Jump to content
Dogomania

BARDZO PROSIMY O POMOC. Potrzeba 1300 zł miesięcznie, a sunie mają tylko 300 zł deklaracji. Z czwórki rodzeństwa zostały dwie sunie Brawurka i Bajka chora na nowotwór.

Recommended Posts

Posted

No to tak krótko napiszę. 

Państwo byli w odwiedzinach. Brawurka jak to Brawurka 🙂 Skakała, cieszyła się, przytulała. Pani stwierdziła, że jest żywiołowa i trudno za nią nadążyć...Ne wygląda na 6-7 lat..Zresztą pani Viola też tak mówi i pyta, skąd mamy taką wiedzę, że ona w takim wieku?

Państwo potrzebują chwilki na zastanowienie, ale jednocześnie zapraszają na wizytę przedadopcyjną. 

W sobotę będę w hoteliku, wszystko dopytam i ustalę. 

• Like 1
Posted

Brawurka zeszczuplała, wygląda cudnie. To nieduża, filigranowa sunia. Już tak nie skacze do jedzenia. Na stole stały ciastka, zaglądała ale nie wskakiwała. 

Tulaśna bardzo. Śliczna jednym słowem.

Zrobiłyśmy trochę zdjęć. Ela wrzuci 🙂

• Like 1
Posted

Mamy niestety problem z Brawurką. Wczorajsze USG wykazało, że w czasie kastracji wet schrzanił sprawę i zostawił jej jeden jajnik. Nie chcę opisywać szczegółów, zaczekamy na opis. W każdym razie konieczna jest reoperacja, która niestety jest dużo trudniejsza niż zwykła kastracja. Viola będzie umawiać ją jak najszybciej.

Za wczorajsze USG i wizytę zapłacimy 180 zł.:( Dodatkowo koszt operacji to 1000 zł plus 270 zł za badanie krwi i echo serca. 

Kwota poraża:(

Państwo chcący adoptować Brawurkę jednak zrezygnowali. Jest dla nich za energiczna chyba.

Do operacji postanowili dorzucić się Małgosia i Rafał i przekazali dla niej 500 zł, za co stokrotnie dziękujemy ❤️

Agnieszka S. moja wspaniała sąsiadka również dorzuca 300 zł. Dziękujemy bardzo ❤️

Posted

Współczuję  😰  To trudne tak dla Was, jak i dla Brawurki  😯
Zastanawiam się jednak, czy wet, który tak pokpił sprawę, nie powinien zapłacić za ponowną operację, bo nie powierzyłabym jej jemu.       

• Like 1
Posted
Dnia 29.01.2024 o 17:36, elik napisał:

Współczuję  😰  To trudne tak dla Was, jak i dla Brawurki  😯
Zastanawiam się jednak, czy wet, który tak pokpił sprawę, nie powinien zapłacić za ponowną operację, bo nie powierzyłabym jej jemu.       

Pytanie, gdzie go szukać:( Ona wraz z trzema pozostałymi psami mieszkała w kojcu. Podobno to było rodzeństwo, ale wygląda na to, że jednak nie, bo np. Farcika weci oceniają na 7-8 lat, a Brawurkę na góra 5 lat. Nie dojdziesz kto i kiedy ja operował:(

Posted
Dnia 29.01.2024 o 18:03, Ewa Marta napisał:

Pytanie, gdzie go szukać:( Ona wraz z trzema pozostałymi psami mieszkała w kojcu. Podobno to było rodzeństwo, ale wygląda na to, że jednak nie, bo np. Farcika weci oceniają na 7-8 lat, a Brawurkę na góra 5 lat. Nie dojdziesz kto i kiedy ja operował:(

No tak, zapomniałam o jej pochodzeniu. Biedactwo 😞 

• Like 1
Posted

Dziękujemy z całego serca za pomoc trzem kolejnym Aniołom. Sunie (głównie Brawurka) dostały:

100 zł - od Doroty Ś. ❤️
50 zł - od Kasi K. ❤️ 
100 zł - od Małgosi D. ❤️

• Like 1
Posted
Dnia 30.01.2024 o 21:09, Poker napisał:

A dlaczego jajnik musi być usunięty?   Czym grozi zostawienie go?

Jeżeli macicy nie ma, to się  nie zaciąży. 

Działają hormony. Stany zapalne sutków będą się powtarzały i mogą doprowadzić do nowotworu.

• Upvote 1
Posted
Dnia 1.02.2024 o 17:11, Ewa Marta napisał:

Bardzo serdecznie dziękujemy Dorci01 za wpłatę 40 zł dla suniek i Ellig za wpłatę stałej 30 zł na styczeń❤️

Moja wpłata jest za luty 2024. Za styczeń zapłaciłam 27 grudnia 2023 r. 

Posted
Dnia 1.02.2024 o 17:32, Ellig napisał:

Moja wpłata jest za luty 2024. Za styczeń zapłaciłam 27 grudnia 2023 r. 

Tak, oczywiście. W pośpiechu pomyliłam miesiące. Juz poprawiłam Eluś😀

Posted
Dnia 1.02.2024 o 18:14, Ewa Marta napisał:

Tak, oczywiście. W pośpiechu pomyliłam miesiące. Juz poprawiłam Eluś😀

Dziękuję bardzo. ☺️