Jump to content
Dogomania

Mała, chudziutka Pesteczka z zamojskiego schroniska też chciałaby spędzić zimę w ciepłym miejscu, a być może już we własnym domu, tylko samej zawsze źle, prosi więc o pomoc i opiekę. Ma dom, zamieszkała w Bielsku.B.:)

Recommended Posts

Posted

Po skończonym antybiotyku jest nieco lepiej jeśli chodzi o charkanie, nie ma już ataków kaszlu wstecznego i Pestka już nie chrumka non stop na spacerach. Ale idealnie nie jest, wciąż jej tam coś tak jakby zalegało.

Z sikaniem niestety bez zmian. To raczej problem behawioralny. Z koopą też jej sporo zajęło zanim załapała, więc może z sikaniem też załapie, tylko potrzeba więcej czasu. Trzeba pamiętać, że przez pierwsze chyba 2 tygodnie Pestka w ogóle nie załatwiała się na spacerach. 

Posted
Dnia 21.01.2024 o 10:00, Murka napisał:

Po skończonym antybiotyku jest nieco lepiej jeśli chodzi o charkanie, nie ma już ataków kaszlu wstecznego i Pestka już nie chrumka non stop na spacerach. Ale idealnie nie jest, wciąż jej tam coś tak jakby zalegało.

Z sikaniem niestety bez zmian. To raczej problem behawioralny. Z koopą też jej sporo zajęło zanim załapała, więc może z sikaniem też załapie, tylko potrzeba więcej czasu. Trzeba pamiętać, że przez pierwsze chyba 2 tygodnie Pestka w ogóle nie załatwiała się na spacerach. 

Może Pesteczka potrzebuje więcej czasu...

Już gdzieś pisałam, że moja Florka potrzebowała na naukę czystości paru miesięcy,   jednak zdecydowanie rzadziej zdarzały się jej wpadki w domu.

Martwią mnie te problemy suni z utrzymaniem czystości , bo jednak będą utrudniały znalezienie domu:(

Z drugiej strony nie piszę o nich w ogłoszeniach, a i tak nikt do nich zagląda, Pestka jest jakby niewidzialna na OLx, chyba się nie podoba:(.

Systematycznie kasuję statystykę w innych ogłoszeniach pomimo, ze o psy nie mam zapytań - u Pestki nie ma nawet wyświetleń ogłoszenia.

Posted

Dzisiaj był telefon w sprawie Pesteczki z Bielska B. - dom z dużym ogrodem, małżeństwo bez dzieci;  pan pracuje zdalnie,  w domu  mieszka jeszcze jego ojciec.

Powiedziałam o problemie Pesteczki i że nauka czystości może potrwać..

Prosimy obie o kciuki.

• Like 2
Posted
Dnia 25.01.2024 o 16:15, elik napisał:

Już po wizycie? 

Tak, już po wizycie, była umówiona na 14.00 , udała się i już mogę napisać, że Pesteczka zamieszka w Bielsku Białej 😬😊. Dom jest pięknie usytuowany, niedaleko las i tereny spacerowe, dobrze ogrodzony. Rodzina doświadczona, mieli psy -  ostatnio beaglusię i owczarkę; beaglusia odeszła na nowotwór, owczarka 2,5 roku temu i dopiero teraz małżeństwo jest gotowe na kolejnego psa. Oboje są  aktywni, dużo podróżują, kochają chodzić po górach.  P. Przemek pracuje zdalnie, więc Pestunia będzie zaopiekowana🙂 Sunię odbiorą z hoteliku w niedzielę po południu🙂

• Like 6
  • Upvote 2
Posted

Wciąż nie mogę uwierzyć, że to się tak szybko zadziało, bardzo sympatyczna i ciepła  rodzina szykuje się suni i mam nadzieję, że dadzą radę z problemem Pesteczki... A sunię zobaczyli na olx  na Warszawę, więc chyba im się spodobała 😉

• Like 1
Posted

Jak superowo   😄  Kolejna schroniskowa bidulka będzie miała dobre życie przez resztę swoich dni. Wspaniała wiadomość  🙂     

• Like 2
Posted
               Psineczko to już dzisiaj   Sciskamy ogromnie za wszystko
                                               KONICZYNKA NA SZCZĘŚCIE - KARTKI.pl
  • Like 1
Posted

Pesteczka pojechała 🥰😁Rodzina przyjechała wczesniej, przygotowana, z szeleczkami i adresatką. Pestunia,  na początku nieśmiała, potem  już coraz śmielej nawiązywała kontakt. Stres na pewno będzie, ale to nieuniknione, wiec jeszcze chwilkę prosimy o kciuki.

IMG_20240128_104923.jpg

• Like 5
  • Upvote 1