Jump to content
Dogomania

BARDZO PROSIMY O POMOC. Potrzeba 1300 zł miesięcznie, a sunie mają tylko 300 zł deklaracji. Z czwórki rodzeństwa zostały dwie sunie Brawurka i Bajka chora na nowotwór.

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.10.2024 o 22:35, kado napisał:

Może znajdzie się wspólny domek...cuda się zdarzają 😆😆😆

Ale małż. się nie ogłasza. Nie mógłby opuścić naszego ZOO.

• Like 1
Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Alaskan za wpłatę 30 zł i Magence1 za wpłatę 20 zł stałych ❤️

Opłaciłam pobyt Bajki w październiku i badania krwi, które Bajka miała robione. Fakturę mam dostać na dniach i wgramy ją.

Jesteśmy na minusie 122 zł:(

Posted
Dnia 3.11.2024 o 19:45, Ewa Marta napisał:

Opłaciłam pobyt Bajki w październiku i badania krwi, które Bajka miała robione. Fakturę mam dostać na dniach i wgramy ją.

Jesteśmy na minusie 122 zł:(

Messenger_creation_070DE929-31ED-4AE0-A004-2157EC1606B0_copy_384x512.jpg

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Almie591 za wpłatę 30 zł stałej na listopad ❤️ i moim niezawodnym Agnieszcze Sz za wpłatę 300 zł ❤️ i Małgosi i Rafałowi za wpłatę 400 zł ❤️.

Mamy tym samym na opłacenie pobytu Brawurki 15.11 i już troszkę kasy na częściowe opłacenie Brawurki na koniec miesiąca. 

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Kasi W. za wpłatę 20 zł ❤️ i b-b za wpłatę 40 zł (stała za 11 i 12'24) ❤️

Czekamy na potwierdzenie wizyty w Onkovecie Bajki. Mamy nadzieję że uda się zdobyć termin grudniowy. Sunia jeszcze raz miała 2-minutowy brak możliwości poruszenia się. Bardzo nas to martwi. Trzeba koniecznie pokazać sunię wetowi, który widział ją wcześniej i ma jej historię w dokumentacji.

Posted
Dnia 20.11.2024 o 16:09, Ewa Marta napisał:

2-minutowy brak możliwości poruszenia się

może kręgosłup,a może ...ból. 😞

Posted
Dnia 20.11.2024 o 16:17, Poker napisał:

Myślę, że kłopoty z poruszaniem się nie są związane z nowotworem. Raczej zmiany w kręgosłupie.

Poprosimy o zrobienie RTG w Gliwicach. To może być kręgosłup, ale powodem może być przerzut.

Dnia 20.11.2024 o 16:21, bou napisał:

może kręgosłup,a może ...ból. 😞

Anecik powiedziała, że nie wyglądało to tak, jakby ją bolało. Trwało niecałe 2 minuty, po czym wstała i normalnie funkcjonowała. Mam nadzieję że nie odczuwa bólu.

• Upvote 1
Posted

Coraz trudniej uzbierać na utrzymanie naszych suniek. Do tego w grudniu Bajka pojedzie na badania do Gliwic, co też będzie sporo kosztowało. Tym bardziej jestem wdzięczna każdemu wpłacającemu za wsparcie Bajki i Brawurki.

Bardzo serdecznie dziękujemy niezastąpionym Małgosi Rafałowi za kolejne w tym miesiącu wsparcie kwotą 100 zł suniek ❤️

Na spotkaniu u rodziny mojego męża teściowie jego siostry zaczęli mnie pytać o to jak pomagam bezdomnym psiakom. Po tej rozmowie zostałam poproszona o numer konta i pojawiło się na nim 200 zł dla bezdomniaczków!!! Grażynko, Wojtek - bardzo, bardzo Wam dziękuję. Całą kwotę przeznaczam na opłacenie pobytu Bajki w hotelu ❤️

Te duże wpłaty niestety nadal nie pokrywają potrzeb. Na szczęście Ellig dorzuciła od siebie dodatkowo 100 zł za co z całego serca dziękuję ❤️

Ja też dokładam dodatkowo 100 zł 🙂

• Like 1
Posted

Koszty opieki weterynaryjnej bardzo wzrosły.  W ramach corocznych badań, byłam dzisiaj ze swoimi psiaczkami na pobranie krwi, USG brzuszków i obcięcie pazurków. Zapłaciłam 758,00 zł. Dotychczas koszt tych zabiegów zamykał się nieco ponad 500 zł. Różnica jest wielka.  Przy grudniowej deklaracji dla Bonuska od mojej Agnieszki, dołożę grosik dla Brawurki.

• Like 2
Posted
Dnia 27.11.2024 o 13:17, elik napisał:

Koszty opieki weterynaryjnej bardzo wzrosły.  W ramach corocznych badań, byłam dzisiaj ze swoimi psiaczkami na pobranie krwi, USG brzuszków i obcięcie pazurków. Zapłaciłam 758,00 zł. Dotychczas koszt tych zabiegów zamykał się nieco ponad 500 zł. Różnica jest wielka.  Przy grudniowej deklaracji dla Bonuska od mojej Agnieszki, dołożę grosik dla Brawurki.

Elu, bardzo dziękujemy  ❤️

Moja ponad 15,5 letnia Peruszka jest ponad 5 tygodni chora i muszę co 2 tygodnie robić kontrolne USG, żeby wiedzieć czy leczenie przynosi efekty i kiedy będzie można odstawić antybiotyk. Koszt samego USG to 270 zł:( Do tego dochodzą leki, kroplówka raz w tygodniu. Miesięcznie sam wet Peruszki to koszt ok. 1000 zł. Na szczęście oboje mamy z Jackiem pracę i choć mocno odczuwamy te koszty, to nas na to stać. A co mają zrobić samotni emeryci, którym nie starcza na podstawowe potrzeby? Ciężkie czasy nastały dla ludzi, którzy mają starsze psiaki:(

Posted

Macie rację. Koszty weterynaryjne wzrosły mocno. Mając 3 starsze zwierzaki, w tym 2 z poważnymi kłopotami zdrowotnymi znam temat aż za dobrze. Ale po otrzymaniu pensji grosz dla Bajki wyślę. Mam nadzieję, że badanie nie wykaże nic złego. 

• Like 1
Posted
Dnia 27.11.2024 o 14:14, agat21 napisał:

Macie rację. Koszty weterynaryjne wzrosły mocno. Mając 3 starsze zwierzaki, w tym 2 z poważnymi kłopotami zdrowotnymi znam temat aż za dobrze. Ale po otrzymaniu pensji grosz dla Bajki wyślę. Mam nadzieję, że badanie nie wykaże nic złego. 

Bardzo Ci kochana dziękujemy ❤️

Bardzo serdecznie dziękujemy też Magence1 za wpłatę stałej 20 zł ❤️