Jump to content
Dogomania

Koda -czarna, duża, bardzo chuda suczka. Ma rozsiane guzy na listwie mlecznej. Czy ma szansę na ratunek i dom? Jeżeli my jej nie pomożemy to chyba nie.

Recommended Posts

Posted

Na koncie ZEA są  wpłaty dla Kody, bardzo dziękujemyserce-ruchomy-obrazek-0641.gif

100 zł   - Iza P. Zamość (08.02.) serce-ruchomy-obrazek-0528.gif (z FB na operację)

181,25 zł - bazarek Nadziejka (13.02.) serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

• Like 2
Posted

Przestała wyć, tylko sporadycznie to robi. Jest teraz w przerwie między seriami Metronidazolu i właśnie myślę, żeby jej dziś zrobić test kontrolny, bo jest nadal izolowana.

Posted
Dnia 11.02.2023 o 19:21, Tola napisał:

Zbiórka dla Kody na Ratujemy Zwierzaki:

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/operacjekody

Jak zwykle prośba o rozsyłanie, udostępnianie, bo trudno trudno będzie zebrać  fundusze.

Do północy mogę zmienić zdjęcie profilowe, tytuł,  poprawić tekst, więc proszę o uwagi.zbiorja🏡👍

Zbiórka stanęła, prosimy o udostępnianie.

Są 2 wpłaty z FB na operację:

100 zł - DS Kimbo♥️

50 zł - beka♥️

Posted

Własnie udostępniłam u siebie zbiórkę ze zdjeciem, bo rzeczywiście w poprzednim udostepnieniu zniknęła fotka Kody.

Moze ktoś jeszcze poudostepnialby ją na grupach pomocowych na FB, bo tamte moje udostepnienia bez zdjecia też zniknęły z grup, skoro usunełam u siebie. Naprawdę nie jestem w stanie sama udostepniać każdej zbiórki i ogłoszenia każdego psa na kilkudziesieciu grupach. 

Właśnie dołaczałam do kolejnych kilkudziesieciu grup pomocowych na FB, ale dostałam czasowego bana za aktywność niezgodną z zasadami, za dużo chciałam od razu. Czyli na razie nigdzie jej nie pokażę :(

Bardzo prosze, podołączajcie do tych grup, podzielmy się jakoś nimi, bo sama tego nie ogarnę. To nie chodzi o samą zbiórkę na Kodę, ale o ogłoszenia każdego psa i kota. No i nie dam rady i tak na tylu grupach wstawiac ogłoszeń, bo znowu mnie zablokuja za spamowanie.

Posted

Tyle ze tych grup na fb sje tak namnozylo a efektu nawet w postaci udostepnien nie ma.. ja piszę wprost do znajomych o wpłaty i udosteoniam u siebie na fb.. 

Tolu wrzucaj co raz blagalnego posta na fb ZEA bo niknie w innych postach.. bo tak naprawde to tu jest klucz do zbiórek 

Posted
Dnia 18.02.2023 o 11:34, Tola napisał:

Jagna, może trzeba było wstawić tylko link na nowo, a nie likwidować post?

No nie pomyślałam, bo to było tylko udostepnie linka. Teraz poudostępniałam zbiórkę oraz ogłoszenia Dylana, Weny, Zewa Szymka i kotki szczebrzeszyńskiej  na kilku większych grupach.

Moze ktos jeszcze poudostepnia zbiórkę, bo jest sobota i ludzie częściej zaglądają na fejsa? Ja już musze się brac za robotę, wiec więcej nie dam rady.

Tolu, na przyszłość w kazdej zbiórce dopisuj proszę, że pies oprócz wsparcia na leczenie/operację szuka pilnie nowego domu. Chodzi o to, że część grup adopcyjnych odrzuca mi zbiórki lub ich nie pokazuje, a tak nie bedą mieć powodu, bo w końcu jednak i szukamy domu. To ważne na przyszłość, bo szkoda pracy i czasu na ogłaszanie, którego i tak nikt nie zobaczy. Własnie tak dzię działo przy Kodzie. Teraz nie da się juz dopisac w tekście tej informacji?

Posted
Dnia 18.02.2023 o 12:04, Jaaga napisał:

No nie pomyślałam, bo to było tylko udostepnie linka. Teraz poudostępniałam zbiórkę oraz ogłoszenia Dylana, Weny, Zewa Szymka i kotki szczebrzeszyńskiej  na kilku większych grupach.

Moze ktos jeszcze poudostepnia zbiórkę, bo jest sobota i ludzie częściej zaglądają na fejsa? Ja już musze się brac za robotę, wiec więcej nie dam rady.

Tolu, na przyszłość w kazdej zbiórce dopisuj proszę, że pies oprócz wsparcia na leczenie/operację szuka pilnie nowego domu. Chodzi o to, że część grup adopcyjnych odrzuca mi zbiórki lub ich nie pokazuje, a tak nie bedą mieć powodu, bo w końcu jednak i szukamy domu. To ważne na przyszłość, bo szkoda pracy i czasu na ogłaszanie, którego i tak nikt nie zobaczy. Własnie tak dzię działo przy Kodzie. Teraz nie da się juz dopisac w tekście tej informacji?

Da się, dam znać jak zrobię. Zbiórka znowu ruszyła, udostępnianie ma moc! Koda ma już prawie 1000zł.

• Like 1
Posted
Dnia 18.02.2023 o 18:32, Tola napisał:

Da się, dam znać jak zrobię. Zbiórka znowu ruszyła, udostępnianie ma moc! 

Jednak udało mi się jeszcze poudostępniać na kolejne grupy o dużym zasięgu. Cieszę się,  bo są reakcje na posty. Wiadomo, że na Ratujemy jest taka ilość bied, że trzeba samemu udostępniać gdzie się da, żeby ludzie wypatrzyli.

Posted
Dnia 18.02.2023 o 18:36, Jaaga napisał:

Jednak udało mi się jeszcze poudostępniać na kolejne grupy o dużym zasięgu. Cieszę się,  bo są reakcje na posty. Wiadomo, że na Ratujemy jest taka ilość bied, że trzeba samemu udostępniać gdzie się da, żeby ludzie wypatrzyli.

Ja też jeszcze raz poprosiłam na profilu i ta ostatnia wpłata jest z Zamościa z FB💙

• Like 1
Posted
Dnia 18.02.2023 o 19:07, elik napisał:

Też udostępniłam. I myślę, że więcej osób to zrobiło.

Elu, pisałam o udostępnieniach na grupach pomocowych i adopcyjnych. Tych grup jest kilkadziesiąt i naprawde potrzeba wielu udostepnień, żeby było widać efekt w wpłatach. Niestety, udostepnianie na naszych prywatnych profilach to na dziś za mało.

Udostepniam zawsze zbiórki psów u nas i też ogłoszenia naszych psiaków na min. 20 grupach. Na pewno byłoby łatwiej, gdyby np. opiekunki konkretnych psów lub po prostu osoby bywające na wątkach podzieliły się ze mną po np 10 grup. Ja  czasowo nie dam rady.

Niestety, pozostawienie zbiórki samej sobie na ratujemy zwierzaki nie zapewni sukcesu, bo teraz w trudnej sytuacji w kraju jest takie mnóstwo zbiórek , że trzeba się nieźle wysilić, żeby ludzie zwrócili uwagę na tą konkretną i to my musimy do nich dotrzeć, a nie czekac, aż wypatrzą sami zbiórkę.

Posted
Dnia 19.02.2023 o 11:01, Jaaga napisał:

Elu, pisałam o udostępnieniach na grupach pomocowych i adopcyjnych. Tych grup jest kilkadziesiąt i naprawde potrzeba wielu udostepnień, żeby było widać efekt w wpłatach. Niestety, udostepnianie na naszych prywatnych profilach to na dziś za mało.

To według Ciebie nie warto udostępniać na własnych profilach?

Dnia 19.02.2023 o 11:01, Jaaga napisał:

Udostepniam zawsze zbiórki psów u nas i też ogłoszenia naszych psiaków na min. 20 grupach. Na pewno byłoby łatwiej, gdyby np. opiekunki konkretnych psów lub po prostu osoby bywające na wątkach podzieliły się ze mną po np 10 grup. Ja  czasowo nie dam rady.

Nie wszyscy są obeznani z grupami na fb. Żeby ktoś mógł udostępniać na grupach, to może przydało by się zrobić post z linkami do tych grup. Bez tego, to gdyby nawet ktoś chciał udostępniać na grupach, nie da rady bez linków do tych grup. Może taki post byłoby dobrze wkleić na I stronę wątku zamojskiego?  Sama chętnie, w miarę wolnego czasu, będę udostępniać psiaczki.

Posted
Dnia 19.02.2023 o 11:15, elik napisał:

Nie wszyscy są obeznani z grupami na fb. Żeby ktoś mógł udostępniać na grupach, to może przydało by się zrobić post z linkami do tych grup. Bez tego, to gdyby nawet ktoś chciał udostępniać na grupach, nie da rady bez linków do tych grup. Może taki post byłoby dobrze wkleić na I stronę wątku zamojskiego?  Sama chętnie, w miarę wolnego czasu, będę udostępniać psiaczki.

Elu, ja też stale udostepniam na swoim profilu. Po prostu widzę, że z prywatnych profili jest za mało udostepnień. Jest nas tu garstka.  Ja przynajmniej nie widzę efektu u siebie. Nie mam czasu na to, zeby wchodzić w 50 grup, kopiowac linki i tu wstawiac. Wystarczy, ze każdy wejdzie u siebie w "Grupy" i tam pojawia się wyszukiwanie. Wystarczy wpisac "adopcja", "psy", "koty" itp Do tych grup i tak trzeba dołączyć.

Posted
Dnia 19.02.2023 o 11:15, elik napisał:

Na swoich profilach trzeba udostępniać jak najbardziej, ale teraz to już nie wystarczy, żeby  zebrać całą kwotę; tak jak Jaaga pisze, tych zbiórek jest ogromna ilość.

Trzeba  rozsyłać wśród rodziny, znajomych i prosić o rozsyłanie dalej. 

No i to udostępnianie na grupach też jest bardzo ważne.

Posted
Dnia 18.02.2023 o 12:03, Tianku napisał:

Tyle ze tych grup na fb sje tak namnozylo a efektu nawet w postaci udostepnien nie ma.. ja piszę wprost do znajomych o wpłaty i udosteoniam u siebie na fb.. 

Tolu wrzucaj co raz blagalnego posta na fb ZEA bo niknie w innych postach.. bo tak naprawde to tu jest klucz do zbiórek 

Tak, wiem, będę przypominała.

Jeszcze trochę czasu zostało.

• Like 1
Posted
Dnia 19.02.2023 o 11:27, Jaaga napisał:

Wystarczy, ze każdy wejdzie u siebie w "Grupy" i tam pojawia się wyszukiwanie. Wystarczy wpisac "adopcja", "psy", "koty" itp Do tych grup i tak trzeba dołączyć.

Możesz napisać jaśniej? Chcę pomóc, ale muszę wiedzieć jak.  Jestem na swoim profilu, ale nie widzę tu zakładki =Grupy=