Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum. Od kilku miesięcy jesteśmy szczęśliwymi właścicielami (opiekunami) 9 miesięcznej suczki rasy Shiba inu. Mieszkamy w Danii. Postanowiłem napisać bo mamy problem z tym że Bella drapie się w okolicach oczu i pyszczek..nadmienię tylko że jest po kilku wizytach u weterynarza..ma podawane leki oraz została zmieniona też karma na z zawartością ryb m.in. Po 10 dniach podawania leku oraz nowej karmie jest lepiej ale wciąż się drapie. Wczoraj dodatkowo jeszcze w pierwszych minutach spaceru upadła na chwilę nie tracąc świadomości..z góry dziękuję za informację oraz za uwagę. 

Marcin 🙂

Posted
Dnia 26.01.2023 o 20:47, Marcin.1979 napisał:

z góry dziękuję

Pewnie niewiele pomogę,ale ...spróbuję.Jeśli możesz spróbuj dawać suni jedzenie gotowane,ryż,marchewka,indyk -np.Przyjrzyj się,czy pomogło (poczekaj cierpliwie tydzień,jesli to drapanie jest na tle alergicznym,to nie będzie poprawy z dnia na dzień).W karmie oprócz bazowej podstawy (ryba,kurczak,wolowina itp.są jeszcze inne skladniki,to one mogą powodować alergię).Stąd - gotowane żarełko,bo wykluczysz te "karmowe' dodatki.

Jeśli chodzi o upadek,to sądzę,że może to nie mieć nic wspólnego z alergią...Tutaj trzeba uważnie obserwować.

Daj znać jak się miewać będzie sunia.Zdrowia! 🙂

Posted

Bardzo dziękuję za cenne wskazówki..napewno zastosujemy się do nich..umówiłem się na wizytę do weterynarza na poniedziałek, mam dostarczyć 3 próbki kału z trzech dni do badania i we wtorek lub środę mają już być wyniki. Bella jest bardzo wesołym żywym i szybkimi pieskiem 🙂🙈 ma 9 miesięcy jest pupilką osiedlową 🤣🤣