Murka Posted November 7, 2023 Posted November 7, 2023 Pestka na dzisiejszym spacerku. Niestety maniakalnie zjada trawę, więc miewa dziwne miny na zdjęciach :) Strupki z uszek poodpadały, ale jeszcze muszą zarosnąć sierścią blizny. Jeszcze będzie sesja domowa, ale dziś się nie wyrobiłam z dobrym światłem. Postaram się z kotkami, żeby widać było jej wielkość. 6 Quote
agat21 Posted November 7, 2023 Posted November 7, 2023 Pesteczka lubi pozować tylcem 😁 Żartuję, oczywiście zdjęcia portretowe cudne! 🤩 1 Quote
Tola Posted November 7, 2023 Author Posted November 7, 2023 Dnia 7.11.2023 o 17:10, elik napisał: Piękna Pesteczka, piękne zdjęcia. Dnia 7.11.2023 o 18:01, agat21 napisał: Pesteczka lubi pozować tylcem 😁 Żartuję, oczywiście zdjęcia portretowe cudne! 🤩 Dnia 7.11.2023 o 18:07, rozi napisał: Świetny pies. Nie dla byle kogo. Zdjęcia faktycznie bardzo ładne, a te portretowe to mistrzostwo świata, bardzo Kasiu dziękuję:). Poczekam jeszcze na te domowe ujęcia i spróbuję zacząć ogłaszać sunię. Mam nadzieję, że Pesteczka zachwyci kogoś z sercem i już nigdy nie będzie sama. Bardzo zależało mi, żeby zabrać ją ze schroniska przed pierwszymi zimnymi nocami, a teraz chciałabym, aby święta spędziła już u siebie. Quote
elik Posted November 7, 2023 Posted November 7, 2023 Dnia 7.11.2023 o 20:44, Tola napisał: Mam nadzieję, że Pesteczka zachwyci kogoś z sercem i już nigdy nie będzie sama. To bardzo prawdopodobne, bo Pesteczka to śliczna, rozczulająca wyglądem sunia 🙂 Quote
Tola Posted November 7, 2023 Author Posted November 7, 2023 Opłacona faktura za pobyt suni w hoteliku - 350 zł Pestka pażdziernik.pdf Quote
DORA1020 Posted November 7, 2023 Posted November 7, 2023 I tak będzie,..sliczności:) niektóre minki przebojowe. Zdjęcia też piękne:) Quote
Jaaga Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Najmniej ze wszystkich psów podobają mi się szorściaczki w typie teriera, ale Murka swoimi zdjęciami potrafi sprawić, że patrząc na Pestkę chciałoby się ją mieć. Czekałam na kolejną porcję boskich zdjęć i nie zawiodłam się. Są cudne i domy na pewno będą bić się o małą, jak je zobaczą. 2 Quote
sonia71 Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Dzisiaj poszedł przelew z bazarku 160zł ,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie. 2 Quote
sonia71 Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Dzisiaj poszedł przelew z bazarku 40zł,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie. 1 Quote
Ewa Marta Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Ciekawe jaki ma charakter. Z oczu patrzy mały zadzior 🙂 Quote
Tola Posted November 8, 2023 Author Posted November 8, 2023 Dnia 8.11.2023 o 12:06, Ewa Marta napisał: Ciekawe jaki ma charakter. Z oczu patrzy mały zadzior 🙂 No właśnie jest podobno najspokojniejsza z tych szorstkich dziewczynek, które ostatnio miałam pod opieką, bo Fiszka bardzo szalała u Murki, a Rita u Jaaga. Ale może to tylko kwestia czasu;) 1 Quote
Tola Posted November 8, 2023 Author Posted November 8, 2023 Dnia 8.11.2023 o 09:39, sonia71 napisał: Dzisiaj poszedł przelew z bazarku 160zł ,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie. Dnia 8.11.2023 o 09:40, sonia71 napisał: Dzisiaj poszedł przelew z bazarku 40zł,proszę o potwierdzenie jak będzie na koncie. Jutro będę miała wydruk z konta i wpiszę wszystkie wpłaty, bardzo dziękujem Quote
Murka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 To są wyniki badań wykonane zaraz po przyjeździe suni. W przyszłym tygodniu będą powtórzone + zrobimy test na lamblie. Quote
Murka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Dnia 8.11.2023 o 12:06, Ewa Marta napisał: Ciekawe jaki ma charakter. Z oczu patrzy mały zadzior 🙂 Póki co jest bardzo przyjazna wobec psów, kotów i ludzi, ale ożywia się coraz bardziej, więc zobaczymy co będzie dalej :) Na spacerkach już budzi się w niej terrierkowa natura, bo interesuje ją bardzo wszelki ruch. Z czystością jest o tyle lepiej, że już większość koop ląduje poza domem. Jeszcze z siku jest problem. 2 Quote
Ewa Marta Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Dnia 9.11.2023 o 01:27, Murka napisał: Póki co jest bardzo przyjazna wobec psów, kotów i ludzi, ale ożywia się coraz bardziej, więc zobaczymy co będzie dalej 🙂 Na spacerkach już budzi się w niej terrierkowa natura, bo interesuje ją bardzo wszelki ruch. Z czystością jest o tyle lepiej, że już większość koop ląduje poza domem. Jeszcze z siku jest problem. Fajnie, że jest śmiała 🙂 Quote
Murka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Jeśli chodzi o koty, to Pestka zaczyna być nimi zainteresowana w tym sensie, że pewnie jakby uciekały to by chętnie pogoniła no i widać, że na sesji ewidentnie obawiała się, że kot jest dla niej konkurencją. Nawet w pewnym momencie chciała go delikatnie kąsnąć xD ale jakoś tak mało przekonujące to było i bardzo szybko zareagowała na reprymendę. 5 Quote
Murka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Pestka dużo sika i jeśli się to nie zmieni do przyszłego tygodnia to myślę, że wraz z badaniem krwi warto zrobić badanie moczu. Już sika prawie na każdym spacerze, ale w domu i tak idzie kilka podkładów dziennie. Pestka "zjadła" już prawie cały zapas moich podkładów, więc kupiłam nowy zapas i doliczę do kosztów hotelowania, bo nie wyrobię. Quote
rozi Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Badanie moczu koniecznie. Jeśli wyjdzie ok, to nie ma prawa robić w domu. A będzie robić, póki podkłady leżą. Quote
Murka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Na swoje legowisko też potrafi nasikać. Teraz już mniej, ale na początku musiałam zmieniać po 2 razy dziennie. Ona też nadal dużo je suchej karmy i pije wody, więc może to się musi uregulować, bo jak na początku robiła po ok. 8 koop na dobę tak teraz 3-4 i przeważnie mieści się w spacerkach. Quote
Recommended Posts