe ujęcia i spróbuję zacząć ogłaszać sunię.

Mam nadzieję, że  Pesteczka zachwyci kogoś z sercem i już nigdy nie będzie sama.

Bardzo zależało mi, żeby zabrać ją ze schroniska przed pierwszymi zimnymi nocami, a teraz chciałabym, aby  święta spędziła już u siebie.

Posted
Dnia 7.11.2023 o 20:44, Tola napisał:

Mam nadzieję, że  Pesteczka zachwyci kogoś z sercem i już nigdy nie będzie sama.

To bardzo prawdopodobne, bo Pesteczka to śliczna, rozczulająca wyglądem sunia  🙂 

Posted

Najmniej ze wszystkich psów podobają mi się szorściaczki w typie teriera, ale Murka swoimi zdjęciami potrafi sprawić, że patrząc na Pestkę chciałoby się ją mieć.  Czekałam na kolejną porcję boskich zdjęć i nie zawiodłam się. Są cudne i domy na pewno będą bić się o małą, jak je zobaczą.

• Like 2
Posted
Dnia 8.11.2023 o 12:06, Ewa Marta napisał:

Ciekawe jaki ma charakter. Z oczu patrzy mały zadzior 🙂 

No właśnie jest podobno najspokojniejsza z tych szorstkich dziewczynek, które ostatnio miałam pod opieką, bo Fiszka bardzo szalała u Murki, a Rita u Jaaga.

Ale może to tylko kwestia czasu;)

• Like 1
Posted
Dnia 8.11.2023 o 09:39, sonia71 napisał:

Dzisiaj poszedł przelew z bazarku 160zł ,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie.

Dnia 8.11.2023 o 09:40, sonia71 napisał:

Dzisiaj poszedł przelew  z bazarku 40zł,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie. 

Jutro będę miała wydruk z konta i wpiszę wszystkie wpłaty, bardzo dziękujemkwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif

Posted
Dnia 8.11.2023 o 12:06, Ewa Marta napisał:

Ciekawe jaki ma charakter. Z oczu patrzy mały zadzior 🙂 

Póki co jest bardzo przyjazna wobec psów, kotów i ludzi, ale ożywia się coraz bardziej, więc zobaczymy co będzie dalej :)

Na spacerkach już budzi się w niej terrierkowa natura, bo interesuje ją bardzo wszelki ruch.

Z czystością jest o tyle lepiej, że już większość koop ląduje poza domem. Jeszcze z siku jest problem.

• Like 2
Posted
Dnia 9.11.2023 o 01:27, Murka napisał:

Póki co jest bardzo przyjazna wobec psów, kotów i ludzi, ale ożywia się coraz bardziej, więc zobaczymy co będzie dalej 🙂

Na spacerkach już budzi się w niej terrierkowa natura, bo interesuje ją bardzo wszelki ruch.

Z czystością jest o tyle lepiej, że już większość koop ląduje poza domem. Jeszcze z siku jest problem.

Fajnie, że jest śmiała 🙂

Posted

Jeśli chodzi o koty, to Pestka zaczyna być nimi zainteresowana w tym sensie, że pewnie jakby uciekały to by chętnie pogoniła no i widać, że na sesji ewidentnie obawiała się, że kot jest dla niej konkurencją. Nawet w pewnym momencie chciała go delikatnie kąsnąć xD ale jakoś tak mało przekonujące to było i bardzo szybko zareagowała na reprymendę. 

pestkah.jpg

pestkah1.jpg

pestkah2.jpg

pestkah3.jpg

pestkah4.jpg

pestkah5.jpg

• Like 5
Posted

Pestka dużo sika i jeśli się to nie zmieni do przyszłego tygodnia to myślę, że wraz z badaniem krwi warto zrobić badanie moczu. Już sika prawie na każdym spacerze, ale w domu i tak idzie kilka podkładów dziennie. Pestka "zjadła" już prawie cały zapas moich podkładów, więc kupiłam nowy zapas i doliczę do kosztów hotelowania, bo nie wyrobię.

Posted

Na swoje legowisko też potrafi nasikać. Teraz już mniej, ale na początku musiałam zmieniać po 2 razy dziennie.

Ona też nadal dużo je suchej karmy i pije wody, więc może to się musi uregulować, bo jak na początku robiła po ok. 8 koop na dobę tak teraz 3-4 i przeważnie mieści się w spacerkach.