Alaskan malamutte Posted November 8, 2023 Author Posted November 8, 2023 Sms od p. Magdy: "Trochę się rozgościł😍🐾" 3 1 Quote
Ewa Marta Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Dnia 8.11.2023 o 10:59, Alaskan malamutte napisał: Sms od p. Magdy: "Trochę się rozgościł😍🐾" Cudny ❤️ Quote
agat21 Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Dnia 8.11.2023 o 10:59, Alaskan malamutte napisał: Sms od p. Magdy: "Trochę się rozgościł😍🐾" To wspaniała ilustracja na zakończenie powieści "Ze schroniskowego betonu na pluszową kanapę" 🤩 I myślę, że ta powieść jest sto razy ciekawsza niż "Od pucybuta do milionera" 😉😁 4 Quote
Ewa Marta Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 Dnia 8.11.2023 o 17:42, agat21 napisał: To wspaniała ilustracja na zakończenie powieści "Ze schroniskowego betonu na pluszową kanapę" 🤩 I myślę, że ta powieść jest sto razy ciekawsza niż "Od pucybuta do milionera" 😉😁 To prawda 😀 Quote
Alaskan malamutte Posted November 11, 2023 Author Posted November 11, 2023 Tak świętuje Marcyś vel Dropsik 3 Quote
UlaFeta Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 Dnia 16.11.2023 o 18:22, Ellig napisał: Znalazł sobie super zabawkę😂 Współczuję sprzątania. 2 Quote
elik Posted November 16, 2023 Posted November 16, 2023 Dnia 16.11.2023 o 21:22, Nesiowata napisał: Torpeda... Lux torpeda 🙂 Quote
Ewa Marta Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 Marcyś znakomicie odnalazł się w nowym życiu. Z radością uczestniczy w pobytach Pani Magdy w stajni. Widać na filmikach jak mu dobrze. To wielka radość widzieć go takim szczęśliwym i wyluzowanym pamiętając, że niedawno jeszcze stal z dala od siatki w schronisku. Ach gdyby tak wygrać milion w lotto, wtedy można by zabrać dużo więcej takich psiaków i szukać im dobrego życia.... 2 Quote
elik Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 Jaki on zadowolony 🙂 Widać, że szczęśliwy. To wielka radość dla Was 🙂 Z tym milionem w lotto, to mi też się marzy 🙂 2 Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Po tak błyskawicznej adopcji Marcysia zastanawiałyśmy się, czy na jego miejsce nie dałoby się zabrać kolejnego nieszczęścia. Decyzja w nas dojrzewała, a ja zaczęłam rozglądać się po miejscach, o których wiem, że psy zimą mają bardzo ciężko. No i pojawiła się ona – kilkuletnia suczka oddana po śmierci właściciela do przechowalni w Suścu (stamtąd zabrałyśmy jakiś czas temu Isię) i on – dwuletni psiak zostawiony przez człowieka, który poszedł mieszkać do DPS i oddany do przechowalni w Hutkach. Sunia bardzo kiepsko znosi pobyt tam, pierwsze 3 miesiące nie wychodziła z budy, była bardzo wycofana. Była w depresji i rozpaczy po utracie domu. Teraz łasi się do ludzi, bardzo cieszy się na każdy spacer. Jest tam od marca i nikt, dosłownie nikt nie pochylił się nad nią, nie zechciał dać domu. Piesek został początkowo przygarnięty przez sąsiadkę byłego opiekuna, ale bardzo pchał się do domu i kiedy blokowała mu tam wstęp, capnął ją w nogę. Wtedy zgłosiła go do gminy i wylądował w przechowalni. On ma dużo gorzej, niż sunia, bo w miejscu gdzie jest w weekendy nie ma nikogo. Jest tam dobra dusza, która raz w ciągu weekendu podjeżdża do niego dać jeść i nalać wody, ale nie jest w stanie robić tego i w sobotę i w niedzielę. Wiecie jak to jest. Człowiek może się zastanawiać teoretycznie i podjąć nawet decyzję, że jednak nie powinien i takie tam… Ale jak dostanie zdjęcie, filmik psów w potrzebie, to teoretyzowanie się kończy. Widzisz konkretnego psa i musisz powiedzieć sobie „nie, nie pomogę jej/jemu, bo mogę nie dać rady utrzymać”. No nie da się, po prostu nie da. Tak samo jak nie da się wybrać któremu pomożemy, a który tam zostanie, dlatego zdecydowałyśmy z Ewą Martą, że zabierzemy dwójkę. W tej chwili szukamy dla transportu dla suni do hotelu, w którym był Dropsik. Niestety są w różnych miejscach, więc potrzebne są dwa transporty. Psiak pojechał już dzisiaj. Łańcuszek dobrych ludzi zadziałał. Pan Wojtek osobiście przywiózł pieska, pani Marta zawiezie do Lublina. Już dzisiejszą noc spędzi w ciepełku. 3 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Piesek, jeszcze bezimienny... Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 I pojechał po lepsze życie.. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Piesek malusi, taki papilonek. trząsł się jak galaretka...😪 Przymilał się, skakał, zabiegał o uwagę. Widać, że był psiakiem domowym.... Piesek jest zaszczepiony, odrobaczony, zabezpieczony od kleszczy. Przed nim kastracja... Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Teraz sunieczka...Określona na ok 10 kg może troszkę więcej. Puchata. Grzeczniutka, uległa. Cudeńko z krótkim ogonkiem😍 Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Sunia bardzo przeżyła porzucenie...nie wychodziła z budy przez trzy miesiące. Teraz juz chyba pogodziła się z losem.... Sunia jest zaszczepiona, zabezpieczona od pcheł i kleszczy. Przed nią sterylizacja.... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 3, 2023 Author Posted December 3, 2023 Dla niej szukamy transportu...Z Suśca chociaż do Zamościa, bo stąd już mamy. Quote
Recommended Posts