Nadziejka Posted January 19, 2024 Posted January 19, 2024 💓 Wielkie pozdrowienia Pestusi i wszytkim braciszkom uroczym Mureczkowym 1 Quote
Nadziejka Posted January 19, 2024 Posted January 19, 2024 zapraszam na kramcio trzeci 💜 Pesteczkowy maleńki 1 Quote
Murka Posted January 21, 2024 Posted January 21, 2024 Po skończonym antybiotyku jest nieco lepiej jeśli chodzi o charkanie, nie ma już ataków kaszlu wstecznego i Pestka już nie chrumka non stop na spacerach. Ale idealnie nie jest, wciąż jej tam coś tak jakby zalegało. Z sikaniem niestety bez zmian. To raczej problem behawioralny. Z koopą też jej sporo zajęło zanim załapała, więc może z sikaniem też załapie, tylko potrzeba więcej czasu. Trzeba pamiętać, że przez pierwsze chyba 2 tygodnie Pestka w ogóle nie załatwiała się na spacerach. Quote
Tola Posted January 23, 2024 Author Posted January 23, 2024 Dnia 21.01.2024 o 10:00, Murka napisał: Po skończonym antybiotyku jest nieco lepiej jeśli chodzi o charkanie, nie ma już ataków kaszlu wstecznego i Pestka już nie chrumka non stop na spacerach. Ale idealnie nie jest, wciąż jej tam coś tak jakby zalegało. Z sikaniem niestety bez zmian. To raczej problem behawioralny. Z koopą też jej sporo zajęło zanim załapała, więc może z sikaniem też załapie, tylko potrzeba więcej czasu. Trzeba pamiętać, że przez pierwsze chyba 2 tygodnie Pestka w ogóle nie załatwiała się na spacerach. Może Pesteczka potrzebuje więcej czasu... Już gdzieś pisałam, że moja Florka potrzebowała na naukę czystości paru miesięcy, jednak zdecydowanie rzadziej zdarzały się jej wpadki w domu. Martwią mnie te problemy suni z utrzymaniem czystości , bo jednak będą utrudniały znalezienie domu:( Z drugiej strony nie piszę o nich w ogłoszeniach, a i tak nikt do nich zagląda, Pestka jest jakby niewidzialna na OLx, chyba się nie podoba:(. Systematycznie kasuję statystykę w innych ogłoszeniach pomimo, ze o psy nie mam zapytań - u Pestki nie ma nawet wyświetleń ogłoszenia. Quote
Tola Posted January 24, 2024 Author Posted January 24, 2024 Dnia 19.01.2024 o 21:34, Nadziejka napisał: zapraszam na kramcio trzeci 💜 Pesteczkowy maleńki Pięknie dziękuję Nadziejko Quote
Tola Posted January 24, 2024 Author Posted January 24, 2024 Dzisiaj był telefon w sprawie Pesteczki z Bielska B. - dom z dużym ogrodem, małżeństwo bez dzieci; pan pracuje zdalnie, w domu mieszka jeszcze jego ojciec. Powiedziałam o problemie Pesteczki i że nauka czystości może potrwać.. Prosimy obie o kciuki. 2 Quote
elik Posted January 24, 2024 Posted January 24, 2024 Dnia 24.01.2024 o 19:37, Tola napisał: Prosimy obie o kciuki. Mocno zaciśnięte. Quote
Tola Posted January 25, 2024 Author Posted January 25, 2024 Wizyta dzisiaj o 14.00, rodzina nadal zainteresowana adoocją. 🙂 1 Quote
Tola Posted January 25, 2024 Author Posted January 25, 2024 Dnia 25.01.2024 o 16:15, elik napisał: Już po wizycie? Tak, już po wizycie, była umówiona na 14.00 , udała się i już mogę napisać, że Pesteczka zamieszka w Bielsku Białej 😬😊. Dom jest pięknie usytuowany, niedaleko las i tereny spacerowe, dobrze ogrodzony. Rodzina doświadczona, mieli psy - ostatnio beaglusię i owczarkę; beaglusia odeszła na nowotwór, owczarka 2,5 roku temu i dopiero teraz małżeństwo jest gotowe na kolejnego psa. Oboje są aktywni, dużo podróżują, kochają chodzić po górach. P. Przemek pracuje zdalnie, więc Pestunia będzie zaopiekowana🙂 Sunię odbiorą z hoteliku w niedzielę po południu🙂 6 2 Quote
Tola Posted January 25, 2024 Author Posted January 25, 2024 Wciąż nie mogę uwierzyć, że to się tak szybko zadziało, bardzo sympatyczna i ciepła rodzina szykuje się suni i mam nadzieję, że dadzą radę z problemem Pesteczki... A sunię zobaczyli na olx na Warszawę, więc chyba im się spodobała 😉 1 Quote
elik Posted January 25, 2024 Posted January 25, 2024 Jak superowo 😄 Kolejna schroniskowa bidulka będzie miała dobre życie przez resztę swoich dni. Wspaniała wiadomość 🙂 2 Quote
Poker Posted January 25, 2024 Posted January 25, 2024 Ale bomba. Szczęści się ostatnio naszym biedom ( i nam przy okazji). 1 Quote
DORA1020 Posted January 27, 2024 Posted January 27, 2024 Ja też bardzo się cieszę:) Powodzenia sunieczko.Będziesz miała swój dom,swojego ludzia😊 1 Quote
Nadziejka Posted January 28, 2024 Posted January 28, 2024 Psineczko to już dzisiaj Sciskamy ogromnie za wszystko 1 Quote
Tola Posted January 28, 2024 Author Posted January 28, 2024 Pesteczka pojechała 🥰😁Rodzina przyjechała wczesniej, przygotowana, z szeleczkami i adresatką. Pestunia, na początku nieśmiała, potem już coraz śmielej nawiązywała kontakt. Stres na pewno będzie, ale to nieuniknione, wiec jeszcze chwilkę prosimy o kciuki. 5 1 Quote
Recommended Posts