Ewa Marta Posted January 13 Author Posted January 13 Bardzo serdecznie dziękujemy Kado za wpłatę stałej 30 zł i Almie591 za wpłatę 30 zł stałej dla suniek na styczeń ❤️ Quote
Ewa Marta Posted January 14 Author Posted January 14 Opłaciłam pobyt Brawurki w hotelu za 15.12 - 14.01.25. Czekamy teraz na wizytę Bajki u onkologa w Gliwicach. Oby wszystko było dobrze, a przynajmniej nie gorzej niż ponad rok temu. 1 Quote
elik Posted January 14 Posted January 14 Dnia 14.01.2025 o 11:49, Ewa Marta napisał: Oby wszystko było dobrze, a przynajmniej nie gorzej niż ponad rok temu. Musi być! Trzymam kciuki 🤞 Quote
Ellig Posted January 20 Posted January 20 Bajeczka w środę jedzie do weta do Gliwic. Mocno trzymamy kciuki. 3 Quote
Ewa Marta Posted January 21 Author Posted January 21 Moi znajomi psiarze zrobili na początku stycznia zrzutkę na nasze bezdomniaki. Po podziale dla Bajeczki i Brawurki wyszło 240 zł 😍 Bardzo, bardzo dziękujemy za tę pomoc 🙂 1 Quote
Ewa Marta Posted January 21 Author Posted January 21 Dnia 21.01.2025 o 17:44, elik napisał: Wspaniali ludzie, oby takich jak najwięcej 🙂 Oj tak:) Quote
elik Posted January 22 Posted January 22 Wydaje się, że Bajeczka, pomimo choroby, dobrze się czuje i ma ochotę na zabawę 🙂 Quote
Ewa Marta Posted January 22 Author Posted January 22 Bajeczka już po badaniach. Miała pobraną krew (wyniki jutro), zrobiony RTG i USG. Wetka powiedziała, że sądziła, że będzie gorzej, ale.... Bajka ma przerzuty do wątroby i jamy brzusznej. Przy drogach rodnych guzy większe niż ostatnio. Guz przy cewce moczowej trochę ją uciska, ale nadal jest prześwit. Płuca czyste. Bajeczka nie odczuwa bólu. Jeśli coś miałoby ją zacząć boleć, to guz w jamie brzusznej. Dostała na wszelki wypadek do doraźnego stosowania Meloxidyl. W opisie jest napisane, że ze względu na rozsianie guzów można stosować chemię metronomiczną, ale tak chyba muszą pisać. W przypadku Bajki niewiele to zmieni. Pozostaje leczenie paliatywne i obserwowanie suni:( Według wetki granicą jest moment, w którym Bajka zacznie chudnąć. To zaawansowany nowotwór i kiedy zacznie chudnąć, to jest to wskazanie do eutanazji, żeby nie cierpiała. Wiele może się wydarzyć. Guz może całkowicie zamknąć ujście cewki, może też zdarzyć się, że wątroba pęknie. Trzeba ją uważnie obserowwać, podawać leki i w razie czego reagować. Maleńka prawie 2 lata temu miała przeżyć 2 lata pod warunkiem podawania chemii. Żyje prawie 2 lata bez jej podania. Tego nigdy nie da się przewidzieć. Wtedy padła propozycja, żeby przyciąć jej guz przy cewce. To równie dobrze mogło skrócić jej życie. A ono jest szczęśliwe. Sunia uwielbia wylegiwać się na kanapach, których we wcześniejszym życiu nie miała. Bardzo pokochała Anecik. Te prawie 2 lata, to kawał dobrego życia. Przecież ona nie wie, że jest w hotelu. Dla niej Psiarek, Aneta to dom i rodzina. Niech to trwa jak najdłużej. My jesteśmy od tego, żeby zapewnić jej bezpieczeństwo finansowe, Anecik jest od kochania, okazywania jej tej miłości i dania tego, co najważniejsze - bezpieczeństwa fizycznie, pełnej miski, ciepłego miejsca do spania i relaksu, kolegów do zabawy jeśli ma na to ochotę i siłę... Za to Anecie i Arkowi z całego serca dziękujemy! Dzisiejsza wizyta to koszt 833 zł (już przelałam). Dojdzie do tego transport 100 zł, ale to zapłacimy razem z pobytem styczniowym. Elunia wgra jutro opis wizyty i fakturę. 4 Quote
elik Posted January 22 Posted January 22 O mateczko kochana, biedna Bajeczka 😭 Wyć się chce. Oby jak najdłużej żyła bez bólu. Trudno się pogodzić z tą myślą, że sunia jest w takim stanie 😭 Quote
Ewa Marta Posted January 22 Author Posted January 22 Dnia 22.01.2025 o 19:42, elik napisał: O mateczko kochana, biedna Bajeczka 😭 Wyć się chce. Oby jak najdłużej żyła bez bólu. Trudno się pogodzić z tą myślą, że sunia jest w takim stanie 😭 Mnie serce pęka, to takie niesprawiedliwe Quote
elik Posted January 22 Posted January 22 Dnia 22.01.2025 o 19:50, Ewa Marta napisał: Mnie serce pęka, to takie niesprawiedliwe Bardzo mnie zasmuciła ta wiadomość. Mimo wszystko miałam nadzieję, że Bajeczka jeszcze długo będzie się cieszyć dobrym życiem. Jest taka szczęśliwa na tych ostatnich zdjęciach. 1 Quote
Ewa Marta Posted January 22 Author Posted January 22 Liczy się każdy taki dobry dzień. Oby miała ich jeszcze wiele. 1 Quote
Poker Posted January 23 Posted January 23 Dziewczyna ma szczęście w nieszczęściu. Niech żyje jak najdłużej byle nie w cierpieniu. Dobrze, że nie była leczona onkologicznie. 1 Quote
Ewa Marta Posted January 23 Author Posted January 23 Dnia 23.01.2025 o 09:39, Poker napisał: Dziewczyna ma szczęście w nieszczęściu. Niech żyje jak najdłużej byle nie w cierpieniu. Dobrze, że nie była leczona onkologicznie. To są zawsze trudne decyzje i każdemu chyba z tyłu głowy tłucze sie pytanie, czy na pewno to dobra decyzja... Myślę, że w przypadku Bajki decyzja była słuszna. Bardzo, bardzo chciałabym, żeby długo jeszcze biegała taka uśmiechnięta jak na ostatnich zdjęciach. Quote
agat21 Posted January 25 Posted January 25 Bajeczka mimo choroby i rokowań, które dawały jej małe szanse przeżycia, żyje i ma się dobrze. Choroba postępuje, niestety, ale medycyna nie rozumie jednego: że miłość i troska, jaką stworzenie czuje, to jest lek bezcenny. I Bajeczka tego leku ma w bród. I to działa. Dlatego myślę, że mimo choroby Bajka jeszcze pocieszy się życiem dłużej niż sądzimy. 5 1 Quote
Ewa Marta Posted January 25 Author Posted January 25 Dnia 25.01.2025 o 09:12, agat21 napisał: Bajeczka mimo choroby i rokowań, które dawały jej małe szanse przeżycia, żyje i ma się dobrze. Choroba postępuje, niestety, ale medycyna na rozumie jednego: że miłość i troska, jaką stworzenie czuje, to jest lek bezcenny. I Bajeczka tego leku ma w bród. I to działa. Dlatego myślę, że mimo choroby Bajka jeszcze pocieszy się życiem dłużej niż sądzimy. Niech się spełni😘 1 Quote
Ewa Marta Posted January 27 Author Posted January 27 Bardzo serdecznie dziękujemy b-b za wpłatę stałych deklaracji po 20 zł za styczeń i luty ❤️ Quote
Ewa Marta Posted January 29 Author Posted January 29 Bardzo serdecznie dziękujemy za poratowanie nas Małgosi i Rafałowi (400 zł) ❤️ oraz mojej sąsiadce Agnieszcze Sz. (300 zł) ❤️. Już prawie mamy na opłacenie pobytu Bajki i zwrot kosztów transportu do Gliwic do ONkovetu. Ufff... Quote
Ewa Marta Posted January 30 Author Posted January 30 Bardzo serdecznie dziękujemy Kasi K. za wpłatę 50 zł dla Bajeczki ❤️ Quote
Recommended Posts