Nadziejka Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 🍀 ciaptulki kokane jak pragna tulenia z modlitwą za wszystko caluni czas Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2023 Author Posted April 3, 2023 Czwarta sunia zostanie odebrana dzisiaj o 11 przez Arka. Nie mam słów na to, co baba się nią zajmująca zrobiła. Twierdząc, że sunia wyje (w rzeczywistości popiskiwała ze strachu) nafaszerowała sunię Luminalem, do tego 4 czterema tabletkami setek. Nie kryła się z tym, uważa to za oczywiste, bo sunia jest "upierdliwa" i twierdzi, że dopiero po 4 tabletkach ją zmogło. Już za moment będzie w samochodzie i pojedzie do rodzeństwa. Aneta obiecała, że wynagrodzi jej te dwa dni koszmaru, w jakim przyszło jej przebywać. Babsko darło się na nią, bo jej zdaniem tylko wtedy reagowała i podawało Luminal, do tego w takiej dawce. Rozmawiałam dzisiaj z wetką i powiedziała, że sunia przeżyje, ale jeśli będzie spała cały dzień, to trzeba jechać na kroplówkę dożylną na przepłukanie. Podobno obudziła się, ale bardzo zarzuca diupinką, łapki jej się plączą. Ja nie znam tej baby, ale Ania poinformuje ludzi dookoła niej o tej sytuacji. Mam nadzieję, że nikt jej już żadnego psa nie odda pod opiekę. Quote
Nadziejka Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 koszmar koszmar az zatyka serce 😰.... jak mozna ....modlitwa wielka aby sunia przezyla Ewuniu ale ze sie popapraniec babsztyl przyznala Quote
Jo37 Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Tak na prawdę to babę należałoby zgłosić na policję, że próbowała otruć psa. 1 1 Quote
Nadziejka Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 babsko potwor zasluguje na ...najgorsze i dopadnie ja stokrosci napewno życie Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2023 Author Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 10:53, Nadziejka napisał: koszmar koszmar az zatyka serce 😰.... jak mozna ....modlitwa wielka aby sunia przezyla Ewuniu ale ze sie popapraniec babsztyl przyznala Ona nie widzi w tym nic złego. To chyba największa tragedia 😞 Quote
agat21 Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Boze drogi, co się stało z mózgiem tego babska?! 🤬 Zgadzam się z Jo - tu powinna wkroczyć policja. Kretynka weźmie następnego psa i będzie się nad nim znęcać. Quote
Nadziejka Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 trzeba natychmiast po odebraniu suni podjechac gdziekowliek do jakiegokolwek gabinetu i zaczac odrazu plukanie dlugie, zeby do watroby i nerek nie dotarlo ...choc juz czesci, dotarlo ale jeszcze jest szansa...matko jedyna Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2023 Author Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 11:06, Poker napisał: Skąd się ta baba wzięła? Kto ją polecił ? z facebooka 😞 Quote
sunnynight Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Kobieta ewidentnie ma problem. Nie chciała psa otruć, tylko uspokoić i zrobiła to tak, jak umiała. Nie bronię jej w żadnym razie, po prostu ona sama ma według mnie problem. Któraś z Was ma w domowej apteczce luminal? Bo ja na przykład nie. Pies miał niesamowitego pecha, że akurat do takiej osoby trafił. Innego pewnie już nie weźmie, bo rozjechała jej się rzeczywistość z wyobrażeniem i raczej nie będzie już "ryzykować". Tak bym obstawiała. Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2023 Author Posted April 3, 2023 Na moim porannym spacerze, gdzie spacerujemy godzinę dużą grupą (dzisiaj np, było 15 psów) moja znajoma Iza poprosiła o numer konta, bo chce wesprzeć psiaki. Ale się ucieszyłam, od razu podałam numer konta 🙂 1 Quote
rozi Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 11:32, sunnynight napisał: Kobieta ewidentnie ma problem. Nie chciała psa otruć, tylko uspokoić i zrobiła to tak, jak umiała. Nie bronię jej w żadnym razie, po prostu ona sama ma według mnie problem. Któraś z Was ma w domowej apteczce luminal? Bo ja na przykład nie. Pies miał niesamowitego pecha, że akurat do takiej osoby trafił. Innego pewnie już nie weźmie, bo rozjechała jej się rzeczywistość z wyobrażeniem i raczej nie będzie już "ryzykować". Tak bym obstawiała. Ja mam luminal w apteczce. Po przedawkowaniu Luminalu psa trzeba okryć ciepłym kocem. Quote
rozi Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 11:56, Ellig napisał: Sunia jedzie do hoteliku. Spojrzałam jeszcze raz. Cztery setki dla psa około 20kg to nie jest jakieś przedawkowanie niebezpieczne. Suka nie leży jak szmatka, nic jej nie będzie. Quote
elik Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 11:01, agat21 napisał: Boze drogi, co się stało z mózgiem tego babska?! 🤬 Zgadzam się z Jo - tu powinna wkroczyć policja. Kretynka weźmie następnego psa i będzie się nad nim znęcać. O ile w ogóle miała coś w tym swoim łbie. Też zgadzam się z Jo. Biedna sunia 😞 Chyba lepiej jej było w boksie z rodzeństwem. Quote
elik Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 12:05, rozi napisał: Cztery setki dla psa około 20kg to nie jest jakieś przedawkowanie niebezpieczne. Ta sunia ma około 20 kg? w nie połowę z tego? Quote
rozi Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 12:07, elik napisał: Ta sunia ma około 20 kg? w nie połowę z tego? Na moje oko ma kilkanaście. Nic jej nie będzie, nie upadła. Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2023 Author Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 12:07, elik napisał: Ta sunia ma około 20 kg? w nie połowę z tego? Ważą po ok. 12-15 kg w tej chwili. Chłopak najmniej. To nie są małe psy, raczej średniaki. Sunia jest przytomna i to naprawdę wielkie szczęście. W hotelu dostanie jeść, pić, Aneta pobędzie z nią dłuższy czas, przykryje kocykiem i pozwoli jej odespać cały czas ja kontrolując. Quote
Alaskan malamutte Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 12:07, elik napisał: Ta sunia ma około 20 kg? w nie połowę z tego? Sunia waży ok 12 kg Quote
elik Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 3.04.2023 o 12:11, Ewa Marta napisał: Ważą po ok. 12-15 kg w tej chwili. Chłopak najmniej. To nie są małe psy, raczej średniaki. Sunia jest przytomna i to naprawdę wielkie szczęście. W hotelu dostanie jeść, pić, Aneta pobędzie z nią dłuższy czas, przykryje kocykiem i pozwoli jej odespać cały czas ja kontrolując. Słusznie, powinna być pod kontrolą. Quote
Nesiowata Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Trzymaj się, wariaci już za Tobą, musi być dobrze. Quote
Gabi79 Posted April 3, 2023 Posted April 3, 2023 Dnia 1.04.2023 o 20:11, agat21 napisał: Ten pies, co został rozwala na kawałki. Może jednak ktoś się zdecyduje zrobić cud w jego życiu?? 🥺 To prawda, biedak. Oby udało się mu pomóc. 8 lat, to nie staruszek, moje mają około 12, a Kajunia czasem bryka, jak szczeniak Quote
Recommended Posts