Jump to content
Dogomania

Koda -czarna, duża, bardzo chuda suczka. Ma rozsiane guzy na listwie mlecznej. Czy ma szansę na ratunek i dom? Jeżeli my jej nie pomożemy to chyba nie.

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.02.2023 o 11:49, elik napisał:

Możesz napisać jaśniej? Chcę pomóc, ale muszę wiedzieć jak.  Jestem na swoim profilu, ale nie widzę tu zakładki =Grupy=

W wyszukiwaniu, lupka taka z lewej strony na górze, wpisujesz "grupy adopcja" i się kilka pokaże, potem masz klawisz "pokaż wszystko" i powinnaś dostać takie coś

https://www.facebook.com/search/groups/?q=grupy adopcja&sde=AbotKqEx6VFO7Xg9wiFDgE3hDSnw1teizHLB49vZpXF3bLbxyZ0OOuvrfrGEGCpzofDakrn8opGG9ML5UM4eRoBs

Dalej - przy każdej jest klawisz "dołącz", i potem, jeśli dołączysz, możesz udostępniać.

• Upvote 1
Posted
Dnia 19.02.2023 o 13:22, rozi napisał:

W wyszukiwaniu, lupka taka z lewej strony na górze, wpisujesz "grupy adopcja" i się kilka pokaże, potem masz klawisz "pokaż wszystko" i powinnaś dostać takie coś

https://www.facebook.com/search/groups/?q=grupy adopcja&sde=AbotKqEx6VFO7Xg9wiFDgE3hDSnw1teizHLB49vZpXF3bLbxyZ0OOuvrfrGEGCpzofDakrn8opGG9ML5UM4eRoBs

Dalej - przy każdej jest klawisz "dołącz", i potem, jeśli dołączysz, możesz udostępniać.

Dzięki, chciałam Eli wysłać screen na messenger, ale przejrzyście to opisałaś.

Posted
Dnia 19.02.2023 o 13:22, rozi napisał:

Ok dzięki  🙂 

Posted
Dnia 19.02.2023 o 13:47, Jaaga napisał:

Dzięki, chciałam Eli wysłać screen na messenger, ale przejrzyście to opisałaś.

Tak, bardzo wyraźnie.  Byłam, zobaczyłam. Tych grup jest w horere i na wszystkich psiaki czekające na dom   😞 

Posted

Chciałam napisać, jak wygląda sytuacja u Kody.

Mimo apetytu i diety jelitowej Koda niestety nie przybrała kompletnie nic na wadze. Jest tak samo chuda, jak przyjechała, ma tak samo widoczne żebra. W związku z tym chcemy w piątek jechać z nia na RTG, czy gdzieś nie siedzi jeszcze nowotwor i zrobić test na lamblie. Dziś jej jeszcze podam drugi raz tabletki na glisty.

Koda jest już luzem z Zewem w zagrodzie.  Przestała go atakować,  ale niestety do świni czy kur tak startuje na smyczy, że nie reaguje na nic. Kiedy trzymam smycz, to dusi się na obroży, ale ciągnie w ich stronę. No i z innymi wybranymi psami wojna. Najbardziej nie trawią się z Andżelą. 

Ma dziwny zwyczaj, kiedy biorę smycz, to ona chwyta w zęby kamień czy kawałek  cegły i z nim w pysku idzie na spacer.  Musiała tak być nauczona chodzic na spacery. Myślałam, że może dostawała zabawkę,  ale ich noszeniem nie jest  zainteresowana. Kiedy stoi z połówka cegły w pysku, to wiadomo że chce wyjść. Zabawki za to szybko tracą przy niej swój żywot. 

Za wizytę faktura pójdzie na Zea do opłacenia ze zbiórki. Fundacja wyłoży , a oddamy, jak będą pieniądze zbiórkowe na koncie fundacyjnym. Dziś pytałam Toli czy tak może być. 

• Like 1
Posted
Dnia 22.02.2023 o 17:41, Poker napisał:

Może daj jej zgniecioną butelkę po mineralnej.

Dzięki za pomysł. Nie pomyślałam o tym.  Moje szczeniaki kiedyś miały z takiej frajdę, i jeszcze im ryżu nasypałam do środka. Pokój cały zabawek, a one szalały z butelką. Może też Kodę zainteresuje butelką do noszenia, znacznie lżejsza niż kamień czy cegła. 

• Like 1
Posted
Dnia 22.02.2023 o 19:35, Poker napisał:

Możesz nasypać chrupki i nie zamknąć. Będzie miała zajęcie w kojcu.

Nie jest już kojcu. Jest luzem w dużej zagrodzie z Zewem. Stale kogoś wypatrują, oszczekują i pilnuja. Dobrali sie. zastapila mu Andżelę. Teraz Zew robi wszystko,  to co ona. Wychodzi tez na smyczy, bo bardzo to lubi. Koda nie potrafi poleżeć w spokoju. Jutro rano wypróbuje butelkę do noszenia. Oby chwycilo, bo mamy już cegłówki i kamulce po całym ogrodzie porozrzucane 😉

• Like 1
Posted
Dnia 22.02.2023 o 21:12, Jo37 napisał:

Trzeszczenie plastikowej butelki jest okropne.

Psom jednak bardzo się podoba 😋  Zawsze mogę zmienić na oponę 😜 

• Like 1
Posted
Dnia 22.02.2023 o 17:41, Poker napisał:

Może daj jej zgniecioną butelkę po mineralnej.

To był strzał w dziesiątkę 😀 z ręki chwyciła mi już ją w zęby.

Posted
Dnia 23.02.2023 o 08:14, Jaaga napisał:

To był strzał w dziesiątkę 😀 z ręki chwyciła mi już ją w zęby.

Super. Będzie miała zajęcie. Może była noszenia właśnie butelki albo gazety.

Posted

Moje psy bardzo lubią plastikowe butelki a ja mam tanie zabawki. Do trzeszczenia się już przyzwyczaiłam, trwa to krótko bo zgniotą i już jest ciszej.

Posted

Dzis Koda była w Pawłowicach na RTG. Ma czyste płuca. Dałam kał na flotacje i na test giardia. jednak na wyniki musimy czekac, bo nie dało sie z nią wytrzymać w przychodni. Tak rzucała sie i jazgotała na inne psy, a lekarka była sama. W wolnej chwili zadzwonię i zapytam o te wyniki.