Tianku Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Cały czas wyróżniam Kody ogłoszenie na olx ale nawet nie pytam czy ktoś dzwonił bo tylko jedno pobranie telefonu było.. nie ma zainteresowania nie wiem co zmienić.. Quote
Jaaga Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 10:18, Tianku napisał: Cały czas wyróżniam Kody ogłoszenie na olx ale nawet nie pytam czy ktoś dzwonił bo tylko jedno pobranie telefonu było.. nie ma zainteresowania nie wiem co zmienić.. Teraz wakacje, nawet na młode psy brak zainteresowania. Ludzie zaczynają zjeżdżać z wczasów, powinno być lepiej. Ważne, żeby były ogłoszenia i pilnować wyróżnień. Inaczej nikt nie zobaczy psa. Z Kodą jest ten problem, że trudno jej utrzymać wagę. Już mi się robi niedobrze, kiedy pomyślę o kolejnej zimie, jak będzie godzinami trząść się na mrozie, bo nie chce siedziec w budzie i chudnąć. Niestety, my jej nie możemy zapewnić innych warunków, niż buda w zagrodzie. Nie chce myśleć też, co będzie, kiedy zaczniej jej coś dolegać czy osłabniez wiekiem. Ze względu na to, że atakuje inne psom prosto w gardło nawet w kryzysowej sytuacji nie będzie mogła być w domu. Dlatego tak usilnie na wątku proszę o pomoc dla niej , ogłaszanie. Całkiem inaczej spostrzega się sytuację z perspektywy ekranu czy monitora, a inaczej kiedy się w tym uczestniczy. Quote
Poker Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Czyli musi być jedynaczką. Napisz jakie ma zalety, wtedy łatwiej ułożyć dobry tekst. I gdzie powinna mieszkać? Quote
Jaaga Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 13:10, Poker napisał: Czyli musi być jedynaczką. Napisz jakie ma zalety, wtedy łatwiej ułożyć dobry tekst. I gdzie powinna mieszkać? Już wcześniej wstawiałam opis tu na wątku. jest rewelacyjna do ludzi i wszystko można przy niej zrobić, ale musi być jedynym zwierzęciem w domu. Zdjęć jest więcej, tylko chyba Tola nie miała kiedy wysłać Quote
Tola Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 13:18, Jaaga napisał: Już wcześniej wstawiałam opis tu na wątku. jest rewelacyjna do ludzi i wszystko można przy niej zrobić, ale musi być jedynym zwierzęciem w domu. Zdjęć jest więcej, tylko chyba Tola nie miała kiedy wysłać Nie przyszły razem, najpierw tylko te 6, które wstawiłam. Quote
Tola Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 To jest mój tekst z FB i Olx, może się przyda ... Mam na imię Karmen, mam ok. 8 lat, jestem suczką w typie owczarka, której życie do tej pory nie rozpieszczało. Od ponad roku mieszkam w hoteliku dla psów, a jego właściciele uważają, że pomimo trudnego życia wciąż jestem mądrym, bardzo kochającym, niesamowicie oddanym i wpatrzonym w człowieka psem, kontakt z ludźmi jest dla mnie najważniejszy. Mam tez inne zalety: pięknie chodzę na smyczy, uwielbiam spacerować, aportować, biegać i bawić się, jestem energiczna i wesoła. Czy w takim razie znajdzie się ktoś, kto da mi dom i sprawi, że moje życie zmieni się na lepsze? Kto przytuli do serca suczkę, która wciąż ma nadzieję, że gdzieś czeka kochający człowiek? Karmen waży 28 – 29 kg, jest wysterylizowana, zaszczepiona, ma czip. Szukamy wyłącznie warunków domowych, suczka nie zostanie wydana do budy ani kojca. Z racji tego, że nie przepada za innymi psami, w przyszłym domu powinna być jedynaczką. Chętnym zostanie przesłana ankieta, a kolejnym krokiem będzie spotkanie z wolontariuszem w potencjalnym nowym domu. Do nowego domu Karmen pojedzie z umową adopcyjną. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej, zapraszamy do kontaktu telefonicznego. Quote
Tianku Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 https://m.olx.pl/919454049/?bs=olx_pro_listing Tu link do mojego Może jeszcze ktoś zrobi z nowymi zdjęciami? 🙏🙏 Quote
Poker Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Jaaga, ponumeruj zdjęcia, żeby nie powtarzać w ogłoszeniach. A osoby ogłaszające niech napiszą jakie numery zajęły. Na jakie miasto ogłosić? Quote
Jaaga Posted July 28, 2024 Posted July 28, 2024 Dnia 27.07.2024 o 15:45, Poker napisał: Jaaga, ponumeruj zdjęcia, żeby nie powtarzać w ogłoszeniach. A osoby ogłaszające niech napiszą jakie numery zajęły. Na jakie miasto ogłosić? Odpisałam wczoraj, a nie widzę swojego posta. To Tola wstawiała zdjęcia. Na razie nikt inny nie zaoferował pomocy w ogłaszaniu, wiec mozna wykorzystac dowolne zdjecia. Może więc zrobisz na Wrocław? Nie wiem, na jakie miasta są te dotychczasowe ogłoszenia. Napisze sms do Jo37, bo naprawdę nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać i kontrolować na wszystkich wątkach. O tym własnie pisałam, że ja robię zdjecia, ale ktoś musi zaangażować się w pilnowanie ogłoszeń I wyróżnień. Najlepiej byłoby zmienić tytuł, że są nowe zdjęcia i prośbą o ogłoszenia. Quote
Jaaga Posted July 28, 2024 Posted July 28, 2024 Dnia 28.07.2024 o 12:10, Poker napisał: Jak ona do dzieci? Nie mam pojęcia i nie mam jak sprawdzić, bo moje są dziećmi już tylko dla mnie 😉 Ogólnie do ludzi jest bardzo otwarta, w przychodni także wszystko daje sobie robić. Nie powinno być problemu, ale jak przy każdym dużym psie z niewiadomą przeszłością informowałaby, że jedynie do domu ze starszymi dziećmi dla komfortu wszystkich. 1 Quote
Jaaga Posted July 28, 2024 Posted July 28, 2024 Dnia 28.07.2024 o 13:46, Tianku napisał: Ja mam na Wroclaw ze starymi zdjęciami To może lepiej zostaw, bo mogą usunąć. Dnia 27.07.2024 o 15:45, Poker napisał: Na jakie miasto ogłosić? W takim razie może Kraków? bo Tola pewnie ma Katowice. Quote
Tola Posted July 28, 2024 Posted July 28, 2024 Dnia 28.07.2024 o 15:48, Jaaga napisał: To może lepiej zostaw, bo mogą usunąć. W takim razie może Kraków? bo Tola pewnie ma Katowice. Tak, mój stary Olx jest na Katowice Quote
Jaaga Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 Rozliczenie Kody: Od 12 lipca liczona bez karmy, bo karmę dla niej do końca sierpnia zakupiła p. Iwona, o czym tu pisałam. Pani Iwono jeszcze raz serdecznie dziękuję 😘 Pani Iwona wpłaciła też na moje konto 33 zł, więc chyba z tych pieniędzy najlepiej wyróżnię ogłoszenie to stare od Toli na Katowice. Jak widzę, Koda nie ma kolejnych ogłoszeń z nowymi zdjęciami? Bardzo proszę o nie- oglaszanie to jedyny sposób i szansa, żeby kolejnej zimy nie chudła z zimna i nie spędziła jej koczujac pod furtką na zamarzniętym bruku. Elficzkowa na moim wątku zwiększyła deklarację o 20 zł. poprosilam, zeby tu tez dala znać. Jo37, udalo Ci sie sprawdzić rozliczenia Kody? Dasz znac, jak wyglada sytuacja z jej deklaracjami? Teraz rozliczenie za lipiec: 450 zł + 10 zł podwyżka za prąd. Domowym dodałam 20 zł, Zew I Koda po 10 zł, bo przy nich jest mniejsze zużycie. Karma do czadu dostarczenia Josery- 40 zł. Razem więc 500 zł na fakturę Zea. Od sierpnia będzie jeszcze podwyżka 50 zł. Niestety z droższym pradrm, wszystko podrożało. Quote
Jaaga Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 Dla Kody została jeszcze zakupiona pipeta Advantix na te muchy żywiące sie krwia z uszu- koszt 45 zł. Zapytam męża jak rozliczał, bo 2 dla Dylana miał wziąć na fakturę. Quote
Tianku Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 wzięłam to zdjęcie na profilowe, zmieniłam moje ogłoszenie, wczoraj skończyło się promowanie więc wykupiłam dzisiaj kolejne. Ogłaszam na Wrocław jako Koda Link :https://www.olx.pl/d/oferta/energiczna-wpatrzona-w-czlowieka-koda-szuka-domu-CID103-ID10dV01.html jak skończy się karma deklaruję zakup kolejnego worka tylko proszę o informację kiedy 2 Quote
Jo37 Posted August 2, 2024 Author Posted August 2, 2024 Bardzo dziękuję. Niestety szansa na dom dla Kody jest bardzo mizerna skoro Nemo ponad rok nie znajduje DS. Quote
Jo37 Posted August 2, 2024 Author Posted August 2, 2024 Jagaa - potwierdź mi proszę czy 45 zł mam wpłacić na konto ZEA czy na Wasze. Quote
Recommended Posts