Jump to content
Dogomania

BARDZO PROSIMY O POMOC. Potrzeba 1300 zł miesięcznie, a sunie mają tylko 300 zł deklaracji. Z czwórki rodzeństwa zostały dwie sunie Brawurka i Bajka chora na nowotwór.

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.07.2024 o 13:57, Ewa Marta napisał:

Biedny… oby się udało mu pomóc 

Niczego bardziej w tej chwili nie pragnę.

• Like 1
Posted

Niestety Brawurka nie ma domu:(  Szkoda gadać:( 

Po ustaleniu przyjazdu w niedzielę Pan zaczął wykonywać dziwne telefony, zmieniać termin przyjazdu, żeby na koniec obrazić się i przestać odzywać.

Panią z kolei z drugiego domu odwiedziła P. Viola (bez Brawurki). Zastała tam bardzo grubą sunię i na pytanie dlaczego tak ja utuczyła usłyszała, że to z dobrego serca. Sunia ledwie chodziła:(  Nie chcemy takiego życia dla Brawurki. Alaskan nie zdążyła nawet dać Pani znać, kiedy dostała smsa, że Pani przygarnęła 2 psiaki z Ukrainy wyrzucone z pociągu i adopcja naszej suni nieaktualna.

To tyle w temacie domów. Jakies fatum prześladuje tę naszą sunię:(

Posted

No cóż, takie życie. Nie wiem czy to mnie tak na starość się zmienia, że widzę coraz więcej beztroski, nieodpowiedzialności i braku empatii u ludzi 😞 

Ale dom dla Brawurki gdzieś musi być. No musi.

• Like 1
Posted

Oba osobniki najwyraźniej rozchwiane emocjonalnie i nie nadają się na opiekunów żywych stworzeń.  Powierzyłabym im co najwyżej pluszaki. A Brawurka doczeka się super domku. Na takie trzeba zazwyczaj dłużej poczekać.

• Like 1
Posted
Dnia 19.07.2024 o 14:16, Poker napisał:

Dobrze, że teraz wyszło szydło z worka, a nie za 2 miesiące i ze zgrabnej suni zrobiłby się baleron.

Pani nawet nie dała szansy na odmowe adopcji, tylko wysmarowała smsa, że przygarnęła dwa psiaki, które na bank utuczy chorobliwie 😞

Dnia 19.07.2024 o 14:20, agat21 napisał:

No cóż, takie życie. Nie wiem czy to mnie tak na starość się zmienia, że widzę coraz więcej beztroski, nieodpowiedzialności i braku empatii u ludzi 😞 

Ale dom dla Brawurki gdzieś musi być. No musi.

Mam poczucie, że nikomu już nie można wierzyć 😞

Brawurka jest bezpieczna w hotelu, więc spokojnie czekamy na ten jedyny dom.

Dnia 19.07.2024 o 14:27, elik napisał:

Oba osobniki najwyraźniej rozchwiane emocjonalnie i nie nadają się na opiekunów żywych stworzeń.  Powierzyłabym im co najwyżej pluszaki. A Brawurka doczeka się super domku. Na takie trzeba zazwyczaj dłużej poczekać.

Ten pierwszy dom był wizytowany i wypadł świetnie. Jak tu ufać ludziom 😞

Posted

Co do domków starających się o adopcję Brawurki...

Ten z Bielska wydawał się odpowiedni. Moje rozmowy, wizyta, wszystko wskazywało na to, że adopcja dojdzie do skutku. Czar prysł, jak pan zaczął dzwonić wieczorami, bądź późna porą...

Drugi domek od początku budził moje wątpliwości, ale dla świętego spokoju postanowiłyśmy go sprawdzić. 

Wyszło jak wyszło....

Czekamy na TEN telefon....W końcu zadzwoni...

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Alaskan i jej koleżance Joannie za przekazanie 200 zł z bazarku na FB dla naszych suniek ❤️

Bardzo serdecznie dziękuję też Ellig za wpłatę stałej 30 zl na sierpień ❤️

Posted
Dnia 29.07.2024 o 23:05, agat21 napisał:

Jak dziewczyny się miewają? Jak Bajeczka ze zdrowiem?

Bajeczka czuje się dobrze. Nic się nie zmienia od ponad roku. Jest bardzo, ale to bardzo zaborcza i lubi mieć Anecik tylko dla siebie na kanapie. Mogłaby być głaskana cały dzień.

Brawurka też w dobrej formie, tylko domu brak 😞

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy magence za wpłatę 20 zł stałej na sierpień i Małgosi z Rafałem za wpłatę aż 300 zł dla suniek ❤️

Ledwie się ucieszę, że mamy jakiś zapas, a trzeba płacić za pobyt którejś suni 🙂  Dzisiaj wypada opłata za pobyt Bajeczki w lipcu - 600 zł.

Posted
Dnia 10.08.2024 o 19:40, Alaskan malamutte napisał:

Rozmawiałam z córka pani. Opowiedziałam o Brawurce, wysłałam zdjęcia....Na razie cisza...

widocznie nasza Brawurka nie podoba się, albo za stara....ech...

Trzeba cierpliwie poczekać.  Panie nie mieszkają razem. Może córka dopiero przekaże mamie informacje. Może się zastanawiają

Ciągle jestem naiwna i widzę jeszcze pół szklanki wody.

Posted
Dnia 10.08.2024 o 20:02, Poker napisał:

Trzeba cierpliwie poczekać.  Panie nie mieszkają razem. Może córka dopiero przekaże mamie informacje. Może się zastanawiają

Ciągle jestem naiwna i widzę jeszcze pół szklanki wody.

Już nie trzeba..

Pani dzisiaj napisała, że wzięli sunię lokalnie. 

Oni się nie zastanawiali tylko szukali na miejscu.

No nic...Ja wierzę że gdzieś jest ta rodzina dla Brawurki...

Posted
Dnia 11.08.2024 o 15:52, Alaskan malamutte napisał:

Ja wierzę że gdzieś jest ta rodzina dla Brawurki...

Na pewno jest i to wspaniała!

Posted
Dnia 11.08.2024 o 15:52, Alaskan malamutte napisał:

Już nie trzeba..

Pani dzisiaj napisała, że wzięli sunię lokalnie. 

Oni się nie zastanawiali tylko szukali na miejscu.

No nic...Ja wierzę że gdzieś jest ta rodzina dla Brawurki...

Szkoda, ale dobrze że wzięli jakąś bidę. No i ładnie, że pani powiadomiła.

Brawurka pewnie nie wie, że czeka, bo tu gdzie jest, jest jej bardzo dobrze.

Posted
Dnia 11.08.2024 o 17:09, Poker napisał:

Szkoda, ale dobrze że wzięli jakąś bidę. No i ładnie, że pani powiadomiła.

Brawurka pewnie nie wie, że czeka, bo tu gdzie jest, jest jej bardzo dobrze.

Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś Poker.