Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:13, Alaskan malamutte napisał:

Sunieczka do ludzi super. Uległa, przytulaśna. Natomiast boi się dużych psów i niestety wyskakuje do nich z zębami. Viola mówi, że to z lęku. Musiała być atakowana, ma złe skojarzenia. 

Tak jak Riki.

Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:13, Alaskan malamutte napisał:

Sunieczka do ludzi super. Uległa, przytulaśna. Natomiast boi się dużych psów i niestety wyskakuje do nich z zębami. Viola mówi, że to z lęku. Musiała być atakowana, ma złe skojarzenia. 

Jak dobrze, że jest już bezpieczna.

Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:20, Alaskan malamutte napisał:

Piesek natomiast to pirania, ale do ludzi. Potrafi dziabnąć w nogę przy drzwiach, jak złapie się go za obrożę to tez się odwija. Do psów cudowny. Tak spaceruje z Megi, owczareczką BC

To słabo wróży adopcji:(

Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:30, Ewa Marta napisał:

To słabo wróży adopcji:(

Viola mi napisała, że to się wyciszy wszystko. Ona już z nim pracuje. 

Psiak swoje przeszedł. wyrzucony raz. Wyrzucony drugi raz. Trafił do klatki w oczyszczalni. Teraz znowu zmiana....

Dom musi być świadomy. Psiak odwija się w konkretnych sytuacjach. Musiał być kopany i szarpany lub podnoszony za obrożę.  

• Like 2
Posted
Dnia 11.12.2023 o 21:46, Alaskan malamutte napisał:

Viola mi napisała, że to się wyciszy wszystko. Ona już z nim pracuje. 

Psiak swoje przeszedł. wyrzucony raz. Wyrzucony drugi raz. Trafił do klatki w oczyszczalni. Teraz znowu zmiana....

Dom musi być świadomy. Psiak odwija się w konkretnych sytuacjach. Musiał być kopany i szarpany lub podnoszony za obrożę.  

Czyli tak jak z Blanką. We właściwych rękach zachowanie zmieniło się. A teraz w domu to Anioł nie pies 🙂

Posted

Dropsikowi trafił się super dom. Taki szyty na miarę jego energii. Każdego dnia jeździ z Pańcią do stajni i czuje się tam jak widać, jak ryba w wodzie.  

A Bati nie akceptuje żadnych psów poza Dropsikiem:)

Posted

Trochę info o psiaczkach.

Sunia lekko wycofana, ale mega przyjazna do ludzi. Psów się boi, szczególnie większych i startuje z zębami.  Zachowuje czystość. Myślę, ze w swoim domku wszystko się uspokoi. 

Powolutku przymierzam się do ogłaszania jej. 

Natomiast z psiakiem trzeba popracować nad dotykiem. Newralgiczne okolice głowy, uszu, szyi. 

Po świętach będzie kastracja psiaka. 

Posted
Dnia 17.12.2023 o 13:14, Livka napisał:

Czy ja coś deklarowałam dla tej ślicznej parki ?

Trochę się pogubiłam, a właśnie robię przelewy ... 🙃

Livko kochana. Deklarowałaś dla Dropsika 20zł miesiecznie. Jeśli masz życzenie i możliwość podtrzymać deklarację dla psiaczków to będziemy Ci ogromnie wdzięczne❤️😘😘

• Like 1
Posted