agat21 Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Ewuś, z moich psiaczków niewiele już zostało, poumierały staruszki moje kochane, teraz to raczej "ratuję" moje domowe zwierzaki (kotkę chyba czeka operacja oka w najbliższej przyszłości), a Wy macie przecież ciągłe niemałe wydatki. I tyle razy pomagałyście moim psiaczkom. Trzymam nieustająco kciuki za dom dla Brawurki. Bo Bajeczka to chyba musiałaby na jakiegoś anioła trafić. 1 Quote
Ewa Marta Posted July 1, 2024 Author Posted July 1, 2024 Dnia 19.06.2024 o 23:46, agat21 napisał: Ewuś, z moich psiaczków niewiele już zostało, poumierały staruszki moje kochane, teraz to raczej "ratuję" moje domowe zwierzaki (kotkę chyba czeka operacja oka w najbliższej przyszłości), a Wy macie przecież ciągłe niemałe wydatki. I tyle razy pomagałyście moim psiaczkom. Trzymam nieustająco kciuki za dom dla Brawurki. Bo Bajeczka to chyba musiałaby na jakiegoś anioła trafić. Bardzo Ci jesteśmy wdzięczne za tę pomoc! Bardzo serdecznie dziękujemy również Nesiowatej za wpłatę 20 zł dla suniek ❤️ Małgosi i Rafałowi za wpłatę 100 zł ❤️ Ja dziękuję Ellig za wpłatę stałej na lipiec 30 zł ❤️ Wpłaciłam też swoją deklarację 30 zł. Opłaciłam dzisiaj pobyt Bajki w czerwcu - 600 zł Quote
Ewa Marta Posted July 2, 2024 Author Posted July 2, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy Filipki za wpłatę stałej za czerwiec i lipiec - razem 100 zł ❤️ Równie serdecznie dziękujemy Magence1 za wpłatę stałej 20 zł za lipiec i jeszcze bardzo przepraszam, ale nie wpisałam wpłaty majowej. Poprawiłam już i wpisałam wpłatę 28.05 stałej za maj ❤️ Quote
Ewa Marta Posted July 3, 2024 Author Posted July 3, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy Dorci01 za wpłatę stałej 40 zł na lipiec ❤️ Alaskan zrobiła zupełnie nowe ogłoszenie Brawurce, rozsyłamy gdzie się da, żeby odczarować tę ciszę wokół niej. Quote
Ewa Marta Posted July 7, 2024 Author Posted July 7, 2024 Dnia 7.07.2024 o 21:02, Poker napisał: Cudna jest. Cudna i bardzo zazdrosna o człowieka. Marzy nam się dla niej człowiek na wyłączność ❤️ Quote
Ewa Marta Posted July 9, 2024 Author Posted July 9, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy siostrze elficzkowej za wpłatę 30 zł stałej na lipiec ❤️ Quote
Ewa Marta Posted July 15, 2024 Author Posted July 15, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy kado za wpłatę 30 zł stałej na lipiec ❤️ i b-b za wpłatę 40 zł stałych za lipiec i sierpień ❤️ Poprosimy też o potrzymanie kciuków za Brawurkę w najbliższych dniach. Alaskan odebrała dwa sensowne telefony i trwają rozmowy, umawianie się na wizyty przed adopcyjne... 3 Quote
agat21 Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 O, to oczywiście, że ogromne kciuki za cudną Brawurkę i równie cudny dom dla niej! 1 Quote
Ewa Marta Posted July 15, 2024 Author Posted July 15, 2024 Opłaciłam pobyt Brawurki w hotelu za 15.05 - 14.07 🙂 700 zł Quote
Alaskan malamutte Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 Już po wizycie w Bielsku Białej. Domek od wizytatorki uzyskał najwyższe rekomendacje❤️ Pan Andrzej mieszka z żoną w domu z ogrodem, blisko las i piękne tereny spacerowe. Ogrodzenie szczelne. Państwo mieli już trzy pieski, wszystkie adoptowane i wszystkie dożywały u nich starości. Zawsze były pieski, teraz pani chce sunię. No i padło na Brawurkę Państwo oboje są na emeryturze. W domu mieszka jeszcze tata pani, także zawsze ktoś w domu jest. Państwo chcą przyjechać po Brawurkę w niedzielę. Oczywiście, jeśli nic się nie wydarzy, będę przy adopcji. Mamy obiecane zdjęcia. Pan przesłał mi zdjęcia poprzedniego pieska. Drugi domek zainteresowany Brawurką, to pani mieszkająca w Lublinie. Pani niedawno straciła pieska, została tylko sunia Balbina. zawsze miała 4 pieski. Pani nie jest zmotoryzowana. Mieszka w 3 pokojowym mieszkaniu na parterze. Blisko wybieg dla psów i ładne tereny spacerowe. Po długich rozmowach z Violą wybrałyśmy raczej dom w Bielsku Białej, gdzie Brawurka będzie jedynaczką. Sunia bywa zazdrosna i jednak nie ze wszystkimi psiakami się dogaduje. 4 Quote
Ewa Marta Posted July 15, 2024 Author Posted July 15, 2024 Oby tylko zaiskrzyło między Państwem, a Brawurką!!!! Quote
Alaskan malamutte Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 Dnia 15.07.2024 o 15:15, Ewa Marta napisał: Oby tylko zaiskrzyło między Państwem, a Brawurką!!!! Wysłałam trochę zdjęć .Dałam tel do Violki, niech rozmawiają 1 Quote
agat21 Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 Super wieści! Oby niedziela była TYM właśnie dniem w życiu Brawurki 😃👍 1 Quote
Ewa Marta Posted July 15, 2024 Author Posted July 15, 2024 Dnia 15.07.2024 o 15:35, agat21 napisał: Super wieści! Oby niedziela była TYM właśnie dniem w życiu Brawurki 😃👍 Bardzo bym tego chciała... bardzo Quote
elik Posted July 16, 2024 Posted July 16, 2024 Dziewczyny kochane potrzebna pomoc dla psa umierającego na oczach ludzi-potworów. Od dłuższego czasu błąka się, ewidentnie porzucony. Początkowo były dwa, teraz jest już tylko jeden. Natknęła się na niego nasza Figunia, która wraz z córką przyjechała do Polski na urlop. Pies ledwo trzyma się na nogach, na tym upale bez żadnego schronienia, bez wody i jedzenia. Napoiły go i nakarmiły, ale nie mogły dłużej tam być, bo wkrótce miał przyjechać ostatni autobus do Białegostoku. Pies poszedł za nimi na przystanek. Nie miały wyjścia, ze ściśniętym sercem zostawiły go na tym przystanku 😞 Córka Figunia chce mu pomóc. Jest gotowa utrzymywać go w hotelu, ale nie ma możliwości znalezienia takowego. Proszą o pomoc w znalezieniu dla biedaka hotelu, albo Fundacji, która się nim zajmie. Córka Figunia będzie na niego wpłacać. Ja też będę pomagać. Elu wielka prośba do Ciebie, Ty jesteś mocno fejsbukowa, wiesz gdzie, do kogo się zwrócić. Bardzo, ogromnie proszę Cię o rozgłos w szukaniu pomocy dla tego biedaka. Tam nikogo on nie obchodzi. Bez udzielenia mu schronienie, nie wytrzyma tam długo. Figunia z córką pojadą tam i mogą naprowadzić na tego psiaka. On znajduje się w miejscowości Góra Strękowa, około 40 km od Białegostoku. Ja bardzo słabo poruszam się na fb. Mogę jedynie udostępniać wydarzenia i to wszystko 😞 Ale jeśli powiesz mi co i jak zrobić, to też będę szukać pomocy dla tego biedaka. Bardzo mocno poruszył moje serce 😥 EDIT Jestem w kontakcie z WiosnaA i być może uda się zabezpieczyć psiaka. Jak na razie jest nadzieja. Dogadujemy logistycznie złapanie i zabezpieczenie psiaka. Przekażę Figunia nr telefonu WiosnaA , żeby same bezpośrednio ustaliły szczegóły. Oby się udało, bo Figunia jest czasowo uzależniona od pewnych terminów. 1 Quote
Ewa Marta Posted July 16, 2024 Author Posted July 16, 2024 Dnia 16.07.2024 o 10:41, elik napisał: Dziewczyny kochane potrzebna pomoc dla psa umierającego na oczach ludzi-potworów. Od dłuższego czasu błąka się, ewidentnie porzucony. Początkowo były dwa, teraz jest już tylko jeden. Natknęła się na niego nasza Figunia, która wraz z córką przyjechała do Polski na urlop. Pies ledwo trzyma się na nogach, na tym upale bez żadnego schronienia, bez wody i jedzenia. Napoiły go i nakarmiły, ale nie mogły dłużej tam być, bo wkrótce miał przyjechać ostatni autobus do Białegostoku. Pies poszedł za nimi na przystanek. Nie miały wyjścia, ze ściśniętym sercem zostawiły go na tym przystanku 😞 Córka Figunia chce mu pomóc. Jest gotowa utrzymywać go w hotelu, ale nie ma możliwości znalezienia takowego. Proszą o pomoc w znalezieniu dla biedaka hotelu, albo Fundacji, która się nim zajmie. Córka Figunia będzie na niego wpłacać. Ja też będę pomagać. Elu wielka prośba do Ciebie, Ty jesteś mocno fejsbukowa, wiesz gdzie, do kogo się zwrócić. Bardzo, ogromnie proszę Cię o rozgłos w szukaniu pomocy dla tego biedaka. Tam nikogo on nie obchodzi. Bez udzielenia mu schronienie, nie wytrzyma tam długo. Figunia z córką pojadą tam i mogą naprowadzić na tego psiaka. On znajduje się w miejscowości Góra Strękowa, około 40 km od Białegostoku. Ja bardzo słabo poruszam się na fb. Mogę jedynie udostępniać wydarzenia i to wszystko 😞 Ale jeśli powiesz mi co i jak zrobić, to też będę szukać pomocy dla tego biedaka. Bardzo mocno poruszył moje serce 😥 EDIT Jestem w kontakcie z WiosnaA i być może uda się zabezpieczyć psiaka. Jak na razie jest nadzieja. Dogadujemy logistycznie złapanie i zabezpieczenie psiaka. Przekażę Figunia nr telefonu WiosnaA , żeby same bezpośrednio ustaliły szczegóły. Oby się udało, bo Figunia jest czasowo uzależniona od pewnych terminów. Elu, nasza Ellig jest w tej chwili poza domem z ograniczonym dostępem do komputera, ale może zajrzy tu. Mam nadzieję, że uda się psiaka złapać. Nie mam pomysłu gdzie może być miejsce, wszędzie komplet a nawet nadkomplet. Czy coś wiadomo jaki to pies? Mały, duży? Młody, stary? Będę podpytywać o miejsce dla niego, ale cokolwiek trzeba o nim wiedzieć. Są jakieś zdjęcia? Quote
elik Posted July 16, 2024 Posted July 16, 2024 Dnia 16.07.2024 o 13:04, Ewa Marta napisał: Elu, nasza Ellig jest w tej chwili poza domem z ograniczonym dostępem do komputera, ale może zajrzy tu. Mam nadzieję, że uda się psiaka złapać. Nie mam pomysłu gdzie może być miejsce, wszędzie komplet a nawet nadkomplet. Czy coś wiadomo jaki to pies? Mały, duży? Młody, stary? Będę podpytywać o miejsce dla niego, ale cokolwiek trzeba o nim wiedzieć. Są jakieś zdjęcia? Ewuniu sprawa jest w toku, ale nie wiem co jest na bieżąco, bo przekazałam telefon, żeby dziewczyny mogły kontaktować się bezpośrednio. Tak będzie szybciej i pewniej. Pośrednicy zazwyczaj coś namącą 🙂 Mam jedno zdjęcie, nie zrobiły więcej, bo zajęły się szukaniem karmy, wody, a potem musiały się spieszyć na ostatni autobus, jaki mógł zawieźć Je do hotelu. Zaraz wkleję zdjęcie biedaka. Quote
Recommended Posts