Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Planowałam założyć dzisiaj chłopaczkowi wątek, ale nie starczyło mi czasu. Musiałam zrobić aktualizacje finansów psiaczków, które są pod moją opieką i zajęło mi to sporo czasu.

Ale czuję się w obowiązku poinformować Was, że musiałam samodzielnie podjąć decyzję w sprawie finansów jakie zostały po Żabce. Kto śledzi wątki "moich" psów, wie, że konsultuję się w sprawie podziału finansów pozostałych po adopcji. Tym razem nie mogłam tego zrobić ponieważ z powodów technicznych nie miałam internetu, a Pani Magda zapytała mnie czy mogłabym zapłacić za hotel za 6 miesięcy z góry ponieważ prowadzi jakieś inwestycje i ta kasa jest Jej pilnie potrzebna. Rozważyłam wszelkie za i przeciw i po pewnych ustaleniach wyraziłam zgodę i dzisiaj przelałam 3.600,00 zł - należność za 6 miesięcy x 600,00 zł. W razie gdyby Rysiu został adoptowany przed upływem tego terminu, do hotelu będzie przyjęty jakikolwiek inny psiak z zamojskiego schroniska. Miejsce w tym hotelu będzie przez 6 miesięcy zarezerwowane dla psa z zamojskiego schroniska. Na koncie Mary nie było takiej kwoty więc przelałam 500,00 zł z konta Fresuni, która ma już swój DS.
Na jej koncie pozostało 667,20 zł i proszę o propozycje oddziału tej kwoty.
Do rozważenia zostaje sprawa comiesięcznych deklaracji, ale o tej porze mój mózg odmawia współpracy i myśli odpływają gdzieś chet precz.

• Like 2
Posted
Dnia 20.07.2023 o 23:52, elik napisał:

Planowałam założyć dzisiaj chłopaczkowi wątek, ale nie starczyło mi czasu. Musiałam zrobić aktualizacje finansów psiaczków, które są pod moją opieką i zajęło mi to sporo czasu.

Ale czuję się w obowiązku poinformować Was, że musiałam samodzielnie podjąć decyzję w sprawie finansów jakie zostały po Żabce. Kto śledzi wątki "moich" psów, wie, że konsultuję się w sprawie podziału finansów pozostałych po adopcji. Tym razem nie mogłam tego zrobić ponieważ z powodów technicznych nie miałam internetu, a Pani Magda zapytała mnie czy mogłabym zapłacić za hotel za 6 miesięcy z góry ponieważ prowadzi jakieś inwestycje i ta kasa jest Jej pilnie potrzebna. Rozważyłam wszelkie za i przeciw i po pewnych ustaleniach wyraziłam zgodę i dzisiaj przelałam 3.600,00 zł - należność za 6 miesięcy x 600,00 zł. W razie gdyby Rysiu został adoptowany przed upływem tego terminu, do hotelu będzie przyjęty jakikolwiek inny psiak z zamojskiego schroniska. Miejsce w tym hotelu będzie przez 6 miesięcy zarezerwowane dla psa z zamojskiego schroniska. Na koncie Mary nie było takiej kwoty więc przelałam 500,00 zł z konta Fresuni, która ma już swój DS.
Na jej koncie pozostało 667,20 zł i proszę o propozycje oddziału tej kwoty.
Do rozważenia zostaje sprawa comiesięcznych deklaracji, ale o tej porze mój mózg odmawia współpracy i myśli odpływają gdzieś chet precz.

Dnia 20.07.2023 o 08:43, elik napisał:

Bardzo serdecznie dziękujemy  🙂    Niestety po wczorajszym powrocie netu, z radości, wydałam wszystkie lajki i jeszcze nie wróciły  😞   

Posted

Deklaracje pomocy dla synka Żabki:     

30,00 zł  - Siostra elficzkowa
   30,00 zł  - elik
   50,00 zł  - P. Iwona znajoma Tola
   20,00 zł  - b-b
   10,00 zł  - Gabi79
   10,00 zł  - P. Michał znajomy Gabi79
   60,00 zł  - Agnieszka moja znajoma
   10,00 zł  - Radek
   10,00 zł  - Nesiowata
   10,00 zł  - Nina65
   25,00 zł  - Nuncek
   50,00 zł  - p. Mateusz
   15,00 zł  - Mazowszanka13
   50,00 zł  - jaguska
200,00 zł  - miłośnik_mixów

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
580,00 zł

Wiem z jakimi wyrzeczeniami wiążą się deklaracje pomocy bezdomnym zwierzaczkom. Dlatego z ogromną  wdzięcznością dziękuję Wam za złożone deklaracje. Tak jak już wczoraj pisałam, albo może tylko pomyślałam, zastanawiałam się co z deklaracjami, skoro psiaczek już ma opłacone pół roku pobytu w hotelu. Sytuacja ta zaistniała dopiero w poniedziałek, kiedy p.  Magda po zabraniu psiaka z przytuliska, zaproponowała takie rozwiązanie. Po zastanowieniu się uznałam, że jest to dla nas korzystne, bo po pierwsze gwarantuje stałą opłatę za hotel przez pół roku, a po drugie, bez względu na okoliczności, psiak ma zapewniony pobyt w tym hotelu. Nie mogłam tego skonsultować z Wami, ale mam nadzieję, że także uznacie takie rozwiązanie za korzystne, zwłaszcza, że uzgodniłam, iż w razie, gdy psiak będzie adoptowany wcześniej, przesłana kwota nie przepadnie, a przypadnie następnemu psiaczkowi, który w tej sytuacji będzie mógł opuścić zamojskie schronisko. W ostatnim czasie problemem  był znalezienie odpowiedniego miejsca. Teraz jeden psiak będzie go miał zagwarantowane i to nawet częściowo opłacone. 
W tej sytuacji, przez najbliższe 6 miesięcy, nie ma potrzeby wpłacania miesięcznych deklaracji, za które po raz kolejny stokrotnie Wam dziękuję. Jednak bardzo gorąco Was proszę, gdyby okazało się, że ten okres był niewystarczający dla przygotowania psiaka do adopcji, pamiętajmy, że jest to "dzikusek", powróćcie proszę do psiaczka i dajmy mu jeszcze jakiś czas na przygotowanie do życia w rodzinie. To jeszcze dzieciak i całe życie przed nim. Od nas zależy, jakie ono będzie. Mocno wierzę w to, że przed psiakiem jest kilkanaście lat dobrego psiego życia.

881783466_dzikuj1.jpg.a4ac46b084985d62584be0358863ae62.jpg

Posted

Mam jeszcze jedną prośbę. P. Magda mówiła, że psiak nie ma szczenień i nie jest wykastrowany. Trzeba będzie go zaszczepić i wykastrować. P. Magda będzie się starała wydębić od gminy należność za te zabiegi. Gdyby się jednak nie udało, trzeba będzie za nie zapłacić. Proszę więc o wpłaty za lipiec o ile nie będzie to zbyt dużym obciążeniem dla domowego budżetu. Jeśli nie będzie takiej potrzeby, przekażę zebraną kwotę na konto wskazanego pieska lub zwrócę.

Bardzo dziękuję  💖  

Posted
Dnia 21.07.2023 o 11:57, elik napisał:

Mam jeszcze jedną prośbę. P. Magda mówiła, że psiak nie ma szczenień i nie jest wykastrowany. Trzeba będzie go zaszczepić i wykastrować. P. Magda będzie się starała wydębić od gminy należność za te zabiegi. Gdyby się jednak nie udało, trzeba będzie za nie zapłacić. Proszę więc o wpłaty za lipiec o ile nie będzie to zbyt dużym obciążeniem dla domowego budżetu. Jeśli nie będzie takiej potrzeby, przekażę zebraną kwotę na konto wskazanego pieska lub zwrócę.

Bardzo dziękuję  💖  

Myślę, że gmina pokryje koszt szczepień, bo wszystkie psy z tej przechowalni są zabezpieczane, mają tam na to fundusze. Szczeniak  nie miał.wykonanych szczepień, bo nie było możliwości wykonania ich  ze względu na stan malucha. Warto się starać o taką pomoc tym bardziej, że gmina miała opłacić sterylizację Żabki. 

• Like 1
Posted

A moim zdaniem - deklaracje powinny być wpłacane .Nigdy nie wiadomo co będzie, a pieniądze przecież nie przepadną. Zawsze to zabezpieczenie, nieważne dla jakiego psa.

• Like 1
Posted

Z kastracją to ja bym poczekała aż trochę uda się przepracować lęk Rysia. To nie jest coś pilnego, a zbyt szybko przeprowadzony zabieg może zaszkodzić. 

Posted
Dnia 21.07.2023 o 13:34, Tyśka) napisał:

Z kastracją to ja bym poczekała aż trochę uda się przepracować lęk Rysia. To nie jest coś pilnego, a zbyt szybko przeprowadzony zabieg może zaszkodzić. 

I jeszcze musiałby nosić kołnierz.  Taki początek nie rokowalby nawiązania dobrych relacji z człowiekiem.  

Posted
Dnia 21.07.2023 o 13:43, Jaaga napisał:

I jeszcze musiałby nosić kołnierz.  Taki początek nie rokowalby nawiązania dobrych relacji z człowiekiem.  

Jaga  mogłabyś na PW podać adres do wysyłki fantów?

Posted
Dnia 21.07.2023 o 12:21, Tola napisał:

Myślę, że gmina pokryje koszt szczepień, bo wszystkie psy z tej przechowalni są zabezpieczane, mają na to fundusze. Szczeniak  nie miał.wykobanych szczepień, bo nie było możliwości ich ze względu na stan malucha. Warto się starać o taką pomoc tym bardziej, że gmina muaia opłacić sterylizację Żabki. 

Bardzo dziękuje Martusiu za wyjaśnienie 🙂  P. Magda będzie w tej sprawie rozmawiała z p. Wiesławem, gdy ten wróci z urlopu.

Dnia 21.07.2023 o 13:34, Nesiowata napisał:

A moim zdaniem - deklaracje powinny być wpłacane .Nigdy nie wiadomo co będzie, a pieniądze przecież nie przepadną. Zawsze to zabezpieczenie, nieważne dla jakiego psa.

Dziękuję Danusiu 🙂  To fakt, że różne sytuacje mogą się zdarzyć i pieniądze mogą być potrzebne, ale myślę, że na pewno nie wszystkie deklaracje. Myślałam o deklaracjach za jeden miesiąc i tylko kto mógłby.

Posted
Dnia 21.07.2023 o 13:34, Tyśka) napisał:

Tysiu o kastracji nikt na razie nie myśli. Najpierw psiak musi się zaaklimatyzować i zaakceptować aktualną sytuację.

Posted
Dnia 21.07.2023 o 13:54, elik napisał:

Bardzo dziękuje Martusiu za wyjaśnienie 🙂  P. Magda będzie w tej sprawie rozmawiała z p. Wiesławem, gdy ten wróci z urlopu.

🙂

Pan Wojtek 😉

Posted
Dnia 21.07.2023 o 13:46, elik napisał:

Jaga  mogłabyś na PW podać adres do wysyłki fantów?

O rany, całkiem wyleciał mi z głowy bazarek. Wysłałaś mi Elu rozliczenie?

Posted
Dnia 21.07.2023 o 20:47, Jaaga napisał:

O rany, całkiem wyleciał mi z głowy bazarek. Wysłałaś mi Elu rozliczenie?

Wysłałam 16.07.  🙂  Fanty zapakowane czekają na adres  🙂  

Posted
Dnia 21.07.2023 o 21:23, elik napisał:

Wysłałam 16.07.  🙂  Fanty zapakowane czekają na adres  🙂  

Wstawiłaś w PW link do bazarku majowego 😉 Zaraz odszukamwłąsciwy i zapłace, bo w pW nie ma podanych kosztów przesyłki.

Posted
Dnia 22.07.2023 o 10:03, Jaaga napisał:

Wstawiłaś w PW link do bazarku majowego 😉 Zaraz odszukamwłąsciwy i zapłace, bo w pW nie ma podanych kosztów przesyłki.

Prosiłam, żeby płacić jednym przelewem za fanty i za przesłanie, a do ustalenia wysokości opłaty  potrzebuję adres  🙂  Dlatego nie wpłacaj teraz, poczekaj aż będzie wiadoma kwota za przesłanie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 2.06.2023 o 22:43, Jaaga napisał:

Ten starszy piesek wygląda sympatycznie. Wysłała mi wcześniej jego zdjecie Tola. Jak go ogłaszasz u siebie na fb, to jutro popołudniu udostępnię. Nie jest nachalnej urody, z przytuliska raczej nie będzie mieć szansy na adopcję.  Dobrze, że go ogłaszasz, jest nadzieja, że ktoś go wypatrzy. 

Pozwolę sobie na mały off top, bo wiem, że Gizmuś ujął Jaage. On ostatnio się rozchorował, w tym tygodniu był u weta, bo nie mógł się załatwić od paru dni, ma zapalenie okrężnicy, coraz bardziej szwankuje mu wzrok... I dzisiaj była wizyta p/a, prawdopodobnie już jutro będzie u siebie w domu 🥰😊

• Like 1
Posted
Dnia 11.08.2023 o 20:51, Tyśka) napisał:

Pozwolę sobie na mały off top, bo wiem, że Gizmuś ujął Jaage. On ostatnio się rozchorował, w tym tygodniu był u weta, bo nie mógł się załatwić od paru dni, ma zapalenie okrężnicy, coraz bardziej szwankuje mu wzrok... I dzisiaj była wizyta p/a, prawdopodobnie już jutro będzie u siebie w domu 🥰😊

Bardzo się ciesze :) Ujął mnie rzeczywiście od pierwszego zdjecia, które jeszcze podesłała mi Tola. Powodzenia !

Posted
Dnia 11.08.2023 o 20:54, Jaaga napisał:

Bardzo się ciesze :) Ujął mnie rzeczywiście od pierwszego zdjecia, które jeszcze podesłała mi Tola. Powodzenia !

Oczywiście przyłączam się do życzeń dla piesiunia  🙂 

Posted
Dnia 11.08.2023 o 22:09, elik napisał:

Oczywiście przyłączam się do życzeń dla piesiunia  🙂 

Dnia 11.08.2023 o 20:54, Jaaga napisał:

Dnia 14.08.2023 o 22:56, Radek napisał:

I ja się przyłączę. 

Gizmuś od soboty już w swoim domku. Wszystko jest okej 😊 Ta adopcja to cud I zasługa Marty bilgorajskiej. 

received_679747760334338.thumb.jpeg.a228e1a9213b6bb8cc4f1ac5dc1fee89.jpeg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 15.08.2023 o 16:12, Tyśka) napisał:

Gizmuś od soboty już w swoim domku. Wszystko jest okej 😊 Ta adopcja to cud I zasługa Marty bilgorajskiej. 

Który to piesiu?  Nie kojarzę  😞