Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Halo, halo, haloooo !!!

Być może Żabka będzie miała domek. Zadzwoniła do mnie znajoma p. Magdy, że chciałaby adoptować sunie. Ma psiaka bardzo do niej podobnego. Miała już kilka adoptowanych piesków, głównie starszych, wymagających specjalnej troski. Psiaki odeszły i teraz chciałaby mieć psiego przyjaciela na dłużej. Mieszka pod Poznaniem, konkretnie w Komornikach, w domu z ogrodem, posesja jest ogrodzona. W domu dzieci w wieku 19 i 25 lat. Ze swoim psiakiem wychodzi na długie spacery. Wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną.

Czy mamy w Poznaniu lub okolicy kogoś kto mógłby przeprowadzić wizytę?

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.06.2023 o 12:47, elik napisał:

Halo, halo, haloooo !!!

Być może Żabka będzie miała domek. Zadzwoniła do mnie znajoma p. Magdy, że chciałaby adoptować sunie. Ma psiaka bardzo do niej podobnego. Miała już kilka adoptowanych piesków, głównie starszych, wymagających specjalnej troski. Psiaki odeszły i teraz chciałaby mieć psiego przyjaciela na dłużej. Mieszka pod Poznaniem, konkretnie w Komornikach, w domu z ogrodem, posesja jest ogrodzona. W domu dzieci w wieku 19 i 25 lat. Ze swoim psiakiem wychodzi na długie spacery. Wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zgadza się na wizytę przedadopcyjną.

Wygląda to cudownie, mocno trzymam kciuki.
Mogę poszukać kogoś  do wizyty na Facebooku, oczywiście jezeli tu nikt sie nie znajdzie.

• Like 1
Posted

Halo, halo, haloooo !!!

Elu, jutro zadzwonię i podam Ci namiary na kogoś z Poznania.

• Like 1
Posted
Dnia 1.06.2023 o 16:45, Ellig napisał:

Wygląda to cudownie, mocno trzymam kciuki.
Mogę poszukać kogoś  do wizyty na Facebooku, oczywiście jezeli tu nikt sie nie znajdzie.

Byłoby super, bardzo Ci dziękuję.

• Like 1
Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:07, Tola napisał:

Elu, jutro zadzwonię i podam Ci namiary na kogoś z Poznania.

Świetnie, będę bardzo wdzięczna   💖   😍    

Zagadnęłam p. Magdę o synka Żabci. Nie powiedziała nie. Mamy rozmawiać.   

Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:15, Alaskan malamutte napisał:

Elu, mam nr tel do p.Łukasza z fundacji Animalia. Mogę Ci podać na PW

Bardzo proszę  🙂  Czy to może ten telefon, który ma mi podać Martusia?
Ten pan chyba niedawno sprawdzał dom dla któregoś z naszych psiaczków.

Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:25, elik napisał:

Pan Łukasz chyba sprawdzał domek dla Twojego psiaczka 🙂

Już raz Ci podawałam. wysyłam sms 

• Like 1
Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:28, Alaskan malamutte napisał:

Pan Łukasz chyba sprawdzał domek dla Twojego psiaczka 🙂

Już raz Ci podawałam. wysyłam sms 

Cytat

1078896811_miech2.gif.4aa8b2c2632ea55c83c9a1477a0f5d2d.gif  Tak to chodziło o DS dla Cymusia. Bardzo sympatyczny pan.
Dwa dni temu miałam miłą rozmowę z Panią Cymusia. Zachwycona Cymusiem  🙂

Dzięki SMS już przybył  🙂 

• Like 2
Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:25, elik napisał:

Tak Elu, mam nr do p. Łukasza i p. Pauliny, oboje działają w fundacji Animalia, a kontakt do nich przekazała supergoga, wszyscy troje robili wizyty dla zamojskich psów.

Jak masz już nr tel. do p. Łukasza to nie będę dzwonić.

Posted
Dnia 1.06.2023 o 23:20, Tola napisał:

Tak Elu, mam nr do p. Łukasza i p. Pauliny, oboje działają w fundacji Animalia, a kontakt do nich przekazała supergoga, wszyscy troje robili wizyty dla zamojskich psów.

Jak masz już nr tel. do p. Łukasza to nie będę dzwonić.

Tak, mam już nr telefonu do p. Łukasza. Dziękuję Martusiu  🙂 

Posted

Halo, halo, haloooo !!!

Koniczyna: wektory i ilustracje do darmowego pobrania | Freepik

• Like 1
Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:12, elik napisał:

Byłoby super, bardzo Ci dziękuję.

To poczekam jeszcze chwilę na Tolę.

A jak się nie uda to będę potrzebowała na pw kod pocztowy,  miejscowość i ulicę. 

• Like 1
Posted
Dnia 2.06.2023 o 08:32, Ellig napisał:

To poczekam jeszcze chwilę na Tolę.

A jak się nie uda to będę potrzebowała na pw kod pocztowy,  miejscowość i ulicę. 

Bardzo dziękuje  🙂  💖   Mam już telefon do pana Łukasza i będę dzisiaj dzwonić.

Posted
Dnia 2.06.2023 o 09:50, elik napisał:

Bardzo dziękuje  🙂  💖   Mam już telefon do pana Łukasza i będę dzisiaj dzwonić.

Super, to trzymam kciuki 🙂

• Like 1
Posted

Halo, halo, haloooo !!!

O jaaa, a ja przyszłam tu napisać że córcia mi się rozchorowała i dopiero siadam do ogloszenia. To się wstrzymuję. 

Z Poznania do Komornik jest 15-20km, ja mam 40 km, ale w razie potrzeby też będę do dyspozycji - ale dopiero jak mała mi wyzdrowieje.

Posted
Dnia 1.06.2023 o 22:14, elik napisał:

Zagadnęłam p. Magdę o synka Żabci. Nie powiedziała nie. Mamy rozmawiać.   

Byłoby świetnie, bo w gminie znowu wszystkie kojce zajęte...

Staruszek jamnikowaty ok 7-8 letni wyrzucony z auta... (tu oglaszam)

lękliwa sunia Lusia kudlata (tu oglaszam)

i ten dzikusek... nie ma miejsca na nowe psiaki, gdyby były zgłoszenia:(. 

Oczywiście wiem, że to nie jest łatwe,  adopcja Żabki jeszcze nie przesądzona, ale zaczęłam mieć nadzieję, że kolejny psiak się doczeka...

Posted
Dnia 2.06.2023 o 20:12, Tyśka) napisał:

Oczywiście wiem, że to nie jest łatwe,  adopcja Żabki jeszcze nie przesądzona, ale zaczęłam mieć nadzieję, że kolejny psiak się doczeka...

Już przesądzona, muszę szukać transportu  🙂 

Tego jeszcze nie było  🙂    Gdy podałam SMS-em namiary na p. Justynę, Pan Łukasz oddzwonił i powiedział, że tej pani można adoptować sunię w ciemno. Zna osobiście p. Justynę i wie, że sunia będzie tam miała wspaniale.

Jak sunia pojedzie do DS, będę szukać pomocy dla jej synka.

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
Dnia 2.06.2023 o 20:28, elik napisał:

Tego jeszcze nie było  🙂    Gdy podałam SMS-em namiary na p. Justynę, Pan Łukasz oddzwonił i powiedział, że tej pani można adoptować sunię w ciemno. Zna osobiście p. Justynę i wie, że sunia będzie tam miała wspaniale.

Hurra! 🥰🥰🥰 Ale się cieszę! Skacze pod sufit!

Powiem Marcie bilgorajskiej, ona szukała domu Mary od początku jak trafiła do gminy, bardzo się ucieszy... a coś mi wspominała ze musi szukać też transportu dla szczeniaka do Poznania, może uda się połączyć.

• Like 1
Posted

Ale wspaniała wiadomość, Żabcia tyle siedziała  gminym kojcu, a tu taka rodzina na nią czekałataniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0058.gif

• Like 1
Posted

Rozmawiałam parę dni temu z p. Wojtkiem o piesiu, nadal sam w gminnym kojcu.

Zaprzyjaźnił się przez siatkę ze starszym pieskiem, ale człowieka nadal  się boi:(

Posted
Dnia 2.06.2023 o 20:12, Tyśka) napisał:

Byłoby świetnie, bo w gminie znowu wszystkie kojce zajęte...

Staruszek jamnikowaty ok 7-8 letni wyrzucony z auta... (tu oglaszam)

lękliwa sunia Lusia kudlata (tu oglaszam)

Ten starszy piesek wygląda sympatycznie. Wysłała mi wcześniej jego zdjecie Tola. Jak go ogłaszasz u siebie na fb, to jutro popołudniu udostępnię. Nie jest nachalnej urody, z przytuliska raczej nie będzie mieć szansy na adopcję.  Dobrze, że go ogłaszasz, jest nadzieja, że ktoś go wypatrzy. 

Posted
Dnia 2.06.2023 o 20:30, Tyśka) napisał:

coś mi wspominała ze musi szukać też transportu dla szczeniaka do Poznania, może uda się połączyć.

Byłoby super.  Ja kompletnie nie mam pomysłu na ten transport  😞

Posted

Żabcia jest już w drodze do swojego domu. Tak szczęśliwie się złożyło, że córka p. Justyny była dzisiaj na delegacji w Warszawie. P. Justyna zadzwoniła i powiedziała, że córka właśnie jedzie do hotelu po Żabcię i gdyby ktoś mógł podwieźć sunię w kierunku Warszawy to byłaby wdzięczna. Poprosiłam i p. Magda się zgodziła. Tak więc od 4 godzin Żabka jest w drodze do domu. Córka p. Justyny kupiła w Warszawie ekwipunek potrzebny do transportu psa w samochodzie więc Żabcia jedzie bezpiecznie.

Tu jeszcze z p. Magdą, jeszcze nie wie, że to ostatnie chwile z Człowiekiem, który był dla niej dobry.

420641912_Wdrodzedodomu3_06.20231.jpg.96e11f3f5fc4b5adbd062e0ef58068d6.jpg

929220008_Wdrodzedodomu3_06.20232.thumb.jpg.3282628983a1323006459ebffdb4febb.jpg

834278348_Wdrodzedodomu3_06.20233.thumb.jpg.7454d14be4ad307767893269a10f6bf1.jpg

Tu już czuje, że zbliża się coś nowego, ale jeszcze nie wie co.

1517290168_Wdrodzedodomu3_06.20234.thumb.jpg.1aeb72b8ac88d680b0eafb1f30017fb3.jpg

• Like 3
  • Upvote 1